Horror Bookshelf #1 - Προτάσεις βιβλίων τρόμου από τον Ηλία Φουντούλη!

Μια νέα στήλη στο Unboxholics.com!
17 Οκτωβρίου 2020 20:29
Horror Bookshelf #1 - Προτάσεις βιβλίων τρόμου από τον Ηλία Φουντούλη!

Αγαπητοί αναγνώστες. Είμαι ο Ηλίας, φίλος των παιδιών από την Αριδαία, φαν της ιδέας Unboxholics και λάτρης της λογοτεχνίας τρόμου. Πριν λίγο καιρό, συζητώντας με τον Σάκη, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια νέα στήλη στο site στην οποία θα σας παρουσιάζω κάποια βιβλία – κυρίως τρόμου, αλλά και με πινελιές φαντασίας, επιστημονικής και μη. Θα μιλήσω για βιβλία που κυκλοφορούν, σπάνια βιβλία που πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρεις, βιβλία απαγορευμένα, αγαπημένους συγγραφείς, διάσημα τέρατα της λογοτεχνίας και άλλα πολλά. Καλωσήρθατε στο Horror Bookshelf!

Θα ξεκινήσω χαλαρά για να μπούμε στο κλίμα με τα τρία τελευταία βιβλία που διάβασα.

Η Μήτρα της Βίας | Clive BarkerEκδόσεις OΞΥ

O Clive Barker είναι Άγγλος γεννημένος στο Λιβερπουλ και από τους αγαπημένους μου συγγραφείς τρόμου. Έχει γράψει συγκλονιστικές ιστορίες όπως τον Υφαντόκοσμο, το Hellraiser και τα βιβλία του Αίματος. Δυστυχώς, περνάει διαστήματα που δε γράφει πολύ γι’ αυτό κάθε του δουλειά έχει ξεχωριστή σημασία. Η μήτρα της Βίας γράφτηκε το 1997 αλλά κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες και είναι μια ακόμα επιβεβαίωση της τρομερής φαντασίας του Barker.

Υπάρχει ένα ποτάμι με ορμητικά νερά που κινείται προς δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Η μία φεύγει προς το μέλλον και η άλλη προς το παρελθόν. Στις όχθες του, εκεί που το παρελθόν και το μέλλον συναντιούνται και στροβιλίζονται, με διαφορά 1000 χρόνων, δύο γυναίκες δολοφονούνται άγρια. Οι άντρες τους προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο και να πάρουν εκδίκηση αλλά καθώς ταξιδεύουν στη ροή του χρόνου θα έρθουν αντιμέτωποι με την αρχέγονη βίαιη φύση του ανθρώπου.

Εξύψωση | Stephen KingΕκδόσεις Κλειδάριθμος

Μια γλυκιά και συναισθηματική νουβέλα από τον πολυαγαπημένο μας King. Το βιβλίο περιγράφει μια σουρεαλιστική ιστορία κατά την οποία ένας άντρας, ονόματι Σκοτ, ανακαλύπτει ότι χάνει συνεχώς βάρος. Καλά ως εδώ! Το παράξενο είναι ότι χάνει βάρος χωρίς να αδυνατίζει, όσα ρούχα και να φοράει, όσα έξτρα κιλά και να κουβαλάει πάνω του. Ο παλιός του συνταξιούχος γιατρός και οι δύο γειτόνισσές του, είναι οι μόνοι του σύμμαχοι σε αυτή την παράδοξη κατάσταση που τους οδηγεί σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας, απρόσμενων συμμαχιών, στερεοτυπικών προκαταλήψεων και καθημερινής μάχης για να βγάλουν όλοι τον καλύτερό τους εαυτό στην επιφάνεια!

Ο Πλανευτής | Muriel Gray – Εκδόσεις Bell

H Muriel Gray είναι Σκωτσέζα τηλεοπτική δημοσιογράφος και εκεί που την ξέρουν όλοι για τα ρεπορτάζ που κάνει στις ειδήσεις, κυκλοφορεί από το πουθενά τον Πλανευτή, το πρώτο της μυθιστόρημα και τους στέλνει όλους…αδιάβαστους! Στα Βραχώδη Όρη του Καναδά, αρχίζουν να συμβαίνουν ανεξήγητοι φόνοι. Ένας οδηγός βρίσκεται παγωμένος και σκεπασμένος από χιόνι μέσα στην καμπίνα του φορτηγού του, με πόρτες και παράθυρα κλειδωμένα. Ένας σκιέρ βρίσκεται νεκρός πνιγμένος στο αίμα χωρίς κανένα ίχνος γύρω του, ένας αστυνομικός ακρωτηριάζεται φριχτά!

Όλοι φοβούνται ότι στην πόλη κυκλοφορεί ένας δολοφόνος, αλλά όχι οι Ινδιάνοι της περιοχής, αυτοί που ακόμα κρατάνε τους δεσμούς με το παρελθόν και φοβούνται ότι το πανούργο, σκοτεινό πνεύμα του Πλανευτή, που βρισκόταν για χρόνια φυλακισμένο μέσα στα έγκατα του βουνού, είναι και πάλι ελεύθερο! Μόνο ένας αληθινός Ινδιάνος μπορεί να τα βάλει με το θηρίο...ο Ανδρέας των Unboxholics, αλλά αυτό ίσως είναι μια ιστορία ενός άλλου βιβλίου! Αγνός 90s τρόμος και αισθητική σε ένα πολύ απολαυστικό βιβλίο που τα έχει όλα! Θα ταλαιπωρηθείτε λίγο να το βρείτε, αλλά κυκλοφορούν αρκετά μεταχειρισμένα αντίτυπα.

Μη ξεχνάτε πως περιμένω τις απόψεις σας, καθώς και τις προτάσεις σας στα σχόλια!

Για περισσότερες προτάσεις βιβλίων τρόμου: Άσε Το Κακό Να Βγει

Ακολουθήστε με στο FacebookInstagram

Tags: