Οι υπόλοιπες horror ταινίες που περιμένουμε το 2022

Τρόμος για όλους, εάν τον αντέχετε, για το υπόλοιπο της χρονιάς
14 Ιουλίου 2022 11:37
Οι υπόλοιπες horror ταινίες που περιμένουμε το 2022

Μέχρι στιγμής το 2022 μας έχει χαρίσει αρκετές συγκινήσεις και τρομάρες στο είδος του horror. Αρκεί να αναφέρουμε πως το Scream 5 αποδείχθηκε και μια σημαντική εμπορική επιτυχία, ενώ το Χ από την Α24 έφερε μια pulp horror ταινία που δεν είναι για όλους. Είχαμε και παραφωνίες όπως το Firestarter του Stephen King με τον Zac Efron που πέρασε και δεν ακούμπησε. Πρόσφατα, όμως, είχαμε το The Black Phone σε σκηνοθεσία Scott Derrickson, που μας χάρισε το Sinister, και αποτελεί την πλέον must-see ταινία τρόμου του 2022.

Με μια τόσο γεμάτη αρχή, ας δούμε τι κρύβει και το υπόλοιπο του 2022 για το horror genre:

Ακόμη περισσότερα jumpscares και εφιάλτες για τους λάτρεις του είδους, όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω στην λίστα που σας ετοιμάσαμε!


Bodies Bodies Bodies

H A24 είναι "μανούλα" στις ταινίες τρόμου και το έχει αποδείξει περίτρανα τα τελευταία χρόνια με τις παραγωγές που φέρνει στις οθόνες μας. Τώρα η προσπάθεια της Halina Reijn στο είδος αυτό έχει μια νεανική χροιά, σίγουρα αυτοαναφορική, με τρολ διάθεση προς την γενιά του TikTok και τη Gen-Z για την αφέλειά της. Κυριολεκτικά φαίνεται να θέλει να σφάξει όλη αυτή την αφέλεια της TikTok γενιάς είτε με το γάντι είτε...κανονικά. Η πλοκή ξεκινά κάπως έτσι:  Μια παρέα 20ριδων σχεδιάζει ένα θεότρελο πάρτι σε μια απομακρυσμένη έπαυλη. Εκεί αποφασίζουν να παίξουν ένα παρείστικο παιχνίδι μόνο που θα αποδειχτεί θανατηφόρο σε αυτή την φρέσκια και χιουμοριστική ματιά στις προδοσίες, τους ψεύτικους φίλους και ένα πάρτι που πηγαίνει πολύ μα πάρα πολύ στραβά. Παίζουν οι: Pete Davidson, Maria Bakalova, Amandla Stenberg, Lee Pace.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα προβληθεί στους ελληνικούς κινηματογράφους, αλλά στις ΗΠΑ αναμένεται από τις 12 Αυγούστου.  

Orphan: First Kill

Το prequel της εμβληματικής πλέον φιγούρας του Orphan του 2009 είναι γεγονός. Η Isabelle Furhman επιστρέφει ως η «μικρή» Esther, την οποία θα δούμε να διαπράττει το πρώτο της έγκλημα. Εκεί όπου ξεκίνησαν όλα λοιπόν. Να σημειωθεί πως η Fuhrman παρά το ότι είναι 25 ετών πλέον και δε θυμίζει τόσο ένα αθώο νεαρό κορίτσι, η παραγωγή φρόντισε με παλιομοδίτικα κόλπα και μακιγιάζ να της κρύψει την ηλικία, χωρίς παράξενα CGI de-aging εφέ.

Το Orphan: First Kill θα κάνει πρεμιέρα σε αίθουσες και Paramount+ στις 19 Αυγούστου.

Crimes of the Future

Ο David Cronenberg επιστρέφει με το Crimes Of the Future που καθήλωσε στις Κάννες, καταφέρνοντας να τον χειροκροτούν επί 7 λεπτά. Η ταινία μας δίνει μια γεύση ενός όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος, όπου ο άνθρωπος μαθαίνει να προσαρμόζεται στο συνθετικό περιβάλλον του. Αυτή η συνθήκη ωθεί τους ανθρώπους πέρα από τη φυσική τους εξέλιξη, σε μια μεταμόρφωση, αλλάζοντας τη βιολογική τους σύνθεση. Έτσι, ενώ μερικοί αποδέχονται τις απεριόριστες δυνατότητες αυτού του νέου αντιδραστικού μετα-ανθρωπισμού, άλλοι προσπαθούν συνεχώς να τον καταστείλουν. Σε κάθε περίπτωση, σε αυτόν τον περίτεχνα υφασμένο κόσμο του Cronenberg, το “Σύνδρομο Επιταχυμένης Εξέλιξης” («Accelerated Evolution Syndrome») εξαπλώνεται γρήγορα.

Ακόμη δε γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει στους ελληνικούς κινηματογράφους, αλλά σίγουρα το αναμένουμε με ανοιχτές αγκάλες.

NOPE

Ο Jordan Peele επιστρέφει με το νέο του δημιούργημα, που θέλει σίγουρα να ξεπεράσει σε παραξενιά τα προηγούμενα δύο (Get Out και Us). Από τα trailers διακρίνουμε ότι πρόκειται πάλι για μια αντισυμβατική ταινία τρόμου, που μάλλον κάτι παίζει με εξωγήινους, ένα ράντσο και τους δυο ιδιοκτήτες του που θέλουν να βγάλουν χρήματα, κερδοσκοπώντας πάνω σε αυτή την αναπάντεχη επίσκεψη.  Άλλωστε δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από μια horror ταινία που διαδραματίζεται στο φως της ημέρας. Παίζουν οι: Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun, Michael Wincott, Barbie Ferreira, Brandon Perea, Terry Notary, Donna Mills, Wrenn Schmidt, Keith David.   

H ταινία θα προβάλλεται από τις 22 Ιουλίου στις ΗΠΑ και από τις 25 Αυγούστου στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Barbarian

Θα μπορούσε άνετα ο ελληνικός τίτλος να είναι το «Airbnb του Τρόμου», εάν κυκλοφορούσε κιόλας πριν από 20-25 χρόνια. Το Barbarian έρχεται σε σκηνοθεσία και σενάριο του Zach Cregger, με πρωταγωνιστή τον Bill Skarsgard, ο οποίος μοίρασε τρόμο ως 'Pennywise' στις ταινίες IT, επιστρέφοντας και πάλι ως ένας κακός σε ταινία τρόμου. Μια νεαρή κοπέλα (Georgina Campbell) ταξιδεύει σε μια άλλη πόλη για μια συνέντευξη και φτάνει στο Airbnb που νοίκιασε αργά τη νύχτα. Μόνο που ανακαλύπτει μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς το διαμέρισμά της έχει διπλοενοικιαστεί και ένας άγνωστος άνδρας μένει ήδη σε αυτό. Παρά τα όσα λέει η λογική της, αποφασίζει να μείνει για μια νύχτα, αλλά σύντομα ανακαλύπτει ότι έχει πολλά περισσότερα να φοβάται σε αυτό το σπίτι, εκτός του άγνωστου ενοίκου του. Πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 9 Σεπτεμβρίου.

The Menu

Ένα νεαρό ζευγάρι, οι Anya Taylor-Joy και Nicholas Hoult, επισκέπτονται για τις διακοπές τους ένα απομακρυσμένο νησί, με σκοπό να φάνε σε ένα φανταχτερό και κυριλάτο εστιατόριο. Μόνο που η βραδιά τους παίρνει μια αλλόκοτη τροπή, όταν οι εκπλήξεις προέρχονται από τον ίδιο τον σεφ (Ralph Fiennes), καθώς το μενού αυτού του εστιατορίου σερβίρει στους πελάτες του…τους πελάτες του.

Η πρεμιέρα του έχει οριστεί για τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ.

Don’t Worry Darling

Αν τα ψυχολογικά θρίλερ με τα αρρωστημένα σενάρια και concepts είναι το…φετίχ σας, τότε είστε εδώ. Το Don’t Worry Darling έχει κλέψει τις εντυπώσεις στα φεστιβάλ και τις εκθέσεις όπου προβλήθηκε και το σκηνοθετεί η Oliva Wilde (Η 13 από τη σειρά “House”). Σε αυτό πρωταγωνιστούν οι Harry Styles και Florence Pugh ως ένα ζευγάρι που ζει την καθημερινότητά του στην ειδυλλιακή τεχνητή πόλη Victory. Εκεί όλοι οι άνδρες μόνο δουλεύουν σε ένα μυστικό project. Καθώς όλες οι ανάγκες τους καλύπτονται από την εταιρία, το μόνο που ζητούν σε αντάλλαγμα είναι η αδιαμφισβήτητη δέσμευση προς τον σκοπό του project. Η φαινομενικά τέλεια ζωή τους όμως αρχίζει να εμφανίζει ρωγμές και τότε αρχίζουν να εκτίθενται και εκλάμψεις από κάτι πολύ απαίσιο που κρύβεται πίσω από αυτή την βιτρίνα.

Τη φωτογραφία ανέλαβε ο Matthew Libatique, συνήθης συνεργάτης του Darren Aronofsky στις ταινίες του. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 23 Σεπτεμβρίου.

Smile

Τι συμβαίνει όταν ένα χαμόγελο κρύβει μια απέραντη θλίψη, αλλά και κάτι σατανικό; Αυτό το ερώτημα απαντά η ταινία Smile σε σκηνοθεσία Parker Finn. Αφού έγινε μάρτυρας ενός παράξενου και τραυματικού περιστατικού με έναν ασθενή, η Dr. Rose Cotter αρχίζει να βιώνει κάποια τρομακτικά περιστατικά που δεν μπορεί ούτε η ίδια να εξηγήσει. Καθώς ο τρόμος αρχίζει να μπαίνει στη ζωή της, η Rose καλείται να αντιμετωπίσει το ανησυχητικό παρελθόν της, έτσι ώστε να επιβιώσει και να ξεφύγει από τη νέα της τρομακτική πραγματικότητα.

Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Halloween Ends

Το επικό φινάλε της νέας τριλογίας του «Η Νύχτα με τις Μάσκες» και του φρεσκαρισμένου Michael Myers θα γραφτεί τον ερχόμενο Οκτώβριο -φυσικά γιατί τότε είναι η εποχή του Halloween. Από τα λίγα πράγματα που γνωρίζουμε είναι πως η ιστορία θα μεταφερθεί 4 χρόνια μετά τα γεγονότα του Halloween Kills, και μέχρι τώρα δεν έχουμε δει μια επίσημη ματιά ούτε και ένα trailer από το threequel. Ο David Gordon Green υπογράφει σκηνοθετικά και σεναριακά το Halloween Ends, με την Jamie Lee Curtis να επιστρέφει επίσης για να ολοκληρώσει το έργο της…ή θα την προλάβει ο Michael; Θα τα μάθουμε όλα στις 14 Οκτωβρίου.

Prey

Αν πιστεύατε ότι ο Κυνηγός θα γλίτωνε από μια prequel/reboot ταινία γελαστήκατε. Τουλάχιστον από τα trailer, το concept του φαντάζει αρκετά ιντριγκαδόρικο, σε σκηνοθεσία Dan Trachtenberg (10 Cloverfield Lane). Η ιστορία θα μας μεταφέρει 300 χρόνια πίσω, όπου μια πολεμίστρια της φυλής των Comanche θα έρθει αντιμέτωπη με το εξωγήινο αρπακτικό. Θα το δούμε μέσα από το ελληνικό Disney+ στις 5 Αυγούστου.


Στις τιμητικές αναφορές θα πούμε πως ετοιμάζεται και το reboot του Hellraiser, με τον Pinhead σε θηλυκό πλέον γένος, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί στα σίγουρα η κυκλοφορία του για το 2022. Επίσης, στους ελληνικούς κινηματογράφους θα κυκλοφορήσει το The Invitation, του οποίου το trailer μπορείτε να απολαύσετε εδώ.