Razer Adaro Stereos

Τα Adaro έφτασαν στους Unboxholics!

Εκτιμούμε ιδιαίτερα όταν οι εταιρίες δεν επαναπαύονται στις δάφνες 2-3 επιτυχημένων προϊόντων και διαρκώς ρίχνουν στο παιχνίδι νέες προτάσεις. Η Razer τελευταία αρχίζει και μπαίνει δυναμικά στο χώρο του ήχου και για τις εκτός gaming δραστηριότητες και οι Unboxholics είναι εδώ για να καλύψουν από κοντά αυτό της το εγχείρημα. Στην παρούσα δημοσίευση θα ρίξουμε μια ματιά στα Razer Adaro Stereos, την πιο πρόσφατη κυκλοφορία της εταιρίας για τη μεσαία κατηγορία. Στο studio των Unboxholics έφτασαν και άλλα ακουστικά από τη Razer, οπότε να αναμένετε πλήρη κάλυψη της Adaro σειράς στο προσεχές μέλλον. Η Razer με τα Adaro Stereos στοχεύει σε τρία σημεία. Πρώτον, στον ποιοτικό ήχο, δεύτερον στην άνεση κατά τη χρήση και τρίτον στην ευκολία μεταφοράς. Εφόσον η ίδια η εταιρία εστιάζει εκεί, έτσι κι η κριτική μας θα βασιστεί σε αυτά τα τρία σημεία. Πρώτα απ' όλα, τα ακουστικά συνδέονται με τη συσκευή αναπαραγωγής ήχου μέσω audio jack 3.5 χιλιοστών. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, τόσο στον υπολογιστή σας, όσο και με το smartphone, το tablet ή την κονσόλα σας.

Σχεδιαστικά, ακολουθούν αρκετά πιο διακριτική νοοτροπία. Το μέγεθός τους είναι μικρό, ενώ το βάρος τους δεν ξεπερνάει τα 168 γραμμάρια, ιδανικό αν θέλετε την άποψή μας, για πολύωρη χρήση. Τα δύο ηχεία αποτελούνται από πλαστικό, έχουν μικρή διάμετρο, ενώ το "highlight" της εμφάνισης είναι οι νίκελ λεπτομέρειες του logo και του περιγράμματος. Το headband τώρα είναι εντυπωσιακά λεπτό. Δερματίνη καλής ποιότητας καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος, την ώρα που ένα ανάγλυφο λογότυπο της Razer στολίζει την πάνω πλευρά.

Η συνολική ένταση είναι λιγάκι απογοητευτική, οπότε όσοι αρέσκεστε να ακούτε μουσική ή να παίζετε παιχνίδια σε επίπεδα...κώφωσης, τα Adaro Stereos δεν είναι για εσάς.

Τα Adaro Stereos, σε αντίθεση με άλλα ακουστικά της εταιρίας, είναι εξαιρετικά ευέλικτα, που σημαίνει ότι εκτός από ανθεκτικά, προσαρμόζονται αρκετά πιο εύκολα στο μέγεθος και το σχήμα του κεφαλιού του εκάστοτε χρήστη. Ακριβώς για να μπορούν να ταλαντεύονται, δεν επεκτείνονται από μέσα προς τα έξω, αλλά τα ηχεία είναι αυτά που γλιστρούν στις μεταλλικές βέργες. Βρήκαμε τον όλο σχεδιασμό αρκετά καλόγουστο και όντως είναι τέτοιος που βοηθάει στην πιο εύκολη μεταφορά τους. Και ενώ η απομόνωση του ήχου είναι πολύ ικανοποιητική, δεν σφίγγουν άρα και δεν κουράζουν το χρήστη.

Περνάμε στα του ήχου. Δε θα μείνουμε και πολύ στα νούμερα μιας και στους Unboxholics μας αρέσει να σας μεταφέρουμε την εμπειρία και όχι εκτυπωμένα manuals. Εν τάχει, τα Adaro Stereos αποτελούνται από μαγνήτες νεοδυμίου 40 χιλιοστών, έχουν ευαισθησία στο 1kHz 104dB, ενώ η αντίσταση βρίσκεται στα 32Ω. Εκεί που θα σταθούμε, όμως, είναι στην ποιότητα του ήχου. Καταρχάς, η συνολική ένταση είναι λιγάκι απογοητευτική, οπότε όσοι αρέσκεστε να ακούτε μουσική ή να παίζετε παιχνίδια σε επίπεδα...κώφωσης, τα Adaro Stereos δεν είναι για εσάς. Αυτό όμως που αγαπήσαμε στα νέα ακουστικά της Razer είναι το γεγονός ότι παράγουν έναν γλυκό, καθαρό και ξεκούραστο ήχο.

                                    

 

Γενικότερα, εκτιμούμε περισσότερο τους αναπαυτικούς ήχους, παρά τις...εκρήξεις. Βέβαια, αυτό είναι υποκειμενικό, απλά οφείλούμε να το ξεκαθαρίσουμε. Θεωρούμε ότι οι σχεδιαστές με τα Adaro έχουν πετύχει την ιδανική ισορροπία μεταξύ χαμηλών, μεσαίων και υψηλών συχνοτήτων. Ίσως να θέλαμε πιο κρυστάλλινες τις υψηλές συχνότητες, αλλά σε γενικές γραμμές δεν απογοητεύουν. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τα Adaro Stereos δεν έχουν ενσωματωμένο μικρόφωνο, οπότε απευθύνονται καθαρά και μόνο στο άκουσμα και όχι στην επικοινωνία.

Τα Adaro Stereos της Razer κυκλοφορούν τώρα στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινάει από τα €95. Γενικότερα, τα ακουστικά αποτελούν μία αξιοπρεπής πρόταση στη μεσαία κατηγορία, που προσφέρει εκτός από άνεση, ποιοτικό και ξεκούραστο ήχο.

0 comment(s)