Oculus VR και Facebook

Πέντε λόγοι που θεωρούμε πως αυτή η συνεργασία θα τα πάει καλά
31 Μαρτίου 2014 02:32
Oculus VR και Facebook

Μία από τις μεγαλύτερες ειδήσεις της προηγούμενης εβδομάδας στο Unboxholics.com ήταν η εξαγορά της εταιρίας Oculus VR από το Facebook. Το διαδίκτυο γέμισε με αρνητικά σχόλια σχετικά με αυτό το γεγονός και πολλοί έφτασαν στο σημείο να αποκαλέσουν το μέλλον της εικονικής πραγματικότητας “νεκρό”. Μέσω της κατηγορίας Stories εδώ στο Unboxholics.com προσπαθούμε να καταγράψουμε την άποψη μας για διάφορα θέματα που αφορούν τον κόσμο της τεχνολογίας. Το παρόν άρθρο είναι καθαρά προσωπική άποψη μου και δεν σημαίνει πως τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των Unboxholics συμμερίζονται την γνώμη μου.

Παρακάτω καταγράφω τους λόγους για τους οποίους η εξαγορά της Oculus VR από το Facebook ήταν αν όχι η καλύτερη, από τις καλύτερες κινήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν στον κόσμο της τεχνολογίας.

1. Το Facebook έχει την δυνατότητα να ωθήσει την ανάπτυξη της εικονικής πραγματικότητας

Το Facebook απέδειξε πρόσφατα πως έχει πάρα πολλά λεφτά. Λεφτά που ίσως να μην έχει νόημα να μπούμε καν στην διαδικασία να μετρήσουμε καθώς είναι πάρα μα πάρα πολλά. Μετά την εξαγορά του WhatsApp για το μεγαλοπρεπές ποσό των 19 δισεκατομμυρίων και του Instagram για 1 δισεκατομμύριο, ήρθε η ώρα της Oculus VR για το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων. Ο πρώτος, λοιπόν, σημαντικότερος και πιο λογικός λόγος που αυτή η εξαγορά είχε νόημα και σημασία είναι πως το Facebook έχει τα μέσα να κάνει δυνατή την εικονική πραγματικότητα και να δημιουργήσει ένα κόσμο που πριν δεν ήταν πιθανός.

2. Η εικονική πραγματικότητα έχει πλέον παραπάνω από μία κατηγορία

Η Oculus VR ξεκίνησε την δημιουργία του Oculus Rift με το gaming ως μοναδική εκμετάλλευση του και όση αγάπη και αν έχω για την βιομηχανία των video games θα ήθελα την επέκταση αυτής της τεχνολογίας και σε άλλους τομείς. Αυτό ακριβώς έγινε με την εξαγορά της Oculus VR από το Facebook. Μπορείτε να φανταστείτε να βάζετε το Oculus Rift στο κεφάλι σας και να μεταφέρεστε ζωντανά σε έναν άλλο χώρο μέσω της 3D τεχνολογίας και να είναι σαν να βρίσκεστε εκεί; Ωραία. Τώρα φανταστείτε αυτό το πράγμα πόσες εφαρμογές μπορεί να έχει.

Για παράδειγμα, ο γιατρός σας θα μπορεί να σας κάνει κάποιον έλεγχο υγείας χωρίς εσείς να χρειαστείτε να πάτε στο ιατρείο του, θα μπορείτε να απολαύσετε έναν αγώνα ποδοσφαίρου χωρίς να χρειαστεί να πάτε στο γήπεδο, θα μπορείτε να παρακολουθήσετε σεμινάρια χωρίς να είστε εκεί και άλλα πολλά. Με το να αισθάνεστε πραγματικά παρών, θα μπορείτε να μοιραστείτε μερικές από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες εμπειρίες σας με άλλους ανθρώπους με το εμπόδιο της απόστασης να αποτελεί επιτέλους παρελθόν.

3. Περισσότερα ταλέντα = Γρηγορότερη και μεγαλύτερη εξέλιξη

Η ενσωμάτωση μίας νεανικής, δυναμικής και φιλόδοξης ομάδας σε μία ομάδα που διοικεί μία τέτοιας παγκόσμιας κλίμακας project αυτομάτως σημαίνει πως περισσότερα ταλέντα συνδέονται μεταξύ τους, κάτι που μεταφράζεται σε γρηγορότερη και μεγαλύτερη εξέλιξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Ο John Carmack, μία από τις πιο γνωστές προσωπικότητες στον κόσμο της τεχνολογίας για την προσφορά του στα 3D γραφικά, είναι αυτή τη στιγμή Chief Technology Officer στην Oculus VR και το γεγονός πως είναι σύμφωνος με την συγκεκριμένη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών είναι μία πολύ καλή επιβεβαίωση εκ των έσω πως το μέλλον δείχνει λαμπρό για την σωστή συνεργασία τους.

4. Ένας πιο ανοιχτός και συνδεδεμένος κόσμος

Αυτό ακριβώς είναι το όραμα του Mark Zuckerberg και αυτός κατά βάθος είναι ένας από τους βασικούς στόχους της εικονικής πραγματικότητας. Μέσω της συγκεκριμένης τεχνολογίας, μπορούν να ανοίξουν ένα σωρό καινούργιες ευκαιρίες για τον κόσμο και το σημαντικότερο από όλα είναι πως οι άνθρωποι θα μπορούν να μοιραστούν εμπειρίες ακόμα πιο εύκολα, γρήγορα και κυρίως συναισθηματικά καθώς θα νιώθουν σαν να βρίσκονται εκεί. Το Oculus Rift είναι μία πραγματική πλατφόρμα επικοινωνίας και η επικοινωνία συνδέει τους ανθρώπους οπότε τι καλύτερο από μία βάση χρηστών που ξεπερνάει το 1 δισεκατομμύριο χρήστες; 

5. Ακόμα μεγαλύτερη πίστη στην τεχνολογία

Τέτοιες εξαγορές εξασφαλίζουν την συνεχή ανάπτυξη της τεχνολογίας και αν χρησιμοποιηθούν σωστά μπορούν να πείσουν τον κόσμο πως η τεχνολογία είναι στο πλάι του ανθρώπου και όχι για να του κάνουν την ζωή πιο δύσκολη ή να “ψαχουλέψουν” τα προσωπικά δεδομένα του κάθε χρήστη.

Κινήσεις όπως αυτές μπορούν να αναζοπυρώσουν το ενδιαφέρον του κόσμου για τον κόσμο της τεχνολογίας και είναι σε θέση να δώσουν το έναυσμα σε νέα παιδιά να κυνηγήσουν μία καριέρα σε αυτό το χώρο, δημιουργώντας με αυτό το τρόπο ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες γρηγορότερης εξέλιξης, βελτίωσης και ανάπτυξης.

Tags: