Razer Kraken Forged Edition

Blacksmiths! Prepare your hammers!

Στο σημερινό "special" επεισόδιο των Unboxholics παρουσιάζουμε τα Razer Kraken Forged Edition, ένα elite ζευγάρι στέρεο ακουστικών που ως κύριο χαρακτηριστικό τους έχουν την απίστευτη ποιότητα κατασκευής και, φυσικά, τον επιπέδου studio ήχο τους. Τα ακουστικά έρχονται σε μία σκληρή, σχεδόν δερμάτινης υφής, θήκη με φερμουάρ, έτσι ώστε να μετακινούνται χωρίς κινδύνους. Στη θήκη εκτός από τα ακουστικά, υπάρχει ένα διχτάκι στο οποίο αποθηκευμένα βρίσκονται τα καλώδια και τα αξεσουάρ. Από την πρώτη κιόλας επαφή είναι αμέσως αντιληπτό ότι εδώ οι σχεδιαστές ξεπέρασαν τον εαυτό τους, με τη γενικότερη ποιότητα κατασκευής να περνάει πραγματικά σε άλλο επίπεδο. Ο βασικός σκελετός και το εξωτερικό των ηχείων είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο που χρησιμοποιούν στα αεροπλάνα, πράγμα που τα κάνει απίστευτα στιβαρά στα χέρια. Το λογότυπο της Razer δεξιά και αριστερά είναι σκαλιστό, ενώ το highlight εντοπίζεται στις diamond cut άκρες του κυκλικού περιγράμματος των ηχείων.

Παρά τη μεταλλική τους φύση, το βάρος τους είναι 390g, που κατά την άποψή μας είναι ιδανικό για ακουστικά και ενδείκνυται για πολύωρη χρήση. Το headband έχει φυσιολογικές διαστάσεις και είναι τόσο όσο χρειάζεται να για κάθεται αναπαυτικά στο κεφάλι του χρήστη. Το αφρολέξ καλύπτεται από δερμάτινη επένδυση, ενώ στο πάνω μέρος του υπάρχει ένα ανάγλυφο λογότυπο της Razer.

Μόνο προσέξτε με την ένταση, γιατί στο 100% σας εγγυούμαστε πως θα αγχωθείτε!

Σχεδόν εθιστική βρήκαμε την αίσθηση όταν τα Forged διπλώνουν ή επεκτείνονται. Τα Forged συνδέονται με τη συσκευή αναπαραγωγής μέσω audiojack καλωδίου. Στη συσκευασία υπάρχει ένα απλό audiojack καλώδιο και ένα καλώδιο με ενσωματωμένο μικρόφωνο, τυπικών επιδόσεων. Τα καλώδια συνδέονται στο κάτω μέρος του αριστερού ηχείου, ενώ με μια μικρή περιστροφή ασφαλίζουν για να μην αποσυνδέονται. Επιπλέον, η Razer δίνει και έναν ποιοτικό αντάπτορα για σύνδεση των ακουστικών με ενισχυτές, DJ sets κλπ. Το μόνο που θα θέλαμε είναι λιγάκι πιο μακριά καλώδια.

                                 

Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζει από τα απλά "θνητά" Kraken, εκτός φυσικά από την πολύ υψηλότερη ποιότητα κατασκευής, είναι οι ειδικά διαμορφωμένοι μαγνήτες νεοδυμίου των 40 χιλιοστών. Η εταιρία αναφέρει πως έχει γίνει λεπτομερής και ειδικός συντονισμός από τους σχεδιαστές, με αποτέλεσμα τα ηχεία να χαρίζουν ακριβέστερο και ποιοτικότερο ήχο. Αυτό που μας εντυπωσίασε είναι η δυνατότητά τους να απομονώνουν τον περιβάλλοντα ήχο, σε βαθμό που τα πάντα τριγύρω είναι λες και μπήκαν στη σίγαση. Δοκιμάσαμε τα νέα Kraken σε κάθε είδους ηχητικής δραστηριότητας. Ακούσαμε πολλών ειδών μουσικές, είδαμε ταινίες με ή χωρίς εφέ και, φυσικά, παίξαμε αρκετά παιχνίδια.

Το παράξενο με τα συγκεκριμένα ακουστικά είναι ότι ενώ σε γενικές γραμμές χαρίζουν μία πολύ ποιοτική ηχητική εμπειρία σε οτιδήποτε τους ζητήσεις να αναπαράγουν, θα υπάρξουν μερικοί ήχοι και μουσικές που θα περάσουν σε άλλο επίπεδο. Αν εξαιρέσουμε μερικές κατηγορίες μουσικής με πιο ήπιους ήχους, όπου εκεί δεν ζουν τις καλύτερες στιγμές τους η αλήθεια είναι, σε μπασάτους, έντονους ήχους, τα Forged δείχνουν τα δόντια τους. Εξαιρετικά καλά στις χαμηλές συχνότητες, καθαρή απόδοση στις μεσαίες και κρυστάλλινες υψηλές. Μόνο προσέξτε με την ένταση, γιατί στο 100% σας εγγυούμαστε πως θα αγχωθείτε. Τα Kraken Forged Edition είναι από τις περιπτώσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μεγάλης γκάμας ανθρώπων, από απλούς ακροατές και gamers, μέχρι και επαγγελματίες του ήχου. Μάλιστα, για να πάρουμε και τη γνώμη δύο πιο ειδικών στον τομέα του ήχου, επικοινωνήσαμε με τους DJ ALX και DJ The Boy, δύο από τους δημοφιλέστερους DJs στην Ελλάδα με τεράστιο βιογραφικό στο χώρο της Hip-Hop μουσικής σκηνής, που δοκιμάζουν σχεδόν όλα τα ακουστικά που κυκλοφορούν. Και οι δύο μόνο καλά λόγια είχαν να πουν.

Τα Razer Kraken Forged Edition κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά στα περισσότερα music shops και καταστήματα ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας, σε τιμή που ξεκινάει από τα €280.

0 comment(s)