Ratchet and Clank: Rift Apart Preview – Επίδειξη -αξιαγάπητης- δύναμης

Παίρνουμε μια πρώτη γεύση από τον πρώτο μεγάλο τίτλο του PS5
12 Μαΐου 2021 17:00
Ratchet and Clank: Rift Apart Preview – Επίδειξη -αξιαγάπητης- δύναμης

Το Ratchet and Clank: Rift Apart είναι αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο παιχνίδι του PS5 για το επερχόμενο καλοκαίρι και όχι μόνο. Αν και δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για τις προγραμματισμένες κυκλοφορίες του δεύτερου μισού του έτους, θεωρώ πως είναι ασφαλές να μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια, για την νέα κονσόλα της Sony, ολόκληρης της χρονιάς. Με τον τίτλο να βρίσκεται μόλις έναν μήνα πριν την κυκλοφορία του στις 11 Ιουνίου, είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε ένα preview event που διοργάνωσε η Sony και η Insomniac για το παιχνίδι και να πάρουμε μια γεύση για το εντυπωσιακό νέο κεφάλαιο μιας σειράς που έχει τις ρίζες της στο  PS2, με το πρώτο παιχνίδι να κάνει την εμφάνισή του, σχεδόν είκοσι χρόνια πριν, το μακρινό 2002.

Στο event αυτό είδαμε καινούργια gameplay πλάνα διάρκειας σαράντα πέντε λεπτών, καθώς και διάφορες παρουσιάσεις από βασικούς συντελεστές του παιχνιδιού για κομβικούς τομείς του τίτλου, όπως το animation, η αφήγηση, ο ήχος, τα συστήματα gameplay και ο τεχνικός τομέας. Σε γενικές γραμμές, μείναμε εντυπωσιασμένοι από το αποτέλεσμα και την λεπτομέρεια της δουλειάς της Insomniac πάνω στον τίτλο.

Η φιλοδοξία του, όπως τόνισαν σε πολλές περιπτώσεις οι δημιουργοί του, είναι το Rift Apart να θολώσει την γραμμή ανάμεσα στον κόσμο του κινηματογραφικού animation και των βιντεοπαιχνιδιών. Αντλώντας έμπνευση από την Pixar, βάζοντας την αφήγηση σε πρώτο πλάνο και παίρνοντας όλα τα στοιχεία του χαρακτηρίζουν την σειρά (το θέαμα, το χιούμορ, τα ευρηματικά όπλα) και επιχειρώντας να τα αναπτύξουν σε υπερθετικό βαθμό με την βοήθεια της δύναμης του PS5. Νομίζω πως το νέο αυτό κεφάλαιο της σειράς, τη δεδομένη στιγμή και με όλα όσα έχουμε δει, φαντάζει δύσκολο να απογοητεύσει.

Παρακάτω μπορείτε να ακούστε τις γενικές εντυπώσεις μας από το event και άμα θέλετε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες, μην ξεχάσετε να συντονιστείτε στο επόμενο Framerate!