LG IPS 29EA93 Ultra Wide Monitor

Κυριολεκτικά "άλλη" διάσταση!

Στο σημερινό επεισόδιο των Unboxholics, ρίχνουμε μια ματιά στο LG IPS 29EA93 Ultra Wide Monitor, μία οθόνη για τον ηλεκτρονικό υπολογιστή -και όχι μόνο- που διαφέρει σίγουρα από το συνηθισμένο, κυρίως λόγω της υπερευρείας αναλογίας των διαστάσεων του panel. Το πλέον εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του εν λόγω προϊόντος δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το εντυπωσιακό 29 ιντσών IPS panel, ανάλυσης 2560x1080 εικονοστοιχείων και ασυνήθιστης υπερευρείας αναλογίας, 21:9, που ενδείκνυται για απόλυτα κινηματογραφική θέαση. Σχεδιαστικά, η LG μας εξέπληξε θετικά. Το πίσω λευκό μέρος, με το glossy φινίρισμα, αν και δε συνηθίζεται από την εταιρία, στο συγκεκριμένο monitor ήταν μία πολύ καλή επιλογή από την πλευρά των σχεδιαστών. Οι διαστάσεις είναι 70cm στο πλάτος, 31.8cm στο ύψος και 6.8cm στο πάχος. Μικρό, όπως και σε όλα τα πρόσφατα monitors της LG, είναι και το πλαίσιο της οθόνης, το οποίο δεν ξεπερνά το 1cm. Αξίζει να αναφερθεί ότι η οθόνη προσφέρει αρκετές μοίρες κλίσης, για περισσότερες γωνίες θέασης.

Ελέω των 5ms στην απόκριση και αλλά και της Smooth Colour Change τεχνολογίας, το monitor ενδείκνυται για gamers και αν ο υπολογιστής μπορεί και "τρέχει" με άνεση τη μέγιστη ανάλυση, τότε ετοιμαστείτε για πρωτόγνωρες gaming εμπειρίες!

Στα δεξιά του μπροστινού μέρους, συναντάμε τα τα πλήκτρα αφής για την πλοήγηση στα μενού των ρυθμίσεων. Επειδή πολλές φορές υφίσταται ανησυχία από πολλούς για το αν τα πλήκτρα ανταποκρίνονται σωστά, να αναφέρουμε πως δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα με τη touch λειτουργία. Το μενού, από την πλευρά του, είναι εύχρηστο και πλούσιο σε επιλογές και ρυθμίσεις, όπως αρμόζει άλλωστε σε τέτοιου είδους monitor. Πάμε στη συνδεσμολογία του πίσω μέρους. Πίσω, πέραν της υποδοχής του ρεύματος, υπάρχουν δύο HDMI θύρες -η μία εκ των δύο για τη Mobile High Definition λειτουργία, που επιτρέπει συσκευές όπως smartphone, tablets κλπ να απεικονίζουν υλικό τους στην οθόνη), μία είσοδος DVI-D, μία έξοδο για ακουστικά και μία είσοδο για το audiojack καλώδιο του ήχου, ένα καλοδεχούμενο Display Port και τέσσερις θύρες USB.

                                   

ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ IPS PANEL ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΥΣΗ 2560Χ1080 KAI 21:9 ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΟΘΟΝΗΣ

Αξιοσημείωτες είναι και μερικές πολύ χρήσιμες λειτουργίες/ ανέσεις, που παρέχονται από το monitor. Μία πολύ σημαντική εξ' αυτών είναι το το 4-Screen Split που διαιρεί αυτόματα την οθόνη σε έως και τέσσερα τμήματα, τα οποία διαμορφώνονται από το χρήστη ώστε να επιτευχθεί ο κατάλληλος συνδυασμός. Επιπλέον, το Dual Link-up, επιτρέπει τη σύνδεση μίας δεύτερης συσκευής, επί παραδείγματι κάποιου laptop, ούτως ώστε να εμφανίζεται ταυτόχρονα στις δύο πλευρές τις οθόνες, εικόνα από δύο διαφορετικά μέσα. Περνώντας τώρα στις εντυπώσεις μας από την ποιότητα της οθόνης, αναμενόμενα, μόνο θετικά πράγματα μπορούμε να αναφέρουμε. Πρώτα απ' όλα, η τεχνολογία IPS και τα 5.000.000:1 στο λόγο της αντίθεσης, συνάδουν στη ρεαλιστική αναπαραγωγή της παλέτας των χρωμάτων. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε η ευκολία του monitor να αναπαράγει ποιοτικά χρώματα, ακόμη και στις πιο ασυνήθιστες γωνίες θέασης.

Κατά τ' άλλα, οι ποιότητα σε στατική, αλλά και σε εν κινήσει εικόνα, είναι κάτι παραπάνω από καλή. Στις περιπτώσεις που δε επιθυμεί ο χρήστης να γίνεται stretching της οθόνης, θα πρέπει να υποστεί μαύρα πλαίσια δεξιά και αριστερά, αλλά στις περιπτώσεις που η 21:9 αναλογία υποστηρίζεται, η θέαση είναι μοναδική. Ελέω των 5ms στην απόκριση και αλλά και της Smooth Colour Change τεχνολογίας, το monitor ενδείκνυται για gamers και αν ο υπολογιστής μπορεί και "τρέχει" με άνεση τη μέγιστη ανάλυση, τότε ετοιμαστείτε για πρωτόγνωρες gaming εμπειρίες.

Το LG IPS 29EA93 Ultra Wide Monitor κυκλοφορεί στα ελληνικά καταστήματα με την τιμή του να ξεκινάει από τα €495.

0 comment(s)