Horror Bookshelf του Ηλία Φουντούλη - Προτάσεις βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς!

Και μια ακόμη "έκπληξη"!
05 Φεβρουαρίου 2021 17:58
Horror Bookshelf του Ηλία Φουντούλη - Προτάσεις βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς!

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τεράστια άνθιση στο χώρο της ελληνικής λογοτεχνίας του φανταστικού. Πολλοί ταλαντούχοι συγγραφείς έχουν γεμίσει τα ράφια των βιβλιοπωλείων με εξαιρετικές δουλειές και καταπιάνονται εξίσου καλά με επική και επιστημονική φαντασία, αλλά και τρόμο. Ας δούμε, λοιπόν, μερικές προτάσεις από Έλληνες συγγραφείς!


Κροένια | Χριστόφορος Γεωργίου – Εκδόσεις Λυκόφως

Ένα μυθιστόρημα επικής φαντασίας γεμάτο προσωπικές ιστορίες, μάχες, μαγεία, περιπέτειες, ανατροπές και τρομερή δράση.

Ο βασιλιάς της Έλμανοντ δολοφονείται μέσα στο παλάτι και ο γιος του και διάδοχος του θρόνου ανακαλύπτει ότι ήταν η δουλειά ενός ξωτικού από τον Βορρά και αποφασίζει να το κυνηγήσει. Αναβιώνει την παλιά συμμαχία των ηγετών της Κροένια και ετοιμάζουν στρατό εναντίον των ξωτικών, αλλά ο εχθρός γνωρίζει καλά το αδύνατο σημείο του γιου του Βασιλιά.

Μια γνώριμη ιστορία που είναι δοσμένη με ολόφρεσκο τρόπο, με τρομερούς χαρακτήρες, κοσμοπλασία γεμάτη φαντασία, ολοζώντανες σκηνές μάχης με σπαθιά, τόξα και μαγικά, ό,τι περιμένει κανείς από ένα τέτοιο βιβλίο.

Μια εξαιρετική πρώτη εμφάνιση του συγγραφέα που θα σας καθηλώσει και θα ανυπομονείτε για τη συνέχεια.


Ο Κήπος | Γιώργος Τσιρακίδης – Εκδόσεις Momentum

Ένας νέος που εγκλωβίζεται στην καθημερινότητα και αναζητά απομόνωση και ηρεμία σε ένα απομακρυσμένο εξοχικό όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Ένα κορίτσι που οι γονείς του το στέλνουν να δουλέψει σαν οικονόμος στο σπίτι με τους δύο κήπους. Ο Μάρκος και η Ναυσικά συστήνονται στον αναγνώστη και τον παίρνουν από το χέρι στην ιστορία τους, μια ιστορία που έχει απ’ όλα. Λίγο τρόμο, λίγη μαγεία, αρκετό σκοτάδι, μια δόση παραμυθιού, τελετές, παιχνίδια εξουσίας και όλα μαζί ανακατεμένα με παράξενα λουλούδια και φυτά που ανθίζουν στον Κήπο και αλλάζουν όταν πέσει η νύχτα. Ωραία γραφή, δυνατοί διάλογοι, φαντασία και ατμόσφαιρα σε αυτό το διαμαντάκι.


7 Καταραμένες Ιστορίες | Ευάγγελος Ιωσηφίδης – Εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής

Ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο που είναι ίσως η πιο ολοκληρωμένη δουλειά του Βαγγέλη Ιωσηφίδη. Έχουμε να κάνουμε στην ουσία με διαφορετικές 7 νουβέλες συνδεδεμένες μεταξύ τους, οι οποίες επεκτείνονται στον χώρο και στον χρόνο, δίνοντας μια αύρα ταξιδιού κι αναζήτησης. Ο συγγραφέας δοκίμασε και πειραματίστηκε με διαφορετικά είδη γραφής και κάθε ιστορία είναι γραμμένη με εντελώς διαφορετικό στυλ. Δεν είναι ούτε ακριβώς μυθιστόρημα, ούτε συλλογή ιστοριών, γιατί όλα συνδέονται μεταξύ τους. «Ένα μυθιστόρημα σε 7 νουβέλες» λοιπόν, δεμένες με τα αόρατα δεσμά της μοίρας, και με μια κατάρα να ακολουθεί κρυφά.

1) Το μυστικό του πορτραίτου

Δε χρειάζεται πολλά για να στοιχειωθεί κανείς. Ένα όνειρο, μια ανάμνηση κι ένα αντικείμενο. Το ζήτημα είναι πώς να απαλλαγείς.

2) Το ομιχλώδες νησί

Αν ένας άνθρωπος τυφλωθεί από την επιθυμία, η ομίχλη της θα τρυπώσει στο μυαλό του, κάνοντας όλα τα υπόλοιπα αόρατα. Εκτός από ό,τι λάμπει.

3) Πίσω από το μαγικό πέπλο

Ο έρωτας θεωρείται ευλογία, όταν είναι αμοιβαίος. Αυτός ο ισχυρισμός ισχύει για εκατομμύρια ζευγάρια, ισχύει πάντα όμως;

4) Ακολουθώντας τη Σκιά

Κάθε άνθρωπος έχει τη σκιά του. Είναι το ίδιο γρήγορη και ζωντανή με εκείνον. Δεν μπορεί να είναι ούτε βήμα μπροστά. Εκτός κι αν υπάρχουν εξαιρέσεις κάποιες φορές.

5) Το ταξίδι της Καλής Ελπίδας

Η πρόσκληση σε ένα ταξίδι είναι αυτό που ενθουσιάζει τους περισσότερους. Όταν όμως το πλάνο μένει κρυφό και ο συνταξιδιώτης σιωπά, πού μπορεί να οδηγηθεί κανείς;

6) Το μαχαίρι της προδοσίας

Ένας δολοφόνος, ένα μέντιουμ και μια νεαρή κοπέλα μπαίνουν σ’ ένα μπαρ. Βασικά όχι. Δεν πάει ακριβώς έτσι. Μακάρι να το έκαναν.

7) Ο κυνηγός των χιμαιρών

«Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο», λέει ο Έντγκαρ Άλαν Πόε. Μόνο που ο πρωταγωνιστής μας δεν ξέρει αν ο Πόε είναι ειλικρινής. Για να το ανακαλύψει, πρέπει να πατήσει το πόδι του σε αρχαίο χώμα.


JOHN SMITH ΑΝΑΠΑΥΤΗΣ | Γιώργος Κωστόπουλος – Εκδόσεις Πηγή

«Με λένε John Smith. Κάποιοι από εσάς θα με αναγνωρίζατε αν με βλέπατε στον δρόμο, αν και κάποτε θα με ξέρατε με διαφορετικό όνομα. [...]Το επάγγελμά μου είναι Ερευνητής – Αναπαυτής. Είμαι σίγουρος ότι δεν το έχετε ξανακούσει.»

Η ιστορία μας εκτυλίσσεται σε ένα post apocalyptic σκηνικό, έναν ρημαγμένο κόσμο που προσπαθεί να κλείσει τις πληγές του, με έναν ταλαιπωρημένο αντιήρωα πρωταγωνιστή που καλείται να ανακαλύψει τα σκοτεινά πλάσματα που επέζησαν και να τα εξολοθρεύσει, αλλά μέσα στη διαδρομή του θα έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν, θα μάθει αλήθειες, θα τα βάλει με την παλιά του Νέμεση και θα ισορροπήσει ανάμεσα σε αναστολές και δίψα για εκδίκηση.

Το βιβλίο τα έχει όλα. Γνώριμο μεταποκαλυπτικό σκηνικό, έντονες σκηνές δράσης, χορταστική βία, υπερφυσικό στοιχείο, σε μια ιστορία με πολύ δυνατή γραφή που σε κάνει να γυρνάς αβίαστα τις σελίδες και μια αφήγηση που απλώνεται σε πολλές μικρότερες ιστοριούλες και που με μαγικό τρόπο ξαναενώνονται στο μεγάλο φινάλε.


Tales of the Wyrd

Η στήλη UH Horror Bookshelf απευθύνεται σε όσους διαβάζουν τρόμο και επιστημονική φαντασία, αλλά θέλω να κάνω και μια μοναδική στο είδος της πρόταση σε όσους γράφουν.

Ξεκίνησα τα μαθήματα του 1ου κύκλου πέρυσι τέτοιες μέρες και την προηγούμενη εβδομάδα ολοκλήρωσα τον 3ο κύκλο σεμιναρίων και απλά θέλω να σας πω πόσο απίστευτη εμπειρία ήταν, πόσο τρομερό ενδιαφέρον είχε, πόσο με βοήθησε να γράψω φρεσκάροντας τις ιδέες μου, καθοδηγώντας τον τρόπο γραφής, προσθέτοντας έξτρα ρεαλισμό σε κάθε σουρεαλιστική σκέψη που είχα για τα κείμενά μου.

Οι Tales of the Wyrd προσφέρουν εξειδικευμένα εργαστήρια και σεμινάρια δημιουργικής γραφής, επικεντρωμένα στη λογοτεχνία του φανταστικού, όπου και να βρίσκεστε στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Θεωρία, πρακτικά εργαλεία, έξυπνες ασκήσεις και καθοδήγηση από το προσχέδιο μέχρι την έκδοση.

Επιπλέον, αν έχετε ήδη γράψει το δικό σας φανταστικό έργο, μπορείτε να το στείλετε για επαγγελματική επιμέλεια, μετάφραση από και στα αγγλικά, και συμβουλευτική εκδόσεων.

Εισηγητές η Βάγια Ψευτάκη με MA στη Δημιουργική Γραφή από το Πανεπιστήμιο του Kingston και η Δήμητρα Νικολαΐδου, υποψήφια διδάκτορας στο τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ με θέμα έρευνας τα παιχνίδια ρόλων (RPG) και τη λογοτεχνία του φανταστικού.

Συγγραφείς και οι δύο, φοβερά άτομα, απίστευτες γνώσεις, αν γράφετε ή σκέφτεστε να ξεκινήσετε, πρέπει οπωσδήποτε να ρίξετε μια ματιά στη σελίδα τους!

Tags: