Horror Bookshelf #4 - Προτάσεις βιβλίων τρόμου από τον Ηλία Φουντούλη!

Τέσσερις φρέσκες προτάσεις με Λάβκραφτ "άρωμα"!
10 Δεκεμβρίου 2020 17:04
Horror Bookshelf #4 - Προτάσεις βιβλίων τρόμου από τον Ηλία Φουντούλη!

Χρόνος υπάρχει απεριόριστος αυτή την εποχή και παρόλο που δε διαβάζω όσο διάβαζα πιο παλιά, πάντα θα βρω χρόνο για κάποια επιλεγμένα βιβλία. Παρακάτω θα βρείτε, λοιπόν, μερικές νέες προτάσεις:

H. P. Lovecraft 4 - Εκδόσεις ΟΞΥ

Το βιβλίο περιλαμβάνει δύο ιστορίες του Λάβκραφτ. Η πρώτη είναι η διάσημη νουβέλα 'Τρόμος στο Ντάνγουιτς' και είναι μια από τις ιστορίες που έχτισαν τον μύθο του συγγραφέα. Έχει μέσα τα πάντα, το περίφημο Νεκρονομικόν, πανάρχαια τέρατα, τον μέγα Κθούλου, την άγνωστη Καντάθ, όλα αφηγημένα με μοναδικό τρόπο γύρω από την περιοχή του Ντάνγουιτς.

Η δεύτερη ιστορία είναι «Η κατάθεση του Ράντολφ Κάρτερ». Εδώ έχουμε την πρώτη εμφάνιση του Ράντολφ σε μια ιστορία που γράφτηκε το 1919. Βασίζεται στην αφήγησή του για το τι συνέβη στον φίλο του Χάρλει Γουόρεν.

Η τελευταία εμπειρία που είχαν μαζί ήταν όταν επισκέφτηκαν ένα νεκροταφείο, μετακίνησαν μια ταφόπλακα και είδαν μια σκάλα να οδηγεί κάτω από τη γη. Ο Χάρλει του είπε: «μείνε εδώ, δε μπορώ να επιτρέψω σε κάποιον με τη δική σου ευαίσθητη ψυχοσύνθεση να κατέβει» και κατέβηκε μόνος του τα σκαλιά...


Αγριότοπος | John Killian – Εκδόσεις Bell

Το εν λόγω βιβλίο επεσε στα χέρια μου πριν λίγο καιρό μετά από πρόταση φίλου. Κυκλοφόρησε το καλοκαίρι από τα Bell και είναι ένα βιβλίο διαμάντι. Ανήκει ξεκάθαρα στην κατηγορία page turner, αφού σε πιάνει από τα μούτρα και με μια αισθητική-υπόθεση-σκηνές που παραπέμπουν σε b-movie είναι ό,τι πιο πορωτικό μπορείς να διαβάσεις.

Ο Ντέμιαν Τζόουνς είναι ένας διάσημος συγγραφές τρόμου και αποφασίζει να πάρει μέρος σε μια πεζοπορία στα Απαλάχια Όρη του Μέιν στην Αμερική, μαζί με άλλους 7 χαρακτήρες. Ξεκινάνε γεμάτοι ενθουσιασμό και προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν δυσκολίες, απότομες πλαγιές και ακραία φυσικά φαινόμενα,  αλλά η πεζοπορία εκτυλίσσεται σε αγώνα επιβίωσης, γιατί, τελικά, τίποτα δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο ο ίδιος ο άνθρωπος.


Τραμ 1852 | Edward Lee – Jemma Press

Ο Edward Lee, εξαιρετικός και πολυγραφότατος συγγραφέας τρόμου, αποτίει έναν ιδιαίτερο φόρο τιμής στον αγαπημένο του Λάβκραφτ σε αυτή την ιδιαίτερη σκοτεινή ιστορία.

Σε κάποιο απροσδιόριστο σύμπαν, λοιπόν, συναντάμε τον Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ, πάμφτωχο να λαμβάνει μια επιστολή από το πολύ μικρής κυκλοφορίας συνδρομητικό περιοδικό «ΕΡΟΤΕΣΚ», η οποία περιλαμβάνει μια πρόταση. Του προσφέρουν 1.000 δολάρια για να γράψει μια ιστορία «αισθησιακή».

Αν ποτέ είχατε αναρωτηθεί πώς θα ήταν αν ο Λαβκραφτ έγραφε αισθησιακά μυθιστορήματα τρόμου, έχετε την ευκαιρία να το μάθετε από έναν μεγάλο συγγραφέα και μελετητή του έργου του, σε αυτό το πολύ ιδιαίτερο βιβλίο!


Μόνο Αν Μυρίζει Αίμα | Stephen King – Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Για το συγκεκριμένο είμαι πολύ τυχερός, μιας και πήρα το βιβλίο στα χέρια μου ένα μήνα πριν κυκλοφορήσει – επίσημα βγαίνει στα βιβλιοπωλεία την Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου!

Το Μόνο Αν Μυρίζει Αίμα, original Τίτλος «If It Bleeds», σε μετάφραση της Έφης Τσιρώνη, μάς έρχεται από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και είναι το πιο πρόσφατο βιβλίο του Stephen King. Συνολικά περιλαμβάνει τέσσερις μικρές νουβέλες:

Το τηλέφωνο του κύριου Χάριγκαν

Ο Κρέγκ κάνει πολλά χρόνια μικροδουλειές για τον κύριο Χάριγκαν, τον ηλικιωμένο πλούσιο γείτονά του. Κάποια στιγμή ως ένδειξη εκτίμησης μετά από χρόνια συνεργασίας, ο Κρέγκ του κάνει δώρο ένα κινητό, το οποίο ο κύριος Χάριγκαν λατρεύει τόσο πολύ που όταν πεθαίνει ζητάει να το πάρει μαζί του.

Η ζωή του Τσάκ

Μια μικρή και παράξενη ιστορία που είναι ειπωμένη αντίστροφα, σε τρεις πράξεις, με μόνο συνδετικό κρίκο τον Τσακ. Παρακολουθούμε τη ζωή του σε τρεις διαφορετικές στιγμές, κινούμενοι προς την αρχή και είναι μια ιστορία για το τεράστιο αντίκτυπο που μπορούν να προκαλέσουν μικρές πράξεις που κάνουμε καθημερινά.

Μόνο αν μυρίζει αίμα

Μια ιστορία για τους φανς του Outsider, η πρώτη μάλιστα σόλο ιστορία της Holly Gibney που πρωτογνωρίσαμε από το Mister Mercedes. Η νέα αγαπημένη χαρακτήρας του King, όπως δήλωσε ο ίδιος, έρχεται αντιμέτωπη με μια παράξενη υπόθεση. Βλέπει στην τηλεόραση κατά τη διάρκεια μιας έρευνας πλάνα από μια βομβιστική επίθεση, αλλά το βράδυ που παρατηρεί πιο ήσυχα και προσεκτικά τα πλάνα, αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τον ρεπόρτερ που έφτασε πρώτος για να καλύψει το περιστατικό.

Αρουραίος

Ένας συγγραφέας που δυσκολεύεται να γράψει, να τελειώσει τα βιβλία του, να βάλει τη ζωή του σε τάξη. Ξαφνικά του έρχεται μια πολύ καλή ιδέα για το επόμενο βιβλίο του και πηγαίνει να δουλέψει σε μια απομονωμένη καλύβα στο δάσος, αλλά όλα τα προβλήματα επιστρέφουν χειρότερα από ποτέ. Μέχρι που εμφανίζεται ένας αρουραίος, πρόθυμος να εξαφανίσει όλα του τα συγγραφικά προβλήματα, αρκεί να...


Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το νέο επεισόδιο της σειράς 'Άσε Το Κακό Να Βγει' ή να μελετήσετε τα παλαιότερα για περισσότερα βιβλία τρόμου!

Tags: