Horror Bookshelf του Ηλία Φουντούλη - Νέες κυκλοφορίες

Πέντε νέες προτάσεις!
19 Ιουνίου 2021 10:23
Horror Bookshelf του Ηλία Φουντούλη - Νέες κυκλοφορίες

Μπορεί πολλές δραστηριότητες να ήταν σε παύση το τελευταίο διάστημα, αλλά ευτυχώς πολλοί εκδοτικοί οίκοι συνέχισαν να βγάζουν βιβλία μυστηρίου και τρόμου από νέους συγγραφείς ή να κάνουν προσεγμένες επανεκδόσεις εξαντλημένων βιβλίων. Ας δούμε, λοιπόν, μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα!


Μίζερι | Stephen King – Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Ένα από τα αγαπημένα μου μυθιστορήματα του King και ένα από τα πιο τρομακτικά για δύο λόγους. Πρώτον εκτυλίσσεται σχεδόν όλο σε ένα δωμάτιο και δεύτερον δεν έχει να κάνει καθόλου με υπερφυσικό στοιχείο.

Πρωταγωνιστεί ο Πολ Σέλντον, συγγραφέας μιας πολύ πετυχημένης σειράς αισθηματικών best seller βιβλίων που θεωρεί ότι η συγγραφή του συγκεκριμένου είδους τον περιορίζει και αποφασίζει να τη σταματήσει, σκοτώνοντας την πρωταγωνίστρια στο τελευταίο του βιβλίο.

Έχει ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο και ξυπνάει σε ένα σπίτι στη μέση του πουθενά, στο κρεβάτι μιας άγνωστης γυναίκας. Τα καλά νέα είναι πως είναι νοσοκόμα. Τα κακά νέα είναι πως είναι η μεγαλύτερη θαυμάστριά των ρομαντικών βιβλίων του. Έχει μάθει ότι η αγαπημένη της σειρά βιβλίων τελείωσε για πάντα και δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη!


Νυχτερινό Τρένο | Κατερίνα Θεοδώρου – Εκδόσεις Πηγή

Μια νεαρή γυναίκα, η Αγγελική, ξυπνά σε έναν έρηµο σταθµό τρένων. Δεν έχει ιδέα πώς βρέθηκε εκεί και το τοπίο μοιάζει εντελώς άγνωστο σε αυτήν. Προσπαθεί να θυμηθεί το παρελθόν της, αλλά όλα είναι θολά και η άγνοια για το παρελθόν µεγαλώνει τη δυσφορία της. Ο παγωµένος αέρας, το σκοτάδι και τα θηρία που καραδοκούν μέσα του, δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τη θέση της. Όταν μια αγέλη λύκων οσμίζεται τον φόβο της και πλησιάζει επικίνδυνα, το Νυχτερινό Τρένο σαν από µηχανής θεός, σταµατά στην έρηµη πλατφόρµα και την καλεί σε επιβίβαση για ένα ταξίδι στο Άγνωστο.

Γρήγορα διαπιστώνει ότι δεν είναι µόνη της σε αυτήν την περιπέτεια. Δυο γυναίκες και τρεις άνδρες συναντιούνται στο ίδιο βαγόνι, έχοντας την ίδια σύγχυση. Ωστόσο, ο καθένας τους φαίνεται πως κρύβει θανάσιµα µυστικά. Το Νυχτερινό Τρένο επιταχύνει επικίνδυνα και οδεύει στον εκτροχιασµό. Ένα σκοτεινό μυθιστόρημα για το παρελθόν, τα μυστικά και τα πλάσματα της νύχτας.


Kοάλεμος Τερμίτες | Στέλιος Ανατολίτης – Εκδόσεις Χρονικό

Το βιβλίο είναι το δεύτερο μέρος της τριλογίας – ή τετραλογίας – Κοάλεμος του Στέλιου Ανατολίτη και συνεχίζει εκεί ακριβώς που σταμάτησε το πρώτο μέρος Κινούμενη Άμμος. Ο Ηρακλής Ανδρέου δεν έχει προλάβει να συνέλθει από τα γεγονότα του Αυγούστου και καλείται να εξιχνιάσει μια αυτοκτονία που κρύβει πίσω της έναν ξεχασμένο κόσμο.

Ο κολλητός του πέφτει θύμα απαγωγής, η κοπέλα του απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο κι ο Κοάλεμος αποφασίζει να του κάνει επίθεση κατά μέτωπο. Όταν δεν τον αγνοεί. Παράλληλα, ένα τέρας πιο τρομακτικό από εφιάλτη κάνει την εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη κι απαγάγει μωρά. Ο Ηρακλής αντιμετωπίζει νέους και παλιούς δαίμονες που, σαν άλλοι τερμίτες, τρώνε από μέσα την αγαπημένη ομάδα.

Το πρώτο βιβλίο ΚΟΑΛΕΜΟΣ: ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ αγαπήθηκε, έγινε best-seller, πήρε το βραβείο αναγνωστών “Public Book Awards - Αξέχαστος Ήρωας”, την πρώτη θέση στα Βραβεία Everly - “Best Novel - Horror 2019” και την τρίτη θέση στα Βραβεία Everly - “Καλύτερο Εξώφυλλο 2019”.


Ο Λύκος της Σπάρτης | Αντώνης Αντωνιάδης – Εκδόσεις Οξύ

Με χαρά οι Εκδόσεις Οξύ επανεκδίδουν το βιβλίο που τόσο αγαπήθηκε από το ελληνικό –και όχι μόνο- αναγνωστικό κοινό! Ο Λύκος της Σπάρτης είναι ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα βασισμένο στα γεγονότα που εξιστορεί ο Ηρόδοτος για τον μοναδικό επιζώντα των Θερμοπυλών, τον Αριστόδημο, ο οποίος κατηγορήθηκε από τους υπόλοιπους Σπαρτιάτες ότι δείλιασε και δεν έπεσε στη μάχη μαζί με τους συμπολεμιστές του και τον βασιλιά Λεωνίδα. Εκείνος, όμως, αποφάσισε να τους αποδείξει πως τα συμπεράσματά τους ήταν λανθασμένα και οι χαρακτηρισμοί τους άδικοι.

Ένα έπος για την ανθρώπινη δύναμη και αποφασιστικότητα, για τον άνθρωπο που βάλλεται από παντού, παρόλο που έχει δίκιο. Για όλους εκείνους που η αδικία τούς πνίγει και οι σκληρές κοινωνικές συνθήκες τούς οδηγούν στην απόγνωση. Ο Αριστόδημος θα βαδίσει τον δρόμο του Ήρωα που όλοι οι άνθρωποι κρύβουμε μέσα μας.


Crime & Horror # 6 + Aλλόκοσμες Ιστορίες – Εκδόσεις Άγρια Δύση

Το Crime & Horror είναι ένα περιοδικό διμηνιαίας έκδοσης γεμάτο ιστορίες εγκλήματος, μυστηρίου, τρόμου και φαντασίας. Μια πολύ προσεκτική και πολύ μοναδική δουλειά με διηγήματα, συνεντεύξεις και παρουσιάσεις βιβλίων του είδους που κυκλοφορεί σε μια πολύ δύσκολη εποχή.

Μαζί με το 6ο τεύχος κυκλοφορεί και το 1ο τεύχος του πιο εξειδικευμένου περιοδικού "Αλλόκοσμες Ιστορίες", αφιερωμένο στην λογοτεχνία Φαντασίας και Τρόμου. Εκτός λοιπόν από διηγήματα ολόκληρα και σε συνέχειες, συνεντεύξεις συγγραφέων, λογοτεχνικά θέματα, κινηματογραφικά αφιερώματα, κριτικές για κόμικς θα βρείτε και μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για το έργο του Stephen King, την οποία έχουν συντάξει μαζί ένας fan, ο Ηλίας Φουντούλης (μιλάω για τον εαυτό μου σε 3ο πρόσωπο, κακό σημάδι) και ένας hater, ο Μιχάλης Γεωργοστάθης.

Μαζί με το περιοδικό, δίνεται δώρο το 1ο βιβλίο της Baphometa- "Σπίτι χωρίς Γιάννη", του Γιώργου Μπελαούρη.

Tags: