5 ταινίες του 2022 με μπόλικη δράση για να δείτε τώρα

Για όλα τα γούστα
12 Οκτωβρίου 2022 10:55
5 ταινίες του 2022 με μπόλικη δράση για να δείτε τώρα

Ψάχνετε να δείτε κάποια ταινία με μπόλικη δράση; Τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Παρακάτω θα βρείτε 5 διαφορετικές προτάσεις για όλα τα γούστα, με θεματική κυρίως το “action” κομμάτι. Όλα τα φιλμ κυκλοφόρησαν μέσα στο 2022 στην Ελλάδα και σίγουρα αξίζουν την προσοχή σας, σε περίπτωση που δεν τα έχετε παρακολουθήσει έως τώρα.

Από το Top Gun: Maverick, το οποίο σάρωσε και γνώρισε τεράστια επιτυχία, μέχρι και το RRR που λίγοι γνωρίζουν, στο παρόν άρθρο έχουμε μία ταινία για κάθε γούστο, για να παρακολουθήσετε μόνοι ή με την παρέα σας απόψε το βράδυ.

RRR

Το RRR υπόσχεται μία φανταστικά περιπέτεια, όπου θα δείτε δύο θρυλικούς επαναστάτες, καθώς ταξιδεύουν μακριά από το σπίτι τους, πριν αρχίσουν να πολεμούν για τη χώρα τους τη δεκαετία του 1920. Το RRR είναι η μεγαλύτερο παραγωγή της Ινδίας όλων των εποχών, με budget που αγγίζει τα 72 εκατομμύρια δολάρια.

Μάλιστα, πολλοί την αποκαλούν ως την πιο καλή ταινία δράσης του 2022. Να σας πούμε κάπου εδώ ότι υπάρχει στο Netflix μόνο με αγγλικούς υπότιτλους.

Τη σκηνοθεσία και το σενάριο έχει αναλάβει ο S.S. Rajamouli, ενώ στην ιστορία συνεισφέρουν και οι Vijayendra Prasad, Sai Madhav Burra, Madhan Karky. Πρωταγωνιστούν οι N.T. Rama Rao Jr. Ram Charan Teja, Ajay Devgn, Alia Bhatt, Olivia Morris, Shriya Saran, Ray Stevenson, Alison Doody, Samuthirakani και Chandra Sekhar.

Prey

Το Prey λαμβάνει χώρα στο Comanche 300 χρόνια πριν και εξιστορεί την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας, της Naru, μιας άγριας και εξαιρετικά ικανής πολεμίστριας. Εκείνη έχει μεγαλώσει στη σκιά μερικών από τους πιο θρυλικούς κυνηγούς που περιφέρονται στο “Great Plains”, οπότε όταν ο κίνδυνος απειλεί το camp της, ξεκινάει ένα ταξίδι για να προστατεύσει τους ανθρώπους. Το θήραμα που καταδιώκει και τελικά αντιμετωπίζει, αποδεικνύεται ότι είναι ένα εξαιρετικά εξελιγμένο εξωγήινο αρπακτικό με ένα τεχνικά προηγμένο οπλοστάσιο.

Επίσης πρόκειται για την πρώτη ταινία που γίνεται διαθέσιμη σε streaming υπηρεσία μεταγλωττισμένη και υποτιτλισμένη στη γλώσσα των Comanche. Τη σκηνοθεσία του Prey ανέλαβε ο Dan Trachtenberg, ο οποίος βοήθησε και στο σενάριο μαζί με τους Patrick Aison και Jim Thomas.

Πρωταγωνιστούν: Amber Midthunder, Dakota Beavers, Dane DiLiegro, Stormee Kipp, Michelle Thrush, Julian Black Antelope και tefany Mathias.

Top Gun: Maverick

Το sequel του Top Gun έσπασε τα ταμεία του box office φέτος που κυκλοφόρησε και αποτελεί την απόλυτη action ταινία!

Μετά από περισσότερα από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους κορυφαίους αεροπόρους του Πολεμικού Ναυτικού, ο Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) βρίσκεται εκεί που ανήκει, πιέζοντας τα όριά του ως θαρραλέος δοκιμαστικός πιλότος και αποφεύγοντας την προαγωγή, κάτι που θα τον γείωνε.

Όταν βρίσκει τον εαυτό του να εκπαιδεύει ένα απόσπασμα αποφοίτων Top Gun για μια εξειδικευμένη αποστολή που δεν έχει δει ποτέ κανένας ζωντανός πιλότος, ο Maverick συναντά τον υπολοχαγό Bradley Bradshaw (Miles Teller), με το διακριτικό κλήσης: «Rooster», που είναι ο γιος του αείμνηστου φίλου του Maverick, αξιωματικός αναχαίτισης ραντάρ, υπολοχαγός Nick Bradshaw, γνωστός και ως «Goose». Αντιμετωπίζοντας ένα αβέβαιο μέλλον και τα φαντάσματα του παρελθόντος του, ο Maverick παρασύρεται σε μια αντιπαράθεση με τους δικούς του βαθύτερους φόβους, με αποκορύφωμα μια αποστολή που απαιτεί την απόλυτη θυσία από εκείνους που θα επιλεγούν να το πετάξουν.

Τη σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο Joseph Kosinski, ενώ το σενάριο οι Jim Cash, Jack Epps Jr. και Peter Craig. Πρωταγωνιστούν: Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Charles Parnell, Bashir Salahuddin, Monica Barbaro, Jay Ellis, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis, Ed Harris και Val Kilmer.

Ambulance

Το Ambulance υπόσχεται μια περιπέτεια με μπόλικο μυστήριο, αφού μια ληστεία θα μετατραπεί σε φυγή όταν δύο κλέφτες θα κλέψουν ένα ασθενοφόρο για να φύγουν μακριά.

Στη διάρκεια μιας ημέρας στους δρόμους του Λος Άνζελες, τρεις ζωές θα αλλάξουν για πάντα. Σε αυτό το ιλιγγιώδες θρίλερ ένας παρασημοφορημένος βετεράνος, που είναι απελπισμένος να βρει χρήματα ώστε να καλύψει το κόστος της ιατρικής περίθαλψης της γυναίκας του, ζητά βοήθεια από το ένα πρόσωπο που ξέρει ότι δεν θα έπρεπε - τον θετό του αδερφό. Πρόκειται για έναν χαρισματικό εγκληματία που θα του κάνει προσφορά για μια δουλειά: τη μεγαλύτερη ληστεία τραπεζών στην ιστορία του Λος Άντζελες, με λεία 32 εκατομμύρια δολάρια.

Σε μια καταδίωξη υψηλής ταχύτητας που δεν σταματά ποτέ, οι δυο τους πρέπει να αποφύγουν τις αστυνομικές δυνάμεις, να κρατήσουν τους ομήρους ζωντανούς και με κάποιο τρόπο να προσπαθήσουν να μη σκοτώσουν ο ένας τον άλλον, στην πιο παρανοϊκή απόδραση που έχει συμβεί ποτέ στο Λος Άντζελες.

Σε Σκηνοθεσία Michael Bay και σενάριο του Chris Fedak, στο Ambulance πρωταγωνιστούν οι Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II, Eiza González, Garret Dillahunt, Keir O'Donnell, Jackson White, Olivia Stambouliah, Moses Ingram, Colin Woodell, Cedric Sanders και A Martinez.

Everything Everywhere All at Once

Η Έβελιν, μία εξουθενωμένη Κινεζοαμερικανίδα, όχι μόνο δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τον πατέρα, τον σύζυγο και την κόρη της, αλλά δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους φόρους της. Όταν της δίνεται η δυνατότητα να μεταπηδήσει σε άλλα σύμπαντα, τίποτα δεν την έχει προετοιμάσει για αυτό που την περιμένει.

Μία ξεκαρδιστική περιπέτεια με μεγάλη καρδιά και πληθωρική σκηνοθεσία, μία καταιγιστική υπαρξιακή κωμωδία σε ένα πολυσύμπαν με εναλλακτικές ζωές, μία διασκεδαστική αλληγορία για τον πολύπλοκο σύγχρονο κόσμο.

Τη σκηνοθεσία του Everything Everywhere All at Once ανέλαβαν οι Daniel Kwan και Daniel Scheinert, σκηνοθέτες του Swiss Army Man. Πρωταγωνιστούν οι Michelle Yeoh, Jamie Lee Curtis, James Hong, Stephanie Hsu, Jonathan Ke Quan, Ande Le, Brian Le, Jenny Slate, και Harry Shum Jr.