Οι 25 πιο αναμενόμενες σειρές του 2022

Θα κολλήσουμε στις οθόνες -σχεδόν- όλοι
13 Ιανουαρίου 2022 12:26
Οι 25 πιο αναμενόμενες σειρές του 2022

Το 2021 η βιομηχανία του θεάματος άρχισε να βρίσκει ξανά τα πατήματά της και να μαθαίνει να γυρίζει τα γρανάζια της εν μέσω πανδημίας και κάπως έτσι το 2022 φαντάζει τιγκαρισμένο με παλιές σειρές που περιμένουμε να επιστρέψουν, αλλά και εντελώς νέες. Σαφέστατα οι streaming υπηρεσίες είναι οι μεγάλοι παίκτες πλέον και κυριαρχούν στις λίστες, με παραγωγές υψηλού επιπέδου που έχουν σκοπό να μας κολλήσουν στις οθόνες.

Τα γούστα πολλά, αλλά ευτυχώς φροντίζουν κάθε ένα από αυτά όπως θα διαπιστώσετε και από τη λίστα παρακάτω. Χωρίς περαιτέρω χρονοτριβές, ας βουτήξουμε στις 12+13 τηλεοπτικές σειρές που αξίζει να έχετε στο τηλεοπτικό ραντάρ σας.

House of the Dragon | 2022, HBO

Το φάντασμα του φινάλε του Game of Thrones θα πλανάται στο HBO σαν φόβητρο, ούτως ώστε να μην επαναληφθεί το ίδιο λάθος. Η πρώτη spinoff prequel σειρά του “A Song of Ice and Fire” μας μεταφέρει 200 χρόνια πριν τα όσα είδαμε στο πρωτότυπο σόου. Σε μια εποχή όπου ο Οίκος των Targaryen βρισκόταν στο ζενίθ του και θα εξιστορήσει την επικείμενη πτώση του. Μάλιστα, πρόσφατα πήρε και την έγκριση του George R.R. Martin, οπότε κάτι λέει και αυτό.


Halo TV Series | 2022, Paramount+

Από τα πρώτα πλάνα, η σειρά του Paramount+ σίγουρα πληροί το «επική παραγωγή». Για τα υπόλοιπα άγνωστο το πώς θα μεταφερθεί ένα από τα καλύτερα FPS όλων των εποχών σε σειρά και πόσο μάλλον όταν τον εμβληματικό Master Chief θα υποδύεται ο Pablo Schreiber και δε θα ακούγεται η «φωνή» του Steve Downes.


Lord of The Rings Amazon | 2 Σεπτεμβρίου, Amazon Prime Video

Με διαφορά η ακριβότερη και μεγαλύτερη τηλεοπτική παραγωγή του 2022. Η σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών είναι το τεράστιο στοίχημα της υπηρεσίας της Amazon για τα επόμενα χρόνια, καθώς κουβαλάει ένα από τα πιο βαριά ονόματα στην ιστορία του σινεμά, αλλά και των βιβλίων. Αρκούν τα περίπου $500 εκατομμύρια για να πετύχει; Θα φανεί


Obi-Wan Kenobi | 2022, Disney Plus

Για τους fans του σύμπαντος του Star Wars το άκουσμα ότι ο Hayden Christensen θα επιστρέψει ως Darth Vader για τη «ρεβάνς του αιώνα» με τον Obi-Wan του Ewan McGregor είναι ικανή για να τους πουλήσει την υπόσχεση αυτής της σειράς. Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για την πλοκή, αλλά το 2022 θα δώσει σίγουρα μια δυνατή fan service μπουκιά στο Disney Plus.


The Sandman | 2022, Netflix

Ένα από τα διασημότερα βιβλία κόμικ φαντασίας όλων των εποχών διασκευάζεται σε live-action τηλεοπτική σειρά…δια χειρός Netflix. Τι μπορεί να πάει στραβά; Όλα και τίποτα ταυτόχρονα. Στην παραγωγή εμπλέκεται με τα μπούνια ο δημιουργός του Sandman, Neill Gaiman, οπότε αυτό είναι ενθαρρυντικό σημάδι.


Winning Time Adam McKay | Μάρτιος, HBO

Υπό την σκηνοθετική ματιά του Adam McKay (των Don’t Look Up και The Big Short) ξεδιπλώνεται η άνοδος της δυναστείας των LA Lakers με επίκεντρο τον τότε ιδιοκτήτη Jerry Buss και το απόκτημά του, ονόματι Earving “Magic” Johnson. Μια σειρά με μεγάλο αθλητικό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα την ώρα που ο ίδιος ο “Magic” έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να το παρακολουθήσει.


The Last of Us | 2022(?), HBO

Άλλο ένα αριστουργηματικό βιντεοπαιχνίδι και ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών που διασκευάζεται σε τηλεοπτική σειρά. Με τους δημιουργούς του κιόλας να εμπλέκονται σε σενάριο και σκηνοθεσία σίγουρα αποτελεί ενθαρρυντικό βήμα. Επίσης, το cast παρόλο που περιλαμβάνει πολλά γνωστά ονόματα σίγουρα προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στους fans του βιντεοπαιχνιδιού.

Το HBO φαίνεται πως ποντάρει πολλά σε αυτήν την υπερπαραγωγή που ακούγεται ότι θα κυκλοφορήσει εντός του 2022, παρόλο που γνωρίζουμε ότι τα γυρίσματά του ολοκληρώνονται τον Ιούνιο.


Better Call Saul S6 Finale | Αρχές 2022, AMC

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για το spinoff, prequel (αλλά και sequel) σόου του Breaking Bad, που χαλιναγώγησε τους fans του που δεν πίστευαν ότι μπορεί να υπάρξει μια σειρά που θα συνοδεύσει επάξια, αυτή που θεωρείται για πολλούς ως η καλύτερη όλων των εποχών. Δια χειρός του mastermind, Vince Gilligan και του Peter Gould, διαπρέπει και πλέον μας προετοιμάζει για ένα βαρύ, σκληρό, αναπάντεχο και δακρύβρεχτο φινάλε.


Stranger Things 4 | Μέσα 2022, Netflix

Σχεδόν ξεχάσαμε ότι υπήρχε μετά από μια πανδημία που καθυστέρησε πολλές φορές την παραγωγή του. Τόσο που δε ξέρουμε στις μελλοντικές σεζόν πώς θα δικαιολογήσουν τα αδέρφια Duffer την…ενηλικίωση του νεαρού cast. Στο πρώτο teaser φάνηκε πως θα αλλάξουν πολλά στη νέα σεζόν, αφού το φινάλε της 3ης χώρισε την παρέα της Eleven και του Will.


The Boys S3 | 3 Ιουνίου, Amazon Prime Video

Η συνέχεια της πιο επιτυχημένης σειράς του Amazon αναμένεται ακόμη πιο τρελή, αιματηρή και πέρα για πέρα βίαιη. Άλλωστε, το φινάλε της 2ης άφησε έναν Homelander διψασμένο για εκδίκηση, κάτι που φάνηκε από το πρώτο teaser.


Moon Knight | 2022, Disney+

Είναι στη λίστα γιατί αποτελεί το πιο ξεχωριστό project της Marvel Studios για το Disney Plus, κυρίως από τα ονόματα που πρωταγωνιστούν. Ο Oscar Isaac στον ομώνυμο ρόλο και ο Ethan Hawke σε ρόλο κακού είναι αρκετοί για να τραβήξουν τα βλέμματα. Θα είναι όμως και μια ξεχωριστή εμπειρία για το MCU, μετά από τα απροσδόκητα μοναδικά WandaVision και Loki;


Westworld Season 4 | Μάιος 2022, HBO

Το σόου που υπογράφουν οι Lisa Joy και Jonathan Nolan ξεκίνησε με απίστευτο hype, αλλά στην πορεία έγινε αντιληπτό πως δεν είναι μια σειρά για «πολλούς». Τα παιχνίδια μυαλού του τεχνητού πάρκου συνεχίζονται και πλέον το διακύβευμα είναι μεγαλύτερο από ποτέ, ύστερα και από τις σαρωτικές αλλαγές που έφερε η 3η σεζόν.


Στο τέλος σας αφήνουμε με μερικές σειρές που δε γινόταν να μην αναφερθούν έστω ονομαστικά:

Servant Season 3 | 21 Ιανουαρίου, Apple TV+

Bridgerton Season 2 | 25 Μαρτίου, Netflix

Atlanta Season 3 | 24 Μαρτίου, FX

1899 - Νέα σειρά μυστηρίου από τους δημιουργούς του DARK | Netflix

Bel-Air – Το reboot του Πρίγκιπα του Μπελ Αιρ

The Walking Dead Season 11 – Φινάλε Σειράς

Ms. Marvel | 2022, Disney+

She-Hulk με Tatiana Maslany και Mark Ruffalo | Disney+

The Old Man (FX) επιστροφή τηλεοπτική του Jeff Bridges | Hulu

Pam & Tommy με Lily James – Sebastian Stan | 2 Φεβρουαρίου, Hulu

Wednesday – Tim Burton σκηνοθεσία, spinoff Addams Family | Netflix

Star Wars: Andor | Disney+

The Witcher: Blood Origin με τη Michelle Yeoh | Netflix, 2022