LG G4: Οι πρώτες εντυπώσεις

Δοκιμάσαμε το τέταρτο μέλος της high end σειράς smartphones της LG
22 Μαΐου 2015 19:11
LG G4: Οι πρώτες εντυπώσεις

Οι Unboxholics παρευρέθηκαν σε ένα ακόμη event της LG, αυτή τη φορά με θέμα παρουσίασης το LG G4, το ολοκαίνουργιο flagship smartphone της εταιρίας. Η LG κατάφερε πίσω στο 2013 να δημιουργήσει ένα ισχυρό brand name που το μετέτρεψε σε μία high-end σειρά smartphones με το G2 να τοποθετεί για τα καλά την κορεάτικη εταιρία στο χάρτη των μεγάλων παικτών της κορυφής στη συγκεκριμένη βιομηχανία, ενώ το LG G3 έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για το καλύτερο smartphone του 2014.

Οι προσδοκίες, λοιπόν, για το LG G4 δεν φτάνουν μόνο το ταβάνι αλλά δοκιμάζουν πλήρως τα όρια της φαντασίας και της σκληρής δουλειάς στα οποία μπορεί να φτάσει η κορεάτικη εταιρία. Εμείς παρευρεθήκαμε στο Root Art Space στο Θησείο μετά από πρόσκληση της LG Hellas, όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το LG G4 αλλά και να μάθουμε όλα τα επίσημα στοιχεία για τα πλήρη χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του νέου smartphone.

Ξεκινώντας με την οθόνη 5.5 ιντσών του LG G4, η νέα τεχνολογία που κρύβεται από πίσω της ακούει στο όνομα IPS Quantum Display και παρέχει μία ευρύτερη γκάμα χρωμάτων χωρίς να μειώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Όντας κάτοχος του LG G3, μου ήταν πολύ δύσκολο να πειστώ από το γεγονός πως η LG κατάφερε να αυξήσει την φωτεινότητα της οθόνης κατά 25% και την αντίθεση κατά 50% κυρίως διότι ήμουν ήδη ικανοποιημένος από την οθόνη του G3. Και όμως, με μεγάλη χαρά διαπίστωσα πως το LG G4 παρέχει μία σαφέστατα ανώτερη εμπειρία σε ότι αφορά στην απεικόνιση των χρωμάτων, η οποία είναι πιο πλούσια και “ζωηρή” από ποτέ, ενώ οι γωνίες θέασης είναι πλέον μεγαλύτερες σε αριθμό χάρη στην IPS τεχνολογία.

Η πίσω κάμερα του LG G4 είναι ένας τομέας στον οποίο φάνηκε πως εργάστηκε περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους τομείς η κορεάτικη εταιρία καθώς επιφέρει τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη βελτίωση. Διαθέτοντας έναν φακό με διάφραγμα F1.8, αυτό επιτρέπει στην κάμερα του LG G4 να λαμβάνει 80% περισσότερο φως στον αισθητήρα εικόνας, σε σχέση με το LG G3. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως οι φωτογραφίες του LG G4 θα είναι σε εξαιρετικό βαθμό καθαρότερες, λεπτομερέστερες και ρεαλιστικότερες. Και αυτό ακριβώς ήταν που αντίκρυσα και εγώ κατά τη διάρκεια λήψης φωτογραφιών στο event της LG, ενώ οι καθιερωμένες selfie έφτασαν σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα με την ενσωμάτωση μίας κάμερας των 8MP έναντι των 2.0 που παρείχε το LG G3. Ένας τομέας που δεν ήταν εύκολο να δοκιμάσουμε εκτενώς στο event της LG ήταν η μπαταρία του LG G4 που αγγίζει τα 3,000mAh και είναι για ακόμα μία φορά ευτυχώς αποσπώμενη, ενώ υποστηρίζει την τεχνολογία Quick Charge 2.0.

Ο σχεδιασμός και η αισθητική ενός smartphone είναι ακόμα ένα κρίσιμο σημείο στο οποίο δίνει σημασία το καταναλωτικό κοινό και η LG επέλεξε να δώσει μία premium αίσθηση στην hands-on εμπειρία του χρήστη με την προσθήκη αυθεντικού δέρματος, επεξεργασμένο στο χέρι στο πίσω μέρος του LG G4. Πιάνοντας το κινητό στα χέρια μου, η δερμάτινη πλάτη του μου έδωσε να καταλάβω πως έχω να κάνω με κάτι αρκετά premium σε αίσθηση αλλά η συγκεκριμένη προσθήκη παραμένει σε μεγάλο βαθμό υποκειμενική για τον κάθε χρήστη με βάση τα γούστα του. Το μοναδικό στοιχείο για το οποίο μπορούμε να μιλήσουμε αντικειμενικά και να έχει άμεση σχέση με τη δερμάτινη πλάτη του LG G4 είναι το gripness που παραδίδει σε σύγκριση με το πλαστικό μέρος του LG G3. Προσωπικά, από την πρώτη στιγμή που αγόρασα το LG G3 χρησιμοποιώ την θήκη QuickCircle και παρόλο που η θήκη παρέχει μεγαλύτερη σταθερότητα, θεωρώ πως το τετραγωνισμένο σχήμα του LG G4 συμβάλλει περισσότερο σε αυτό το τομέα χωρίς αυτό να σημαίνει πως η δερμάτινη πλάτη δεν προσφέρει και αυτή με τη σειρά της ένα βελτιωμένο κράτημα. 

Παρόλο που το LG G4 μου άφησε μία γενικότερη θετική εντύπωση, η αρχική τιμή διάθεσής του σίγουρα επηρέασε σημαντικά όλο τον ενθουσιασμό που μου δημιουργήθηκε μετά από την παρουσίαση. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε να κάνουμε με ένα smartphone που δεν είναι άξιο προσοχής. Το αντίθετο μάλιστα. Και σίγουρα είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο όταν η αρχική τιμή διάθεσης του LG G3 για το μοντέλο των 16GB πίσω στον Μάιο του 2014 δεν ξεπερνούσε τα €600 και ήταν αυτή η οποία έθετε ένα μεγάλο βάρος στις πλάτες των ανταγωνιστών αλλά και αυτή η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αύξηση των εσόδων της εταιρίας στον κλάδο των smartphones κατά 25% σε σύγκριση με το 2013. 

Η νέα ναυαρχίδα της κορεάτικης εταιρίας έρχεται με προεγκατεστημένη την 5.1 έκδοση του Android Lollipop και το ανανεωμένο user interface ονόματι LG UX 4.0. Η εμπειρία του χρήστη δεν έχει αλλάξει δραματικά σε σύγκριση με το LG G3 αλλά παρέχει ακόμα πιο απλουστευμένες και αυτοματοποιημένες λειτουργίες που βοηθούν τον χρήστη στη καθημερινότητα του. Λειτουργίες όπως το Smart Bulletin 4.0, το Quick Shot, το Gesture Interval Shot, το βελτιωμένο Quick Memo+ και το Ringtone ID αποτελούν σίγουρα ευπρόσδεκτες προσθήκες καθώς παρέχουν γρήγορη πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες της καθημερινότητας μας και δίνουν άμεσες λύσεις σε χρονοβόρες διαδικασίες.

Το LG G4 πρόκειται να διατεθεί στην ελληνική αγορά στις 4 Ιουνίου με προτεινόμενη λιανική τιμή τα 769€ για το μοντέλο των 32GB. Η συγκεκριμένη τιμολογιακή πολιτική έχει κατακριθεί ήδη από πολλούς κυρίως διότι ο οκταπύρηνος επεξεργαστής του Samsung Galaxy S6 έχει καταφέρει να περάσει μπροστά με διαφορά στα benchmarking tests που πραγματοποιήθηκαν από μεγάλες τεχνολογικές ιστοσελίδες του εξωτερικού ενώ διατίθεται στην ίδια τιμή. Παρόλα αυτά, ο τελικός κριτής είναι το καταναλωτικό κοινό και το μόνο που μένει είναι να δούμε πως θα ανταποκριθεί στην κυκλοφορία του LG G4.

Για όσους ενδιαφέρονται, δίνεται η δυνατότητα προπαραγγελίας με δώρο ένα χρόνο εγγύησης θραύσης οθόνης για όσους προπαραγγείλουν το προϊόν από τις 18 έως και τις 27 Μαΐου. Τέλος, θα διατίθεται σε 2 χρωματικές επιλογές δέρματος -leather brown και leather black- ενώ στη συσκευασία θα περιλαμβάνεται και ένα έξτρα πίσω κάλυμμα μεταλλικής υφής σε φωτεινό χρυσό χρώμα.

Μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για αναλυτικότερες πληροφορίες και εντυπώσεις από το επίσημο review του LG G4 που θα επιμεληθεί ο Σάκης Καρπάς.

Tags: