Horror Bookshelf #5 - Προτάσεις βιβλίων για το 2021 από τον Ηλία Φουντούλη!

Οι πρώτες προτάσεις για το νέο έτος
16 Ιανουαρίου 2021 10:19
Horror Bookshelf #5 - Προτάσεις βιβλίων για το 2021 από τον Ηλία Φουντούλη!

Kαλή χρονιά σε όλους με υγεία πάνω απ' όλα, αρκετή υπομονή -που θα χρειαστεί- και ευχές για γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα!

Μέσα σε όλα τα σχέδια της νέας χρονιάς, ας βάλουμε μέσα και το διάβασμα κάποιων βιβλίων!


Με όλες τους τις δυνάμεις | Συλλογικό έργο – Εκδόσεις Χρονικό

Θέλω να ξεκινήσω με μια πολύ ξεχωριστή κυκλοφορία. Το βιβλίο «Με όλες τους τις δυνάμεις» κυκλοφόρησε λίγο πριν τα Χριστούγεννα από τις Εκδόσεις Χρονικό και είναι μια συλλογή 15 ιστοριών φαντασίας και τρόμου, η οποία έγινε για καλό σκοπό. Την οργάνωσε και την επιμελήθηκε ο Θανάσης Παπαγεωργίου που παρουσιάζει τη ραδιοφωνική διαδικτυακή εκπομπή "Αλλόκοσμες Ιστορίες". Δεκαέξι συγγραφείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του, συνεργάστηκαν με διορθωτές, επιμελητές, γραφίστες, καλλιτέχνες, όλοι αφιλοκερδώς, για να βγει αυτό το εξαιρετικό βιβλίο, του οποίου τα κέρδη θα διατεθούν στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Η Πίστη".

Ένα βιβλίο γεμάτο αλλόκοσμες, συγκλονιστικές διηγήσεις από την αφρόκρεμα του είδους της χώρας μας και όχι μόνο.
Ένα βιβλίο για όλα εκείνα τα παιδιά που δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη. Μια μάχη πιο επική από οποιαδήποτε μυθοπλασία.

Συμμετέχουν οι συγγράφεις: Γκράχαμ Μάστερτον, Ντον Γκ. Χάρις, Μιχάλης Γεωργοστάθης, Γιώργος Δάμτσιος, Ευθυμία Ε. Δεσποτάκη, Μάριος Δημητριάδης, Μπάμπης Δρουκόπουλος, Π. Μ. Ζερβός, Κατερίνα Θεοδώρου, Ελευθέριος Κεραμίδας, Λένα Κικίδου, Γιώργος Κωστόπουλος, Γιώργος Λαγκώνας, Γιώργος Μεσολογγίτης, Γιώργος Μπελαούρης, Λευτέρης Μπούρος


Ινστιτούτο | Stephen King – Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Μια πολυαγαπημένη ιστορία από τα βάθη του μυαλού του πολυαγαπημένου μου παραμυθά.

Ένα παιδί που ανακαλύπτει ότι έχει τηλεκινητικές δυνατότητες. Ένας ξεπεσμένος αστυνομικός που περιπλανάται στην Αμερική και καταλήγει νυχτοφύλακας σε ένα μικρό χωριό στην άκρη ενός δάσους. Σκηνικό είναι το δύσβατο και αχανές δάσος του Μέιν, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται καλά κρυμμένο το Ινστιτούτο, μέσα στο οποίο κυβερνητικοί υπάλληλοι συγκεντρώνουν παιδιά που έχουν απαγάγει από όλη την χώρα. Παιδιά με υψηλό δείκτη ευφυίας και τηλεπαθητικές ικανότητες που μετατρέπονται σε πειραματόζωα στα χέρια επιστημόνων, ώστε να μεταμορφωθούν σε όπλα. Παιδιά που μετά το τέλος των πειραμάτων εξαφανίζονται. Τι θα συμβεί όμως όταν όλα αυτά τα παιδιά ενώσουν τις δυνάμεις τους;

Μια γλυκιά ιστορία που μοιάζει ταυτόχρονα με νοσταλγικό παραμύθι θρίλερ, γεμάτο αγωνία με έναν τρόπο που μόνο Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ μπορεί να καταφέρει!


Αρρωστημένα Μυαλά | Neil Gaiman + Stephen Jones – Εκδόσεις Jemma Press

Ένα υπέροχο διαμαντάκι που λατρεύω και πάντα μου φτιάχνει τη διάθεση με τον τρόπο του. Μοιάζει με παιδικό βιβλίο, αλλά δεν είναι... Είναι μια συλλογή ποιημάτων τρόμου και μαύρου χιούμορ από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του είδους, την οποία επιμελήθηκαν ο Neil Gaiman και ο Stephen Jones. Στο οπισθόφυλλο το γράφει ξεκάθαρα:

«Αν προς στιγμή κάνετε λάθος τρομερό,

Και θεωρήσατε ετούτο το βιβλίο παιδικό,

Συγγνώμη οφείλουμε να σας ζητήσουμε

Και την παρεξήγηση αμέσως θα διαλύσουμε!»

Ένα βιβλίο που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά με παράξενα φρικιαστικά ποιήματα που θα σας κάνουν να ουρλιάξετε από τα γέλια ή να χαχανίσετε από τον τρόμο. Ένα project τη μετάφραση του οποίου μόνο ο master Βασίλης Μπαμπούρης θα μπορούσε να εκτελέσει, ενώ η εικονογράφηση του Γιώργου Δημητρίου το απογειώνει!


Θανατηφόροι Σύντροφοι | Dororthy H. Crawford – Εκδόσεις ΟΞΥ Pop Science

Εδώ έχουμε ένα βιβλίο υπερβολικά επίκαιρο και ανεξήγητα συναρπαστικό, με θέμα τα μικρόβια. Περιγράφει τη μακριά αλληλένδετη πορεία των μικροβίων και του ανθρώπου και το πώς διαμόρφωσαν τον πολιτισμό μας μέσα από μολύνσεις, ασθένειες και πανδημίες. Σκεφτείτε λίγο πόσο μεταβαλλόμενος και περίπλοκος είναι ο κόσμος που ζούμε, τον συνωστισμό, τα εξημερωμένα ζώα, τις μετακινήσεις και τα υπερατλαντικά ταξίδια και προσθέστε μερικά μικρόβια στην εξίσωση. H Dorothy H. Crawford, ομότιμη καθηγήτρια Ιατρικής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου συνδυάζει επιστημονικές πληροφορίες, ιστορικές αναδρομές και περιγράφει καταστροφικές επιδημίες από αρχαίους λοιμούς, μέχρι το SARS στις αρχές του 21ου αιώνα. Κυρίως όμως κάνει σαφές ότι παρά τη σύγχρονη κατανόησή τους και όλες τις επιτυχίες μας στην τιθάσευσή τους, δεν θα απαλλαγούμε ποτέ από τους θανατηφόρους συντρόφους μας, γιατί όσο αλλάζουμε τη στάση και τη συμπεριφορά μας απέναντί τους τόσο αλλάζουν και τα μικρόβια τη δική τους.

Tags: