Χριστουγεννιάτικες προτάσεις για να δείτε αραχτοί στο Netflix

7+1 ταινίες και σειρές για να σας κρατήσουν ζεστή συντροφιά τις κρύες νύχτες των εορτών
21 Δεκεμβρίου 2020 18:30
Χριστουγεννιάτικες προτάσεις για να δείτε αραχτοί στο Netflix

Οι ταινίες αλλά και τα τηλεοπτικά σόου με χριστουγεννιάτικη θεματολογία ήταν, είναι και θα συνεχίζουν να είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της περιόδου και εμείς διαλέξαμε μερικές από τις πιο γλυκές και γεμάτο μαγεία προτάσεις για να δείτε στο Netflix μαζί με την οικογένεια σας ή τους φίλους σας.

Χωρίς να χρονοτριβούμε πάμε κατευθείαν στο ψητό!


A Very Murray Christmas (2015)

Ξεκινάμε τις προτάσεις μας με το Χριστουγεννιάτικο special της Sofia Coppola με παρουσιαστή τον Bill Murray. Νομίζω πως ο καταλληλότερος άνθρωπος που μπορεί να επικοινωνήσει την μελαγχολία και την νοσταλγία των γιορτών καλύτερα από τον οποιοδήποτε, είναι ο Murray. Το μόνο που χρειάζεται για να το καταφέρει αυτό, είναι ένα απελπισμένο του βλέμμα στην κάμερα. Εν μέσω μιας χιονοθύελλας λοιπόν, και με όλους τους καλεσμένους του να έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους, τον βλέπουμε να προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει το σόου του. Θα τα καταφέρει άραγε;


Angela’s Christmas (2018)

Συνεχίζουμε με μια ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων. Ο σκηνοθέτης Damien O'Connor, μας παρουσιάζει την γλυκιά και ζεστή χριστουγεννιάτικη ιστορία της μικρής Άντζελας, η οποία στην προσπάθεια της να κάνει κάτι καλό, μπλέκει σε μια αναπάντεχη περιπέτεια. Το συγκινητικό αυτό παραμύθι είναι βασισμένο στην νουβέλα Angela and the Baby Jesus  των  Will Collins και Frank McCourt.

 


The Christmas Chronicles (2018)

Δυο αδέλφια χαλάνε άθελα τους το έλκηθρο του ‘Αι-Βασίλη και περνούν μια ολόκληρη νύχτα μαζί του ώστε να τον βοηθήσουν να σώσει τα Χριστούγεννα. Την παραγωγή την έχει αναλάβει ο Chris Columbus του Home Alone ενώ την σκηνοθεσία ο Clay Kaytis και πρωταγωνιστούν οι: Kurt Russell, Judah Lewis, Darby Camp, Lamorne Morris, Kimberly Williams-Paisley και Oliver Hudson. Πρόκειται για μια εναλλακτική χριστουγεννιάτικη ιστορία με αρκετή δόση χιούμορ και δράση.


The Grinch (2018)

Η ιστορία του γκρινιάρη Grinch που δεν συμπαθεί τα Χριστούγεννα, είναι βασισμένη στο γνωστό βιβλίο How the Grinch Stole Christmas που γράφτηκε το μακρινό 1957 από τον Dr. Seuss. Η ταινία κινουμένων σχεδίων των Scott Mosier και Yarrow Cheney είναι η τρίτη κινηματογραφική μεταφορά του πράσινου κακιασμένου πλάσματος, μόνο που αυτή τη φορά, η πλοκή εστιάζει στον εσωτερικό του κόσμο περισσότερο από τις προηγούμενες δυο και μας δείχνει μια πλευρά του χαρακτήρα του που δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχει.


The Knight Before Christmas (2019)

Εδώ έχουμε μια ρομαντική Χριστουγεννιάτικη κομεντί κατάλληλη για τις πιο ευαίσθητες ψυχές εκεί έξω. Αρκετά γλυκιά, χωρίς ιδιαίτερο βάθος στους χαρακτήρες βέβαια και με αρκετά προβλέψιμη πλοκή, το The Knight Before Christmas είναι αυτό που χρειάζεσαι για να μπεις σε μια χαλαρή γιορτινή ατμόσφαιρα. Η σκηνοθεσία είναι της Monika Mitchell και πρωταγωνιστούν οι: Vanessa Hudgens, Josh Whitehouse και Emmanuelle Chriqui.


Klaus (2019)

Το Klaus είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων παραγωγής του Netflix και ανήκει σίγουρα ανάμεσα στις καλύτερες που διαθέτει στο περιεχόμενο του. Πρόκειται για την ιστορία του τεμπέλη ταχυδρόμου Jesper και του μοναχικού ξυλουργού Klaus και την προσπάθεια τους να ζεστάνουν λίγο τις καρδιές των κατοίκων του μακρινού και γκρίζου Smeerensburg. Μια πραγματική χριστουγεννιάτικη ιστορία κατάλληλη για όλη την οικογένεια. Ο δημιουργός της ταινίας είναι ο Sergio Pablo και δανείζουν τις φωνές τους οι: Jason Schwartzman, J. K. Simmons, Rashida Jones, Will Sasso και Norm Macdonald.

 


Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020)

Ένας ταλαντούχος γεμάτο έμπνευση κατασκευαστής παιχνιδιών έχει χάσει τα πάντα μετά την προδοσία του έμπιστου μαθητευόμενου του. Την ελπίδα του την βρίσκει ξανά όταν μετά από χρόνια μπαίνει στην ζωή του η μικρή του εγγονή του. Ο David E. Talbert είναι ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος της ταινίας ενώ την παράσταση κλέβει το υπέρλαμπρο καστ ηθοποιών με τους: Forest Whitaker, Keegan-Michael Key, Hugh Bonneville, Ricky Martin και Anika Noni Rose. Η νέα αυτή χριστουγεννιάτικη ιστορία του Netflix είναι σίγουρο ότι θα ζεστάνει τις καρδιές σας. 


Just Another Christmas (2020)

Αναγκασμένος να ζει την ημέρα των Χριστουγέννων ξανά και ξανά χωρίς να θυμάται καμία άλλη μέρα στο ενδιάμεσο της χρονιάς, ο Jorge προσπαθεί να βάλει σε μια τάξη την ζωή του. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Roberto Santucci δημιουργεί μια εναλλακτική χριστουγεννιάτικη ιστορία που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την κωμωδία με το δραματικό στοιχείο. Πρωταγωνιστούν οι: Leandro Hassum, Elisa Pinheiro και Danielle Winits.