5 περίεργα facts για τα Harry Potter που ίσως δε γνωρίζατε!

Πέρασαν είκοσι χρόνια από την πρώτη ταινία…
26 Νοεμβρίου 2021 20:46
5 περίεργα facts για τα Harry Potter που ίσως δε γνωρίζατε!

Harry Potter… Ξέρω ότι για πολλούς, η σειρά αυτή είναι κάτι παραπάνω από αγαπημένη. Η πρώτη ταινία, με τίτλο Harry Potter and the Sorcerer's Stone και με τον Daniel Radcliffe σε ηλικία 12 ετών τότε, κυκλοφόρησε πριν είκοσι ολόκληρα χρόνια στους κινηματογράφους της χώρας μας, γεμίζοντας ασφυκτικά τις αίθουσες. Ήταν από τα λίγα franchises τότε που είχε εδραιωθεί τόσο πολύ και που όλοι περίμεναν με αγωνία το νέο κεφάλαιο. Ίσως ήταν η κατάλληλη εποχή, με τους κατάλληλους ηθοποιούς. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο που κυκλοφόρησαν οκτώ ταινίες και πόσα ακόμα βιντεοπαιχνίδια, spin-off περιεχόμενο και γενικά ό,τι μπορείτε να φανταστείτε από merchandise. Ο Harry Potter σημάδεψε γενιές και γενιές και δε χωρά αμφιβολία πως βρίσκεται στο πάνθεον της ποπ κολτούρας. Έτσι, εμείς είμαστε εδώ, σήμερα, για να σας παρουσιάσουμε μερικά facts που ίσως δε γνωρίζατε, για να γιορτάσουμε μαζί σας τα είκοσι χρόνια του.


Ο Robin Williams παραλίγο να παίξει τον Hagrid

Ο Robin Williams ήταν τεράστιος fan των βιβλίων και μάλιστα του είχε προταθεί να παίξει το ρόλο του Hagrid στην κινηματογραφική μεταφορά. Ωστόσο, το εμπόδιο ήταν τελικά η δημιουργός, J. K. Rowling, αφού ζήτησε από την παραγωγή όλοι οι ηθοποιοί να είναι Βρετανοί. Τελικά, ο Williams δεν πέρασε από οντισιόν, αφού ήταν γέννημα θρέμμα Αμερικανός. Τελικά το ρόλο πήρε ο Robbie Coltrane, ο οποίος πλέον έχει συνδεθεί άρρηκτα με το χαρακτήρα.


Η J.K. Rowling και ο Harry Potter έχουν ίδια μέρα γενέθλια

Όπως λέει και ο τίτλος, ο αγαπητός μάγος και η συγγραφέας των βιβλίων έχουν την ίδια μέρα γενέθλια, στις 31 Ιουλίου. Μάλιστα και άλλοι χαρακτήρες έχουν πάρει διάφορα χαρακτηριστικά από εκείνη, όπως είναι τα Sherbet Lemons που αρέσουν στην ίδια, αλλά και στον Dumbledore (αν θυμάστε τον κωδικό στο γραφείο του).


Η J.K. Rowling εμπνεύστηκε τους Dementors από την κατάθλιψη που είχε

Η μητέρα της Rowling πέθανε το 1990, ύστερα από μία μακροχρόνια μάχη με την νόσο σκλήρυνση κατά πλάκας. Αυτό είχε επηρεάσει τη συγγραφέα, η οποία φαίνεται πως εκείνη την περίοδο είχε πέσει σε κατάθλιψη. Τα Dementors, λοιπόν, αυτά τα ανατριχιαστικά πλάσματα που είδαμε στο Harry Potter and the Prisoner of Azkaban και τα οποία τρέφονται με ανθρώπινα συναισθήματα, είναι εμπνευσμένα από τον αγώνα της Rowling να ξεπεράσει την κατάθλιψη. Στην Oprah Winfrey είχε πει: Ξέρω τη θλίψη. Θλίψη είναι να κλαις και να νιώθεις. Είναι ένα κούφιο συναίσθημα. Αυτό είναι και οι Dementors.


Ο Daniel Radclifee και ο Rupert Grint ήταν ερωτευμένοι με την Ερμιόνη

Ο Rupert Grint, ο οποίος υποδύθηκε τον Ron Weasley, παραδέχτηκε μέσα από μία συνέντευξή του πως στις πρώτες ταινίες, εκείνος, αλλά και ο Radclifee ήταν ερωτευμένοι με την Emma Watson, καθώς ήταν πολύ όμορφη και αρκετά διάσημη ανάμεσα στο καστ. Μάλιστα, είπε ότι το φιλί που έδωσαν στο Harry Potter and the Half Blood Prince ήταν αρκετά περίεργο, καθώς τη γνώριζε αρκετά χρόνια, ήταν καλοί φίλοι και έτσι ένιωθε ότι φιλούσε την αδερφή του.


Η παραγωγή εκπαίδευσε πολλές κουκουβάγιες για να μεταφέρουν γράμματα

Ναι, καλά διαβάσατε. Ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα για να γίνει πιο ζωντανός και πειστικός ο κόσμος του Harry Potter, ήταν η παραγωγή να εκπαιδεύσει πολλές πραγματικές κουκουβάγιες. Η διαδικασία κράτησε πολλούς μήνες, αλλά τελικά τα κατάφεραν και χρησιμοποίησαν κανονικές κουκουβάγιες για να μεταφέρουν γράμματα. Μάλιστα, για να προσθέσουν ακόμη περισσότερο ρεαλισμό, όλα αυτά τα γράμματα που είδαμε στην πρώτη ταινία, ήταν γραμμένα στο χέρι!


Κλείνοντας, αν θέλετε να κάντε ένα σύντομο ταξίδι στο Hogwarts, μέσα από τον player που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε το ειδικό επετειακό βίντεο που δημοσίευσε το HBO Max, για τα είκοσι χρόνια Harry Potter.

Ποια είναι η αγαπημένη σας Harry Potter ταινία; Πείτε μας στα σχόλια!


Πηγές: elitedaily, stacker, Insider, Independent