20+1 σειρές που αναμένονται μέσα στο 2021

...Ελπίζουμε να μην τις καθυστερήσει ο κορωνοϊός και να κολλήσουμε μπροστά στις οθόνες!
19 Ιανουαρίου 2021 19:24
20+1 σειρές που αναμένονται μέσα στο 2021

Παρά την πανδημία οι εταιρίες παραγωγής, τα τηλεοπτικά δίκτυα, οι streaming υπηρεσίες και τα στούντιο ανά τον κόσμο καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να γεμίσουν το πρόγραμμά τους, την ώρα που η πανδημία ακόμη δεν έχει κοπάσει. Πολλές σειρές, λοιπόν, πήραν παράταση, άλλες από τον Μάρτιο που ξέσπασε το πρώτο κύμα δεν έχουν μπει ξανά στο στούντιο, και άλλες τους τελευταίους μήνες προσπαθούν να σταθούν όρθιες και να συνεχίσουν τα γυρίσματά τους. 

Ένα είναι σίγουρο: με τόσες επιλογές και αυτή τη χρονιά δε θα ξεμείνουμε από σειρές που θα μας κολλήσουν μπροστά στις οθόνες. Έτσι είπαμε να μαζέψουμε μια λίστα για αυτές που αναμένονται από εδώ και πέρα σε διάφορα κανάλια, καθώς και σε υπηρεσίες όπως Netflix, Disney Plus, Amazon Prime Video και HBO Max. Κάποιες θα τις δούμε μέσα στους επόμενους μήνες ή άλλες όπως η 4η σεζόν του Stranger Things, η 2η σεζόν του Witcher, ή και το Lord of the Rings του Amazon μπορεί να γλιστρήσουν για το 2022. Φυσικά, δεδομένου του παράγοντα "κορωνοϊού" ενδέχεται οι παρακάτω ημερομηνίες και σειρές να μετατεθούν.

Ας πάμε στο ψητό και ας μη χρονοτριβούμε άλλο γιατί έχουμε 20+1 ταινίες που θα είναι "must" μέσα στο 2021. 


Falcon and The Winter Soldier | Disney Plus

 Μετά το WandaVision σειρά παίρνει στο Disney Plus το δίδυμο των Sebastian Stan και Anthony Mackie στους ρόλους των Winter Soldier και Falcon αντίστοιχα. Η επόμενη πράξη στο Phase 4 του MCU μετά από όλα όσα θα έχουμε δει στο WandaVision θα γραφτεί τον Μάρτιο του 2021 και μένει να δούμε εάν ο Falcon θα αποδεχτεί το πεπρωμένο του και την ασπίδα του Captain America που την άφησε σε αυτόν στο φινάλε του “Endgame”.


Lord of the Rings | Amazon Prime Video

Η πιο ακριβή τηλεοπτική παραγωγή που έγινε ποτέ αναμένεται να είναι αυτή της τηλεοπτικής σειράς του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, καθώς λέγεται ότι η Amazon έχει ρίξει πάνω από $500 εκ. στο project, με ένα πλάνο που θα επεκταθεί σε πέντε σεζόν. Πρόσφατα μάθαμε πως θα διαδραματίζεται χιλιάδες χρόνια πριν τα “Hobbit” και συγκεκριμένα στη Δεύτερη Εποχή της Μέσης Γης, όπου ο μεγάλος κακός θα είναι ο Sauron κατά πάσα πιθανότητα. Μάλιστα το cast του περιλαμβάνει πάνω από 30 εδραιωμένα και πρωτοεμφανιζόμενα ονόματα μεταξύ άλλων των: Peter Mullan (Westworld, Ozark), Benjamin Walker (Jessica Jones), και τον Will Poulter (Black Mirror). Τα πρώτα δύο επεισόδια σκηνοθετεί ο J.A. Bayona (Jurassic World) και βρίσκονται ήδη σε διαδικασία post production. Ελπίζουμε να το δούμε προς τα τέλη του 2021 στο Amazon Prime Video.


Loki | Disney Plus 

Πως να μην είναι άκρως αναμενόμενη μια σειρά με τον Tom Hiddleston στον λατρεμένο από fans -και μη- της Marvel ρόλο του Loki; Το Disney Plus υποδέχεται τον Άρχοντα της Ζαβολιάς στα καλύτερά του και με τρελά κέφια. Θα δούμε τον Loki να ταξιδεύει σε διάφορες περιόδους της ιστορίας πιθανότατα για να…ξεπλύνει τις αμαρτίες του; Πάντως στο σόου παίζει και ο Owen Wilson οπότε ο Μάιος αναμένεται συναρπαστικός στο Disney Plus.


Shadow & Bone | Netflix

Ίσως να πρόκειται για το επόμενο sci-fi έπος που θα φιλοξενήσει το Netflix τον ερχόμενο Απρίλιο και αποτελεί την τηλεοπτική μεταφορά των βιβλίων του “Grishaverse”. Μεταξύ άλλων πρωταγωνιστεί ο Ben Barnes του «Punisher”. Μαγείες, ξόρκια, απολυταρχικά καθεστώτα και δύο αντίπαλοι στρατοί είναι μερικά από τα σκηνικά που θα συναντήσουν όσοι επιλέξουν να το παρακολουθήσουν.


Dopesick | Hulu

Αναμένεται ως ένα από τα διαμάντια του Hulu (που πλέον αποτελεί μέρος της Walt Disney Company) όχι μόνο λόγω του σεναρίου αλλά και λόγω του απίθανου cast του. Παίζουν οι Michael Keaton, Peter Skarsgaard, Will Poulter, Katlyn Dever και Rosario Dawson μεταξύ άλλων, αλλά η παρουσία και μόνο του υποψήφιου για Όσκαρ Keaton είναι ήδη αρκετή για πολλούς. Το σενάριο του Dopesick θα εστιάσει στο επίκεντρο της μάχης των ΗΠΑ με τον εθισμό στα οπιοειδή.


Foundation | Apple TV+

Όταν το Star Trek συναντά το Game of Thrones και την πένα του θρυλικού Isaac Asimov, το αποτέλεσμα είναι το Foundation. Ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα σόου που ετοιμάζει η Apple είναι μια απαράμιλλη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας. Το σενάριο επιμελείται ο David S. Goyer (The Dark Knight Trilogy) με τον Josh Friedman του “Snowpiercer” και πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Jared Harris (Chernobyl, Mad Men), και Lee Pace (Halt & Catch Fire).


The Witcher Season 2 | Netflix

Που θα οδηγηθεί η ιστορία τώρα που ο Geralt βρήκε επιτέλους τη Ciri; Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο για τους δύο και όπως φαίνεται ο Henry Cavill θα εστιάσει στην εκπαίδευση της νεαρής ως Witcher στην πατρίδα του, την Kaer Morhen. Μακράν από τα πιο καυτά χαρτιά του Netflix για αυτή τη χρονιά και ακόμα δεν έχουμε δει ούτε ένα…καρέ από τη 2η σεζόν. Ταλαιπωρήθηκε η παραγωγή του όσο λίγες εκεί έξω και ελπίσουμε να μην καθυστερήσουν άλλο τα γυρίσματα και να τελειώσουν τον ερχόμενο Μάρτιο, ούτως ώστε να προβληθεί  στις οθόνες μας προς τα τέλη του 2021.


Stranger Things 4 | Netflix

Από τότε που βγήκε εκείνο το teaser έχουμε να δούμε ή να μάθουμε κάτι παραπάνω για την 4η σεζόν του Stranger Things. Η 3η μας άφησε σε ένα σταυροδρόμι για όλους τους χαρακτήρες με την παρέα του Hawkins να σπάει -κυριολεκτικά- για πρώτη φορά. Πώς θα αντιμετωπίσει η Eleven το «θάνατο» του Hopper και τι συμβαίνει τελικά με αυτόν στις ρωσικές φυλακές; Τα γυρίσματα επανεκκίνησαν πριν από μερικούς μήνες και συνεχίζονται ακόμα με εντατικούς ρυθμούς. Αν και το Netflix κρατάει το στόμα του κλειστό ίσως να το δούμε προς τα τέλη της χρονιάς στις οθόνες μας.


La Casa De Papel Part 5 (Φινάλε) | Netflix

Ένας ανελέητος πόλεμος ξέσπασε στο εκρηκτικό φινάλε του Part 4 του La Casa De Papel. Η σειρά-φαινόμενο του Netflix που είναι και μια από τις αγαπημένες του ελληνικού κοινού θα πει αντίο με την 5η σεζόν, η οποία θα αποτελείται από 10 επεισόδια. Η συμμορία του “Καθηγητή» δεν έχει πει την τελευταία της λέξη ύστερα από τον χαμό της Ναϊρόμπι και η ληστεία θα ολοκληρωθεί επιτέλους, με ένα ανατρεπτικό -ελπίζουμε- φινάλε.


Better Call Saul Season 6 (Φινάλε) | AMC/Netflix

Η σεζόν που θα συνδέσει επιτέλους μια και καλή το Breaking Bad με το Better Call Saul είναι πιο κοντά από ποτέ. Το σύμπαν του Breaking Bad και οι fans του θα έχουν να αναμένουν μια σεζόν που θα συγκλονίσει. Πέρα από εικασίες για το τι θα συμβεί με την Kim της Rhea Seehorn και τον Lalo του Tony Dalton, των οποίων οι τύχες είναι άγνωστες στο timeline του Breaking Bad, δεν γνωρίζουμε τίποτα για την 6η και τελευταία σεζόν που θα επιμεληθούν οι Vince Gilligan και Peter Gould.


Ozark Season 4 (Φινάλε) | Netflix

Το Ozark έκλεισε την 3η του συγκλονιστική με ένα «μπαμ» και μια αγκαλιά. Κυριολεκτικά. Το σόου που πολλοί παρουσίασαν ως διάδοχο του Breaking Bad και όχι άδικα θα κλείσει την ιστορία του με μια 4η μεγαλύτερη σε διάρκεια σεζόν, η οποία θα χωριστεί σε δύο μέρη των 7 επεισοδίων. Παρόμοιο δομή είχε και το φινάλε του Breaking Bad αν θυμάστε. Θα βγουν οι Byrdes και τα παιδιά τους από αυτόν τον φαύλο κύκλο αίματος και απατεωνιάς που έμπλεξαν;


Euphoria Part 2: Jules – Season 2 | HBO Max

Μέχρι να έρθει η 2η σεζόν του Euphoria, σίγουρα οι fans του βραβευμένου με Emmy δραματικού σόου του HBO θα πάρουν μια ακόμη γεύση από αυτό χάρις το Part 2: Jules. Μετά το σπέσιαλ επεισόδιο του Euphoria που επικεντρωνόταν στην Rue της Zendaya, αυτό θα είναι αφιερωμένο στην Jules της Hunter Schafer και θα προβληθεί στις 24 Ιανουαρίου. Τώρα για το πότε θα έρθει η 2η σεζόν αυτό είναι ακόμα άγνωστο, ωστόσο ίσως μετά την προβολή αυτού του σπέσιαλ επεισοδίου, ο δημιουργός του σόου, Sam Levinson να κάνει ένα δωράκι στους fans.


The Afterparty | Apple TV+

Μια νέα κωμική σειρά αναμένεται στην streaming υπηρεσία της Apple δια χειρός των βραβευμένων με Όσκαρ δημιουργών, Phil Lord και Chris Miller. Το Afterparty φιλοδοξεί να γίνει η σειρά που θα κάνει πάταγο για το Apple TV+ όπως έγινε με το “House of Cards” για το Netflix και το “The Mandalorian” για το Disney Plus.


Tokyo Vice | HBO Max

Ο Michael Mann του βραβευμένων “Heat” επιστρέφει για πρώτη φορά στη σκηνοθετική καρέκλα μετά το Blackhat του 2015. To ΗΒΟ αναπτύσσει εδώ και καιρό το σόου αυτό που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Jake Adelstein και πρωταγωνιστεί ένας Αμερικανός δημοσιογράφος που ακολουθεί την αστυνομία του Τόκιο για να ανακαλύψει ένα κύκλωμα διαφθοράς. Πρωταγωνιστούν οι Ansel Elgort (Baby Driver) και Ken Watanabe (Inception).


Mare of Easttown | HBO Max

Η μίνι αστυνομική σειρά του HBO Max με πρωταγωνίστρια την βραβευμένη με Όσκαρ, Kate Winslet στρέφει αυτόματα τα βλέμματα μόνο και μόνο από το όνομα. Στο σόου η Winslet υποδύεται μια ντετέκτιβ σε μια κωμόπολη της Pennsylvania που ερευνά έναν αποτρόπαιο φόνο που έλαβε χώρα εκεί. Η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό και προσπαθεί ταυτόχρονα να λύσει την υπόθεση αλλά και να κρατήσει τη ζωή της όρθια.


Dexter Season 9 | Showtime

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση πριν μερικούς μήνες πως μέσα στο 2021 ο Dexter θα επιστρέψει…από τον κόσμο των νεκρών. Φαίνεται πως ο Dexter Morgan του Michael C. Hall έχει αφήσει κάποιους άλυτους λογαριασμούς και θα τον ξαανδούμε για μια ακόμη τελευταία φορά στο Showtime για 10 επιπλέον επεισόδια. Στο πόστο του showrunner φυσικά θα είναι ο Clyde Phillips και πρόσφατα μάθαμε πως τον κακό της άτυπης 9ης σεζόν θα υποδυθεί ο Clancy Brown.


The Peripheral | Amazon Prime Video

Ο πατέρας του cyberpunk, William Gibson, προέβλεψε πολλά από όσα γνωρίζουμε τώρα ως καθημερινότητα μέσα στα έργα του, ενώ κατάφερε να επηρεάσει και τις Wachowskis όταν έφτιαχναν το The Matrix. Οι δημιουργοί του Westworld, Jonathan Nolan και Lisa Joy συνεργάζονται με το Amazon για να φέρουν στην μικρή οθόνη το The Peripheral, στο οποίο θα πρωταγωνιστήσει η Chloe Grace Moretz. Θα γνωρίσουμε σε αυτή την σειρά δύο εναλλακτικά timelines του μέλλοντός μάς: ένα που κυριαρχούν τα καρτέλ ναρκωτικών και οι πολυεθνικές και ένα άλλο που θυμίζει Mad Max και κάνουν κουμάντο γκάνγκστερ. Όπως και να έχει το μέλλον της ανθρωπότητας φαντάζει το λιγότερο ζοφερό.


Clarice | CBS

Στη νέα σειρά παραγωγής των Alex Kurtzman και Jenny Lumet, η Rebecca Breeds του "Pretty Little Liars" αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Clarice Starling, που παλιότερα υποδύθηκαν οι Jodie Foster και Julianne Moore. Τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα ένα χρόνο μετά από όλα όσα συνέβησαν στο "Silence of the Lambs", όπου η νεαρή πράκτορας του FBI με την βοήθεια του περιβόητου κατά συρροή δολοφόνου, Hannibal Lecter -ο οποίος πλέον κρύβεται μετά την απόδρασή του- προσπαθεί να φτάσει στα ίχνη ενός άλλου serial killer, του Buffalo Bill. Αν και λόγω προβλήματος με τα πνευματικά δικαιώματα ο Hannibal δε θα εμφανιστεί ποτέ επί της οθόνης, το πνεύμα του και η καθοδήγησή του θα είναι σημαντικά συστατικά του σόου αυτού με έντονο άρωμα από “True Detective”.


The Gilded Age | HBO

Έχουν βαφτίσει το Gilded Age ως το Downton Abbey των Αμερικάνων και όχι άδικα αφού από πίσω κρύβεται ο δημιουργός του, Julian Fellowes. Θα είναι ένα δράμα εποχής που θα διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη του 1880 με ένα ανσάμπλ καστ που περιλαμβάνει τις Carrie Coon, Christine Baranski, Cynthia Nixon, Taissa Farmiga, Audra McDonald και Morgan Spector.


“And Just Like That” | HBO Max

Η sequel σειρά του θρυλικού Sex and the City και των δύο κινηματογραφικών ταινιών είναι γεγονός. Η γνωστή κοριτσοπαρέα θα ενωθεί και πάλι -πλην της Samantha της Kim Cattrall- με νέες ιστορίες να διηγηθούν καθώς θα τις δούμε να αντιμετωπίζουν τη ζωή όντας στη 5η δεκαετία της ζωής τους. O τίτλος του σόου προέρχεται από την κλασική ατάκα που ακουγόταν στο αυθεντικό σόου και θα αποτελείται από 10 επεισόδια. Πρωταγωνιστούν οι Sarah Jessica Parker, Kristin Davis και Cynthia Nixon.


Vikings: Valhalla | Netflix

O Michael Hirst δε θα αφήσει εντελώς παρατημένο το σύμπαν του Vikings καθώς μετά το επικό φινάλε του σόου, θα υπάρξει συνέχεια. Ο λόγος για το Vikings: Valhalla που θα προβληθεί μέσα στο 2021 από τη «συχνότητα» του Netflix και του οποίου τα γεγονότα θα λαμβάνουν 100 χρόνια μετά το αυθεντικό σόου, σε μια εντελώς αλλαγμένη Kattegat. Δημιουργός και showrunner ανέλαβε ο Jeb Stuart, όπου στο “Valhalla” θα δούμε πολλά γνώριμα πρόσωπα της σκανδιναβικής ιστορίας.


Ποια σειρά έχετε βάλει στο μάτι από τώρα για το 2021; Πείτε μας στα σχόλια!