Indie gaming διαμάντια που αξίζουν την προσοχή σας

Πέντε εναλλακτικές προτάσεις
06 Απριλίου 2021 11:28
Indie gaming διαμάντια που αξίζουν την προσοχή σας

Τον τελευταίο καιρό έχω πιάσει τον εαυτό μου να απολαμβάνει περισσότερο τα indie παιχνίδια, παρά τους μεγάλους AAA τίτλους. Φαίνεται πως οι μεγάλες εταιρίες έχουν επαναπαυθεί από τον πακτωλό εκατομμύριων που αποκτούν καθημερινά, προσφέροντάς μας τις περισσότερες φορές ξαναζεσταμένο φαγητό. Ωστόσο, αυτό δεν αναίρει σε καμία περίπτωση πως υπάρχουν κάποιοι πολύ αξιόλογοι “μεγάλοι” τίτλοι και φυσικά δεν είναι όλοι ανούσιοι και βαρετοί, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, τις τελευτές μέρες έχω ψάξει και έχω βρει μερικά πραγματικά διαμάντια, παντελώς άγνωστα σε μένα μέχρι τώρα. Σίγουρα κάποια από αυτά μπορεί να τα γνωρίζετε. Αν όχι, κάντε την χάρη στο εαυτό σας και ασχοληθείτε μαζί τους. Έστω με κάποια από αυτά.  Άλλωστε, το έχω αναφέρει ξανά στο παρελθόν, πως προσπάθειες που ζητάνε λίγα προσφέροντας πολλά, πρέπει να τις υποστηρίζουμε!

Ας δούμε παρακάτω μερικές τέτοιες προσπάθειες.


Jotun

(PC, PS4, Xbox One, Switch, Wii U, Stadia)

Το Jotun έπεσε στην αντίληψη μου έπεσε πριν λίγες μέρες. Μη γνωρίζοντας πολλές πληροφορίες για τον τίτλο, με μάγεψε το εικαστικό του στα διάφορα screenshots και trailers που παρακολούθησα, ενώ το ότι το θέμα του περιστρέφεται γύρω από τη νορβηγική μυθολογία και τους Vikings μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Η ιστορία του Jotun είναι η εξής: αναλαμβάνουμε τον ρόλο της Thora, μιας Σκανδιναβής πολεμίστριας που πέθανε με άδοξο τρόπο και πρέπει να αποδείξει τον εαυτό της στους θεούς, για να πάρει το εισιτήριο της προς την Valhalla. Μετά από όλα αυτά είπα να το δοκιμάσω και δικαιώθηκα από τα πρώτα κιόλας λεπτά μαζί του. Το παιχνίδι είναι καταπληκτικό σε όλα. Υπέροχο εικαστικό, με γραφικά ζωγραφισμένα στο χέρι, όμορφο και ενδιαφέρον gameplay με πρόκληση, απίστευτο soundtrack και εκπληκτικές μάχες με bosses. Όσοι είχατε αγαπήσει το Bastion, μόλις βρήκατε την επόμενη αγάπη σας. Κυκλοφορεί σχεδόν παντού, οπότε είναι αρκετά εύκολο να το απολαύσετε!


TRI: Of Friendship and Madness

(PC)

Το TRI: Of Friendship and Madness σίγουρα θα το γνωρίζουν λίγοι. Το ανακάλυψα τυχαία ψάχνοντας κάτι άλλο και αμέσως κατάλαβα πως πρόκειται για μια πολύ σπάνια περίπτωση. Το TRI είναι ένα παζλ παιχνίδι πρώτου προσώπου, στο οποίο μπαίνουμε στον κόσμο των Θεών Odd και ανακαλύπτουμε την μαγική δύναμη του TRI. Στο παιχνίδι πρέπει εμείς να δημιουργήσουμε τη διαδρομή προς το στόχο μας, με όπλα τις διάφορες δυνάμεις που μας δίνονται κατά την διάρκεια της περιπέτειάς μας. Το εικαστικό και σε αυτήν την περίπτωση παραδίδει μαθήματα ομορφιάς και έμπνευσης, ενώ και η μουσική δένει πανέμορφα με το όλο σύνολο. Ένα πολύ έξυπνο παιχνίδι που θα εκτιμηθεί δεόντως από τους λάτρεις των ιδιαίτερων indie προσπαθειών!


Whispering Willows

(PC, PS4, PS Vita, Xbox One, Wii U, Switch, Android, iOS)

Το Whispering Willows το αγόρασα μια μέρα χωρίς να ξέρω το γιατί. Απλώς το είχα δει σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή και το πήρα, αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα. Έτσι, μια μέρα μην έχοντας κάτι να παίξω πήρα την απόφαση να δω περί τίνος πρόκειται. Το παιχνίδι με εξέπληξε ευχάριστα! Σε αυτό αναλαμβάνουμε τον ρόλο της Elena Elkhorn, η οποία ξεκινά ένα οδυνηρό ταξίδι για να βρει τον αγνοούμενο πατέρα της και να ανακαλύψει τα μυστικά του Willows Mansion.

Βοηθός στο ταξίδι της είναι ένα μοναδικό φυλακτό που έλαβε από τον πατέρα της, το οποίο της επιτρέπει να προβάλλει το πνεύμα της με την μορφή φαντάσματος και να επικοινωνεί με τους νεκρούς. Έτσι, χρησιμοποιώντας τη δύναμη αυτή, λύνει τα παζλ του αρχοντικού και βοηθάει τις παραγκωνισμένες ψυχές που υπάρχουν εκεί, ώστε να ανακαλύψουν το μυστήριο πίσω από τον αγνοούμενο πατερά της. Έξυπνοι γρίφοι, σκέψη, όμορφα γραφικά και μια αίσθηση συνεχούς μυστηρίου κάνουν το Whispering Willows μοναδικό.


Monument Valley I, II

(Android, iOS)

Μπορεί πολλοί από εμάς να υποστηρίζουμε πως το “σοβαρό” gaming υπάρχει μόνο σε κονσόλες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε πως και στον χώρο του mobile gaming κυκλοφορούν αρκετά διαμάντια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Monument Valley. Ένας τίτλος αδιαμφισβήτητης ομορφιάς και ευφυΐας. Ένα παιχνίδι με γραφικά σχεδιασμένα στο χέρι που μας βάζει να μεταβάλουμε τα περιβάλλοντα με σκοπό να φτάσουμε στο τέλος της διαδρομής, ξεκλειδώνοντας την επόμενη.

Το Monument Valley θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε σαν το μικρό αδελφάκι του Fez, χωρίς αυτό να συνεπάγετε πως ο τίτλος στερείται του δικού του χαρακτήρα. Μουσική, εικαστικό και μυστήριο τα κύρια χαρακτηριστικά του τίτλου. Πέρα από τα κλασικά παιχνίδια που έχουμε όλοι για να περνάμε τον χρόνο μας σε μια βαρετή στιγμή, καλό θα ήταν να προσθέσουμε στα κινητά μας και αυτό. Φοβερή εμπειρία, τόσο το πρώτο όσο και δεύτερο μέρος, την οποία πρέπει να βιώσετε οπωσδήποτε!


Botanicula

(PC, iOS, Android)

Πολλοί θα γνωρίζουν το Machinarium και τα Samorost, ίσως και το νεότερο Creaks, αλλά πιστεύω λίγοι θα γνωρίζουν το Botanicula. Παρόλο που προέρχεται από το ίδιο studio (Amanita Design), το Botanicula είναι πολύ πιο ιδιαίτερο από τα προαναφερθέντα. Οι Τσέχοι έχουν βρει μια συνταγή που παρόμοια της δύσκολα συναντάς. Το Botanicula λοιπόν, είναι ένα point-and-click adventure παιχνίδι, όπου πρέπει να διερευνήσουμε το περιβάλλον, να επιλύσουμε τα παζλ και να συλλέξουμε στοιχεία που απαιτούνται για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που έρχονται στο δρόμο μας.

Ο παίκτης είναι σε θέση να αλληλοεπιδρά με άλλα πλάσματα και να ανακαλύψει τις λύσεις που βρίσκονται στο “καταπράσινο” περιβάλλον του τίτλου. Όπως και στο Machinarium, το παιχνίδι δεν έχει καθόλου προφορικό ή γραπτό διάλογο, κάτι που το κάνει αρκετά ιδιαίτερο. Ένας πολύ ενδιαφέρων τίτλος και ίσως το πιο περίεργο και χαριτωμένο παιχνίδι αυτού του άρθρου.


Θα ακολουθήσουν και άλλοι τίτλοι στο μέλλον, μιας και η indie σκηνή έχει ατελείωτα αριστουργήματα. Μέχρι τότε αφήστε μας στα σχόλια τις εμπειρίες που ίσως έχετε με τα συγκεκριμένα παιχνίδια ή αποκαλύψτε μας τα δικά σας κρυμμένα διαμάντια.

Καλό 'indie gaming'!

Tags: