Οι ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ του 2021! 📺🏆

Αυτή είναι η δεκάδα που ξεχώρισε η συντακτική ομάδα των Unboxholics
30 Δεκεμβρίου 2021 17:27
Οι ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ του 2021! 📺🏆

Μετά το "άδειο" σε κυκλοφορίες 2020 εξαιτίας της πανδημίας, η βιομηχανία του θεάματος κατάφερε να βρει ξανά τους ρυθμούς της και να "πυροβολήσει" με νέο περιεχόμενο, με κυρίαρχες φυσικά τις streaming υπηρεσίες πλέον στο παιχνίδι. Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, Apple TV+, HBO Max είναι μερικοί από τους μεγάλους παίκτες και οι περισσότερες παραγωγές που βλέπουμε πλέον προέρχονται απ' αυτούς.

Κάπως έτσι και χάρη σε αυτούς τους παίκτες, είχαμε μια χρονιά που όταν κάναμε τη δική μας ανασκόπηση στο team των Unboxholics, δεν ξέραμε ποιες σειρές να πρωτοβάλουμε στο Top 10. Το θετικό είναι πως πραγματικά ο καθένας μπορεί να βρει και από μια σειρά που να τον εκφράζει, καθώς τα είδη ποικίλουν και το κάθε μέσο πρόσφερε και από ένα δικό του διαμαντάκι φέτος.

Πάμε, όμως, να δούμε το Top 10 των δικών μας καλύτερων σειρών για το 2021:

10. Invincible (Amazon Prime Video)

Είναι μάλλον ο τρόπος με τον οποίο πολλές φορές παρουσιάζεται κάτι. Όταν προέρχεται από το κορεσμένο αν μη τι άλλο είδος των superhero δύσκολα να ξεχωρίσει, πόσο μάλλον εάν είναι και κινουμένων σχεδίων. Κι όμως, το Invincible δια χειρός Robert Kirkman (δημιουργού του The Walking Dead) τα κατάφερε περίτρανα. Το απίθανο voice cast με ηθοποιούς του Χόλυγουντ που κάνουν παρέλαση κυριολεκτικά, η υπέρμετρη βία που είναι τόσο θεαματική όσο και επιδραστική στην ιστορία, καθηλώνουν όποιον επιλέξει να την παρακολουθήσει.


9. WandaVision (Disney Plus)

Κανένας δεν περίμενε πριν την πρεμιέρα του WandaVision, ότι θα μπορούσε να μπει μια σειρά του MCU στο Top 10 σειρών της χρονιάς. Μακράν ό,τι πιο πειραματικό και πρωτότυπο έχει κυκλοφορήσει η Marvel Studios μέχρι σήμερα, παρά το ότι στο φινάλε προσγειώθηκε σε πιο κλασικά superhero μονοπάτια. Το θαυμάζουμε, όμως, ακόμα για την τόλμη, τη φινέτσα, την αισθητική, το όραμα και την μοναδικότητά του να δέσει τις διάφορες δεκαετίες των αμερικανικών sitcoms, με μια ιστορία με κεντρικό θέμα την απώλεια και την ψυχική επούλωση.


8. Sex Education Season 3 (Netflix)

Η «Σεξουαλική Αγωγή» που όπως γράψαμε στο review, αλλά και όπως έχουμε πει αρκετές φορές, θα μπορούσε να…διδάσκεται κανονικά στα σχολεία. Χωρίς υπερβολή παρουσιάζει τόσο εκλαϊκευμένα το πως οι έφηβοι αντιμετωπίζουν τα θέματα αυτά, αλλά η γοητεία του είναι πως το κάνει πολλές φορές με τρυφερότητα, αντισταθμίζοντας τις όποιες ωμότητές του, γειωμένα, με τσαγανό και απέραντη ανθρωπιά. Ο Ότις, η Μέηβ και η παρέα τους μεγαλώνουν γενιές στο Netflix και μακάρι να έρθει σύντομα η 4η σεζόν.


7. Maid (Netflix)

Το Maid, πριν κυκλοφορήσει, δεν του έδινε σημασία κανείς και αντιθέτως πήρε τα πάνω του μέσα από το word of mouth και τα trending του Netflix. Η προσγειωμένη στη μητρότητα δραματική σειρά στρέφει τα φώτα στο άστρο της Margaret Qualley που σηκώνει ολομόναχη στις πλάτες της τη σειρά -κυριολεκτικά και μεταφορικά. Σου μεταφέρει το συνεχές άγχος και την βαθιά απελπισία μιας ανύπαντρης μητέρας με ένα παιδί στην αγκαλιά που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα μόνη της σε έναν κόσμο πέρα για πέρα βάρβαρο και αφιλόξενο για την κατάστασή της.


6. Ted Lasso (Apple TV+)

Ο Jason Sudeikis μετατράπηκε μεθοδικά στον αγαπημένο προπονητή του τηλεοπτικού κοινού, μέσα από την βραβευμένη με Emmy πλέον σειρά του Apple TV+. Πως να μην λατρέψει κανείς τους αστείρευτους χαρακτήρες της σειράς και μια ιστορία ενός προπονητή του ράγκμπι που αναλαμβάνει μια ομάδα ποδοσφαίρου. Τα ευτράπελα δίνουν και παίρνουν, αλλά στο τέλος είναι η ζεστασιά και ο ανθρωποκεντρισμός της που ξεπετάγεται μέσα από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου για να δέσει το περιτύλιγμα του Ted Lasso.


5. Mare of Easttown (HBO Max)

Η σειρά με την βραβευμένη με Όσκαρ Kate Winslet δεν ήταν διόλου τυχαία, αφού της χάρισε και ένα Emmy στη συλλογή της, για τον ρόλο της Mare Sheehan. Το Mare of Easttown ξεχωρίζει και αξίζει να το δείτε, γιατί δεν είναι το κλασικό αστυνομικό δράμα με την whodunnit προσέγγιση. Ξεχωρίζει διότι συνδυάζει υπέροχα και αριστοτεχνικά το βραδυφλεγές δράμα χαρακτήρων όπως του “True Detective”, με τα απροσδόκητα σκοτεινά μυστικά μιας κωμόπολης όπως στο Twin Peaks.


4. Succession Season 3 (HBO Max)

Οι Roys, αχ αυτοί οι Roys, που έφεραν ειδικά φέτος τα πάνω-κάτω με τα καμώματα και τις ασταμάτητες πισώπλατές μαχαιριές τους. Η 3η σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν μερικές εβδομάδες καθήλωσε τους θεατές και τους άφησε σε αναμμένα κάρβουνα για την συνέχεια. To σόου που δημιούργησε ο Jesse Armstrong ανταμείβει και με το παραπάνω όσους αποφασίζουν να το ξεκινήσουν.


3. Squid Game (Netflix)

Λίγα πράγματα παραπάνω μπορούν να ειπωθούν στην προκειμένη, για τη σειρά-φαινόμενο από τη Νότια Κορέα που όλος ο πλανήτης ασχολούνταν μαζί της σε βαθμό φρενίτιδας. Ακόμα και εμείς υποκύψαμε στον πειρασμό και παίξαμε το Παιχνίδι του Καλαμαριού στο κανάλι των Unboxholics. Ήταν το δυστοπικό του σενάριο, ήταν τα μυνήματα που περνούσε το απλό, αλλά και ιντριγκαδόρικο concept του, η ωμότητα και ο ανθρωποκεντρισμός του ταυτόχρονα, που μάγεψαν το κοινό. Τι μπορεί να γίνει στη 2η σεζόν; Μόνο ο mastermind του σόου, Hwang Dong-hyuk γνωρίζει. Κάτι μας λέει όμως πως δύσκολα θα πιάσει την ίδια λάμψη με τον…πρώτο γύρο.


2. Midnight Mass (Netflix)

Ο Mike Flanagan, δημιουργός των Haunting of σειρών έχει αποδείξει ότι χειρίζεται περίτεχνα το είδος του τρόμου. Αυτή τη φορά με τη μίνι σειρά του "Midnight Mass" στρέβλωσε και πάλι τα όρια του τρόμου, μεταδίδοντάς τον μέσα από την ανθρωπιά…ή και την απανθρωπιά αν θέλετε. Ποτέ άλλοτε η θρησκεία, οι εσωτερικοί δαίμονες και ένα βραδύκαυστο ανθρώπινο δράμα δεν έβγαλαν τέτοια ζοφερότητα από μέσα τους. Μοναδική πρόταση για όσους θέλουν το κάτι διαφορετικό από το horror genre.


1. Arcane (Netflix)

Θα το πούμε ξανά και ξανά, το Arcane είναι η μεγαλύτερη έκπληξη της χρονιάς και επάξια το βάζουμε στο Νο.1 θέση της λίστας μας. Δεν υπήρξε ξανά σειρά βασισμένη σε βιντεοπαιχνίδι που να κάνει τέτοιο πάταγο, αλλά και να είναι εξαιρετική σε ό,τι καταπιάνει στα 9 της επεισόδια.  Εξωφρενικά καλοφτιαγμένο, μεθοδικά σκηνοθετημένο και ανεξάντλητα ευρηματικό με το μέσο του, το Arcane είναι ένας κανονικός θρίαμβος σε πολλαπλά επίπεδα. Βγάζουμε το καπέλο μας στο γαλλικό στούντιο Fortiche και το Netflix για αυτή την παραγωγή.