Τα anime που θα δείτε χαλαρά μέσα στο καλοκαίρι

Αυτές είναι οι δικές μας προτάσεις για όσους ψάχνονται και δεν ξέρουν τι να δουν
17 Ιουλίου 2020 09:50
Τα anime που θα δείτε χαλαρά μέσα στο καλοκαίρι

Το καλοκαιράκι έχει φτάσει και μιας και βρισκόμαστε στα μέσα λοιπόν αυτού, πολλοί είναι αυτοί που αναλώνουν τον χρόνο της καθημερινότητάς τους στην θάλασσα, τα beach bar και ταβέρνες. Όταν όμως φτάνει η ώρα για την επιστροφής στο σπίτι επικρατεί μία μικρής τάξεως σύγχυσης στο κεφάλι γιατί πολύ απλά δεν ξέρεις τι να κάνει με το υπόλοιπο της ημέρας σου.

Όχι, το άρθρο αυτό δεν θα σας δώσει συνταγές για cocktails, ούτε θα σας μάθει το μυστικό για το «πώς θα μαυρίσετε στην παραλία σε 60 λεπτά». Που χρησιμεύει; Όσοι είστε fan των anime αλλά και όχι μόνο θα σας προτείνει μερικές anime σειρές, είτε συνέχειες από προηγούμενες σεζόν είτε εντελώς νέες για να απολαύσετε το υπόλοιπο του καλοκαιριού σας ακόμη πιο…ιαπωνικά! Συνήθως, τα καλοκαίρια για την anime βιομηχανία δεν φέρνουν νέες σεζόν μιας και πολλά anime συνηθίζουν να κάνουν το ντεμπούτο τους από τις αρχές του φθινοπώρου.

Παρόλα αυτά το καλοκαίρι του 2020 είναι διαφορετικό. Ο λόγος για αυτή την διαφορετικότητα όπως γνωρίζετε είναι η πανδημία που πέρασε –και συνεχίζει να περνά ο πλανήτης- με τον κορωνοϊό. Ο ιός ανάγκασε τα στούντιο να «κλείσουν» προσωρινά διότι οι επικεφαλείς έδωσαν βάση στην υγεία των υπαλλήλων τους. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες anime σειρές που θα έκαναν το ντεμπούτο τους την άνοιξη να μεταφερθούν για το καλοκαίρι. Μιας και αυτές οι σειρές είναι πολλές, λογικό και επόμενο να επικρατεί αυτή η σύγχυση που ανέφερα και πιο πάνω για το ποια σειρά να επιλέξει κάποιος να δει, ή απλά μπορεί να μην γνωρίζει ποιες πραγματοποιούν πρεμιέρα το καλοκαίρι.

Στις παρακάτω γραμμές θα σας μεταφέρω μερικές δικές μου προτάσεις για εσάς που θέλετε να βουτήξετε στην ιαπωνική κουλτούρα. Να σημειωθεί, επίσης, πως δεν μπήκαν με κάποια συγκεκριμένη σειρά ή προτίμηση. Ξεκινάμε!

Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu 2nd

Θα ξεκινήσω με το Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu (εν συντομία Re:Zero). Το καλοκαίρι έφερε την πολυπόθητη δεύτερη σεζόν του anime έτσι ώστε να μάθουμε επιτέλους την συνέχεια στο θρίλερ που επικρατεί γύρω από την κατάσταση του Subaru και της Emilia. Θεωρητικά, αυτή την φορά θα λάβουμε περισσότερες απαντήσεις για το που βρίσκεται ο πρωταγωνιστής μας και για ποιο σκοπό μεταφέρθηκε σε αυτόν τον παράλληλο κόσμο. Ο νέος κύκλος έχει κάνει ήδη την πρεμιέρα του από τις 8 Ιουλίου.

The God of High School

Το The God of High School είναι μία νέα anime σειρά που κλείνει το μάτι σε δύο είδη ανθρώπων. Σε αυτούς που θέλουν ανέμελα σχολικά χρόνια και σε αυτούς που αρέσκονται στη ξέφρενη δράση. Τα γεγονότα του anime ακολουθούν έναν μαθητή λυκείου, ο οποίος μαζί με τους φίλους του συμμετέχει σε ένα “επικό τουρνουά” πυγμαχίας. Οι πρωταγωνιστές μας φέρουν μοναδικές δυνάμεις που μάλιστα δανείζονται από θεότητες και αυτό υπόσχεται να κάνει τις αναμετρήσεις τους φοβερά…θεαματικές. Το The God of High School έχει κάνει και αυτό ήδη την πρεμιέρα του από τις 6 Ιουλίου και μπορείτε να το βρείτε διαθέσιμο σε διάφορες streaming υπηρεσίες που φιλοξενούν anime.

Sword Art Online: Alicization - War of Underworld 2nd Season

Ένα  ακόμη «καυτό» anime για να ανεβάσει την θερμοκρασία του καλοκαιριού είναι ο νέος κύκλος του Sword Art Online: Alicization. Η νέα σεζόν ονομάζεται "Ward of Underworld" και μάλιστα θα είναι και η τελευταία για την ψηφιακή περιπέτεια, ή καλύτερα, το ψηφιακό «θρίλερ» του Kirito και της παρέας του. Αποτελεί άλλωστε την τελευταία σεζόν και είμαστε έτοιμοι για ένα –το λιγότερο- εντυπωσιακό φινάλε μιας και όλοι σύμμαχοι θα βάλουν τα δυνατά τους για να δώσουν ένα τέλος στην καινούργια τρομακτική απειλή που αντιμετωπίζουν. Ο νέος κύκλος έκανε πρεμιέρα την περασμένη Κυριακή στις 12 Ιουλίου.

Japan Sinks: 2020

Τώρα πάμε σε ένα νέο και άκρως ενδιαφέρον anime από την πλευρά του Netflix. Αυτό είναι το Japan Sinks: 2020, την πρώτη anime μεταφορά του best-seller μυθιστορήματος δια χειρός του Sakyo Komatsu που «ανέβηκε» στα ράφια της αγοράς το 1973. Η ιστορία έχει ως εξής: Μία οικογένεια περνά μία όμορφη και ήρεμη ημέρα. Όμως, ξαφνικά όλα αλλάζουν και η ήρεμη Ιαπωνία μετατρέπεται σε ένα απόλυτο χάος, καθώς μία σειρά καταστροφικών σεισμών καταφέρνει να «βυθίσει» τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Την σκηνοθεσία της anime μεταφοράς έχει αναλάβει ο Masaaki Yuasa (Devilman Crybaby). Το Japan Sinks: 2020 έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 9 Ιουλίου, επομένως, όσοι ψάχνετε ένα πιο ρεαλιστικό anime με αρκετά πιο προσγειωμένο ύφος και θρίλερ στοιχεία, τότε το εν λόγω anime αποτελεί ιδανική επιλογή για εσάς.

Boruto: Naruto Next Generations

Δε θα μπορουσα να μην συμπεριλάβω ένα από τα πιο διαδεδομένα ονόματα του κόσμου των anime. Εδώ και λίγες ημέρες, το διάλειμμα για τον γιο του Naruto έφτασε στο τέλος του και πλέον, ο νεαρός Shinobi έχει επιστρέψει κανονικά στην καθημερινότητά του, μαθαίνοντας νέα Jutsus και φυσικά να αντιμετωπίζει ακόμη περισσότερες απειλές. 

One Piece

Δε νομίζω ότι χρειάζονται πολλές συστάσεις για το One Piece. Ο «Τιτάνας» των shonen συνεχίζει ακάθεκτα να μας ταξιδεύει στις άγριες θάλασσες του ωκεανού προσφέροντας μας ακόμα περισσότερες πειρατικές περιπέτειες. Μετά την παύση της σειράς λόγω κορωνοϊού, ο Luffy έχει επιστρέψει κανονικά μαζί με το υπόλοιπο ξέφρενο πλήρωμα για να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί ότι «γεννήσει» το μυαλό του δημιουργού.

Αυτές είναι μερικές από τις προτάσεις μας για να αράξετε όπου θα είστε αυτό το καλοκαίρι και να δείτε χαλαροί μερικές από τις καλύτερες anime σειρές εκεί έξω. Προσπαθούμε πάντα να σας μεταφέρουμε σειρές και ταινίες της anime πλευράς τις οποίες έχουμε παρακολουθήσει. Τέλος, αν υπάρχουν κάποιες σειρές που θέλετε και εσείς να προτείνετε και λείπουν από τη λίστα, γράψτε τις στα σχόλια.