Δέκα (περίπου) πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το LoL: Wild Rift στα κινητά

Ο πασίγνωστος MOBA τίτλος καταφθάνει στα smartphones
10 Δεκεμβρίου 2020 12:42
Δέκα (περίπου) πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το LoL: Wild Rift στα κινητά

Πριν από μερικές ημέρες, έπειτα από πρόσκληση της Riot Games, είχα τη δυνατότητα να παρακολουθήσω μία κεκλεισμένων των -ψηφιακών- θυρών παρουσίαση σχετικά με το League of Legends: Wild Rift. Πρόκειται για τη mobile έκδοση του πασίγνωστου ομότιτλου MOBA, το οποίο έχει γνωρίσει πρωτόγνωρη επιτυχία από το 2009, όντας ένας από τους πρωτεργάτες του genre, μετά φυσικά από το ιστορικό DotA του Warcraft III.

To League of Legends, λοιπόν, φτάνει στα smartphones και έπειτα από μια περίπου ώρα με τον Design Director του Wild Rift, Brian Feeney, αυτές είναι 10+1 λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε!

Το League of Legends: Wild Rift κυκλοφορεί σήμερα, 10 Δεκεμβρίου, σε Android και iPhones.

Έπειτα από τις κλειστές Beta περιόδους τον προηγούμενο καιρό, το Wild Rift είναι πλέον διαθέσιμο για όλους τους παίκτες στην Ευρώπη, μέσα από την Open Beta του. Το μέγεθος της Android έκδοσης διαμορφώνεται στα 1.87GB, ενώ η iPhone έκδοση φτάνει τα 2.2GB.

Μπορείτε, λοιπόν, να το κατεβάσετε μέσα από τα παρακάτω links:

Βρείτε το League of Legends: Wild Rift στο Play Store.

Βρείτε το League of Legends: Wild Rift στο App Store.

Μπορεί να το τρέξει το κινητό μου;

Οι κάτοχοι Android συσκευών θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προδιαγραφές:

CPU: 4 πυρήνες, 1.5Ghz ή περισσότερο (υποστηρίζονται και 32-Bit και 64-Bit μοντέλα)

RAM: 1.5GB

Ανάλυση οθόνης: 1280x720

Οι κάτοχοι iPhone πρέπει απλά να έχουν κάποιο από τα συμβατά μοντέλα. Όλες οι Apple συσκευές από το iPhone 6 Plus και έπειτα υποστηρίζονται πλήρως.

Μια σημαντική σημείωση αν έχετε high-end κινητό: Το mode των 60FPS δεν είναι ενεργοποιημένο αρχικά και έτσι θα πρέπει να το αλλάξετε από το εικονίδιο του γραναζιού, δίπλα στο mini-map.

Οι Champions  που έχετε λατρέψει στο League of Legends επιστρέφουν, αλλά…

Το Wild Rift είναι ελαφρώς πιο γρήγορο στο gameplay του, με μικρότερο χάρτη και Dual-Stick χειρισμό σε οθόνη αφής. Αυτό σημαίνει πως μερικές αλλαγές είναι απαραίτητες στους χαρακτήρες. Για παράδειγμα, πλέον τα passive abilities έχουν και κάποιες active ιδιότητες, έτσι ώστε να έχουν περισσότερο gameplay όλοι οι χαρακτήρες.

Η ομάδα εστίασε αρχικά στην μεταφορά των Champions που ήταν περισσότερο συμβατοί με αυτές τις συνθήκες. Από το πλούσιο ρόστερ των 150+ χαρακτήρων της PC έκδοσης, αρχικά θα έχετε περίπου 40 χαρακτήρες, όπως οι Ashe, Braum, Annie, Garen, Jax, Jinx, Master Yi, Nami, Zed κ.α. Ο director του Wild Rift επισήμανε πως σύντομα θα καταφθάσουν πολλοί ακόμα αγαπημένοι Champions της κοινότητας, αφού το παιχνίδι θα εμπλουτίζεται διαρκώς, όπως και το LoL των PC.

Το Summoner’s Rift δεν είναι αυτό που έχετε συνηθίσει

Ο χάρτης του Wild Rift δεν είναι το Summoner’s Rift που έχουν λατρέψει οι παίκτες εδώ και μια δεκαετία στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αντ’ αυτού έχουμε μια παραλλαγή του που είναι μικρότερη σε μέγεθος και με λιγότερα χαρακτηριστικά. Πάλι έχουμε 3 lanes, 5v5 αγώνες, minions, turrets και τα δύο Nexus. Ωστόσο, το Jungle έχει μειωθεί σε έκταση και είναι κάπως πιο απλοϊκό και προσβάσιμο, ενώ επίσης το Nexus δεν έχει Turrets να το προστατεύουν. Η μεγαλύτερη αλλαγή για τους βετεράνους έχει να κάνει με την κόκκινη πλευρά, αφού ο χάρτης πλέον είναι ολόιδιος και για τις δύο ομάδες (mirrored). Αυτό σημαίνει πως πάντα η βάση σας θα είναι κάτω αριστερά, ανεξαρτήτως της ομάδα που παίζετε. Η ομάδα αναγκάστηκε να προβεί σε αυτή την επιλογή εξαιτίας των touch controls και του τρόπου που τα δάχτυλα των παικτών καλύπτουν ένα μέρος της οθόνης.

Οι αγώνες του Wild Rift κρατάνε περίπου 15 με 20 λεπτά

Όντας ένα παιχνίδι που πολλοί ενδέχεται να παίζουν στον δρόμο -μετά το πέρας του lockdown βέβαια-, η Riot έχει κάνει την εμπειρία αρκετά γρηγορότερη. Αυτό σημαίνει πως η ροή των αγώνων θα είναι ταχύτερη και θα φτάνετε στο meta σαφώς σε λιγότερο χρόνο. Η ομάδα ακόμα δοκιμάζει τις λεπτές ισορροπίες βέβαια, θέλοντας να πετύχει μια γρήγορη και προσβάσιμη εμπειρία, η οποία όμως δε θα κάνει τους παίκτες να νιώθουν πως δεν πρόλαβαν να επηρεάσουν τη ροή της αναμέτρησης.

Το Item Shop και τα αντικείμενα αλλάζουν

Το Wild Rift δε θα ήταν MOBA εμπειρία, αν δεν υπήρχαν αντικείμενα για να στήσετε τα Builds σας. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικές αλλαγές. Τα αντικείμενα μπορούν να αγοραστούν μόνο όσο ο χαρακτήρας βρίσκεται στη βάση. Τα περισσότερα που έχετε μάθει από την PC έκδοση μεταφέρονται και εδώ, ωστόσο δε θα υπάρχουν καθόλου Jungle/Support αντικείμενα, ενώ και τα stats πολλών ενδέχεται να διαφέρουν. Το σύστημα Gold του κάθε lane έχει αλλάξει φυσικά, για να εξυπηρετεί αυτές τις αλλαγές. Επίσης, σημαντικά έχουν αλλάξει και τα Active αντικείμενα, τα οποία πλέον αποτελούν το τρίτο tier των Boots και κάθε παίκτης μπορεί να αγοράσει μόνο ένα, ενώ υπάρχουν και ολοκαίνουργιες προσθήκες γενικότερα στον κατάλογο του Item Shop.

Η λειτουργία που θα σας λύσει τα χέρια ή καλύτερα τα…δάχτυλα είναι το Quick-Buy. Πριν την έναρξη κάθε αγώνα, μπορείτε να διαλέξετε ένα έτοιμο σετ από items και το παιχνίδι θα σας προτρέπει αυτόματα για να αγοράσετε κάθε φορά το επόμενο αντικείμενο, όταν έχετε τον απαραίτητο χρυσό.

Το Wild Rift είναι ο τρόπος να κολλήσετε το μικρόβιο του LoL στους φίλους σας

Όλοι έχουμε αυτόν τον φίλο που πάντα μας παρακαλάει να δοκιμάσουμε μαζί του διάφορα multiplayer παιχνίδια. Ο πειρασμός είναι πάντα εκεί για τα MOBA, αλλά το τεράστιος βάθος δυσκολίας τους και ο βομβαρδισμός πληροφοριών που πρέπει να υπομείνει κάποιος για να γίνει καλός, αποτρέπει πολλούς νέους παίκτες. Η ομάδα στην Riot έχει ακούσει το feedback και ουκ ολίγες φορές στην παρουσίαση που παρακολούθησα, τόνισε πως το Wild Rift είναι ιδανικό για τους νέους παίκτες, χωρίς να θυσιάζει το βάθος και το υψηλό skill ceiling που αναζητούν οι βετεράνοι.

Πέρα από τους πιο απλοποιημένους μηχανισμούς, τους λιγότερους χαρακτήρες προς εκμάθηση και την πιο προσβάσιμη mobile φύση του, το παιχνίδι έχει πολλαπλά tutorials για να βοηθήσει τους νέους παίκτες. Παράλληλα, βασικά του genre, όπως το last-hitting, έχουν γίνει ευκολότερα, αφού πλέον η μπάρα ζωής των minions θα ασπρίζει όταν φτάνει σε σημείο για επιτυχημένο last-hit. Τέλος, στις αρχές, για τα πρώτα 10 levels συγκεκριμένα, θα έχετε τη δυνατότητα να ξεκλειδώσετε και από έναν νέο χαρακτήρα, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να εξοικειωθείτε με το ρόστερ και να δείτε τι σάς ταιριάζει.

Θα υπάρχουν skins, αλλά…

Όπως και με την PC έκδοση, θα υπάρχουν πολλαπλά skins για όλους τους χαρακτήρες, καθώς και emotes, poses, rift emblems, icons και άλλα κοσμητικά αντικείμενα που μπορείτε να αγοράσετε. Πολλά από τα skins που υπάρχουν ήδη θα έρθουν και στο Wild Rift, ενώ μελλοντικά θα υπάρχουν και μοναδικά skins μόνο για αυτή την έκδοση του παιχνιδιού.

Δυστυχώς, μιας και μιλάμε για νέο παιχνίδι και όχι για port, τα skins που έχετε ήδη δε θα μεταφερθούν. Ωστόσο, μπορείτε να περιμένετε μερικές ωραίες ανταμοιβές, αν έχετε αφιερώσει χρόνο στην PC έκδοση του LoL.

Ναι, το League of Legends θα έρθει και στις κονσόλες, αλλά…

Μια από τις πρώτες ερωτήσεις που κάναμε και δυστυχώς έμεινε πρακτικά αναπάντητη, έχει να κάνει με την έκδοση των κονσολών. Για την ώρα το μόνο που ξέρουμε, λοιπόν, είναι πως το Wild Rift θα έρθει μελλοντικά στις κονσόλες. Το ποιες ακριβώς, αλλά και το πότε, δεν το ξέρουμε ακόμη.


Ευχαριστούμε πολύ την ελληνική αντιπροσωπεία της Riot για την πρόσκληση!