God of War Ragnarok: Ημερομηνία, συλλεκτικές, trailers και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε!

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά
10 Οκτωβρίου 2022 16:14
God of War Ragnarok: Ημερομηνία, συλλεκτικές, trailers και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε!

Και επίσημα απέχουμε ένα μήνα από την κυκλοφορία του God of War Ragnarök, το οποίο αναμένεται να συνεχίσει την ιστορία των Kratos και Atreus, από εκεί ακριβώς που την άφησε το πολυβραβευμένο παιχνίδι του 2018. Με την αντίστροφη μέτρηση να έχει ξεκινήσει, λοιπόν, σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε διάφορες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για να είστε πανέτοιμοι για το sequel!

Η ημερομηνία και οι πλατφόρμες κυκλοφορίας του God of War Ragnarök:

Το God of War: Ragnarök αναμένεται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά για τις κονσόλες του PlayStation οικοσυστήματος, δηλαδή τα PlayStation 5 και PlayStation 4 στις 9 Νοεμβρίου του 2022.

Η επίσημη ελληνική σύνοψη του God of War Ragnarök:

Από το Santa Monica Studio έρχεται η συνέχεια του πολυβραβευμένου God of War (2018). Ο Fimbulwinter καταφτάνει. Ο Κράτος και ο Ατρέας πρέπει να ταξιδέψουν σε κάθε ένα από τα Εννέα Βασίλεια αναζητώντας απαντήσεις, ενώ οι δυνάμεις του Asgard προετοιμάζονται για τη μάχη της προφητείας που θα φέρει το τέλος του κόσμου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους θα εξερευνήσουν επιβλητικά, μυθικά τοπία και θα αντιμετωπίσουν τρομακτικούς εχθρούς, όπως θεούς της Σκανδιναβίας και τέρατα. Η απειλή του Ragnarök κοντοζυγώνει. Ο Κράτος και ο Ατρέας πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στη δική τους ασφάλεια και την ασφάλεια των βασιλείων.

Θα έχει το God of War Ragnarök ελληνικούς υπότιτλους ή μεταγλώττιση;

Ναι, το God of War Ragnarök θα υποστηρίζει πλήρως την ελληνική γλώσσα. Συγκεκριμένα, η νέα περιπέτεια του Kratos θα έρθει με ελληνικά voice overs για όσους θέλουν να ακούσουν τον Kratos να μιλάει τη γλώσσα του, ενώ θα υπάρχει και η επιλογή των ελληνικών υποτίτλων και μενού, για όσους προτιμούν τις αρχικές ερμηνείες.

Όλα τα επίσημα trailers του God of War Ragnarök:

Τι ισχύει για την αναβάθμιση των PS4 αντιτύπων του God of War: Ragnarok σε PS5:

Όλα τα PS4 αντίτυπα του God of War: Ragnarok θα προσφέρουν την δυνατότητα αναβάθμισης σε PS5. Έτσι, όσοι θέλουν να απολαύσουν τις επιπλέον λειτουργίες του DualSense χειριστηρίου, τα καλύτερα γραφικά και όλα όσα ακόμη θα προσφέρει η PS5 έκδοση, θα μπορούν να κάνουν την αναβάθμιση πληρώνοντας €10.

Από την άλλη, αν κάποιος επιλέξει να μην πληρώσει, θα εξακολουθεί να μπορεί να παίξει με το PS4 αντίτυπό του στο PS5, μέσω της backwards compatibility λειτουργίας της κονσόλας.

Οι συλλεκτικές εκδόσεις του God of War: Ragnarok:

Συνολικά, στην αγορά θα έρθουν τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις. Τα απλά retail αντίτυπα, η Digital Deluxe Edition, καθώς και δύο συλλεκτικές εκδόσεις, η Collector’s και η Jötnar.

Τα περιεχόμενα της God of War Ragnarök – Digital Deluxe Edition:

  • Το πλήρες God of War Ragnarök παιχνίδι για τα PS4 και PS5
  • Kratos Darkdale Armor**
  • Atreus Darkdale Attire(cosmetic)** 
  • Darkdale Blades Handles για τα Blades of Chaos** 
  • Darkdale Axe Grip για το Leviathan Axe**
  • Official God of War Ragnarök Digital Soundtrack 
  • Dark Horse Digital Mini Artbook 
  • Avatar Set 
  • PlayStation 4 Theme

**Τα αντικείμενα ξεκλειδώνονται έπειτα από πρόοδο της κεντρικής ιστορίας.

Τα περιεχόμενα της God of War Ragnarök – Collector’s Edition:

  • Όλα τα ψηφιακά καλούδια της Digital Deluxe Edition.
  • Εκτυπωμένο voucher με κωδικόγια κατέβασμα του πλήρες God of War Ragnarök παιχνιδιού για τα PS4 και PS5.
  • Ένα Steelbook Display Caseστο οποίο απεικονίζονται η Αρκούδα και ο Λύκος (δεν περιλαμβάνεται δίσκος με το παιχνίδι).
  • Ξύλινα σκαλιστά αγαλματίδια δύο ιντσών των Vanir Twins– Έχουν το ίδιο στυλ με τα αντίστοιχα περιεχόμενα της συλλεκτικής έκδοσης του τίτλου του 2018, ολοκληρώνοντας το σετ.
  • Ένα σετ από ζάρια νάνων- Το σετ απαρτίζεται από ζάρια με ποιοτικό φινίρισμα που μοιάζει με ξύλο και ένα τσαντάκι με το σύμβολο του Yggdrasil στο εξωτερικό του.
  • Μια ρέπλικα 16 ιντσών του Mjölnir– Πρόκειται για ένα εξαιρετικά λεπτομερές αντίγραφο του όπλου του Thor

Τα περιεχόμενα της God of War Ragnarök – Jötnar Edition:

  • Όλα τα ψηφιακά καλούδια της Digital Deluxe Edition.
  • Εκτυπωμένο voucher με κωδικόγια κατέβασμα του πλήρες God of War Ragnarök παιχνιδιού για τα PS4 και PS5
  • Ένα Steelbook Display Caseστο οποίο απεικονίζονται η Αρκούδα και ο Λύκος (δεν περιλαμβάνεται δίσκος με το παιχνίδι).
  • Ξύλινα σκαλιστά αγαλματίδια δύο ιντσών των Vanir Twins– Έχουν το ίδιο στυλ με τα αντίστοιχα περιεχόμενα της συλλεκτικής έκδοσης του τίτλου του 2018, ολοκληρώνοντας το σετ.
  • Μια ρέπλικα 16 ιντσών του Mjölnir– Πρόκειται για ένα εξαιρετικά λεπτομερές αντίγραφο του όπλου του Thor
  • Ένα βινύλιο 7 ιντσών με μουσική από τον Bear McCreary, το οποίο περιλαμβάνει δύο κομμάτια από τις δημιουργίες του συνθέτη.
  • Ένα σετ με τις Falcon, Bear και Wolf κονκάρδεςπου συμβολίζουν τους Faye, Kratos και Atreus αντίστοιχα.
  • Το θρυλικό Draupnir δαχτυλίδι– Ένα δαχτυλίδι από τη Σκανδιναβική Μυθολογία που έρχεται σε ένα κόκκινο υφασμάτινο τσαντάκι.
  • Το σετ ζαριών του Brok– Έρχονται με μεταλλικό φινίρισμα και μπλε λεπτομέρειες.
  • Πάνινο χάρτης του Yggdrasil– Αυτός ο υφασμάτινος χάρτης δείχνει καθένα από τα Εννέα Βασίλεια μέσα στα κλαδιά και τις ρίζες του Yggdrasil.

Τέλος, με την προ-παραγγελία οποιαδήποτε έκδοσης θα λάβετε τα Kratos Risen Snow Armor και Atreus Risen Snow Tunic (cosmetic).

Οι επιλογές γραφικών του God of War Ragnarök στο PS5:

Οι κάτοχοι της next-gen κονσόλας της Sony θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ απεικόνισης σε πλήρη 4K ανάλυση με απόδοση 30 καρέ το δευτερόλεπτο ή δυναμική 4K ανάλυση και στόχο απόδοσης τα 60 καρέ το δευτερόλεπτο.

Οι βελτιώσεις του τεχνικού τομέα του God of War Ragnarök στο PS5 σε σχέση με το PS4:

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του PlayStation, το God of War Ragnarök στο PS5 θα προσφέρει τις εξής βελτιώσεις:

Εντυπωσιακά γραφικά

Βυθιστείτε στους πανέμορφους κόσμους που θα εξερευνήσετε, οι οποίοι ζωντανεύουν με εκπληκτική καλλιτεχνική διεύθυνση και συναρπαστική προσοχή στη λεπτομέρεια. Θαυμάστε βελτιωμένες αντανακλάσεις, φωτισμούς και σκιές, καθώς και ενισχυμένη γεωμετρική λεπτομέρεια και πιο ρεαλιστική παραμόρφωση χιονιού.

Γρήγορη φόρτωση μέσω SSD

Επιστρέψτε στη δράση πιο γρήγορα από ποτέ: χάρη στον δίσκο SSD υψηλής ταχύτητας της κονσόλας PS5™ δεν χρειάζεται να περιμένετε πολύ για να αναστηθείτε όταν πεθάνετε. Απολαύστε ταχύτερους χρόνους φόρτωσης από τα σημεία ελέγχου του παιχνιδιού ή όταν ταξιδεύετε γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο.

Ενσωμάτωση του Ασύρματου Χειστηρίου DualSense

Κάντε το ταξίδι σας στα σκανδιναβικά βασίλεια πιο πειστικό, με συναρπαστικό haptic feedback και σκανδάλες δυναμικής απόκρισης.

Πλήρως βελτιστοποιημένο για Ήχο 3D

Απολαύστε τα μοναδικά ηχοτοπία των Εννέα Βασιλείων, με ήχους που αντηχούν γύρω σας στο περιβάλλον του παιχνιδιού. Ο χωρικός ήχος υψηλής ακρίβειας σάς επιτρέπει να ακούτε τους εχθρούς που πλησιάζουν από κάθε κατεύθυνση, ακόμα και πάνω ή κάτω από τη θέση σας.

Πόσες ώρες θα διαρκεί το God of War Ragnarök;

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια ξεκάθαρη απάντηση από την ομάδα ανάπτυξης, αλλά πρόσφατα είχε κυκλοφορήσει μια φήμη από το μέσο Insider Gaming, το οποίο ισχυρίζεται ότι το παιχνίδι θα διαρκεί 40 ώρες, εάν θέλετε να κάνετε όλα τα quests (κεντρικές + έξτρα αποστολές), ενώ παράλληλα θα έχει περίπου 3,5 ώρες με cutscenes.

Από την άλλη, όσοι θέλουν να ασχοληθούν μόνο με την κεντρική ιστορία, θα χρειαστεί να αφιερώσουν περίπου 20 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των 3,5 ωρών cutscenes).

Τα σύντομα gameplay βίντεο του God of War Ragnarok από το Game Informer:

Το επίσημο recap βίντεο με την ιστορία του God of War (2018):

Σε περίπτωση που θέλετε να θυμηθείτε όλα όσα έγιναν στο προηγούμενο κεφάλαιο της περιπέτειας των Kratos και Atreus, πριν το επικό φινάλε του Ragnarök, και δεν έχετε τον χρόνο να παίξετε ξανά το παιχνίδι, το εν λόγω animated storybook βίντεο είναι για σας!

Σε αυτό η ηθοποιός και content creator Felicia Day πιάνει ένα βιβλίο που περιλαμβάνει την ιστορία του God of War του 2018, την οποία και αφηγείται στους θεατές, με στόχο να φρεσκάρει τις μνήμες τους. Μάλιστα, στην αφήγηση τη βοηθά και ο εξυπνότερος άνθρωπος εν ζωή…ο Mimir!

Δείτε το μέσα από τον player που ακολουθεί:

Γιατί το God of War: Ragnarok είναι το τελευταίο στο σκανδιναβικό saga; 

To Ragnarok θα είναι ο επίλογος της περιπέτειας του Kratos στη σκανδιναβική μυθολογία, κάτι που αρχικά είχε εκπλήξει πολλούς. Ωστόσο, ήδη από την πρώτη παρουσίαση του παιχνιδιού το 2021, ο σκηνοθέτης του God of War 2 και του God of War (2018) ήρθε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, αποκαλύπτοντας το λόγο που το God of War: Ragnarok θα είναι το τελευταίο στο σκανδιναβικό saga.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε μια βίντεο συνέντευξη για το κανάλι του YouTuber Kaptain Kuba, ο Cory Barlog είχε τονίσει:

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι και νομίζω ότι ένας από τους πιο σημαντικούς είναι ο χρόνος.

Το πρώτο παιχνίδι χρειάστηκε πέντε χρόνια. Το δεύτερο παιχνίδι, δεν ξέρω πόσο καιρό θα χρειαστεί, αλλά θα ‘πετάξω’ ότι μπορεί να χρειαστεί σχεδόν παρόμοιος χρόνος, για να γίνει σωστά.

Στη συνέχεια, αν σκεφτείτε ένα τρίτο κεφάλαιo στο ίδιο χρονικό πλαίσιο, θα μιλάμε για ένα διάστημα περίπου 15 ετών για μια ιστορία. Νιώθω ότι είναι πολύ τραβηγμένο. Νιώθω ότι ζητάμε πάρα πολλά, αν πούμε ότι το πραγματικό τέλος αυτής της ιστορίας χρειάζεται τόσα πολλά χρόνια.

Στη συνέχεια, ο Barlog εξήγησε γιατί η ομάδα θεωρεί πως δύο παιχνίδια είναι αρκετά για να ολοκληρωθεί η ιστορία του Kratos του Atreus, λέγοντας:

Από την πρώτη στιγμή, αυτό που προσπαθούσαμε περισσότερο να κάνουμε ήταν να πούμε κάτι για τον Kratos και Atreus. Στον πυρήνα της ιστορίας βρίσκεται η σχέση μεταξύ των δύο αυτών χαρακτήρων.

Η πολυπλοκότητά της μοιάζει με κυματισμούς σε μια λίμνη. Θα μπορούσαμε να την κάνουμε σαν ωκεανό και αυτοί οι κυματισμοί να συνεχίζουν για χιλιάδες χιλιόμετρα. Ωστόσο είναι απαραίτητο και ευεργετικό αυτό ή φτάνουμε στο σημείο να το απλώνουμε τόσο πολύ που χάνεται η πλοκή μετά από ένα σημείο;