Indie παιχνίδια του 2021 που αξίζουν λίγο από το χρόνο σας

10+1 προτάσεις!
31 Δεκεμβρίου 2021 18:51
Indie παιχνίδια του 2021 που αξίζουν λίγο από το χρόνο σας

Το 2021 ήταν μια χρονιά που είχε πολλές μεγάλες κυκλοφορίες, πολλές καθυστερήσεις, αλλά και πολλά indies. Για άλλη μια φορά, οι ανεξάρτητοι δημιουργοί ήρθαν να σταθούν δίπλα στις προτάσεις της AAA βιομηχανίας, με projects που έσφυζαν από δημιουργικότητα, με νέες gameplay ιδέες και πρωτότυπα concepts, ενδιαφέρουσες και συναισθηματικά φορτισμένες ιστορίες, ιδιαίτερο art direction και πειραματισμούς που πλέον δύσκολα συναντάς αλλού.

Ήδη έχουμε μιλήσει για τέτοια εξαιρετικά indie παιχνίδια, όπως το πανέμορφο "Kena: Bridge of Spirits" και το ανατρεπτικό "Inscryption", στην σχετική λίστα των Unboxholics με τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς, την οποία μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ. Ωστόσο, λίγο πριν την εκπνοή του έτους πρέπει να μιλήσουμε και για τις υπόλοιπες indie κυκλοφορίες που μας απασχόλησαν.

Έτσι, η ομάδα των Unboxholics συγκέντρωσε μερικά από τα indies που έπαιξε και ξεχώρισε μέσα στο 2021. Η λίστα που ακολουθεί δεν έχει κάποια ιεραρχία ή ταξινόμηση. Είναι απλά μερικά indie παιχνίδια που αξίζουν λίγο από το χρόνο σας. Ρίξτε μια ματιά, μπορεί να σας εκπλήξουν!


Sable

Πλατφόρμες: Xbox One, Xbox Series X|S, PC

Από την ανεξάρτητη ομάδα ανάπτυξης Shedworks του Γρηγόριου Κυθρεώτη, το Sable βάζει τους παίκτες στο ρόλο ενός νεαρού κοριτσιού με το ίδιο όνομα, το οποίο ψάχνει έναν τρόπο ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στη νομαδική φυλή του. Πρόκειται για ένα μαγευτικό ταξίδι που μόνο και μόνο μια ματιά στο πανέμορφο εικαστικό του αρκεί για να σας πείσει.


Unpacking

Πλατφόρμες: Xbox One, Switch, PC

Το Unpacking έχει ίσως το πιο απλό concept που έχετε ακούσει. Απλά ανοίγετε κουτιά μετακόμισης και βάζετε τα πράγματα στη θέση τους. Κι’ όμως, μέσα από αυτή την φαινομενικά πολύ απλή ιδέα, η ανεξάρτητη ομάδα Witch Beam καταφέρνει να αφηγηθεί μια συναισθηματικά φορτισμένη ιστορία, χωρίς να πει ούτε μια λέξη. Ένα μοναδικό παιχνίδι που συγχρόνως είναι και αναπάντεχα εθιστικό!


Mundaun

Πλατφόρμες: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC

Το Mundaun είναι ένα παιχνίδι με τόσο έντονη και ξεκάθαρα δομημένη προσωπικότητα που είναι πολύ δύσκολο να μην του συγχωρήσεις τις μικρές ατασθαλίες του στον σχεδιασμό και τον τεχνικό τομέα. Η ασπρόμαυρη αισθητική του, η ανατριχιαστική αποτύπωση μιας απομονωμένης αγροτικής κοινότητας, σε συνδυασμό με το έξυπνο παιχνίδι που κάνει με τις συμβάσεις των Folk Horror αφηγήσεων, το καθιστούν μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία.


Exo One

Πλατφόρμες: Xbox One, Xbox Series X|S, PC

Ένα από τα πιο παράξενα παιχνίδια της λίστας. Το Exo One είναι ένα ταξίδι που είναι απλά μοναδικό και δύσκολο να περιγράφει. Ετοιμαστείτε για μια εμπειρία, ένα ταξίδι στο χωροχρόνο που αψήφα τη βαρύτητα και τις προσδοκίες.


Death’s Door

Πλατφόρμες: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch, PC

Το Death’s Door έχει ελάχιστες δικές του ιδέες, αλλά η άψογη υλοποίηση των βασικών μηχανισμών του, σε συνδυασμό με τον γεμάτο προσωπικότητα και χιούμορ κόσμο του, κάνουν αυτό το δεκάωρο -περίπου- ταξίδι του πολύ γοητευτικό. Η συγκρατημένη κλίμακά του μπορεί να του στερεί βάθος σε επιλογές, αλλά του επιτρέπει να χτίσει έναν μικρό, ζωντανό κόσμο, ο οποίος κατοικείται από ενδιαφέροντες χαρακτήρες και έξυπνες αφηγηματικές ιδέες. Αν η μίξη 2D Zelda + Soulsborne + μαύρο χιούμορ + καλοδουλεμένη αισθητική σας κάνει κάποιο “κλικ”, τότε μην το αγνοήσετε.


The Forgotten City

Πλατφόρμες: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch, PC

Το The Forgotten City είναι ένα όνομα που ίσως να είχατε ακούσει και στο παρελθόν, αφού ως mod είχε κερδίσει Writers’ Guild βραβείο. Τα γεγονότα του λαμβάνουν χώρα στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, σε μια μυστική υπόγεια πόλη που 23 χαμένες ψυχές μένουν στη ζωή. Ως παίκτες αναλαμβάνεται το ρόλο ενός ταξιδιώτη από το μέλλον και ξαναζείτε τις τελευταίες στιγμές της κάθε ψυχής σε λούπα. Εξερευνώντας, ανακαλύπτοντας και ανακρίνοντας πρέπει να λύσετε το μυστήριο και να πάρετε σημαντικές ηθικές αποφάσεις που θα δοκιμάσουν πραγματικά την κρίση σας.


Solar Ash

Πλατφόρμες: PS4, PS5, PC

Το Solar Ash έρχεται από την ταλαντούχα ομάδα ανάπτυξης Heart Machine που στο παρελθόν μάς είχε χαρίσει το Hyper Light Drifter. Ο πολύχρωμος και άκρως στυλιζαρισμένος κόσμος του καταφέρνει να ξεχωρίσει, όπως επίσης και η υψηλής ταχύτητας κίνηση στο περιβάλλον, καθώς και οι γιγαντιαίοι εχθροί. Ένα από τα πιο σουρεαλιστικά παιχνίδια που θα περάσουν από την οθόνη σας.


Nix Umbra

Πλατφόρμες: PC

Μια horror εμπειρία που όμοια της δύσκολο να έχετε ξαναπαίξει. Μια αργή τελετουργία χωρίς τέλος που αφήνει μόνο ένα ερώτημα: Για πόσο μπορείτε να επιβιώσετε στο σκοτάδι;


Unsighted

Πλατφόρμες: PS4, Xbox One, Switch, PC

Το Unsighted είναι ένα top-down παιχνίδι που επιτρέπει στους παίκτες να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους σε πραγματικά μοναδικούς συνδυασμούς, φέρνοντας συγχρόνως Metroidvania και Souls στοιχεία. Αν αυτό το ιδιαίτερο κοκτέιλ σα κλείνει το μάτι ρίξτε του μια ματιά.


The Gunk

Πλατφόρμες: Xbox One, Xbox Series X|S, PC

Μπορεί να μη φαίνεται εκ πρώτης όψεως, αλλά το The Gunk είναι ένα παιχνίδι με έντονο οικολογικό χαρακτήρα. Αφηγείται την ιστορία δύο κοριτσιών που εξερευνούν πλανήτες και ανακαλύπτουν εν τέλει κάτι πραγματικό σκοτεινό.


The Artful Escape

Πλατφόρμες: Xbox One, Xbox Series X|S, PC

Σίγουρα μέσα στα παιχνίδια με το ωραιότερο art direction της χρονιάς, το The Artful Escape αφηγείται την ιστορία ενός καλλιτέχνη που προσπαθεί να βρει τον εαυτό του και να ανταπεξέλθει με τις απαιτήσεις της κοινωνίας, η οποία έχει προκαθορίσει το ρόλο του εξαιτίας του θείου του. Ένα μουσικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο που δε αξίζει το χρόνο σας.