Πήρα μια δόση από το The Dark Pictures: Little Hope και πλέον ανυπομονώ να κυκλοφορήσει

Πρώτη ματιά στο νέο επεισόδιο της ανθολογίας
31 Αυγούστου 2020 16:13
Πήρα μια δόση από το The Dark Pictures: Little Hope και πλέον ανυπομονώ να κυκλοφορήσει

Έπειτα από πρόσκληση της Bandai Namco Entertainment Hellas είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω πριν την κυκλοφορία του τελικού παιχνιδιού, ένα μέρος από το 2ο κεφάλαιο του 'The Dark Pictures Anthology', το οποίο ακούει στο όνομα 'Little Hope'. Πρόκειται για το ολοκαίνουργιο μέρος της ανθολογίας που βρίσκεται υπό ανάπτυξη από την Supermassive Games και η κυκλοφορία του έχει οριστεί για τις 30 Οκτωβρίου. Το πρώτο μέρος, το Man of Medan, είχε φτάσει τον περασμένο Αύγουστο, και εδώ στους Unboxholics, εκτός από το αναλυτικό review που μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ, είχαμε πραγματοποιήσει και ένα livestream ολόκληρου του επεισοδίου μέσα από το κανάλι μας στο Twitch. Ένα χρόνο μετά, λοιπόν, το δημοφιλές στούντιο επιστρέφει με μία νέα εμπειρία, με έντονο horror άρωμα, θέλοντας να μας…κατατρομάξει!

Το Little Hope, όπως και το Man of Medan, είναι ένα τρίτου προσώπου παιχνίδι, όπου ο παίκτης έχει τον πλήρη έλεγχο για τις αποφάσεις που θα πάρει ο κάθε χαρακτήρας και κατά συνέπεια επηρεάζει και την εξέλιξη της ιστορίας. Άλλωστε, η Supermassive Games μάς έχει δείξει στο παρελθόν ότι κατέχει το interactive δράμα όσο λίγες, έχοντας στο ιστορικό της το πολύ αξιόλογο Until Dawn του PS4 που κυκλοφόρησε το 2015. Μέσα από τη νέα ανθολογία του Dark Pictures, θέλει να μας διηγηθεί τρομακτικές ιστορίες που λίγο πολύ όλοι έχουμε αγαπήσει μέσα από τον κινηματογράφο. Άλλωστε, το Little Hope για παράδειγμα, παίζεται σε «κάδρο» ταινίας, με μαύρες μπάρες πάνω και κάτω στην οθόνη που, θέλοντας να προσδώσει μια πιο κινηματογραφική αίσθηση.

Το απόσπασμα του παιχνιδιού που δοκίμασα ξεκινούσε με δύο από τους πέντε πρωταγωνιστές και συγκεκριμένα με τους John και Andrew, οι οποίοι βρέθηκαν στο εγκαταλελειμμένο αστυνομικό τμήμα σε μια πόλη που ονομάζεται “Little Hope”. Παρόλο που δεν είδα πώς ξεκίνησαν ή πώς κατέληξαν εκεί, γνώριζα απλά ότι οι δύο χαρακτήρες έχουν αποκλειστεί από την υπόλοιπη παρέα και ψάχνουν τρόπο να επικοινωνήσουν μαζί τους. Ξεκινώντας, λοιπόν, πρέπει να ανακτήσουμε την γραμμή του τηλεφώνου, ενώ ταυτόχρονα βρίσκουμε διάφορα στοιχεία στο αστυνομικό τμήμα, μέσα από σημειώματα ή ψάχνοντας στα ντουλάπια. Σε κάποια στιγμή και μετά από ένα απρόσμενο συμβάν, το παιχνίδι παίρνει μια άλλη τροπή και καταλήγουμε να «βρισκόμαστε» 300 χρόνια πριν, στην ίδια μικροσκοπική πόλη, όπου ένας ιερέας και άλλοι ακόλουθοί του, θέλουν να αλυσοδέσουν μια γυναίκα, την οποία χαρακτηρίζουν ως μάγισσα που έχει κάνει συμφωνία με τον σατανά και έχει στοιχειώσει την μικρή τους πόλη. Εκείνη, μας βλέπει και θέλει να την βοηθήσουμε, λέγοντάς μας ότι είναι αθώα.Προσωπικά δεν κατάφερα να τη σώσω και έτσι η γυναίκα κατέληξε πνιγμένη και αβοήθητη.

Το Little Hope, λοιπόν, παίζεται σε δύο διαφορετικά timelines, το τώρα και το παρελθόν που μας διηγείται τα γεγονότα των “Witch Trials” που συνέβησαν πριν τριακόσια χρόνια. Προς το τέλος του demo (το οποίο διήρκησε περίπου 15 λεπτά), τελικά ενωθήκαμε με την υπόλοιπη παρέα και διαπιστώσαμε ότι οι χαρακτήρες που είδαμε 300 χρόνια πριν, μοιάζουν εκπληκτικά με τους φίλους μας, ενώ παράλληλα μια τεράστια πυκνή ομίχλη έχει καλύψει όλη την περιοχή και εμφανίζεται μια αλυσοδεμένη ύπαρξη που ίσως είναι η γυναίκα που έχασε τη ζωή της στα Witch Trials, αφού της μοιάζει εκπληκτικά… Δυστυχώς, μετά απ' αυτό το συμβάν, το demo ολοκληρώθηκε, αφήνοντάς με με ανοιχτό το στόμα και γεμάτο περιέργεια για τη συνέχεια.

https://i.imgur.com/fBviaKr.jpg

Καθ 'όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο παίκτης καλείται να επιλέξει διαφορετικές επιλογές διαλόγου, οι οποίες θα επηρεάσουν την πορεία της ιστορίας και τις σχέσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών. Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί πολλές φορές, καθώς υπάρχουν πολλαπλά σενάρια με βάση τις αποφάσεις που παίρνει ο παίκτης. Οπότε, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα πάρετε ενδέχεται να «χάσετε» πολλούς ή και όλους τους πρωταγωνιστές, μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Όπως συνέβη και στο Man of Medan, έτσι και εδώ, ο τίτλος μπορεί να παιχτεί co-op μέσα από το “Shared Story” ή το “Movie Night” mode, όπου πέντε παίκτες επιλέγουν το δικό τους χαρακτήρα, αλλάζοντας χειριστήριο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Συνολικά, το demo μου άρεσε πολύ και μου κίνησε την περιέργεια να δω τι θα συμβεί παρακάτω. Παρόλο που ήταν αρκετά μικρό, πήρα μια μικρή γεύση από το νέο κεφάλαιο του Dark Pictures και μπορώ να πω ότι πλέον το αναμένω με μεγάλη αγωνία. Παρόλο που συνάντησα μερικά τεχνικά προβλήματα, όπως framedrops και μη αναγνώριση του χειριστηρίου, πιστεύω πως όλα αυτά θα λυθούν με την πλήρης κυκλοφορία του.

Μπορεί το The Dark Pictures Anthology: Little Hope να κυκλοφορεί σε περίπου δύο μήνες, αλλά αν θέλετε να πάρετε μια μικρή γεύση από το πρώτο μέρος της ανθολογίας της Supermassive Games, μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το livestream μας μέσα από τον player παρακάτω. Μέχρι την κυκλοφορία του και το πλήρες review μας, μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.