5+1 μυστικά που δεν γνωρίζατε για το The Mandalorian

Μερικά facts για τη σειρά-φαινόμενο που ένωσε όλους τους Star Wars fans
06 Δεκεμβρίου 2020 19:43
5+1 μυστικά που δεν γνωρίζατε για το The Mandalorian

Το «The Mandalorian» είναι μια sci-fi σειρά αμερικανικής παραγωγής που δημιουργήθηκε από τον Jon Favreau για λογαριασμό της συνδρομητικής streaming υπηρεσίας, Disney+. Η πρεμιέρα της έγινε τον Νοέμβριο του 2019 και είναι η πρώτη τηλεοπτική live action σειρά του Star Wars franchise. Χρονολογικά, τα γεγονότα εξελίσσονται πέντε χρόνια μετά το «Return of the Jedi (1983)» και πρωταγωνιστεί ο Pedro Pascal ως βασικός χαρακτήρας.

Ο Jon Favreau μέσα από τα οχτώ επεισόδια της πρώτης σεζόν, μας παρουσιάζει ένα σύμπαν παράλληλο με του «Star Wars», ώστε να δώσει την ευκαιρία ακόμα και σε αυτούς οι οποίοι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην κινηματογραφική σειρά, να το απολαύσουν σχεδόν το ίδιο, δίπλα στους σκληροπυρηνικούς φαν της.

Το τηλεοπτικό δημιούργημα του Favreau έχει εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς, οι οποίοι πλέον απολαμβάνουν την συνέχεια της ιστορίας στην δεύτερη σεζόν, που έκανε πρεμιέρα στα τέλη του Οκτώβρη και έκτοτε αφήνει τους fans με το στόμα ανοιχτό, σε κάθε επεισόδιό του. 

Εκτός του Pedro Pascal το υπόλοιπο καστ αποτελείται από σπουδαία ονόματα του κινηματογράφου όπως του Nick Nolte, του Giancarlo Esposito, του Carl Weathers και του Werner Herzog.


Homage στον Ιαπωνικό κινηματογράφο

Πολλά επεισόδια του «The Mandalorian» αποτίουν φόρο τιμής στον ιαπωνικό κινηματογράφο και συγκεκριμένα στις ταινίες «Lone Wolf and Cub: Sword of Vengeance (1972)» που μας διηγείται την ιστορία ενός σαμουράι που περιπλανιέται στην ύπαιθρο της Ιαπωνίας με το μικρό παιδί του, αντιμετωπίζοντας διάφορες περιπέτειες, και των «Seven Samurai (1954)» του Akira Kurosawa, που επικεντρώνεται σε ένα φτωχό χωριό, το οποίο θα ζητήσει βοήθεια από επτά σαμουράι για να τους προστατέψουν από την επικείμενη επίθεση των ληστών, οι οποίοι λεηλατούν τις σοδειές τους.


Η κλοπή κινηματογραφικού υλικού

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της πρώτης σεζόν το 2018, αναφέρθηκε ότι ένα μεγάλο μέρος του πανάκριβού εξοπλισμού εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το Manhattan Beach Studios. Αμέσως προκλήθηκε μεγάλη ανησυχία από την παραγωγή, διότι μαζί με τον εξοπλισμό, εξαφανίστηκε και μια κάρτα μνήμης η οποία περιείχε μέσα της κάποια σημαντικά spoilers. Η αστυνομία κλήθηκε άμεσα και μια μεγάλη έρευνα ξεκίνησε για τον εντοπισμό του υλικού, με την Lucasfilm να αναφέρει ότι ήταν σίγουρα περίπτωση κλοπής. Εκείνη την εποχή, εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι παραπάνω και μέχρι σήμερα δεν έχουν κυκλοφορήσει περισσότερες πληροφορίες για το γεγονός.


Η πρώτη γυναίκα που σκηνοθέτησε ιστορία Star Wars

Η Deborah Chow, η οποία σκηνοθέτησε τα επεισόδια 3 και 7 της πρώτης σεζόν, έγινε η πρώτη γυναίκα που σκηνοθετεί μια live-action Star Wars ιστορία. Ακολούθησε η Bryce Dallas Howard, κόρη του γνωστού και βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη, Ron Howard, η οποία ανέλαβε το επεισόδιο “Sanctuary” και το “The Heiress” της 2ης σεζόν.


Η παρέλαση αστέρων -και όχι μόνο- από το πλατό

Το Mandalorian έγινε ένα αρκετά δημοφιλές σετ για επίσκεψη κατά τη διάρκεια της 1ης σεζόν. Μερικά από τα ονόματα που επισκέφθηκαν το στούντιο του για να παρακολουθήσουν τα γυρίσματα ήταν ο Steven Spielberg, οι αδελφοί Coen και ο Seth Rogen. Ένας από τους λόγους ήταν προφανώς, η εξελιγμένη τεχνολογία και ο πρωτοποριακός τρόπος κινηματογράφησης που χρησιμοποιούσε η ομάδα του Favreau. Σαφέστατα, από τους guests δεν έλειψε και ο πατέρας του σύμπαντος, George Lucas, ο οποίος δάνεισε και μερικές από τις ιδέες του στον Favreau και τον Filoni.


Η άγνοια του Werner Herzog για τις ταινίες Star Wars

Ο Werner Herzog, για όσους δεν τον γνωρίζετε, είναι ένας από τους πιο ασυμβίβαστους καλλιτέχνες όλων των εποχών, με εξαιρετικό έργο τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο θέατρο. Το μέγεθος του και η κληρονομιά που έχει αφήσει πίσω του δεν είναι δυνατόν να αποτυπωθούν σε λίγες μόνο γραμμές. Όσον αφορά την συμμετοχή του στο «The Mandalorian», ο ίδιος είχε δηλώσει ότι πριν πάρει το ρόλο, δεν είχε δει ποτέ του ταινία «Star Wars», ενώ τα χρήματα που έλαβε τα έδωσε για την χρηματοδότηση της ταινίας του “Family Romance, LLC”.


Η χρήση του Virtual set και η απουσία του Green screen

Παρακολουθώντας μια sci-fi σειρά όπως το «The Mandalorian», θα φανταζόταν κανείς ότι θα υπήρχαν τεράστια σετ περιτριγυρισμένα από μπόλικο green screen. Στην πραγματικότητα όμως, δεν χρησιμοποιείται καθόλου. Αντ 'αυτού, η παραγωγή χρησιμοποίησε μια πρωτοποριακή τεχνική η οποία πολύ πιθανό να αντικαταστήσει μια για πάντα το εφέ που προσφέρει το green screen. Η νέα αυτή τεχνολογία λοιπόν χρησιμοποιεί μια τεραστίων διαστάσεων LED οθόνη δημιουργώντας έτσι ένα Virtual set το οποίο πραγματικά ‘’βυθίζει’’ τους ηθοποιούς σε ένα πέρα για πέρα ρεαλιστικό περιβάλλον.