Παιχνίδια που ακυρώθηκαν

Τίτλοι που "έμειναν στα χαρτιά" ή πετάχτηκαν στον κάδο των αχρήστων
03 Ιουνίου 2015 08:35
Παιχνίδια που ακυρώθηκαν

Πολλές φορές υπάρχει άφθονο δημιουργικό ταλέντο, φαντασία, άλλα αστάθμητοι παράγοντες παίζουν τον καθοριστικό ρόλο στην κυκλοφορία ή την ολοκλήρωση ενός παιχνιδιού. Παρακάτω θα δούμε μερικές περιπτώσεις παιχνιδιών που.. ‘έμειναν στα χαρτιά’ ή περιμένουν μια σπίθα για να αναζωπυρωθεί η φωτιά γύρω τους. Εξάλλου, όταν το θέμα είναι πλέον οικονομικό, τα μικρά studios μπορούν να στραφούν σε χορηγίες από τους ίδιους τους οπαδούς, μέσω σελίδων όπως το Kickstarter.

____________________

Gotham By Gaslight

Developer: Day 1 Studios
Θέμα: Batman στην Βικτωριανή εποχή

Το συγκεκριμένο παιχνίδι αφορά ένα παράλληλο σύμπαν στον κόσμο της DC Comics, όπου ο Batman κάνει την εμφάνιση του στα τέλη του 1800. Σε κάποιους μπορεί να φαντάζει αστείο, άλλα εμένα προσωπικά με ιντριγκάρει η ιδέα αυτή. Ένας Steampunk ήρωας με κάπα εναντίον του Τζακ του Αντεροβγάλτη; Ευχαριστώ, θα πάρω δύο!

 

Για το παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει ένα tech demo το οποίο διακρίνεται για την ομιχλώδη ατμόσφαιρα και το αχνό φως. Πάντως η THQ δεν έδειξε να ενδιαφέρεται οπότε αυτό που έφτασε τελικά στα χέρια μας από τον κόσμο του Batman ήταν η σειρά ‘Arkham’. Μπορείτε να δείτε ένα δείγμα του Βικτωριανού νυχτεριδάνθρωπου πάντως στον παρακάτω σύνδεσμο.

____________________

Sadness

Developer: Nibris
Θέμα: Ασπρόμαυρο ψυχολογικό horror game

Το 2006 ήταν η χρονιά που ανακοινώθηκε ότι η Nibris εργαζόταν πάνω στον τίτλο Sadness, ένα πολλά υποσχόμενο παιχνίδι που διεκδικούσε στα χαρτιά τον τίτλο του καλύτερου survival horror game από την εποχή του Silent Hill 2. Το περιβάλλον θα ήταν ασπρόμαυρο και ιδιαίτερο βάρος φαίνεται να είχε ριχτεί στον ψυχολογικό τομέα.

 

Το trailer που κυκλοφόρησε έδειχνε την χρήση του επαναστατικού για τότε χειριστηρίου του Wii, και το setting του παιχνιδιού έμοιαζε μοναδικό, καθώς είχε να κάνει με μια περιοχή της Ουκρανίας σε μια περίοδο πριν τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.

____________________

Dead Phoenix

Developer: Capcom
Θέμα: Fantasy 3D shoot ‘em up

Το Dead Phoenix ήταν να κυκλοφορήσει για το Nintendo GameCube σε μια εποχή που η Capcom έβγαζε πραγματικά διαμάντια όπως τα Resident Evil 4, Killer 7 και Viewtiful Joe. Πολύ λίγα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα για αυτό το 3D shoot’em up που λάμβανε χώρα σε ένα μαγικό κόσμο γεμάτο τέρατα και δράκους. Η Capcom αρνείται ακόμη και τώρα να δώσει στη δημοσιότητα οποιοδήποτε στοιχείο αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι, κάτι που κάνει την ιστορία ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Ίσως ένα ακόμη διαμάντι να χάθηκε.

____________________

inSane

Developer: Volition
Θέμα: Survival horror με την υπογραφή του Guillermo del Toro

Ο Guillermo den Toro είναι ένα ανήσυχο πνεύμα. Συχνά αναλαμβάνει projects που κανείς άλλος δεν τολμά, και τα περισσότερα έργα του έχουν έντονο το στοιχείο του φανταστικού μέσα τους. Το συγκεκριμένο project όπως έχει ακουστεί από τα ίδια τα χείλη του σκηνοθέτη εν έτη 2012 «βρίσκεται σε ανάπτυξη από μεγάλο στούντιο». Αν και υπήρχαν φήμες πως το inSane είναι το Silent Hills, πρόσφατα ο δημιουργός, μετά την ακύρωση του τελευταίου, δήλωσε πως έχουν ακυρωθεί δύο projects που συμμετείχε ο ίδιος, οπότε μιλάμε για δύο διαφορετικά παιχνίδια.

____________________

Star Wars 1313

Developer: LucasArts
Θέμα:  Star Wars game για ενήλικες

Ένα από τα πολύ αναμενόμενα παιχνίδια –κυρίως για τους fans της σειράς- από την Lucas Arts (Disney) ήταν το Star Wars 1313. Ένα open world game που βασίζονταν περισσότερο στους Bounty hunters και τον υπόκοσμο τους παρά στους Jedi και τα φωτόσπαθα. Τα πρώιμα δείγματα έδειχναν ένα σκοτεινό «σάπιο» κόσμο που θύμιζε αρκετά την αρχική τριλογία. Μετά την απόκτηση της εταιρίας από την Dinsey, το παιχνίδι ήταν ένα από τα πολλά που τερματίστηκαν.

 

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιες περιπτώσεις για μια εταιρία αποτελούν ‘μοχλό πίεσης’ προς τις υπόλοιπες. Τι σημαίνει αυτό; Ακυρώνεις ένα παιχνίδι με μεγάλο fan base, ώστε να προθυμοποιηθεί κάποιο μεγάλο studio να αγοράσει τα δικαιώματα και να το συνεχίσει. Δηλαδή, με μηδενικό κόστος δικό σου, στο τέλος θα έχεις έσοδα. Οι οπαδοί πάντως του κόσμου περιμένουν από την EA να πάρει το development και να βγάλει το παιχνίδι κάποια στιγμή στην αγορά. Για την ιστορία, ο τίτλος χαρακτηριζόταν από την απίστευτη μηχανή γραφικών του.

____________________

Sid Meier’s Dinosaurs

Developer: Firaxis
Θέμα: Δεινόσαυροι

Τον Sid Meier όλοι τον γνωρίζουμε. Είναι ένας άνθρωπος που σχεδόν ότι αγγίζει γίνεται χρυσός. Ένας Μίδας του gameplay. Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, μαζί με την ομάδα της Firaxis είχαν στα σκαριά ένα παιχνίδι με δεινόσαυρους. Το βασικό πρόβλημα που αντιμετώπισαν στο αρχικό στάδιο, ήταν ότι δεν μπορούσαν να αποφασίσουν προς ποια μεριά να κινηθούν. Τι είδος να δημιουργήσουν. Ένα Real Time strategy; Ένα trading card game; Και εκεί έμεινε και το project, με όλους εμάς να αναρωτιόμαστε τι θα μπορούσε αυτός ο άνθρωπος να μας έχει προσφέρει στον κόσμο των παιχνιδιών και των δεινοσαύρων.

____________________

Van Buren

Developer: Black Isle Studios
Θέμα: 3D isometric συνέχεια του Fallout

Πριν το Fallout 3 και την Bethesda, η Black Isle Studios είχε ξεκινήσει την ανάπτυξη της συνέχειας του Fallout σε ένα παιχνίδι με την ονομασία Van Buren –όχι του διάσημου μουσικού. Χρησιμοποιώντας την Jefferson Engine το παιχνίδι θα είχε ισομετρική απεικόνιση άλλα με πιο σύγχρονα γραφικά. Ήρθε όμως μια μέρα, που η Interplay απέλυσε όλη την ομάδα της Black Isle και αυτό ήταν και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του παιχνιδιού. Ύστερα, ήρθε η Bethesda η οποία κυκλοφόρησε το παιχνίδι που όλοι γνωρίζουμε, εισάγοντας μάλιστα και πάρα πολλά στοιχεία από το Van Buren, όπως τα “Ceasar’s Legion” και “NCR-Brotherhood of Steel” που μπορούμε να συναντήσουμε στο Fallout: New Vegas.

____________________

StarCraft: Ghost

Developer: Blizzard Entertainment / Nihilistic Software / Swingin’ Ape Studios
Θέμα: Stealth-action παιχνίδι στον κόσμο του StarCraft

Κλασική περίπτωση βλάβης. Και κλασική περίπτωση αναμονής από την αγαπημένη μας εταιρία. Ήταν –και ίσως κάποια στιγμή γίνει πράξη- μια καλή ευκαιρία να δούμε από κοντά τον κόσμο του StarCraft. Η Blizzard είχε ανακοινώσει ότι ο κεντρικός χαρακτήρας του παιχνιδιού –Nova- θα είχε στην κατοχή του και όπλο με EMP, κάτι που έκανε τα πράγματα ακόμη πιο ενδιαφέροντα. Πάντως από το 2006 το παιχνίδι έχει μπει σε κατάσταση αναμονής.

____________________

The Lord Of The Rings: The White Council

Developer: EA Redwood Shores
Concept: Open world RPG γύρω από τη μυθολογία του Τόλκιν

Ένα από τα παιχνίδια που ήταν πολύ κοντά στην κυκλοφορία –σχεδόν είχε ολοκληρωθεί η δημιουργία του- απέτυχε τελικά λόγω κακής διαχείρισης. Ο λόγος για το Lord of the Rings: The White Council το οποίο φαινόταν να έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία ενός καλού open world RPG με φόντο το σκηνικό της Μέσης Γης. Ο παίκτης θα μπορούσε να επιλέξει ανάμεσα σε άνθρωπο, ξωτικό, νάνο και χόμπιτ και θα μπορούσε να ολοκληρώσει την κύρια αποστολή ή να δημιουργήσει την δική του ξεχωριστή περιπέτεια. Πολύ δύσκολο να το δούμε πια…

Tags: