Γιατί το Resident Evil Village είναι ίσως από τα σημαντικότερα παιχνίδια της σειράς

Το βάζουμε κάτω από το μικροσκόπιο
11 Αυγούστου 2020 12:12
Γιατί το Resident Evil Village είναι ίσως από τα σημαντικότερα παιχνίδια της σειράς

Προσοχή: Το παρόν κείμενο περιέχει spoilers για τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς


Μετά από αρκετές φήμες και εικασίες, η Capcom παρουσίασε επιτέλους πριν μερικές εβδομάδες στο ειδικό event του PlayStation 5 το Resident Evil: Village, επαληθεύοντας σχεδόν όλες τις φήμες που είχαμε αναφέρει στο σχετικό άρθρο. Πρόκειται για το όγδοο κεφάλαιο της ιστορικής σειράς που αναμένεται να καταφθάσει μέσα στο 2021 για τη νέα γενιά κονσολών και το PC. Το νέο αυτό κεφάλαιο θα μας πει την ιστορία του Ethan και του Chris, ενώ όπως γνωστοποιήθηκε από το trailer, ένας χαρακτήρας θα κάνει την τελική του εμφάνιση στο franchise, λέγοντάς μας «αντίο». Στο trailer επιβεβαιώνονται επίσης αρκετά από αυτά που είχαμε αναλύσει στο προηγούμενο άρθρο, όπως η παρουσία των λυκανθρώπων «beast-men», των οποίων οι επιθέσεις θα είναι θανάσιμες, όπως εκείνες των hunters, ενώ οι σφαίρες ακόμα και με την καραμπίνα δε θα έχουν αποτέλεσμα επάνω τους. Είδαμε την «Τhe Witch», η οποία θα έχει παρόμοιο ρόλο με τον Nemesis και δε θα μπορεί να σκοτωθεί, ενώ λέγεται πως όταν την πυροβολούμε θα λιώνει και θα παίρνει τη μορφή χιλιάδων εντόμων τα οποία θα ελέγχει, όπως η Marguerite του 7. Το σίγουρο και νομίζω σε αυτό συμφωνούμε όλοι, είναι ότι η Capcom επέστρεψε για τα καλά και τα vibes είναι αρκετά θετικά όσον αφορά τη λατρεμένη μας σειρά, αφήνοντας πίσω της τα κακώς κείμενα από το πρόσφατο παρελθόν.

Το Village, όπως είδαμε, αντλεί έμπνευση από το υπερφυσικό, με έντονα συστατικά μυστικισμού, συνδυάζοντας στοιχεία από το Resident Evil 4 και την απορριφθείσα έκδοσή του, Resident Evil 3.5 ή όπως έμεινε στη ιστορία ως «The Hook-Man Version». Στο demo της απορριφθείσας έκδοσης που είχαν δείξει τότε, ο Leon μολύνονταν από ένα ιό που έπαιζε κόλπα με το μυαλό του, καθώς επηρέαζε τις λειτουργίες του εγκεφάλου, προκαλώντας του φρικτές ψευδαισθήσεις. Λαμβάνοντας υπόψη το παρελθόν, οι δημιουργοί φαίνεται πως ήθελαν με κάποιο τρόπο να ενσωματώσουν το υπερφυσικό στοιχείο μέσα στο παιχνίδι, κι αυτό όπως φαίνεται παίζει κυριαρχικό ρόλο στο Village, κάνοντας τις παραισθήσεις που λένε οι φήμες να έχουν υπόσταση. Είναι όμως το Resident Evil 8 ένα παιχνίδι που μπορεί με κάποιον τρόπο να δέσει τα τόξα τις ιστορίας των προηγούμενων παιχνιδιών ώστε να έχουν συνοχή μεταξύ τους; Αλλάζει όντως ρότα προς τον ψυχολογικό τρόμο; Και τι μπορεί να κρύβει αυτό το key-art στο trailer που οι developers επισήμαναν να το προσέξουμε ιδιαίτερα γιατί αποκαλύπτει πράγματα; Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, να ξεπλέκουμε σιγά-σιγά το κουβάρι…

Τα Resident Evil παιχνίδια μπορούν παραδοσιακά να χωριστούν σε τρία ξεχωριστά τόξα ιστορίας, με βάση τη μετάλλαξη του ιού, τα τρομακτικά πειράματα και τα τερατουργήματα που προέκυψαν. Στα Resident Evil 1-3 για παράδειγμα, όπως επίσης και στα Resident Evil 0, 6 και Code Veronica, η ιστορία τους πηγάζει από τον «διάσημο» T-Virus και τις μεταλλάξεις του, τον οποίο όπως έχουμε αναφέρει αναλυτικά στο χρονικό της σειράς, η Umbrella συνέλεξε και ανέπτυξε από ένα λουλούδι στη δυτική Αφρική. Το Stairway of the Sun, όπως ονομάστηκε, αποτέλεσε μέρος της κουλτούρας της φυλής Ndipaya που ζούσε εκεί. Ήταν αρκετά τοξικό, προκαλούσε παραισθήσεις και λίγοι επιζούσαν από την κατανάλωσή του. Η Umbrella, μελετώντας το λουλούδι, ανακάλυψε πως οι σπόροι του επηρεάζουν τη κυτταρική δομή πολλαπλών οργανισμών, όπως ανθρώπους, ζώα, φυτά και μύκητες. Μάλιστα, κάτω υπό ειδικές περιστάσεις ήταν ικανό να προκαλέσει ακόμα και μεταλλάξεις. Αυτό το γεγονός οδήγησε την εταιρία στην έρευνα του Progenitor Virus, ο οποίος ήταν και ο πρόδρομος του φοβερού T-Virus.

Τα Resident Evil 4 και 5 στη συνέχεια, έφεραν στο προσκήνιο τερατουργήματα που προέκυψαν από τα παράσιτα Las Plagas, τα οποία προήρθαν από μια μυστική υπόγεια σπηλιά στην Ισπανία. Το Resident Evil 7 βουτά ξανά σε εντελώς νέα νερά, παρουσιάζοντας τερατουργήματα που προέκυψαν από πειράματα με βάση τους μύκητες, γνωστά ως Mold, καθώς και το Eveline project, των οποίων η προέλευση είναι ως επί το πλείστον ασαφείς. Η Eveline, όπως μάθαμε στο Resident Evil 7, ήταν ένα test subject, το οποίο ξέφυγε από το πλοίο που μεταφέρονταν, κάνοντας υποχείριό της την οικογένεια Baker που την βρήκε, εφόσον είχε τηλεπαθητικές ικανότητες, προκαλώντας τους φρικτές μεταλλάξεις. Αυτό υποδεικνύει ότι το «υπερφυσικό» στοιχείο, όπως και το γενικό μυστικιστικό κλίμα του Resident Evil 4, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα περίτεχνο περιτύλιγμα που από κάτω τους κρύβονται βιολογικά πειράματα. Τα τρία, λοιπόν, τόξα της ιστορίας που προκύπτουν, είναι τo T-Virus, το Las Plagas και το Mold. Ουσιαστικά φαίνονται ασύνδετα μεταξύ τους. Η Capcom, όμως, βρήκε τρόπο να τα συνδέσει και μάλιστα τέτοιο που της δίνει αρκετό έδαφος να αποσαφηνιστούν στο επερχόμενο Resident Evil 8 και να βγάλουν νόημα.

Μερικές εβδομάδες πριν εμφανιστεί το trailer του Village, η ομάδα του Resident Evil 3 επιβεβαίωσε επίσημα, ότι το storyline του Nemesis άλλαξε στο Remake για να συνδέσει το παιχνίδι με τα παράσιτα Las Plagas του Resident Evil 4. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα νέα δεδομένα, το Nemesis Parasite (που μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε την προέλευσή του), γνωστό ως Nemesis Alpha ή αλλιώς NE-α, κατασκευάστηκε βιολογικά χρησιμοποιώντας ως βάση το παράσιτο Las Plagas, ώστε να το μιμείται, μετατρέποντας τον Tyrant στην εξελιγμένη μορφή του Nemesis. Στόχος τους ήταν να διατηρήσουν τη νοημοσύνη του αντικειμένου, καθώς και την ικανότητα να μεταδίδει όπως είδαμε στο Remake και στο Resident Evil 4 και 5 το παράσιτο σε άλλους ξενιστές, έχοντας παράλληλα την ικανότητα προκαλώντας τους ή όχι μεταλλάξεις να τους ελέγχει.

Η διαφορά τους ωστόσο είναι ότι ενώ το Las Plagas εισέρχεται στον ξενιστή είτε ενέσιμα στο πίσω μέρος του λαιμού είτε δια στόματος, το Nemesis Parasite απαιτεί χειρουργική επέμβαση απευθείας στον εγκέφαλο. Η τεράστια χειρουργική ουλή που έχει ο Nemesis στο κεφάλι, μαρτυρά ακριβώς αυτό. Η Umbrella, λοιπόν, όπως φαίνεται είχε ήδη γνώση για το Las Plagas parasite, τουλάχιστον από τα τέλη της δεκαετίας του 80. Πρόκειται για μια χρονική περίοδο, κατά την οποία δοκίμασε το NE-α Type στο πρώτο της test subject, την Lisa Trevor, εισάγοντάς της το χειρουργικά στο κεφάλι. Τρανή απόδειξη η επίσης τεράστια χειρουργική ουλή που είχε, όμοια με εκείνη του Nemesis. Η Lisa, όπως ξέρουμε, διατήρησε πλήρως την νοημοσύνη και τις αναμνήσεις της, δραπετεύοντας από την βίλα του RE1 και ζώντας μόνη της για αρκετό διάστημα στο δάσος, πριν την βρουν ο Chris και η Jill.

Όπως γνωρίζουμε, οι Αμερικανικές εγκαταστάσεις της Umbrella ασχολούνται με τη δημιουργία βιολογικών όπλων, ενώ οι Ευρωπαϊκές επικεντρώνονται στη δημιουργία βιολογικών όπλων και πειραμάτων που χειραγωγούν το μυαλό, διατηρώντας τη νοημοσύνη τους, με στόχο τη δημιουργία του τέλειου γονιδιακά ανθρώπου, μια εμμονή που οι αρχικοί ιδρυτές της είχαν ανέκαθεν και έκρυβαν πίσω απ’ τη βιτρίνα της φαρμακευτικής εταιρίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο NE-α, όπως και o T-Veronica virus κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη και μετά στάλθηκαν στην Αμερική. Ένας από τους λόγους που η Umbrella έχει επενδύσει, αγοράζοντας ολόκληρα μικρά νησιά ή στήνοντας άλλες εγκαταστάσεις σε απόμακρες περιοχές, όπως ας πούμε ένα… απομονωμένο μέσα στα βουνά χωριό, είναι για να διεξάγει κρυφά πειράματα σε ανυποψίαστους ανθρώπους. Αυτή ουσιαστικά ήταν και η πλοκή του Resident Evil Revelations 2. Τοποθετείται, δηλαδή, σε ένα απομονωμένο νησί που διεξάγονται πειράματα με επικεφαλής την Alex Wesker, για την οποία μάλιστα ακούγονται φήμες πως επιστρέφει στο 8. Στο timeline του Resident Evil, η Alex, όπως και ο γνωστός ανταγωνιστής της σειράς Albert, ανήκαν στο Project W ή αλλιώς Wesker project, κατά το οποίο η Umbrella είχε χρηματοδοτήσει ειδικά σχολεία που φιλοξενούσαν παιδιά με υψηλό δείκτη νοημοσύνης και εξαιρετική φυσική κατάσταση, τα οποία είχαν απαγάγει.

Στόχος της εταιρίας ήταν να δημιουργήσουν ένα στρατό από υπεράνθρωπους, κάνοντάς τους πλύση εγκεφάλου που θα εξυπηρετούσε το σκοπό τους. Όλα τα παιδιά του προγράμματος που «αποφοίτησαν» πήραν το επώνυμο Wesker. Στα χρόνια που ακολούθησαν μετά την πτώση της Umbrella, η Alex (την οποία την είδαμε και ως Mastermind στο πρόσφατο Resident Evil: Resistance) ανέλαβε ως επικεφαλής τον έλεγχο διάφορων νησιών, ξεκινώντας ιογενείς έρευνες πάνω σε ζωντανά ανθρώπινα πειράματα, δοκιμάζοντας τον ιό T-Phobos που είχε αναπτύξει, ώστε να εντοπίσει τα κατάλληλα αντικείμενα για περαιτέρω προηγμένα πειράματα. Ο T-Phobos Virus, ο οποίος ήταν ουσιαστικά στέλεχος του T-Virus, εισέρχονταν στο αντικείμενο και ενεργοποιούνταν από τον φόβο του. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν τον ιό μέσα τους μεταλλάσσονται σε απρόβλεπτα τερατουργήματα, μόνο όταν το μυαλό τους φτάνει σε ένα ορισμένο επίπεδο άγχους και φόβου που αδυνατεί να διαχειριστεί, κάτι που μας φέρνει κοντά στους λυκανθρώπους που είδαμε στο trailer.

Οι λυκάνθρωποι δεν είναι κάτι άγνωστο στο σύμπαν του Resident Evil και δεν χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά. Το Resident Evil: The Official Comic Magazine που εκδόθηκε το 1998, τοποθετούνταν λίγο πριν τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού και είχε ως θέμα τις μυστηριώδεις νυχτερινές δολοφονίες φοιτητών στην πανεπιστημιούπολη της Raccoon City, οι οποίες οφείλονταν στις επιθέσεις ενός πλάσματος που περιγράφονταν ως λυκάνθρωπος. Η διερεύνηση μάλιστα της υπόθεσης ανατέθηκε στην ίδια την Jill Valentine, η οποία αφού αντιμετώπισε και στο τέλος σκότωσε το πλάσμα, αυτό επέστρεψε καθώς εξέπνεε στην ανθρώπινη μορφή του. Η υπόθεση έκλεισε με τη μάζα να φτάνει στο συμπέρασμα πως οι δολοφονίες οφείλονται σε κάποιον παρανοϊκό. Εντωμεταξύ, στο ίδιο timeline η Umbrella διενεργούσε ήδη άνομα πειράματα στα εργαστήρια κάτω από το Spencer Mansion στα Arklay Mountains.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, οι αναφορές για δολοφονίες και τερατώδη όντα είχαν ήδη αρχίσει να έρχονται στα γραφεία της αστυνομίας στη Racoon City, αναγκάζοντας τον αρχηγό της αστυνομίας, Chief Irons, να στείλει εκεί τα μέλη της ειδικής ομάδας S.T.A.R.S., όπου και έλαβαν μέρος τα γεγονότα του Resident Evil 0 και του 1. Αν και ποτέ δεν εξηγήθηκε η προέλευση του συγκεκριμένου λυκάνθρωπου, είναι πολύ εύκολο να αντιληφθούμε ότι το εν λόγω τερατούργημα αφορά ένα από τα ανθρώπινα πειράματα της Umbrella που ξέφυγε από τα εργαστήρια, χωρίς να έχει γνώση της κατάστασης ή της επικινδυνότητας που διατρέχει ο ίδιος και οι γύρω του.

Οι λυκάνθρωποι, προφανώς, που θα δούμε στο Village δεν ανήκουν στην υπερφυσική σφαίρα, αλλά αφορούν τερατουργήματα που προέκυψαν από πειράματα μίξης DNA ανθρώπου και ζώου, όπως άλλωστε έχουμε δει πολλές φορές να συμβαίνει στη σειρά. Όπως έχει αποδειχθεί, ο T-Virus έχει προσφέρει αρκετά γόνιμο έδαφος για πειράματα που αναμειγνύουν DNA από διαφορετικά είδη, προκειμένου να δημιουργηθούν υβρίδια. Ωστόσο, η χρήση των ιδιοτήτων μεταξύ των ειδών του T-Virus, είναι κάτι που πρέπει να γίνει σκόπιμα, σε αντίθεση με άλλα πλάσματα που απαιτούν απλή έκθεση στον Ιό, όπως τα ζόμπι. Τα Hunters για παράδειγμα δημιουργήθηκαν συνδυάζοντας διάφορα γονιδιώματα αμφιβίων και ανθρώπινου DNA με διαφορετικούς τρόπους. Μερικές φορές, χρησιμοποιώντας ακόμα και έμβρυα για τη δημιουργία ανθρωποειδών με ένστικτο αρπακτικού, ώστε να έχουν αυξημένο επίπεδο νοημοσύνης και ικανότητα να κυνηγούν και να σκοτώνουν.

Ένα άλλο παράδειγμα ανάλογης μίξης είναι οι μεταλλαγμένοι του C-Virus από το Resident Evil 6, οι οποίοι φέρουν αρκετές ιδιότητες εντόμων στις μεταλλάξεις τους, αφού ουσιαστικά ο ιός αποτελεί παράγωγο συνδυασμού του T-Veronica και του G-Virus. Όπως γνωρίζουμε και έχουμε αναφέρει αναλυτικά στο σχετικό άρθρο, o Tyrant Veronica Virus ή αλλιώς T-Veronica Virus προκύπτει από την ανάμειξη του πρωταρχικού στελέχους του T-Virus με τον Retrovirus που υπάρχει στην βασίλισσα των μυρμηγκιών και κάνει τα υπόλοιπα μυρμήγκια να την υπακούουν. Πρακτικά είχε στόχο ο φορέας να ελέγχει τους μολυσμένους, όπως ακριβώς η βασίλισσα των μυρμηγκιών ελέγχει τη φωλιά της. Σε συνδυασμό με τον G-Virus, ο οποίος έχει την ικανότητα ο ξενιστής να εμφυτεύει έμβρυα στους μολυσμένους, θεωρητικά έχει όλα τα φόντα ανάπτυξης μιας τέλειας φονικής μηχανής.

Κατά τον ίδιο τρόπο, η συμπερίληψη λυκανθρώπων στο Village ίσως αφορά μολυσμένους που προέρχονται από κάποιο συνδυασμό DNA λύκου και ανθρώπου, οι οποίοι ελέγχονται προφανώς από την Witch και θα μεταμορφώνονται όταν αυξηθούν τα επίπεδα άγχους και φόβου. Το ιδιαίτερο (και συναρπαστικό θα προσθέσω εγώ) είναι ότι ο μολυσμένος μπορεί να μην έχει ιδέα ότι έχει κάτι τέτοιο μέσα του ή τι του συμβαίνει όταν μεταλλάσσεται. Με τον τρόπο αυτό οι κάτοικοι που θα έρθουμε σε επαφή στο νέο κεφάλαιο, (κάποιους απ’ τους οποίους μάλιστα θα έχουμε συντροφιά μας), δεν θα έχουμε ιδέα τι θα είναι ή πως θα συμπεριφερθούν.

Στο Resident Evil 7 ποτέ δεν εξηγήθηκε ουσιαστικά πως λειτουργούν οι ψυχικές ικανότητες του Mold ή της ίδιας της Eveline. Δεδομένου ότι το παράσιτο Las Plagas μοιράζεται παρόμοιο μηχανισμό ως προς τον έλεγχο του μυαλού και επικοινωνίας του κυρίαρχου Plagas με τους μολυσμένους ακόλουθούς του (όπως και του T-Veronica πιο πριν από αυτό), ανοίγεται ένα εξαιρετικά έφορο έδαφος για να δέσει η προέλευση του Mold και να συγχωνευτεί το τόξο αυτής της ιστορίας με το ιστορικό του Las Plagas και T-Virus. Τώρα δηλαδή που τα τόξα ιστορίας του Las Plagas και του T-Virus φαίνονται ως αλληλένδετα και με την φήμη του Resident Evil 4 Remake στον ορίζοντα που σίγουρα θα φέρει σεναριακές αλλαγές για να έχει ακόμα μεγαλύτερη συνοχή με τα υπόλοιπα, όπως ας πούμε να συνδέσει τα Regeneradores (τα τέρατα με τις ενισχυμένες αναγεννητικές ικανότητες) ως το πρώιμο στάδιο των Molds, το Village μπορεί πολύ άνετα να φέρει τα τρία τόξα της ιστορίας σε έναν πλήρη κύκλο, εξηγώντας την προέλευση του Mold και να πλέξει με ακρίβεια τον ιστό της σκοτεινής παρουσίας της Umbrella σε όλο το σύμπαν του Resident Evil, ειδικά όσον αφορά την οικογένεια πειραμάτων Las Plagas και T-Virus.

Η παρουσία της Umbrella άλλωστε επιβεβαιώθηκε στο trailer του Village, αφού σε ένα γρήγορο απόσπασμα φάνηκε το έμβλημά της πάνω σε ένα κουτί που δείχνει σαν ένα από τα κλασικά puzzles της σειράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο lore του Resident Evil έχει επιβεβαιωθεί ότι η παραστρατιωτική οργάνωση H.C.F (Hive-Host Capture Force), η οποία ανήκει στον Albert Wesker, είχε ενεργή ανάμειξη στην έρευνα και τη δημιουργία ενός επαναστατικού νέου μύκητα που οδήγησε στο Eveline Project του Resident Evil 7 και του οποίου τα νήματα κινούσε η μυστηριώδης οργάνωση The Connections. Στόχος της εν λόγω οργάνωσης ήταν να χρησιμοποιήσει τη χειραγώγηση του μυαλού ως όπλο πάνω σε αντικείμενα που φέρουν τη μορφή παιδιού, ώστε να περνούν απαρατήρητα. Προϋπόθεση για την δημιουργία του Mold είναι πως το γονιδίωμά του πρέπει να εισαχθεί σε ένα ανθρώπινο έμβρυο πριν το 4ο στάδιο καλλιέργειας. Έμβρυο σαν το key-art που είδαμε στο ειδικό trailer των δημιουργών, το οποίο αν κάποιος παρατηρήσει καλά, θα δει πως φέρει στο κεφάλι του μια τεράστια ουλή σαν αυτή που χρειάζεται για να εισαχθεί το Nemesis Parasite, το οποίο όπως είπαμε παραπάνω, έχει ως βάση το παράσιτο Las Plagas του 4. Το γεγονός πως η Capcom δεν ονομάζει το νέο κεφάλαιο της σειράς σκέτο Village, αλλά αφήνει να φανεί το λατινικό VIII, θεωρώ πως σημαίνει ότι το σενάριο του παιχνιδιού θα εξηγεί κάποια πράγματα σχετικά με την προέλευση του NE-a (Nemesis Parasite) και παράλληλα θα συνεχίζει την πλοκή, δένοντάς της ομοιόμορφα με τα γεγονότα του 7 και του Mold. Με τον τρόπο αυτό και τα τρία τόξα της ιστορίας αποκτούν συνοχή και ετοιμάζουν δυνατά θεμέλια, πάνω στα οποία η σειρά μπορεί άνετα να στηριχθεί στο μέλλον.

Στο Resident Evil 7 είδαμε στο τέλος πως ο Chris εμφανίζεται φορώντας τη στολή της Blue Umbrella. Όπως μάθαμε στο DLC Not a Hero, η Blue Umbrella είναι μια αναδιαμορφωμένη θυγατρική της αρχικής Umbrella, η οποία λειτουργεί ως οργανισμός που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη βιοχημικών όπλων κατά των B.O.W.s (Bio Organic Weapons). Ο Chris ωστόσο, όπως φάνηκε, είναι επιφυλακτικός απέναντι στις πραγματικές της προθέσεις, κάνοντας πολλούς να πιστεύουν πως πίσω της κρύβει μια ακόμη πιο σκοτεινή ατζέντα από τον προκάτοχό της. Ο Chris μπορεί να έχει διεισδύσει μυστικά στην οργάνωση για να την ξεσκεπάσει. Ποιος όμως είναι ο ρόλος της Mia και του Ethan και πως εξηγείται το συμβάν που είδαμε στο trailer τον Chris να ζητά συγνώμη από εκείνον, πυροβολώντας κάποιον δίπλα του;

Αν λάβουμε υπόψη αυτά που είδαμε στο trailer και τα συμφραζόμενα των φημών που είχαν διαρρεύσει, το μωρό του ζευγαριού θα παίξει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι. Θα πρέπει να θυμηθούμε πως τόσο ο Ethan όσο και η Mia είχαν μολυνθεί από το μυκητιακό παράσιτο στο 7, υποφέροντας με φρικτές παραισθήσεις εξαιτίας της Eveline, που τερμάτισαν την επιρροή της και απελευθερώθηκαν, όταν η τελευταία εξολοθρεύτηκε. Το μωρό που προέκυψε στο μεσοδιάστημα, προφανώς θα έχει κάποιο στέλεχος του ιού στο αίμα του και συνεπώς θα αποτελεί κόκκινο πανί για την Blue Umbrella, γιατί σε αντίθεση με τα εργαστηριακά έμβρυα που ο ιός διοχετεύεται χειρουργικά, το μωρό του Ethan προέκυψε (και προφανώς ανέπτυξε τις όποιες ικανότητες που πιθανών να είναι παρόμοιες με εκείνες της Eveline) με φυσική διαδικασία. Άλλωστε, όπως ξέρουμε, η φύση πάντα βρίσκει τρόπο εκεί που σταματά η ανθρώπινη παρέμβαση. Το να βγει το μωρό αυτό στον κόσμο θα είχε καταστροφικές συνέπειες. Οπότε το να θέλει ο Chris να το εξολοθρεύσει, φαντάζει πέρα για πέρα λογικό. Λαμβάνοντας υπόψη το όλο μυστικιστικό κλίμα του Village (όπως το αντίστοιχο του 4) -στη προκειμένη περίπτωση με τις θυσίες, τους τράγους, τις μάγισσες και όλα τα σχετικά- είναι λογικό να αναπτυχθεί ένα είδους θρησκευτικής λατρείας γύρω από τον συγκεκριμένο απόγονο.

Ειδικά, απ’ τη στιγμή που προέκυψε σαν ένας άλλος μεσσίας με φυσικό τρόπο. Αν αναλογιστούμε ότι ο βασικός στόχος της Umbrella, αλλά και όλων των υψηλά ιστάμενών της (από τον Spencer μέχρι τον Albert και την Alex Wesker) ήταν η δημιουργία του τέλειου γονιδιακά ανθρώπου, μπορεί εύκολα μια σέκτα από Elite (κρίνοντας από τις αρχοντικά ντυμένες γυναίκες με τα μεγάλα καπέλα που είδαμε), να έχει εγκατασταθεί στο χωριό, έχοντας εισχωρήσει τον T-Virus ή κάποια μετάλλαξή του στο αίμα τους και να πειραματίζεται με τους κατοίκους, ώστε να δημιουργήσει αντισώματα που θα τους αποτρέψουν από την όποια μετάλλαξη. Σε αυτό το σημείο, κάνουν νόημα οι φήμες που ακούγονται για την επιστροφή των ζόμπι, αφού όπως γνωρίζουμε και είπαμε και παραπάνω, οι πιο αδύναμοι οργανισμοί που δεν μπορούν να αφομοιώσουν τον ιό, είναι οι πρώτοι που μεταλλάσσονται σε ζόμπι πέρα των όποιων άλλων μεταλλάξεων.

Μια σκηνή που πέρασε λίγο απαρατήρητη στο trailer είναι εκείνη που δείχνει έναν μυστήριο γυναίκειο χαρακτήρα να ρουφάει αίμα από το χέρι κάποιου. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτός ο κάποιος να είναι ο Ethan, ο οποίος ίσως κρύβει αυτά τα αντισώματα στο αίμα του, ως εκείνος που επέζησε και έδωσε ζωή στον «τέλειο» άνθρωπο που οι Elite θα εκλάβουν ως μεσσία ή τουλάχιστον έτσι μπορεί να αφήσουν να πιστεύουν οι ακόλουθοι της σέκτας για να χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι το μωρό για λογαριασμό τους.


Σίγουρα όλα τα παραπάνω στηρίζονται στη σφαίρα της φαντασίας και εικασιών, οπότε λάβετε τις πληροφορίες αυτές με την ανάλογη επιφυλακτικότητα. Όσο πλησιάζουμε στην κυκλοφορία και λαμβάνουμε περισσότερες πληροφορίες από την Capcom, θα ρίχνουμε ολοένα και περισσότερο φως στο τι μπορεί να μας επιφυλάσσει το Village. Το σίγουρο είναι ότι έχει όλα τα φόντα να συνδέσει όλα τα τόξα της ιστορίας του Resident Evil σύμπαντος, κλείνοντας ότι κενά και ερωτήματα υπήρχαν ως τώρα. Σε αυτό επίσης μπορεί να συνεισφέρει και το φημολογούμενο remake του Resident Evil 4, πριν πατήσουμε το πόδι μας στο σκοτεινό χωριό. Αν λοιπόν φοβάστε ότι η σειρά θα απομακρυνθεί από αυτό που ξέρατε και αγαπάτε, επενδύοντας αμιγώς στο υπερφυσικό, δεν υπάρχει λόγος. Πιστεύω πως όλο αυτό το μυστικιστικό του πράγματος είναι απλά το περιτύλιγμα για κάτι αρρωστημένα τρομακτικό αυτή τη φορά. Θυμηθείτε το.

Εσάς ποιες είναι οι σκέψεις σας; Περιμένουμε με ενδιαφέρον τα σχόλιά σας!