5 mini σειρές "σφηνάκια" στο Netflix για εσάς που δεν έχετε χρόνο!

Ό,τι πρέπει για αυτή την περίοδο
19 Οκτωβρίου 2022 14:07
5 mini σειρές "σφηνάκια" στο Netflix για εσάς που δεν έχετε χρόνο!

Θέλετε να παρακολουθήσετε μία σειρά, αλλά να μην είναι μεγάλη σε διάρκεια και να έχει λίγα επεισόδια; Τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς, διότι παρακάτω θα βρείτε 5 μίνι σειρές του Netflix, οι οποίες αξίζουν την προσοχή σας, αλλά δε θα σας κρατήσουν στην οθόνη για ατέλειωτες ώρες.

Πρόκειται δηλαδή για “σειρές-σφηνάκια”, για εσάς που δεν έχετε πολύ χρόνο να παρακολουθήσετε κάποιο σόου με πολλές σεζόν ή πολύ απλά δε θέλετε να περιμένετε να βγει ένας νέος κύκλος για να ολοκληρωθεί η ιστορία.

Από το Maid στο When They See Us, η παρακάτω λίστα περιέχει σειρές για όλα τα γούστα!

Maid | 10 Επεισόδια

Η Margaret Qualley, η οποία έχει παίξει και στο βιντεοπαιχνίδι “Death Stranding”, πρωταγωνιστεί στο Maid, μία σειρά του Netflix που κυκλοφόρησε πέρυσι. Πρόκειται για ένα σόου που είχε τρεις υποψηφιότητες για Emmy και αποτελείται από 10 επεισόδια, τα οποία έχει επιμεληθεί η Molly Smith Metzler.

Εδώ θα δείτε την απίθανη ιστορία επιβίωσης και σθένους μιας νεαρής μητέρας, η οποία παλεύει με τη φτώχεια, την κακομεταχείριση και την επανεκτίμηση του εαυτού της ενάντια στις αντιξοότητες. Η σύνοψη έχει ως εξής: Η Άλεξ φεύγει μες στη νύχτα με τη Μάντι, ζητά βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες και πιάνει δουλειά στη Βάλιου Μέιντς. Αλλά τα προβλήματά της μόλις ξεκίνησα…

Πρωταγωνιστούν επίσης οι Andie MacDowell, Nick Robinson, Rylea Nevaeh Whittet, Anika Noni Rose, Tracy Vilar, Billy Burke, Raymond Ablack και BJ Harrison.

The Queen’s Gambit | 7 Επεισόδια

Δεκαετία του 1950. Σ’ ένα ορφανοτροφείο, ένα κορίτσι αποκαλύπτει το σπάνιο ταλέντου του στο σκάκι και ξεκινά το ταξίδι του προς τη δόξα, ενώ παλεύει παράλληλα με τον εθισμό του. Αυτή είναι η σύνοψη της επιτυχημένης μίνι σειράς του Netflix, με πρωταγωνίστρια εδώ την Anya Taylor-Joy. Η νεαρή σκακίστρια που εν μέσω των '50s διαπρέπει στον τομέα της ανακαλύπτει ότι έχει μια παράξενη έλξη προς τα παυσίπονα και λίγο αργότερα και στο ποτό.

Μαζί της συμπρωταγωνιστούν οι: Marielle Heller, Thomas Brodie-Sangster, Moses Ingram, Harry Melling και Bill Camp. Το σόου επηρέασε τόσο βαθιά σε όσους το παρακολούθησαν -δεν ήταν και λίγοι αφού έκανε τέτοιο ντόρο στο ίντερνετ- που το σκάκι γενικότερα εξυψώθηκε μαζί του.

Αυτό το «σφηνάκι» σόου αποτελείται από 7 επεισόδια.

Unbelievable | 8 Επεισόδια

Η σειρά αυτή των 8 επεισοδίων εστιάζει στην αληθινή ιστορία της Marie, μίας έφηβης που καταφεύγει στις αρχές για να καταγγείλει τον βιασμό της όμως έπειτα από λίγο αποσύρει τις κατηγορίες. Η σύνοψη του Netflix αυτού του δράματος λέει τα εξής: Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα. Δύο γυναίκες αστυνομικοί συγκεντρώνουν στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση μιας κοπέλας που καταγγέλλει ότι βιάστηκε και έπειτα ανακαλεί την ιστορία της.

Βασισμένο στο βραβευμένο με Pulitzer άρθρο του προγράμματος Marshall και της ProPublica με τίτλο "An Unbelievable Story of Rape" των Τ. Κρίστιαν Μίλερ και Κεν Άρμστρονγκ, καθώς και στο επεισόδιο "Anatomy of Doubt" της ραδιοφωνικής εκπομπής "This American Life", το "Unbelievable" είναι μια ιστορία με θέμα τις απερίγραπτες τραυματικές εμπειρίες, το ακλόνητο πείσμα και το ασυγκράτητο σθένος.

Πρωταγωνιστούν: Kaitlyn Dever, Toni Collette, Merritt Wever, Blake Ellis, Dale Dickey, Liza Lapira και Kai Lennox.

When They See Us | 4 Επεισόδια

Πέντε έφηβοι από το Χάρλεμ παγιδεύονται σ’ έναν εφιάλτη όταν κατηγορούνται άδικα για μία βίαια επίθεση στο Central Park. Αξίζει να αναφέρουμε πως η μίνι σειρά βασίζεται στην πραγματική ιστορία της υπόθεσης του Centra Park Five, όπου πέντε έγχρωμοι άνδρες κατηγορήθηκαν λανθασμένα για μια υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης το 1989. Αθωώθηκαν το 2002 όταν ο πραγματικός δράστης ομολόγησε την πράξη του.

Το σόου κέρδισε επάξια 2 Primetime Emmys και εδώ πρωταγωνιστούν οι Asante Blackk, Caleel Harris, Ethan Herisse, Marquis Rodriguez, Marsha Stephanie Blake, Kylie Bunbury, John Leguizamo, Niecy Nash και Suzzanne Douglas. Δημιουργός είναι η υποψήφια για Όσκαρ Ava DuVernay.

Unorthodox | 4 Επεισόδια

Η πλοκή εστιάζει σε μία νεαρή γυναίκα εβραϊκών ριζών η οποία υπήρξε βαθιά θρησκευόμενη όμως αποφασίζει να εγκαταλείψει την πόλη που ζει, αλλά και τον γάμο της από προξενιό, και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα φεύγοντας κρυφά από τη Νέα Υόρκη, με προορισμό το Βερολίνο. Ωστόσο, το παρελθόν της σύντομα έρχεται ξανά μπροστά της.

Το σόου των τεσσάρων επεισοδίων είναι εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα της Deborah Feldman και βραβεύτηκε με ένα Primetime Emmy.

Πρωταγωνιστούν: Shira Haas, Amit Rahav, Jeff Wilbusch, Alex Reid, Ronit Asheri, Delia Mayer, Dina Doron, David Mandelbaum, Gera Sandler, Lili Rosen και Aaron Altaras.