Razer Naga 2014 MMO Gaming Mouse

Η νέα, βελτιωμένη και ανασχεδιασμένη έκδοση του δημοφιλούς gaming mouse

Στο σημερινό επεισόδιο των Unboxholics ρίχνουμε μια ματιά στο Razer Naga 2014 ΜΜΟ Gaming Mouse, το νέο, βελτιωμένο και ανασχεδιασμένο mouse της εταιρίας, που απευθύνεται κυρίως στους MMO, moba και action-rpg gamers. Μία εξαιρετική κίνηση της Razer είναι ότι κυκλοφορεί και αντίστοιχη έκδοση για τους αριστερόχειρες gamers, που παρά το γεγονός ότι εμπορικά αυτές οι εκδόσεις δε σημειώνουν τρομερή επιτυχία, για προφανείς λόγους, η εταιρία συνεχίζει να υποστηρίζει και αυτήν την κατηγορία της αγοράς. Αρχικά, όσοι γνωρίζουν τα προηγούμενα ποντίκια της εν λόγω σειράς, θα διαπιστώσουν πως το mouse είναι ανασχεδιασμένο και μάλιστα κουβαλάει ορισμένες πολύ ευπρόσδεκτες αλλαγές. Εργονομικά, έχει γίνει σαφέστατα καλύτερη δουλειά, με τους σχεδιαστές να έχουν δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις καμπύλες. Η σύνδεση με το PC ή το Mac γίνεται μέσω USB καλωδίου με επιχρυσωμένη άκρη, την ώρα που το καλώδιο έχει μήκος 2.1 μέτρα. Το pad των 12 πλήκτρων του αντίχειρα, επιτέλους, απέκτησε την πρέπουσα κοιλότητα, ενώ συνεχίζουμε να λατρεύουμε το αεροδυναμικό μπροστά μέρος, που αγαπήθηκε από πολλούς στο Ouroboros.

Μία σημαντική προσθήκη επίσης αφορά στη ροδέλα, που πλέον χαρίζει δύο επιπλέον πλήκτρα στο χρήστη, πιέζοντάς της προς τα δεξιά ή τα αριστερά. Τα δύο βασικά πλήκτρα έχουν εξαιρετικό feedback και ιδανική διαδρομή, την ώρα που το δύο επιπρόσθετα πλήκτρα κάτω από την ροδέλα, χαρίζουν ακόμη περισσότερες επιλογές. Χρήσιμη βρήκαμε επίσης τη λαστιχένια επιφάνεια του δεξιού πλαϊνού μέρους που βοηθάει πολύ στο κράτημα, στις γρήγορες και απότομες κινήσεις, αλλά και στο σήκωμα του ποντικού, όταν και αν απαιτείται.

Μία εξαιρετική κίνηση της Razer είναι ότι κυκλοφορεί και αντίστοιχη έκδοση για τους αριστερόχειρες gamers, που παρά το γεγονός ότι εμπορικά αυτές οι εκδόσεις δε σημειώνουν τρομερή επιτυχία -για προφανείς λόγους- η εταιρία συνεχίζει να υποστηρίζει και αυτήν την κατηγορία της αγοράς.

Αδιαμφισβήτητα, το highlight του Naga είναι τα 12 προγραμματιζόμενα πλήκτρα του αντίχειρα, που πλέον είναι μηχανικά, πράγμα που σημαίνει πως έχουν μία πολύ πιο "clicky" αίσθηση και φυσικά, πιο έντονο θόρυβο, ώστε να δίνεται το ανάλογο feedback στον παίκτη. Όλα τα πλήκτρα του Naga, όμως -19 στο σύνολο- είναι πλήρως προγραμματιζόμενα μέσω του Razer Synapse 2.0. Αξιοσημείωτο είναι το n-game ΜΜΟ Configurator, το οποίο επιτρέπει την "on-the-fly" ρύθμιση των πλήκτρων, όσο το παιχνίδι βρίσκεται σε λειτουργία.

                               

ΤΑ 12 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΠΛΗΚΤΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ NAGA ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΑ

Ο 4G αισθητήρας laser του νέου Naga, έχει ανάλυση 8200dpi. Η επιτάχυνση των 50g δίνει μέχρι και 200 ίντσες το δευτερόλεπτο, ενώ το Ultrapolling αγγίζει τα 1000Hz. Τέλος, τα 12 μηχανικά πλήκτρα, η ροδέλα και το λογότυπο της πλάτης του mouse, είναι φωτιζόμενα στο γνωστό πράσινο χρώμα της Razer. Το μοναδικό παράπονο που έχουμε από το Naga, αφορά στο εύκολο πάτημα των πλήκτρων του πλαϊνού πάνελ, στις εκτός gaming δραστηριότητες. Προφανώς αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται με τον καιρό, ωστόσο αρχικά υφίσταται μία σύγχυση. Το Razer Naga 2014 MMO Gaming Mouse, κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες στα ελληνικά καταστήματα, με την τιμή του, σε πολλά από αυτά, να ξεκινάει από τα €75. Τα ίδια ισχύουν φυσικά και την έκδοση των αριστερόχειρων. Οι Unboxholics σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε ένα Naga 2014 και ένα Naga 2014 Left-Handed Edition. Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό επισκεφτείτε τη Facebook σελίδα των Unboxholics.

0 comment(s)