Όλα τα βιντεοπαιχνίδια που γίνονται ταινίες!

Μια ματιά στον χαμό που έρχεται
20 Ιουλίου 2022 11:04
Όλα τα βιντεοπαιχνίδια που γίνονται ταινίες!

Εδώ και πολλά χρόνια βλέπουμε βιντεοπαιχνίδια να γίνονται ταινίες και ταινίες να γίνονται παιχνίδια, με τα αποτελέσματα και στις δύο περιπτώσεις να είναι συνήθως απογοητευτικά. Ωστόσο, η βιομηχανία δεν είναι αυτή που γνωρίζαμε κάποτε. Πλέον οι συνθήκες έχουν αλλάξει και οι συνδρομητικές υπηρεσίες έχουν φέρει τα πάνω-κάτω στο χώρο της ψυχαγωγίας.

Στην αναζήτηση για αναγνωρίσιμου περιεχόμενο για τις υπηρεσίες τους, λοιπόν, το στούντιο του Hollywood, το Netflix, αλλά και οι ίδιες οι gaming εταιρίες που θέλουν να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο τα IPs του, γνωρίζοντάς σε ένα νέο κοινό, έχουν ανακοινώσει αμέτρητα projects. Από την πρόσφατη Uncharted ταινία της Sony, μέχρι τη σειρά Halo του Xbox, τα παραδείγματα είναι πολλά.

Ας δούμε, λοιπόν, τα διάφορα παιχνίδια που έχει ανακοινωθεί επίσημα ότι θα γίνουν ταινίες, ενώ προσεχώς μπορείτε να περιμένετε και ένα αντίστοιχο άρθρο για τις τηλεοπτικές σειρές!

Μιας και η λίστα είναι αρκετά μεγάλη, πάμε κατευθείαν στο ψητό!

Borderlands

Ημερομηνία: 2022

Τι γνωρίζουμε: Τα γυρίσματα του Borderlands ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο και χονδρικά αν υπολογίσουμε ότι θα χρειαστεί να περάσει καιρό στο post production λόγω των ειδικών εφέ, το λογικό σενάριο λέει πως θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή εντός του 2022.

Στη καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Eli Roth, ενώ το σενάριο υπογράφει ο δις βραβευμένος με Emmy και δημιουργός του Chernobyl, Craig Mazin. Η ταινία έχει ένα εντυπωσιακό cast, με την δις βραβευμένη με Όσκαρ, Cate Blanchett στο ρόλο της Lilith, ενώ συγχρόνως θα πρωταγωνιστούν οι Kevin Hart (Roland), Jamie Lee Curtis (Tannis), Edgar Ramirez (Atlas) Florian Munteanu (Krieg), Ariana Greenblatt (Tiny Tina) και ο Jack Black ως Claptrap.


Super Mario Bros

Ημερομηνία: 7 Απριλίου του 2023

Τι γνωρίζουμε: Το animated φιλμ “Super Mario Bros.” θα έρθει στις οθόνες με ένα πραγματικά υπέρλαμπρο cast. Αρχικά, ο Chris Pratt θα είναι ο Mario, ενώ πλάι του θα παίξει και η Anya Taylor- Joy ως Peach. Βέβαια, από την ταινία του Mario δε θα μπορούσε να λείπει και ο Luigi, τον οποίο θα τον υποδυθεί ο Charlie Day, ενώ ο Jack Black θα είναι ο Bowser.

Τα υπόλοιπα μέλη του cast είναι: Keegan-Michael Key ως Toad, Seth Rogen ως Donkey Kong, Fred Armisen ως Cranky Kong, Kevin Michael Richardson ως Kamek, Sebastian Maniscalco ως Spike, ενώ έγινε γνωστό ότι ο επί δεκαετίες “Mario”, Charles Martinet, θα βρίσκεται και αυτός στην ταινία ως “έκπληξη”.

Πρόκειται για συμπαραγωγή της Nintendo και της Illumination Entertainment, η οποία μας έχει χαρίσει στο παρελθόν τα "Despicable Me" και "Minions".


Gran Turismo

Ημερομηνία: 11 Αυγούστου του 2023

Τι γνωρίζουμε: Μεταξύ άλλων η Sony ετοιμάζει και μια ταινία που βασίζεται στο Gran Turismo, το ιστορικό και λατρεμένο racing franchise του PlayStation. Για το project μάλιστα έχει επιστρατεύσει τον ταλαντούχο σκηνοθέτη Neill Blomkamp, ο οποίος είναι αρκετά γνωστός στη βιομηχανία του σινεμά, μιας και έχει σκηνοθετήσει φιλμ όπως το Chappie και το District 9, που ήταν υποψήφιο για 4 Όσκαρ.

Την παραγωγή θα αναλάβει η Columbia Pictures, ενώ το σενάριο έχει γραφτεί από τον Jason Hall του American Sniper. Η ταινία θα είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία και υπόσχεται την απόλυτη αφήγηση μιας ευχής που έγινε πραγματικότητα, όταν ένας έφηβος παίκτης του Gran Turismo που χάρη στις δεξιότητές του στο παιχνίδι κέρδισε μια σειρά από διαγωνισμούς της Nissan, καταφέρνει στη συνέχεια να γίνει και πραγματικός επαγγελματίας οδηγός αγώνων.


Tomb Raider 2

Ημερομηνία: 2023 (?)

Τι γνωρίζουμε: Η πρώτη reboot ταινία του Tomb Raider δεν ήταν δα και καμιά τεράστια επιτυχία, καθώς στην καλύτερη κανείς θα χαρακτήριζε μετριότατη την πορεία της στο box office, όπου εισέπραξε σχεδόν 275 εκ. δολάρια. Παρόλα αυτά δόθηκε το πράσινο φως για την παραγωγή του sequel, στο οποίο φυσικά θα πρωταγωνιστεί και πάλι η Alicia Vikander στο ρόλο της Lara Croft.

Προς το παρόν η εταιρία παραγωγής MGM βρήκε τη σκηνοθέτιδα του project, η οποία είναι η Misha Green που πρόσφατα έτρεξε ως showrunner, σκηνοθέτησε και έγραψε το σενάριο του Lovecraft Country για το HBO.

Αρχικά το Tomb Raider 2 θα κυκλοφορούσε το 2021, όμως, από τότε που χτύπησε η πανδημία μοιάζει να έχει καθυστερεί επ' αόριστον.


Ark

Ημερομηνία: Άγνωστη

Τι γνωρίζουμε: Το project ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2022 από τον ίδιο τον Vin Diesel, ο οποίος πέρα από το επερχόμενο παιχνίδι Ark II θα φέρει τη σειρά και τους δεινόσαυρούς της και στη μεγάλη οθόνη.


Beyond Good & Evil

Ημερομηνία: Άγνωστη

Τι γνωρίζουμε: Η ταινία ανακοινώθηκε τον Αύγουστο του 2022, επεκτείνοντας τη συνεργασία της Ubisoft με το Netflix. O Rob Letterman έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία της, ετοιμάζοντας για άλλη μια φορά ένα υβρίδιο live-action και CGI, κάτι που είδαμε τον σκηνοθέτη να κάνει και στο Pokémon: Detective Pikachu.


Dragon's Lair

Ημερομηνία: Άγνωστη

Τι γνωρίζουμε: Η ταινία αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2020 και θα είναι live-action, με πρωταγωνιστή τον Ryan Reynolds. Πρόκειται για ένα project του Netflix, το οποίο έχει επιστρατεύσει και τον animator Don Bluth, ο οποίος σχεδίασε το αρχικό παιχνίδι.


Duke Nukem

Ημερομηνία: Άγνωστη

Τι γνωρίζουμε: Η ταινία ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2022 και έρχεται από τους δημιουργούς του Cobra Kai, Josh Heald, Jon Hurwitz και Hayden Schlossberg. Πρόκειται για ένα φιλμ που έχει αναλάβει η Legendary και θα είναι φυσικά βασισμένο στο θρυλικό franchise της 3D Realms, με την ιστορία να επικεντρώνεται στον Duke Nukem που προσπαθεί να σώσει τη Γη από εξωγήινους.

Για την ιστορία, πριν αρκετά χρόνια είχαμε ακούσει πάλι για μία Duke Nukem ταινία, στην οποία θα έπαιζε ο John Cena στον ομώνυμο ρόλο και θα ήταν σε παραγωγή των Paramount Pictures και Platinum Dunes. Ο voice actor του Duke Nukem, Jon St. John, είχε τις αμφιβολίες του για αυτή, αν και η Gearbox διαβεβαίωσε μόλις πέρυσι ότι η ταινία ήταν ακόμα στα σκαριά, αλλά σύμφωνα με φήμες είχε περάσει από σαράντα κύματα.


Firewatch

Ημερομηνία: Άγνωστη

Τι γνωρίζουμε: Από το 2016 γνωρίζουμε ότι το στούντιο ανάπτυξης Campo Santo, το οποίο είναι υπεύθυνο για το Firewatch, ετοίμαζε μια ταινία βασισμένη στο πολυβραβευμένο παιχνίδι του. Παρόλο που είχε γίνει γνωστό αυτό το γεγονός, δεν είχαν αποκαλυφθεί περισσότερες πληροφορίες, με το project να μένει στον «πάγο». Το 2020 ωστόσο έκλεισε μια νέα συμφωνία, με την Snoot Entertainment, που μεταξύ άλλων μας έχει χαρίσει το Blindspotting, να αναλαμβάνει τα ηνία της μεταφοράς στη μεγάλη οθόνη. Οι Jess Wu Calder και Keith Calder θα λειτουργήσουν ως παραγωγοί, σε συνεργασία με τους Jake Rodkin και Sean Vanaman της Campo Santo.


Five Nights At Freddy's

Ημερομηνία: Άγνωστη

Τι γνωρίζουμε: Η ταινία βρίσκεται στα σκαριά από το 2015, περνώντας, όμως, από πολλές δυσκολίες. Αρχικά, την παραγωγή είχε αναλάβει η Warner Bros, ενώ δύο χρόνια αργότερα γνωστοποιήθηκε ότι η Blumhouse βρίσκεται στο τιμόνι της ανάπτυξης, χωρίς όμως τον σκηνοθέτη και τον συγγραφέα από το αρχικό σενάριο. Τον Ιούνιο του 2022 ο παραγωγός Jason Blum αποκάλυψε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες, τονίζοντας πως το φιλμ έχει κάνει μεγάλη πρόοδο και πως η παραγωγή του προχωράει πολύ γρήγορα. Παρότι δεν έδωσε στο φως της δημοσιότητας πολλές πληροφορίες, επισήμανε ότι έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και ότι το Five Nights At Freddy’s θα έρθει πολύ σύντομα, χωρίς, όμως να αποκαλύπτει κάποια πιθανή ημερομηνία.


Gears of War

Ημερομηνία: Άγνωστη

Τι γνωρίζουμε: Εδώ και περίπου 15 χρόνια ακούγονται πράγματα για μια live action ταινία στο Gears of War σύμπαν, με τον Dave Bautista να εκφράζει έντονα την επιθυμία του για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το project δεν έχει ακυρωθεί, αφού τον Μάρτιο του 2022 ο παραγωγός Dylan Clark αποκάλυψε πως σύντομα μπορούμε να περιμένουμε μια ανακοίνωση.


Just Cause

Ημερομηνία: Άγνωστη

Τι γνωρίζουμε: Τη μεταφορά του Just Cause στη μεγάλη οθόνη τη γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό. Το πόνημα της Avalanche Studios και της Square Enix θα «ανοίξει τα φτερά του» για το Hollywood σε μια υπερπαραγωγή των Constantin Film και Prime Universe. Μέχρι στιγμής είχε γνωστοποιηθεί ότι ο Derek Kolstad της τριλογίας του John Wick έχει αναλάβει το σενάριο, ενώ ο Michael Dowse των Stuber και Coffee & Kareem θα σκηνοθετήσει το εν λόγω φιλμ. Η ταινία θα μας πει μια νέα ιστορία του Rico Rodriguez που θα ακολουθήσει μια αποστολή για να σταματήσει ένα γκρουπ κακοποιών που ονομάζεται “The Black Hand”. Η τελευταία ενημέρωση που είχαμε ήρθε τον Μάρτιο του 2021.


Mega Man

Ημερομηνία: Άγνωστη

Τι γνωρίζουμε: Ο λατρεμένος χαρακτήρας της Capcom θα αποκτήσει σάρκα και οστά μέσα από ένα live-action project στο Netflix. Η ταινία φημολογείται από το 2020 και επιβεβαιώθηκε τελικά το Δεκέμβριο του 2021 από την εταιρία παραγωγής Supermarché, σε συνεργασία με την Chernin Entertainment.


Metal Gear Solid

Ημερομηνία: Άγνωστη

Τι γνωρίζουμε: Ήταν Δεκέμβριος του 2020 όταν μάθαμε για πρώτη φορά πως ο Oscar Isaac θα είναι ο κινηματογραφικός Solid Snake στην πρώτη live-action ταινία του Metal Gear Solid. Το project θα σκηνοθετήσει ο Jordan Vogt-Roberts του Kong: Skull Island και φυσικά θα βασίζεται στο ομώνυμο franchise παιχνιδιών δια χειρός Hideo Kojima. Ο Isaac μίλησε τελευταία φορά για την ταινία το Μάρτιο του 2022, επισημαίνοντας πως ακόμη γράφεται το σενάριο, με τους δημιουργούς να προσπαθούν να βρουν το κατάλληλο story για να μεταφερθεί πιστά το θρυλικό franchise παιχνιδιών.


Metro 2033

Ημερομηνία: 2024 (?)

Τι γνωρίζουμε: Το cult βιβλίο επιστημονικής φαντασίας, Metro 2033, το οποίο έγινε γνωστό ευρέως και από το ομώνυμο videogame θα έρθει και στους κινηματογράφους. Αρχικά η ταινία ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το 2022, αλλά το Μάιο του 2021 έλαβε καθυστέρηση για το 2024. Ο σκηνοθέτης του project άλλαξε, με τον Egor Baranov, γνωστό για τα The Blackout και Gogol, να κάθεται πλέον στην καρεκλά. Η ταινία ήταν παραγωγή του ομίλου Gazprom Media, οπότε μετά τα πρόσφατα γεγονότα είναι άγνωστο αν συνεχίζεται κανονικά.


Minecraft

Ημερομηνία: Αρχικά ήταν να κυκλοφορήσει το 2022

Τι γνωρίζουμε: Η ανάπτυξη της Minecraft ταινίας έχει περάσει από δεκάδες κύματα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά φαίνεται πως τώρα στεριώνει για τα καλά η παραγωγή της. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2022 έγινε γνωστό πως μετά τα Aquaman και Dune, ο Jason Momoa οδεύει στον τετραγωνισμένο κόσμο του Minecraft. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται ο Momoa θα είναι ο πρωταγωνιστής της live-action ταινίας "Minecraft", σε παραγωγή της Warner Bros. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Jared Hess, γνωστός από τα Napoleon Dyananmite και Nacho Libre.


Mortal Kombat 2

Ημερομηνία: Άγνωστη

Τι γνωρίζουμε: Το sequel του reboot φιλμ του Mortal Kombat που κυκλοφόρησε στα μέσα του 2021 από το HBO Max και ταυτόχρονα στις αίθουσες -όπου ήταν ανοιχτές λόγω της πανδημίας, ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2022. Ο Jeremy Slater είναι αυτός που θα γράψει το σενάριο του Mortal Kombat 2, έχοντας εμπειρία από το Moon Knight της Marvel Studios, αλλά και τη σειρά The Umbrella Academy του Netflix, στην οποία είναι δημιουργός και co-showrunner. Για την ώρα δεν ξέρουμε περισσότερα, πέραν του ότι σίγουρα θα επιστρέψουν στους ρόλους τους οι: Lewis Tan, Jessica McNamee, Josh Lawson, Joe Taslim και Mehcad Brooks.


Poppy Playtime

Ημερομηνία: Άγνωστη

Τι γνωρίζουμε: Η προσαρμογή του horror τίτλου ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2022, όταν η Mob Games έκανε γνωστό πως συνεργάζεται με το Studio71 για την παραγωγή. Για την ώρα δε γνωρίζουμε πολλά περισσότερα, αλλά σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με το παιχνίδι, σε αυτό ένας πρώην υπάλληλος της Playtime Co. λαμβάνει ένα αινιγματικό μήνυμα σε μια VHS κασέτα. Η κασέτα τον προτρέπει να επισκεφθεί ξανά ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο παιχνιδιών μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση ολόκληρου του προσωπικού, η οποία συνέβη 10 χρόνια πριν. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο στόχος είναι να εξερευνήσετε το εργοστάσιο, λύνοντας διάφορους γρίφους και αποφεύγοντας τρομακτικούς εχθρούς, προκειμένου να αποκαλύψετε τι ακριβώς συνέβη στο χαμένο προσωπικό.


Silent Hill

Ημερομηνία: 2023

Τι γνωρίζουμε: Εκτός από την gaming "αναγέννηση" του Silent Hill, το franchise τρόμου της Konami φαίνεται πως θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και στον κινηματογράφο. Συγκεκριμένα, η τρίτη Silent Hill ταινία βρίσκεται στα σκαριά και μάλιστα καταφθάνει πολύ σύντομα. Την αποκάλυψη έκανε φέτος τον Ιούνιο του 2022 ο Christophe Gans, σκηνοθέτης της πρώτης Silent Hill ταινίας του 2006, ο οποίος μιλώντας στο γαλλικό μέσο Jeuxvideo, δήλωσε ότι η νέα Silent Hill ταινία μπορεί να κυκλοφορήσει εντός του 2023 και πως ίσως να πρόκειται για reboot.

Συγχρόνως, ανέφερε ότι δούλεψε στο να κάνει πιο μοντέρνα τη νέα ταινία, καθώς το είδος του τρόμου έχει εξελιχθεί και παρομοίασε το Silent Hill με το The Twilight Zone, θέλοντας να δώσει μια γεύση από την κατεύθυνση που θα έχει το project.


Sleeping Dogs

Ημερομηνία: Άγνωστη

Τι γνωρίζουμε: Η live action προσαρμογή του παιχνιδιού της United Front Games και της Square Enix βρίσκεται στα σκαριά εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια, με τον Donnie Yen, των Rogue One: A Star Story και της σειράς Ip Man, να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Wei Shen, ενός μυστικού αστυνομικού με ρίζες από το Χονγκ-Κονγκ και την Αμερική, που εισέρχεται στα κλιμάκια μιας τεράστιας εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό να την καταστρέψει εκ των έσω.

Η τελευταία ενημέρωση που είχαμε για το project ήρθε τον Αύγουστο του 2021, όταν σε μια συνέντευξή του, ο Yen δήλωσε ότι παραμένει αισιόδοξος, αποκαλύπτοντας πως οι παραγωγοί βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με διάφορες μεγάλες πλατφόρμες.


Sniper Elite

Ημερομηνία: Άγνωστη

Τι γνωρίζουμε:  Η ταινία Sniper Elite έρχεται από την ίδια την Rebellion, η οποία πέρα από το gaming θέλει να επεκταθεί και στο σινεμά. Η τελευταία πληροφορία που ακούσαμε ήταν πως το project απέκτησε ως σκηνοθέτη των Brad Peyton, τον Μάρτιο του 2021.

Το φιλμ περιγράφεται ως ένα θρίλερ με στοιχεία των Sherlock Holmes και The Bourne Identity που θα ακολουθεί έναν επίλεκτο ελεύθερο σκοπευτή, τον Karl Fairburne, ο οποίος κυνηγά έναν στόχο στους δρόμους του Λονδίνου στο αποκορύφωμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, προσπαθώντας να σώσει τον Βρετανό πρωθυπουργό Winston Churchill από έναν Ναζί δολοφόνο.


Streets of Rage

Ημερομηνία: Άγνωστη

Τι γνωρίζουμε: Εκτός από το Sonic the Hedgehog, η Sega πρόκειται να φέρει ακόμη ένα μεγάλο franchise της στη μεγάλη οθόνη. Ο λόγος γίνεται για το Streets of Rage, το οποίο μάθαμε πως θα φτάσει στη μεγάλη οθόνη τον Απρίλιο του 2022, από τον Derek Kolstad, σεναριογράφο του John Wick και του Nodoby. Η dj2 Entertainment, η εταιρία παραγωγής πίσω από το Sonic the Hedgehog, καθώς των επερχόμενων projects των It Takes Two και Disco Elysium, έχει αναλάβει και την ταινία.


The Division

Ημερομηνία: Άγνωστη

Τι γνωρίζουμε: Η live-action προσαρμογή του The Division, του διάσημου βιντεοπαιχνιδιού της Ubisoft, θα κυκλοφορήσει μέσα από τη συχνότητα του Netflix. Αρχικά γνωρίζαμε πως ο David Leitch του Deadpool 2 θα σκηνοθετήσει την ταινία, αλλά τελικά ανακοινώθηκε πως παραχωρεί τη θέση του στον Rawson Marshall Thurber (Skyscraper, Red Notice), ενώ το σενάριο θα γράψει μαζί με την Ellen Shanman, αντικαθιστώντας τον Rafe Judkins.

Στο πρωταγωνιστικό δίδυμο της ταινίας The Division θα συναντήσουμε τους Jake Gyllenhaal (Prisoners, Nightcrawler) και την Jessica Chastain (Molly's Game, Zero Dark Thirty), οι οποία εκτελούν χρέη παραγωγού μαζί με τον Leitch. Η πλοκή της ταινίας θυμίζει αρκετά την κατάσταση που βιώσαμε πρόσφατα. Συγκεκριμένα, ένας ιός εξαπλώνεται ραγδαία μέσα από χαρτονομίσματα ανήμερα της Black Friday στη Νέα Υόρκη, την οποία αποδεκατίζει σε μερικά 24ωρα. Μέχρι τα Χριστούγεννα οι ΗΠΑ έχουν βυθιστεί στο απόλυτο χάος και η κοινωνία βρίσκεται σε πλήρης αποσύνθεση. Μια ομάδα πολιτών, ειδικά εκπαιδευμένοι από το Strategic Homeland Division για αυτούς τους σκληρούς καιρούς, "ενεργοποιούνται" και καλούνται να σώσουν τα απομεινάρια του κόσμου.


Portal

Ημερομηνία: Άγνωστη

Τι γνωρίζουμε: Ένα από τα projects της λίστας που κοντεύει να κλείσει δεκαετία. Η ταινία είχε αποκαλυφθεί αρχικά στη σκηνή της DICE, όταν ο Gabe Newell μαζί με τον J.J. Abrams έδωσαν τα χέρια για τις κινηματογραφικές μεταφορές τόσο του Half-Life όσο και του Portal. Η τελευταία επίσημη ενημέρωση ήρθε τον Μάιο του 2021, όταν ο σκηνοθέτης των Star Wars και του reboot του Star Trek, επιβεβαίωσε πως η ταινία βρίσκεται πλέον ενεργά υπό ανάπτυξη στα στούντιο της Warner Bros, χωρίς να αναφέρει τα ονόματα που συμμετέχουν στην παραγωγή.


Space Invaders

Ημερομηνία: Άγνωστη

Τι γνωρίζουμε: Όσο απίθανο και αν ακούγεται το κλασσικό arcade παιχνίδι θα γίνει ταινία, την παραγωγή της οποίας έχει αναλάβει η Warner Bros. Το project είχε πρωτοανακοινωθεί το μακρινό 2014, αλλά φαίνεται πως είναι ακόμη ζωντανό. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2019 ο Greg Russo, σεναριογράφος της ταινίας Mortal Kombat, μίλησε ξανά για την προσαρμογή του ιστορικού franchice, επισημαίνοντας πως δε θα θυμίζει όλες τις άλλες ταινίες που εισβάλουν εξωγήινοι, όπως το Independence Day.


BioShock

Ημερομηνία: Άγνωστη

Τι γνωρίζουμε: Μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών και μιας ακυρωμένης βερσιόν (σε σκηνοθεσία Gore Verbinski), το BioShock θα αποκτήσει επιτέλους την δική του κινηματογραφική ταινία δια χειρός Netflix.

Το project ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, όταν έκλεισε η συμφωνία μεταξύ Netflix και Take-Two Interactive, η οποία βρισκόταν στα σκαριά εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Οι Vertigo Entertainment και Take-Two θα αναλάβουν το κομμάτι της παραγωγής, ακόμη όμως δεν έχει προσληφθεί καν σεναριογράφος, πόσο μάλλον σκηνοθέτης και cast στο project, επομένως είναι πολύ νωρίς για οποιοδήποτε παράθυρο κυκλοφορίας.


Just Dance

Ημερομηνία: Άγνωστη

Τι γνωρίζουμε: Όσο περίεργο και αν ακούγεται, τον Ιανουάριο του 2019 ανακοινώθηκε πως η Screen Gems της Sony Pictures απέκτησε τα δικαιώματα για την επίσημη Just Dance ταινία. Η Ubisoft Film & Television και η Olive Bridge Entertainment θα την αναπτύξουν και θα αναλάβουν την παραγωγή. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε πληροφορίες για το σενάριο ή τους πρωταγωνιστές, αλλά μάλλον θα ήταν ασφαλές να υποθέσουμε πως η ταινία θα είναι μιούζικαλ με πολύ χορό και τραγούδι.


Ghost of Tsushima

Ημερομηνία: Άγνωστη

Τι γνωρίζουμε: Η Sony ετοιμάζει εδώ και καιρό την κινηματογραφική και τηλεοπτική επέλαση των διάσημων αποκλειστικών IP του PlayStation. Η αρχή έγινε με το Uncharted, ενώ στις αίθουσες των κινηματόγραφων θα έρθει και το Ghost of Tsushima, όπως γνωρίζουμε από το 2021. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Chad Stahelski του John Wick, ενώ τον Απρίλιο του 2022 το project απέκτησε και σεναριογράφο, τον Takashi Doscher  των Only και Hear Us. Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλατό των γυρισμάτων θα βρεθούν και developers του παιχνιδιού, για να βοηθήσουν με την συνολική κατεύθυνση του project. Η πλοκή της ταινίας θα βασίζεται σαφώς στον open world τίτλο, όπου πρωταγωνιστεί ο σαμουράι Jin Sakai, ο οποίος είναι ο τελευταίος επιζών της φατρίας του.


Call of Duty

Ημερομηνία: Άγνωστη

Τι γνωρίζουμε: Αν και η Activision είχε ακυρώσει τα κινηματογραφικά της πλάνα το 2020, διότι κάποτε ήθελε το δικό της κινηματογραφικό σύμπαν, φαίνεται πως το project αναγεννήθηκε χάρη στον Dwayne Johnson, ο οποίος φημολογείται πως θα πρωταγωνιστεί.

Είναι επίσης πολύ νωρίς για να υποθέσουμε ή να γνωρίζουμε εάν η ταινία Call of Duty θα βασίζεται στα "Modern Warfare" ή στην "Black Ops" σειρά, αφού οι επίσημες πληροφορίες είναι για την ώρα ελάχιστες.


Ταινίες από video games που μάλλον δε θα δούμε ποτέ:

Το 2015 είχαμε ακούσει για Watch Dogs και Splinter Cell ταινίες, το 2013 είχε γίνει λόγος για μεταφορά του Dante’s Inferno της EA, ενώ το 2016 είχαμε ακούσει και για Fruit Ninja και Altered Beast ταινίες. Παράλληλα, η επόμενη Hitman ταινία είχε ακυρωθεί, ενώ υπάρχουν και διάφορα ακόμη projects που αγνοούνται, όπως το Half-Life.