Μερικά ακόμη indie gaming "διαμαντάκια" που αξίζουν την προσοχή σας!

Πέντε προτάσεις για να επενδύσετε το χρόνο σας
11 Οκτωβρίου 2021 13:07
Μερικά ακόμη indie gaming "διαμαντάκια" που αξίζουν την προσοχή σας!

Στη συνέχεια του προηγουμένου αφιερώματος για αξιόλογα indie παιχνίδια που ενδεχομένως να έχουν ξεφύγει της προσοχής σας, πάμε να δούμε περισσότερες προτάσεις που δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες, ειδικά αν είστε λάτρεις των συγκεκριμένων ειδών. Βέβαια, τα προτείνουμε σε όλους, μιας και είναι τίτλοι με σπάνια ομορφιά και μοναδικό ύφος!


World of Demons

Πλατφόρμες: iOS, Mac

Αν σας αρέσουν τα Sekiro και Okami, η Platinum Games έχει ένα δώρο για σας! Το World of Demons είναι ένα παιχνίδι δράσης hack 'n' slash, όπου οι παίκτες μάχονται δαίμονες που ονομάζονται Oni και πνεύματα που ονομάζονται Yokai. Αναλαμβάνουμε το ρόλο ενός σαμουράι με το όνομα Onimaru και απώτερος σκοπός μας είναι να νικήσουμε τον Shuten Doji, τον άρχοντα όλων των Oni.

Απίστευτος οπτικός τομέας, με μια μοναδική cel-shaded απόχρωση και μια πληθώρα εχθρών και bosses, όλα μαεστρικά σχεδιασμένα. Πιστεύω ο μεγαλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας ώστε να το δοκιμάσουν αρκετοί είναι η πλατφόρμα όπου κυκλοφορεί, μιας και δεν νομίζω να υπάρχουν και πολλοί που να έχουν συνδρομή στο Apple Arcade. Εάν όμως έχετε πρόσβαση και σας αρέσουν τα παιχνίδια δράσης με σαμουράι μόλις βρήκατε κάτι μοναδικό!


Salt and Sanctuary

Πλατφόρμες: PC, PS4, PS Vita, Xbox One, Switch

Στους λάτρεις των Souls τίτλων, το Salt and Sanctuary μάλλον είναι γνώριμο. Ο τίτλος του Ska Studio είναι ένα αυθεντικό 2D metroidvania Souls game με τα όλα του.

Μοναδική ατμόσφαιρα, δυσκολία που δεν συγχωρεί αλλά ανταμείβει, πανέμορφα bosses και όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν αυτό το είδος των παιχνιδιών μοναδικό. Και μιας και το studio ανακοίνωσε πρόσφατα στην Ε3 το sequel Salt and Sacrifice, πρέπει να βάλετε στο πρόγραμμα σας άμεσα τη δοκιμή του!


Lumino City

Πλατφόρμες: PC, iOS, Android

Το Lumino City είναι σίγουρα μέσα στα ομορφότερα indie παιχνίδια που έχω ασχοληθεί. Το studio που το δημιούργησε ονομάζεται State of Play και απαρτίζεται μόνο από τρία άτομα! Όλος ο κόσμος του τίτλου είναι πρώτα δημιουργημένος με πραγματικά αντικείμενα, τα οποία μετέπειτα μεταφέρθηκαν ψηφιακά μέσα στο παιχνίδι.

Μερικές φορές η απεικόνιση των τοπίων και των αντικειμένων είναι φοβερά αληθοφανής. Πρωταγωνίστρια είναι η Lumi, η οποία προσπαθεί να βρει τον παππού της, τον οποίο έχουν απαγάγει. Το Lumino City είναι πραγματικά από τις περιπτώσεις που σου προσφέρει πολλά ζητώντας ελάχιστα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που καθόμουν και απλά χάζευα την ομορφιά του παιχνιδιού. Είναι μία μοναδική εμπειρία που θα σας ταξιδέψει. Απλά μοναδικό!


Chuchel

Πλατφόρμες: PC, iOS, Android

Πιστεύω πως δύσκολα θα κάνω αφιέρωμα σε indies και δε θα υπάρχει μέσα στη λίστα κάποιος τίτλος της Amanita Design. Ένα από τα καλύτερα studio εκεί έξω σε αυτό το είδος παιχνιδιών.

Έτσι και το Chuchel είναι ένας ιδιαίτερος τίτλος, με μπόλικους έξυπνους γρίφους και πολύ χιούμορ. Η μαγεία του studio είναι πώς ενώ δεν υπάρχουν διάλογοι, δένεσαι τόσο πολύ με τους χαρακτήρες που σε κάνει να απορείς πως το καταφέρνουν. Μια πιο ανάλαφρη πρόταση που θα σας κάνει να περάσετε όμορφα την ώρα σας!


Hob

Πλατφόρμες: PC, PS4, Switch

Η αλήθεια είναι πως περίμενα το Hob να έχει ακουστεί περισσότερο, μιας και είχε προωθηθεί αρκετά πριν την κυκλοφορία του το 2017, αλλά και για το λόγο πως είναι δημιούργημα του πολύ γνωστού studio Runic Games, το οποίο μας έχει προσφέρει τους Torchlight τίτλους.

Το παιχνίδι είναι ένα action-adventure με αρκετούς γρίφους, ενδιαφέροντες εχθρούς και μερικά από τα ομορφότερα και πιο περίεργα περιβάλλοντα, τα οποία είναι στη ουσία γιγάντιες μηχανές. Προσωπικά πέρασα υπέροχα μαζί του, και μιας και το θεωρώ πάρα πολύ υποτιμημένο, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!


Αυτές ήταν οι προτάσεις μας για σήμερα. Μην ξεχάσετε να αναφέρετε στα σχόλια τα δικά σας indie gaming διαμάντια και τα λεμέ ξανά στο τρίτο μέρος!

Καλό 'indie gaming'!

Tags: