Razer Black Widow Ultimate 2014

Ένα ακόμη Black Widow ή το απόλυτο Black Widow;

Ήταν ανέκαθεν δραστήρια ως εταιρία, αλλά τους τελευταίους μήνες η Razer έχει ξεπεράσει και τις πιο φιλόδοξες προβλέψεις, βομβαρδίζοντας την αγορά με νέα προϊόντα. Για κάποιους ίσως να θεωρηθεί πλεονασμός, εμείς το λέμε "ανήσυχο πνεύμα". Το Razer Black Widow Ultimate Mechanical Keyboard 2014 Edition έφτασε στους Unboxholics και μετά από αρκετές μέρες μαζί του, σας καταθέτουμε την αναλυτική μας άποψη. Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως ο προκάτοχος του Black Widow 2014, η έκδοση του 2013, αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για εμάς στους Unboxholics και μας βοήθησε εξαιρετικά στις καθημερινές μας δραστηριότητες στον υπολογιστή (typing, gaming κλπ). Το πρώτο που παρατηρεί κανείς είναι πως εμφανισιακά δεν υπάρχουν διαφορές με την έκδοση του 2013. Η ίδια όμορφη και βολική mat επίστρωση καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του πληκτρολογίου, των ώρα που η γενικότερη χοντροκομμένη, στιβαρή και γεμάτο γωνίες κατασκευή, δίνει bonus στο σύνολο. Για να είμαστε ειλικρινείς, θα θέλαμε να δω ένα μικρό lifting, από εδώ και εκεί. Όχι ότι έχει ανάγκη από lifting, αλλά θα ήταν ωραίο κατά την άποψή μας να ξεχωρίζει από τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς, για επικοινωνιακούς σκοπούς. Και αυτό που θα θέλαμε η αλήθεια είναι να βελτιωθεί στα Black Widow είναι ο απότομος και ψηλός σχεδιασμός στο σημείο που ξεκουράζονται οι καρποί.

Το πληκτρολόγιο συνδέεται με το PC ή το Mac μέσω USB καλωδίου με επιχρυσωμένη άκρη. Επιπλέον, στα δεξιά του Black Widow υπάρχει μία επιπλέον θύρα USB, ενώ υφίστανται και προεκτάσεις για τον ήχο και το μικρόφωνο. Τα καλώδια αποτελούνται από υφασμάτινες ίνες και είναι εξαιρετικά δύσκαμπτα που η αλήθεια είναι ότι μας παίδεψαν λιγάκι μέχρι να τα οδηγήσουμε στις μικρές και απότομες εσοχές του γραφείου μας, εδώ στο SecondFloorStudio. Δεν έχoυμε παράπονο όμως, το όλο χοντροκομμένο στήσιμο, περισσότερο κύρος και ποιότητα προσδίδει, παρά αφαιρεί. Στο κάτω μέρος, αναμενόμενα βρίσκουμε τα "ποδαράκια" για μερική ανύψωση του keyboard, ενώ υπάρχουν και πέντε λαστιχένιες τάπες για να μη γλιστράει πάνω στο γραφείο.

Τα Razer Green Switches χαρίζουν μία λιγάκι πιο απαλή και ανάλαφρη αίσθηση κατά το πάτημα, ωστόσο είναι το ίδιο ηχηρά και έντονα.

Πάμε τώρα στη διάταξη των πλήκτρων. Αυτό που πρέπει να αναφέρουμε είναι πως η έκδοση που μας παραχώρησε η Razer είναι η universal, ενώ η έκδοση που θα ανέβει στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων θα έχει κανονικά τους 15 ελληνικούς χαρακτήρες. Στα αριστερά υπάρχουν τα πέντε πλήρως προγραμματιζόμενα πλήκτρα για συντομεύσεις και macros, στο πάνω μέρος υπάρχουν τα media-κά πλήκτρα που ενεργοποιούνται με το πλήκτρο function, ενώ λιγάκι πιο δίπλα τα πλήκτρα αλλαγής των προφίλ και της έντασης του φωτισμού. Η επεξεργασία των πλήκτρων των προφίλ και γενικά όλων των επιλογών γίνονται πανεύκολα μέσω του όλο και καλύτερου Razer Synapse 2.0.

Το Black Widow Ultimate 2014 Edition κουβαλάει μία πολύ σημαντική αλλαγή. Αναφερόμαστε στην αντικατάσταση των Cherry MX Blue switches από τα Razer Green Switches, τα πλήκτρα της ίδιας της Razer που σύμφωνα με αυτήν έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για τους gamers. Τα Razer Green Switches, λοιπόν, χαρίζουν μία λιγάκι πιο απαλή και ανάλαφρη αίσθηση κατά το πάτημα, ωστόσο είναι το ίδιο ηχηρά και έντονα. Αυτό που διαπιστώσαμε μετά από ώρες χρήσης είναι ότι απαιτούν περισσότερη προσπάθεια για να ενεργοποιηθούν -50g λέει η Razer- πράγμα που μας δυσκόλεψε λιγάκι στην πληκτρολόγηση κειμένου. Τα βρήκαμε εξαιρετικά όμως στα παιχνίδια, μιας και έχουν καλύτερο και γρηγορότερο feedback.

Επίσης, πάντα σύμφωνα με τη Razer αντέχουν τουλάχιστον 60 εκατομμύρια ενεργοποιήσεις και αυτό γιατί δεν υπάρχουν ταλαντώσεις και τριβές στους άξονες. Δεν συμπληρώσαμε ακόμη εκατομμύρια πατήματα, αλλά για να το λέει η εταιρία και να το διαφημίζει με τόσο μανία, μάλλον θα ισχύει. Πάντως το νούμερο είναι εξωφρενικά μεγάλο. Τέλος δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφερθούμε στον οπίσθιο φωτισμό για κάθε ένα από τα πλήκτρα ξεχωριστά. Ο φωτισμός είναι χρώματος πράσινου, όπως και στα περισσότερα Razer και φυσικά διαβαθμίζεται. Επιπροσθέτως, με το 2013 αντιμετωπίζαμε ένα πρόβλημα. Ο φωτισμός, αρκετές φορές, όχι πάντα έμενε ενεργοποιημένος ακόμη και όταν απενεργοποιούσαμε τον υπολογιστή, κάτι που τις 15 μέρες που έχω στην κατοχή μας την έκδοση του 2014 δε συναντήσαμε ούτε μία φορά.

                                     

H 2014 έκδοση του Razer Black Widow Ultimate θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας περί τα τέλη Απριλίου με τιμή κοντά στα €140. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε όμως πως θα υπάρξει και μία φθηνότερη έκδοση, χωρίς φωτιζόμενα πλήκτρα και ελληνικούς χαρακτήρες, στα €99. Παρόλο που τα μηχανικά πλήκτρα της Razer αλλάζουν αισθητά την εμπειρία, συνεχίζω να πιστεύω πως όσοι είστε κάτοχοι της 2013 έκδοσης δεν αξίζει να επενδύσετε χρήματα για την αγορά της νέας έκδοσης. Από την άλλη, αν ψάχνετε ένα gaming μηχανικό πληκτρολόγιο, η 2014 έκδοση του Black Widow είναι μία από τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες προτάσεις της αγοράς.

1 comment(s)