Το God of War Ragnarok κυκλοφόρησε – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Εκδόσεις, τεχνικός τομέας, ελληνικά, διάρκεια, μέγεθος, κ.α.
09 Νοεμβρίου 2022 15:19
Το God of War Ragnarok κυκλοφόρησε – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Έπειτα από χρόνια αναμονής, το God of War Ragnarok κυκλοφορήσει επιτέλους σήμερα, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, αποκλειστικά για τα PS4 και PS5.

Μετά τον τίτλο του 2018 που λάτρεψαν παίκτες και κριτικοί και ο οποίος ξεχώρισε ως το Game of the Year στα The Game Awards εκείνης της χρονιάς, το πολυαναμενόνο sequel έρχεται να συνεχίσει την ιστορία των Kratos και Atreus, οι οποίοι αυτή τη φορά είναι αντιμέτωποι με μια ακόμη πιο σημαντική απειλή:

Ο Fimbulwinter καταφτάνει. Ο Kratos και ο Atreus θα πρέπει, λοιπόν, να ταξιδέψουν σε κάθε ένα από τα Εννέα Βασίλεια αναζητώντας απαντήσεις, ενώ οι δυνάμεις του Asgard προετοιμάζονται για τη μάχη της προφητείας που θα φέρει το τέλος του κόσμου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους θα εξερευνήσουν επιβλητικά, μυθικά τοπία και θα αντιμετωπίσουν τρομακτικούς εχθρούς, όπως θεούς της Σκανδιναβίας και τέρατα. Η απειλή του Ragnarök κοντοζυγώνει. Ο Kratos και ο Atreus πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στη δική τους ασφάλεια και την ασφάλεια των βασιλείων.

God of War Ragnarok και στα ελληνικά!

Ναι, το God of War Ragnarök υποστηρίζει πλήρως την ελληνική γλώσσα. Συγκεκριμένα, το παιχνίδι έρχεται με επιλογή για ελληνικά voice overs, για όσους θέλουν να ακούσουν τον Kratos να μιλάει τη γλώσσα του, ενώ υπάρχει και η επιλογή των ελληνικών υποτίτλων και μενού, για όσους προτιμούν τις αρχικές ερμηνείες.

Οι εκδόσεις του God of War Ragnarok:

Πλέον στα ράφια των καταστημάτων μπορείτε να βρείτε την Launch Edition, η οποία έρχεται με επιπλέον ψηφιακά καλούδια και συγκεκριμένα τα Kratos Risen Snow Armor και Atreus Risen Snow Tunic (cosmetic). Συγχρόνως, μαζί με τις απλές retail εκδόσεις είναι διαθέσιμη και η Collector’s Edition που έρχεται με μια ρέπλικα 16 ιντσών του Mjölnir, ξύλινα σκαλιστά αγαλματίδια δύο ιντσών των Vanir Twins, ένα Steelbook και άλλα καλούδια.

Βρείτε το God of War Ragnarok στο ΓΕΡΜΑΝΟ

Οι διαφορές του God of War Ragnarok στα PS4 και PS5:

Το God of War Ragnarok παραμένει μια εξαιρετική εμπειρία και στο PS4, ωστόσο οι κάτοχοι της next-gen κονσόλας της Sony μπορούν να περιμένουν τις εξής βελτιώσεις, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του PlayStation:

Εντυπωσιακά γραφικά

Βυθιστείτε στους πανέμορφους κόσμους που θα εξερευνήσετε, οι οποίοι ζωντανεύουν με εκπληκτική καλλιτεχνική διεύθυνση και συναρπαστική προσοχή στη λεπτομέρεια. Θαυμάστε βελτιωμένες αντανακλάσεις, φωτισμούς και σκιές, καθώς και ενισχυμένη γεωμετρική λεπτομέρεια και πιο ρεαλιστική παραμόρφωση χιονιού.

Γρήγορη φόρτωση μέσω SSD

Επιστρέψτε στη δράση πιο γρήγορα από ποτέ: χάρη στον δίσκο SSD υψηλής ταχύτητας της κονσόλας PS5™ δεν χρειάζεται να περιμένετε πολύ για να αναστηθείτε όταν πεθάνετε. Απολαύστε ταχύτερους χρόνους φόρτωσης από τα σημεία ελέγχου του παιχνιδιού ή όταν ταξιδεύετε γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο.

Ενσωμάτωση του Ασύρματου Χειστηρίου DualSense

Κάντε το ταξίδι σας στα σκανδιναβικά βασίλεια πιο πειστικό, με συναρπαστικό haptic feedback και σκανδάλες δυναμικής απόκρισης.

Πλήρως βελτιστοποιημένο για Ήχο 3D

Απολαύστε τα μοναδικά ηχοτοπία των Εννέα Βασιλείων, με ήχους που αντηχούν γύρω σας στο περιβάλλον του παιχνιδιού. Ο χωρικός ήχος υψηλής ακρίβειας σάς επιτρέπει να ακούτε τους εχθρούς που πλησιάζουν από κάθε κατεύθυνση, ακόμα και πάνω ή κάτω από τη θέση σας.

Όλα τα trailers του God of War Ragnarok:

Τα modes των γραφικών στα PS4 και PS5:

Το God of War Ragnarok έρχεται με πολλαπλά Graphics Modes, τα οποία αλλάζουν μεταξύ άλλων την ανάλυση και το framerate στο οποία θα τρέχει η μηχανή γραφικών. Πέρα από το απλό PS4, όπου δεν υπάρχουν επιλογές, οι κάτοχοι PS4 Pro μπορούν να διαλέξουν μεταξύ ομαλότερης κίνησης ή πιο κοφτερής απεικόνισης. Από την άλλη οι κάτοχοι PS5 θα έχουν έξι συνολικά επιλογές, ανάλογα με το αν η τηλεόρασή τους υποστηρίζει High Frame Rate (HFR) και Variable Refresh Rate (VRR).

Η ανάλυση και το framerate του God of War: Ragnarok στο PS4:

Απλό PS4:

Ανάλυση: 1080p
Απόδοση: Στόχος τα 30 FPS

PS4 Pro – Favor Performance Mode:

Ανάλυση: 1080p έως 1656p (δυναμική)
Απόδοση: Ξεκλείδωτα 30 FPS

PS4 Pro – Favor Quality Mode:

Ανάλυση: 1440p έως 1656p (δυναμική)
Απόδοση: Στόχος τα 30 FPS

Η ανάλυση και το framerate του God of War: Ragnarok στο PS5:

Favor Quality Mode:

Ανάλυση: 2160p (Native 4K)
Απόδοση: Στόχος τα 30 FPS

Favor Quality Mode με HFR:

Ανάλυση: 1800p έως 2160p (δυναμική)
Απόδοση: Στόχος τα 40 FPS

Favor Quality Mode με HFR και VRR:

Ανάλυση: 1800p έως 2160p (δυναμική)
Απόδοση: Ξεκλείδωτα 40 FPS

Favor Performance Mode:

Ανάλυση: 1440p έως 2160p (δυναμική)
Απόδοση: Στόχος τα 60 FPS

Favor Performance Mode με HFR:

Ανάλυση: 1440p
Απόδοση: Ξεκλείδωτα 60 FPS

Favor Performance Mode με HFR και VRR:

Ανάλυση: 1440p
Απόδοση: Ξεκλείδωτα 60 FPS

Τα behind the scenes βίντεο από τη δημιουργία του God of War Ragnarok:

Ακούστε δύο επικά κομμάτια από το soundtrack του God of War: Ragnarok:

Για άλλη μια φορά τη σύνθεση της μουσικής του God of War έχει αναλάβει ο ταλαντούχος συνθέτης Bear McCreary, ο οποίος βραβεύτηκε για τη δουλειά του στο προηγούμενο κεφάλαιο του 2018. Μάλιστα, στα δύο κομμάτια που θα βρείτε παρακάτω, ο συνθέτης επιστράτευσε για άλλη μια φορά και την τραγουδίστρια Eivør, η οποία ανέλαβε τα φωνητικά.

Πόσα GB GB θα χρειαστεί να κατεβάσετε στο PS4 και στο PS5;

Το μέγεθος του download για το God of War: Ragnarok διαμορφώνεται ως εξής:

God of War: Ragnarok PS5 Έκδοση – 84.095 GB

God of War: Ragnarok PS4 Έκδοση – 106.817 GB

God of War: Ragnarok Πακέτο Ελληνικής Γλώσσας – 1.21GB

Αξίζει να σημειωθεί πως ενδέχεται να χρειάζεται λίγος περισσότερος ελεύθερος χώρος στο αποθηκευτικό μέσο της κονσόλας σας για να ξεκινήσει αρχικά το κατέβασμα του παιχνιδιού. Παράλληλα, να αναφερθεί πως το παραπάνω μέγεθος για το πακέτο της ελληνικής γλώσσας αφορά την PS5 έκδοση.

Πόσες ώρες θα διαρκεί το God of War Ragnarök;

Όπως έχει επιβεβαιώσει και η ομάδα ανάπτυξης Sony Santa Monica πριν αρκετό καιρό, το God of War Ragnarok είναι μεγαλύτερο σε διάρκεια από το προηγούμενο παιχνίδι. Πλέον ξέρουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό: Στο πρώτο του playthrough για το αναλυτικό review των Unboxholics, ο Σάκης Καρπάς χρειάστηκε περίπου 25 ώρες για την ολοκληρώσει την κεντρική ιστορία.

Αν κάποιος θέλει να εξαντλήσει το διαθέσιμο περιεχόμενο θα χρειαστεί έως και 40 με 50 ώρες για το 100%. Μεταξύ άλλων το God of War Ragnarok έχει διάφορα collectibles, όπως treasure maps, καθώς και διάφορες προαιρετικές περιοχές.

Φυσικά, η συνολική διάρκεια μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί σημαντικά ανάλογα με το επιλεγμένο επίπεδο δυσκολίας. Το God of War Ragnarok έχει συνολικά πέντε επιλογές για το πόσο εύκολο ή απαιτητικό να είναι το combat.

Το επίσημο recap βίντεο με την ιστορία του God of War (2018):

Σε περίπτωση που θέλετε να θυμηθείτε όλα όσα έγιναν στο προηγούμενο κεφάλαιο της περιπέτειας των Kratos και Atreus, πριν το επικό φινάλε του Ragnarök, και δεν έχετε τον χρόνο να παίξετε ξανά το παιχνίδι, το εν λόγω animated storybook βίντεο είναι για σας!

Σε αυτό η ηθοποιός και content creator Felicia Day πιάνει ένα βιβλίο που περιλαμβάνει την ιστορία του God of War του 2018, την οποία και αφηγείται στους θεατές, με στόχο να φρεσκάρει τις μνήμες τους. Μάλιστα, στην αφήγηση τη βοηθά και ο εξυπνότερος άνθρωπος εν ζωή…ο Mimir!

Δείτε το μέσα από τον player που ακολουθεί:

God of War Ragnarok Review

Για ακόμη περισσότερα, παρακάτω θα βρείτε το αναλυτικό video review των Unboxholics, το οποίο επιμελήθηκε ο Σάκης Καρπάς.

Τέλος, μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από το God of War Ragnarok, μέσα από το gameplay βίντεο των Unboxholics. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το ΓΕΡΜΑΝΟ, το βίντεο παρουσιάζει μια από τις πιο επικές στιγμές της περιπέτειας, από την εισαγωγή του παιχνιδιού.