Οι χώρες με το ταχύτερο internet στον κόσμο  

Είναι πολλά τα Mbps!

Οι χώρες με το ταχύτερο internet στον κόσμο

Η Akamai είναι μία εταιρία η οποία συλλέγει κάθε είδους δεδομένα για τη χρήση του διαδικτύου παγκοσμίως. Η συγκεκριμένη εταιρία έχει εκδώσει μία λίστα με το μέσο όρο ταχύτητας του internet κάθε χώρας. Η ίδια ανανεώνει συνεχώς τη λίστα της και στον παρακάτω πίνακα φαίνονται τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου του 2014, ενώ στοιχεία έχουν δημοσιευθεί και για την Ελλάδα. 

Πρώτη στην λίστα ίσως και αναμενόμενα βέβαια, βρίσκεται η Νότιος Κορέα. Η χώρα αυτή αν και δεν πρωτοστάτησε εξαιτίας ίσως των γεγονότων με την Βόρειο Κορέα, τις τελευταίες δεκαετίες έχει γνωρίσει μία τεράστια τεχνολογική άνθηση. Το 2008 η Νότιος Κορέα βρισκόταν στην 5η θέση στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, ενώ στη χώρα εδρεύουν εταιρίες που μας απασχολούν καθημερινά στην ειδησεογραφία όπως  η LG και η Samsung, ενώ εκεί γνωρίσαμε και μεγάλα δείγματα ρομποτικής. Για τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, η Seoul, πρωτεύουσα της Νοτίου Κορέας, θεωρείται η τεχνολογική πρωτεύουσα του κόσμου. Έτσι θα μπορούσε να δικαιολογηθεί, λοιπόν, η πρώτη θέση που κατέχει στον τομέα του internet η οποία μάλιστα έχει τεράστια διαφορά από τα υπόλοιπα κράτη.

Επόμενες στην λίστα βρίσκονται η Κίνα και η Ιαπωνία. Η Κίνα μέσω ενός μεγάλου κρατικού παρεμβατισμού γνωρίζει μια τεράστια βιομηχανική ανάπτυξη και λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα θέματα της τεχνολογίας. Η Ιαπωνία επίσης, όλοι ξέρουμε πως έχει πρωτοστατήσει εδώ και χρόνια στην τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη με αποτέλεσμα να μας φαίνεται τελείως φυσιολογική και η δική της θέση στον κόσμο του internet. Στην λίστα από την 4η θέση και μετά εμφανίζονται οι χώρες τις Ευρώπης, ενώ αίσθηση προκαλεί και η θέση των ΗΠΑ αφού δε βρίσκονται μέσα στην πρώτη δεκάδα, ωστόσο κανονισμοί της Washington προς τους παρόχους έχουν συμβάλει ήδη αρκετά στην αύξηση του μέσου όρου ταχύτητας με πολύ γρήγορους ρυθμούς.        

Τέλος, όσον αφορά την χώρα μας, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πολύ από το τρίτο τρίμηνο του 2013, τότε που Akamai υπολόγιζε την ταχύτητα της Ελλάδας κάτω από 4 Mbps. Πλέον, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας η ταχύτητα που παρατηρείται στην Ελλάδα κατά μέσω όρο είναι τα 9.64Mbps γεγονός που την κατατάσσει στην 92η θέση ανάμεσα σε 197 χώρες, λίγο ψηλότερα από Κύπρο και Ιταλία.  

Θέση χώρας Χώρα Μέσος όρος ταχύτητας/Mbps
1. Νότιος Κορέα 25,3
2. Κίνα (Hong Kong) 16,3
3. Ιαπωνία 15,0
4. Ελβετία 14,5
5. Σουηδία 14,1
6. Ολλανδία 14,0
7. Ιρλανδία 13,9
8. Τσεχία  12,3
9. Σιγκαπούρη 12,2
10. Φιλανδία 11,7

Εσείς πόσο ικανοποιημένοι είστε από τον πάροχό σας; Πλησιάζετε τον μέσο όρο της Ελλάδας; Πείτε μας στα σχόλια.

Ροη ειδησεων