Η νέα “E3 2022” σχεδόν ξεκίνησε – Το πρόγραμμα του Summer Game Fest 2022

Η gaming γιορτή ξεκινά
30 Μαΐου 2022 17:58
Η νέα “E3 2022” σχεδόν ξεκίνησε – Το πρόγραμμα του Summer Game Fest 2022

Πριν φτάσουμε στη νέα E3, πρέπει να γυρίσουμε το ρολόι δύο χρόνια πίσω. Ναι, στο 2020, σε αυτή τη χρονιά που κανείς μας δεν κατάλαβε πώς πέρασε και που όλοι μας πιθανότατα θέλουμε να ξεχάσουμε. Το ξέσπασμα της πανδημίας φυσικά δεν άφησε ανεπηρέαστη την E3, τη μεγαλύτερη μέχρι τότε έκθεση που αφορά το μέσο των βιντεοπαιχνιδιών. Η E3 2020 ακυρώθηκε εξ ολοκλήρου, με τα διάφορα σόου των εταιριών να σκορπίζονται σε όλο το καλοκαίρι και να είναι αρκετά διαφορετικά, αφού οι δύο platform holders προσπαθούσαν να φέρουν εις πέρας το ομολογουμένως εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα της κυκλοφορίας ολοκαίνουργιων κονσολών, την ώρα που όλοι δούλευαν εξ αποστάσεως από τα σπίτια τους.

Προσωπικά είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω και να δω από κοντά την τελευταία -ας την πούμε κανονική- E3, αυτή του 2019. Ωστόσο, παρά τον ενθουσιασμό που ένα όνειρο ζωής μου έγινε πραγματικότητα, μπορούσα από εκείνη τη χρονιά να αντιληφθώ πως η συγκεκριμένη έκθεση άρχισε να γίνεται κάπως πιο υποτονική, με το πλήγμα της απουσίας του PlayStation να είναι πραγματικά μεγάλο. Από την πλευρά του, και ο επί χρόνιας παρουσιαστής της, ο Geoff Keighely που πλέον είναι ευρέως γνωστός για τα The Game Awards του, τα «έσπασε» με την Ε3, αφού είχε ανακοινώσει πριν καν την πανδημία πως δε θα παρουσιάσει ξανά το E3 Coliseum.

Με την E3, λοιπόν, να χάνει σταδιακά την αίγλη της και την πανδημία να έρχεται να δώσει ένα σχεδόν τελειωτικό χτύπημα, δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κενό. Υποδεχθείτε το Summer Game Fest, ένα εγχείρημα από τον Geoff Keighley να ενώσει ξανά όλα τα καλοκαιρινά gaming events κάτω από μια στέγη. Ομολογουμένως την πρώτη χρονιά το Summer Game Fest έμοιαζε περισσότερο με ένα απλό branding του Geoff, το οποίο ερχόταν σαν κάτι πρόσθετο και ξένο, σε events που θα γινόντουσαν όπως και ‘χει. Την επόμενη χρονιά, το 2021, η E3 έκανε μια ομολογουμένως γεμάτη προβλήματα προσπάθεια να γίνει ψηφιακή, αλλά το Summer Game Fest με τη σειρά του επέστρεψε και μάλιστα δριμύτερο. Συγκεκριμένα, πέρυσι ο Geoff οργάνωσε ένα ειδικό εναρκτήριο σόου με αρκετές ανακοινώσεις, μεταξύ των οποίων και η εκ νέου παρουσίαση του Elden Ring έπειτα από χρόνια σιωπής ιχθύος από τη FromSoftware. Το feedback είχε ληφθεί υπόψη και το εγχείρημα του Geoff βελτιώθηκε σημαντικά.

Κάπως έτσι φτάνουμε στο τώρα. Αυτή τη στιγμή τυχαίνει ο Σάκης Καρπάς των Unboxholics να βρίσκεται στο Λος Άντζελες και όπως μπορείτε να δείτε, το Los Angeles Convention Center που πάντα τέτοιον καιρό στολιζόταν σιγά-σιγά για τη gaming γιορτή είναι κάπως έτσι…

Ναι, μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Παρόλο που events όπως η Gamescom αναμένεται να επιστρέψουν κανονικά και δεκάδες άλλες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται δίχως προβλήματα ανά τον κόσμο, η E3 2022 ακυρώθηκε.

Κάπως έτσι γεννιέται η «νέα E3». Το Summer Game Fest έχει πλέον όλα τα φώτα στραμμένα πάνω του και μένει να αποδείξει αν θα καταφέρει να καλύψει αποτελεσματικά το κενό και να γίνει η απόλυτη καλοκαιρινή gaming γιορτή. Για άλλη μια φορά ο Geoff φαίνεται πως έλαβε υπόψη το feedback του κόσμου και τόνισε στις δηλώσεις του πως το φετινό Summer Game Fest θα είναι πιο μαζεμένο. Ο όγκος του θα είναι συγκεντρωμένος μέσα στις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, χωρίς η δράση να απλώνεται σε όλο το καλοκαίρι. Έβαλε ο ίδιος το χεράκι του, βοήθησαν οι πλέον πιο φυσιολογικές συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως; Ποιος ξέρει! Το αποτέλεσμα πάντως είναι ένα: Μετά από καιρό φαίνεται πως θα έχουμε ξανά μια gaming γιορτή που όλες οι μεγάλες εταιρίες έχουν μαζευτεί με ανακοινώσεις σε μια σχετικά σύντομη περίοδο. Ο χωρός ξεκινάει φέτος από το PlayStation με το State of Play του, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει ένα σόου από τον ίδιο τον Geoff, με το Xbox και τη Bethesda να παίρνουν τη σκυτάλη στη συνέχεια. Η Nintendo δε γνωρίζουμε ακόμη τι σχεδιάζει, αλλά αυτό πιθανότατα θα αλλάξει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μιας και η στιγμή του Summer Game Fest -ας ελπίσουμε- να λάμψει έχει σχεδόν φτάσει, ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα, όπως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής. Όλες οι ώρες είναι σε μορφή 24ώρου και φυσικά αφορούν την Ελλάδα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ SUMMER GAME FEST 2022…

…και των υπόλοιπων καλοκαιρινών gaming events

PlayStation - State of Play

3 Ιουνίου – 1:00

Ανακοίνωση ενός νέου project από τη SEGA

3 Ιουνίου – 14:00

Summer Game Fest 2022 Showcase Event

9 Ιουνίου – 21:00

Devolver Direct 2022

10 Ιουνίου – 1:00 π.μ. 

Tribeca Games Spotlight 2022

11 Ιουνίου – 5:00

Guerrilla Collective 3

11 Ιουνίου – 18:00

Future Games Show: Summer Showcase 2022

11 Ιουνίου – 22:00

Xbox & Bethesda Games Showcase 2022

12 Ιουνίου – 20:00

PC Gaming Show 2022

12 Ιουνίου – 22:30


Κλείνοντας, να σας υπενθυμίσουμε πως η ομάδα των Unboxholics θα καλύψει όλες τις gaming εκδηλώσεις με ενημέρωση μέσα από τα social media κανάλια της, πλήρης κάλυψη της επικαιρότητας στο Unboxholics.com και ειδικά podcasts και αφιερώματα στο YouTube και στο Spotify.

Μείνετε συντονισμένοι!