Logitech G900 Chaos Spectrum - Review

 • Published in Mice
  Read later

  Το "χάος" των Ελβετών

   

  Η Logitech συνεχίζει ακάθεκτη την τροφοδότηση της αγοράς των gaming περιφερειακών με high-end προτάσεις. Και μη ξεχνάτε πως έχει ήδη τεράστια γκάμα στην productivity κατηγορία. Γενικά, εδώ και χρόνια είναι ένας από τους μεγάλους παίκτης, αν όχι ο μεγαλύτερος σε αυτήν την αγορά. Στα χέρια μας έφτασε το Logitech G900 Chaos Spectrum Gaming Mouse, ένα ασύρματο ποντίκι που αυτή τη στιγμή κρατάει τα ηνία της gaming σειράς της ελβετικής εταιρίας. Η συσκευασία είναι έτσι όπως αρμόζει σε ένα προϊόν αυτής της κατηγορίας και αυτό παρακαλώ πολύ να αποτελέσει παράδειγμα προς τους ανταγωνιστές της. Ένα ποντίκι που πληρώνεις €150, οφείλει να βρίσκεται σε πακέτο που τουλάχιστον δικαιολογεί την αγορά.

  Το χάρτινο κουτί, λοιπόν, εκτός φυσικά από το ποντίκι, περιέχει ένα manual και σημειώσεις για τη διετή εγγύηση, μια πλαστική θήκη με τον ασύρματο πομποδέκτη και μερικά μέρη τα οποία θα σας δείξω σε λιγάκι και ένα μετατροπέα σε περίπτωση που θέλετε να αποκτήσετε προέκταση για τον πομποδέκτη, χρησιμοποιώντας το καλώδιο της φόρτισης, που φυσικά μετατρέπει τη συσκευή και σε ενσύρματη. Το καλώδιο είναι υφασμάτινων ινών και τοποθετείται στο μπροστά μέρος του G900. Καταρχάς έχουμε αμφιδέξιο σχεδιασμό που προβλέπει ακόμη και τα πλαϊνά πλήκτρα. Πιο συγκεκριμένα, στα δεξιά του mouse υπάρχει έτοιμη υποδοχή που μπορεί να φιλοξενήσει τα πλαϊνά πλήκτρα για τους αριστερόχειρες. Ωστόσο, ο χρήστης μπορεί να έχει και τα τέσσερα πλήκτρα τοποθετημένα ή και κανένα από αυτά, αφού δίνεται και επίπεδο μονοκόμματο κομμάτι για την κάλυψη των κενών.

  Επιστρέφω στα του σχεδιασμού. Η ραχοκοκαλιά του G900 παραμένει πιστή στο ύφος αρκετών προϊόντων της G σειράς της Logitech. Οι χρήση καμπυλών, σε συνάρτηση με μερικά απότομα κοψίματα, συνθέτουν ένα αισθητά aggressive και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μερικές λεπτομέρειες, όπως τα πτερύγια στη μέση ή οι αυλακώσεις στην πλάτη, προσθέτουν όμορφα στοιχεία στο σύνολο. Γενικά δεν είναι τεράστιο ποντίκι, ούτε όμως και μικρό. Θα έλεγα πως έχει το ιδανικό μέγεθος για το μέσο όρο. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι το πολύ χαμηλό του βάρος, δεδομένου ότι εδώ μέσα υπάρχει και μια μπαταρία. Προσωπικά, θέλω τα ποντίκια αισθητά πιο βαριά, αλλά αυτό είναι μία δική μου ιδιοτροπία. Το G900, ειδικά στα παιχνίδια που απαιτούν γρήγορες κινήσεις, είναι πολύ άνετο.

  Εργονομικά, συνηθισμένος από ποντίκια με καμπυλώσεις για δεξιόχειρες, άργησα να το συνηθίσω, αλλά δε μπορώ να αμφισβητήσω το γεγονός ότι στο χέρι είναι άνετο και ξεκούραστο. Ίσως να το ήθελα λιγάκι πιο φαρδύ, καθώς και με λαστιχένια υφή στα πλαϊνά μέρη, αλλά οι πυκνές αυλακώσεις σε εκείνα τα σημεία βοηθούν αρκετά στη γρηγορότερη μετακίνηση. Τα δύο κεντρικά μεγάλα πλήκτρα, σαφέστατα μηχανικά, χρησιμοποιούν ένα ιδιαίτερο σχεδιασμό που τους χαρίζει έντονη clicky αίσθηση, πολύ μεγάλη αντοχή στο χρόνο και ταχύτατη επιστροφή. Η ροδέλα από την πλευρά της, επιτέλους υποστηρίζει πατήματα και προς της τρεις κατευθύνσεις, ενώ με τη βοήθεια του πλήκτρου νότιά της, απελευθερώνεται ή κλειδώνει ανάλογα με τα γούστα του χρήστη. Λίγο πιο κάτω υπάρχουν και δύο ακόμη πλήκτρα που by default είναι υπεύθυνα για τη βαθμονόμηση των DPI, ενώ σε εκείνο το σημείο υπάρχουν και τρεις RGB LED λυχνίες που χρησιμοποιούνται για την ένδειξη της στάθμης της μπαταρίας, καθώς και για το ύψος της ανάλυσης του αισθητήρα. Στην πλάτη του ποντικού υπάρχει ένα μεγάλο φωτιζόμενο logo της G σειράς της Logitech, το οποίο φυσικά μπορεί να πάρει εκατομμύρια χρωματισμούς, καθώς και διάφορα εφέ.

  Στο κάτω μέρος τώρα, έχουμε ένα πλήκτρο εναλλαγής των προφίλ του ποντικιού καθώς και έναν διακόπτη ON/OFF για την ασύρματη λειτουργία. Πριν περάσω στον αισθητήρα, επιτρέψτε μου να κάνω μερικά σχόλια για τη μπαταρία. Το G900 ενσωματώνει επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου, η οποία μπορεί να κρατήσει, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Logitech μέχρι και 32 ώρες, με το φωτισμό απενεργοποιημένο. Το νούμερο, δε θα έλεγα πως είναι κακό, αλλά σίγουρα δεν είναι και τέλειο, μιας η εταιρία μας έχει συνηθίσει σε πολύ καλύτερα νούμερα στις τελευταίες προτάσεις της ασύρματης κατηγορίας. Το G900 είναι εξοπλισμένο με τον PMW3366 οπτικό αισθητήρα, ο οποίος φημίζεται για την αποτελεσματικότητά του καθ’ όλη την κλίμακα των DPI. Συγκεκριμένα, η ανάλυση του σένσορα, ξεκινάει από τα 200 και φτάνει έως και τα 12.000 DPI. Η απόκριση, ακόμη και στην ασύρματη λειτουργία βρίσκεται στο 1ms και τα 1000Hz. Η μέγιστη επιτάχυνση φτάνει τα 40G, ενώ η μέγιστη ταχύτητα κίνηση αγγίζει τα 300 ίντσες ανά δευτερόλεπτο. Στο εσωτερικό του, το G900 ενσωματώνει και ARM επεξεργαστή των 32-bit, καθώς και μνήμη για την αποθήκευση των πέντε διαφορετικών προφίλ.

  Να μη ξεχάσω να αναφέρω και το εξαιρετικό και απλό στη χρήση του λογισμικό της Logitech, που χαρίζει πολλές επιλογές, τόσο για τη λειτουργία του mouse και των πλήκτρων του, όσο και για τα του φωτισμού. Απροβλημάτιστο, ελαφρύ και όμορφο software που δε φοβάσαι, ούτε ντρέπεσαι να το έχεις να τρέχει μόνιμα στο background. Δοκιμάζοντας το mouse της Logitech εδώ και περίπου 3 εβδομάδες, έμεινα κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος. Είναι ακριβές, ταχύτατο, άνετο στη χρήση και με πολύ όμορφο σχεδιασμό. Εκτός από τα games, για εμένα ένα ποντίκι πρέπει καλύπτει και όλες τις υπόλοιπες εργασίες που κάνω στο PC μου και το G900 δε σας κρύβω πως αντικατέστησε επάξια το κορυφαίο, κατά την άποψή μου, MX Master της εταιρίας.

  Το Logitech G900 Chaos Spectrum, κυκλοφορεί στη χώρα μας με τιμή κοντά στα €150. Σίγουρα δεν είναι φθηνό, αλλά αναμφίβολα έχουμε να κάνουμε με ένα κορυφαίο ασύρματο gaming ποντίκι που δίνει λύσεις και τις δίνει ποιοτικά.

  Σάκης Καρπάς

  Βρείτε το συντάκτη: Facebook | Twitter | YouTube | Instagram | sakiskarpas@unboxholics.com

  Login to post comments
  Comments (4)
  Refresh Comments
  Choose Order:
  • Comment Link
   Loulaki
   Loulaki 20/11/2016 22:15:01
   4 Ιουλίου του 16' από τότε έχετε να ξαναδείξετε κάνα ποντικάκι!
   Τι λέτε για κάνα Τhermaltake level 10 ; Είναι ακριβούτσικα αλλά πιστεύω αξίζουν ένα ποιοτικό review ; )
  • Comment Link
   NikeFerrari
   NikeFerrari 22/07/2016 09:32:55
   Φοβερό αλλά εξηπηρετούμαι πλήρως και με φθηνότερο.
  • Comment Link
   njorar
   njorar 20/07/2016 13:00:59
   Φαίνεται φοβερό ποντίκι, αλλά πανάκριβο βρε παιδί μου (βέβαια το λέω εγώ που πάντα ήμουν λίγο φτηνιάρης στα περιφερειακά μου)...

   Υ.Γ. Σάκη, στην photo είσαι σαν Τσετσένος αυτονομιστής, να το κοιτάξεις αυτό παλικάρι μου.
  • Comment Link
   johngamer64
   johngamer64 20/07/2016 12:47:07
   Αναλυτικότατο review για ένα ποιοτικό ποντίκι αλλά με ανάγκη κατοχής υψηλού budget για την απόκτησή του