SteelSeries Siberia Elite

Έρωτας!

Οι Unboxholics έχουν στα χέρια τους τα SteelSeries Siberia Elite και τα παρουσιάζουν σε ένα "special" επεισόδιο. Πρόκειται για ένα ζευγάρι gaming και όχι μόνο ακουστικών, που προσφέρουν ακριβώς αυτό που υπόσχονται: elite ακουστική εμπειρία. Ως εκλεκτό, λοιπόν, προϊόν, η συσκευασία των Siberia Elite είναι λιγάκι πιο εξεζητημένη από το συνηθισμένο. Έρχεται με ένα σκληρό χάρτινο slipcase και μέσα σε ένα στιβαρό και προσεγμένο κουτί, ντυμένο στα χρώματα της SteelSeries. Εντός του πακέτου αγοράς η εταιρία έχει τοποθετήσει αρκετά καλώδια, τα οποία οφείλουμε να ομολογήσουμε πως είναι πολύ ευπρόσδεκτα σε τέτοιου είδους ακουστικά και τα κάνουν, ουσιαστικά, φιλικά προς όλα τα περιβάλλοντα, όπως PCs, Macintosh, tablets, smartphones κλπ. Μεταξύ τους υπάρχει ένα USB sound card το οποίο πρακτικά αποτελεί ένα ποιοτικότατο slitter, με ισχυρό processing του ήχου. Αρχικά, δηλώνουμε ενθουσιασμένοι από το σχεδιασμό των Elite. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα συγκεκριμένα έχουν βραβευτεί από πολλούς οργανισμούς για αυτόν τους το σχεδιασμό.

Η κατασκευή είναι στιβαρή, τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι υψηλής ποιότητας και γενικά το όλο σύνολο εμπνέει κύρος. Όπως και στα απλά Siberia V2 δεν υπάρχει επεκτάσιμο headband παρά ένα μεταλλικό, ας το πούμε φωτοστέφανο. Το κεφάλι του χρήστη προσαρμόζεται τέλεια με τη βοήθεια των λαστιχένιων κορδονιών δεξιά και αριστερά των ηχείων, ενώ η επαφή γίνεται μέσω πολλών μαλακών μαξιλαριών με αφρό μνήμης, πράγμα που αυξάνει ακόμη περισσότερο την ευκολία χρήσης.

Δεν είναι τυχαίο πως τα Elite έχουν βραβευτεί από πολλούς οργανισμούς για αυτόν τους το σχεδιασμό.

Από την άλλη, άφθονο υλικό χρησιμοποιήθηκε για την επαφή των ηχείων με τα αφτιά, με δύο γιγάντια, παχιά και πολύ μαλακά μαξιλάρια δερμάτινης επένδυσης. Γενικότερα, αν και δεν είναι τόσο ελαφριά και βολικά όσο τα Siberia V2, συνεχίζουν να προσφέρουν εξαιρετική άνεση και ενδείκνυνται για πολύωρη χρήση. Βέβαια, όπως και στη περίπτωση των Siberia V2, το τίμημα της πολύ άνετης εφαρμογής στο κεφάλι είναι η όχι και τόσο καλή απομόνωση του περιβάλλοντα ήχου. Το εξωτερικό των ηχείων, εμφανίζει και αυτό από την πλευρά του, ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Από την μία πλευρά υπάρχει μία ροδέλα, με λαστιχένια επένδυση η οποία λειτουργεί ως mute για το μικρόφωνο (βλ. παρακάτω), ενώ από την άλλη πλευρά μία ίδια ροδέλα, πολύ πιο ευρείας κίνησης έχει αναλάβει την αυξομείωση της έντασης του ήχου. Το high light του εξωτερικού μέρους των ηχείων είναι φυσικά ο φωτισμός τους, που η SteelSeries το ονομάζει color shift.

                             

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΧΟ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΑ ELITE

Ο φωτισμός, που πρέπει να αναφέρουμε πως ενεργοποιείται μόνο όταν τα ακουστικά είναι συνδεδεμένα με USB, μπορεί να πάρει 16 εκατομμύρια διαφορετικές αποχρώσεις, ενώ μπορεί να αλλάξει και ο τρόπος εφαρμογής του, όπως σταθερό, breathe ή κυκλικό, που συνδυάζονται ολόκληρες χρωματικές παλέτες. Ομολογουμένως φοβερό touch από τη SteelSeries.

Περνάμε στα του ήχου. Δηλώνουμε ερωτευμένοι με τον ήχο που αναπαράγουν τα Siberia Elite. Μπορεί να μην αγγίζουν σε μπάσο και ένταση άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα της ίδιας κατηγορίας, αλλά έχουν τον πιο κρυστάλλινο και ξεκούραστο ήχο που έχουμε ακούσει σε τέτοιου είδους ακουστικά. Ειδικά τα mids και τα highs στα Elite είναι σκέτη απόλαυση. Καταρχάς να αναφέρουμε πως με μία απλή επιλογή μέσα από το SteelSeries Engine 3, το universal λογισμικό της εταιρίας, τα ακουστικά μετατρέπονται από απλό Stereo σε Dolby και μάλιστα όχι μόνο απλή Dolby τεχνολογία, αλλά ενσωματώνουν Dolby ProLogic IIx. Η εν λόγω τεχνολογία μπορεί, πραγματικά να μεταλλάξει την ηχητική εμπειρία ενός βιντεοπαιχνιδιού, αφού προσφέρει πιο φυσική και ρεαλιστική απόδοση στον ήχο. Με τη βοήθεια, λοιπόν, της τεχνολογίας Dolby Headphone, όπως ονομάζεται επίσημα, τα Elite μπορούν να αναπαράγουν μέχρι και 7.1 surround ήχο.

Τα SteelSeries Siberia Elite κυκλοφόρησαν πριν λίγες εβδομάδες στη χώρα μας με επίσημη τιμή λιανικής τα €199. Να αναφέρουμε, επίσης, πως τα Elite έρχονται, τόσο σε μαύρη, όσο και σε λευκή έκδοση.

0 comment(s)