Όλα τα gaming events του καλοκαιριού

Αναλυτικό πρόγραμμα που θα ενημερώνεται διαρκώς!
11 Ιουνίου 2020 20:44
Όλα τα gaming events του καλοκαιριού

Σαν σήμερα, 11 Ιουνίου του 2020, η E3 2020 θα είχε μόλις ολοκληρωθεί. Θα είχαμε δει τις συνεντεύξεις Τύπου όλων των εταιριών και τα περισσότερα παιχνίδια που θα παίζαμε φέτος.

Τελικά η φετινή χρονιά ήταν αρκετά διαφορετική, αφού η πανδημία άλλαξε ριζικά τα σχέδια των εταιριών. Για πρώτη φορά, λοιπόν, έχουμε ένα καλοκαίρι γεμάτο gaming events και όχι μια εβδομάδα με όλες τις παρουσιάσεις μαζί. Το πρόγραμμα έχει αλλάξει ριζικά και πολλά νέα gaming events έχουν γεννηθεί για να δώσουν 'ψηφιακό χώρο' στους ανεξάρτητους developers να αποκαλύψουν τα παιχνίδια τους. Η ανακατάταξη αυτή είναι πολύ εύκολο να μπερδέψει κάποιον, μιας και ο αριθμός των προγραμματισμένων εκδηλώσεων είναι αρκετά μεγάλος. Για το λόγο αυτό σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε τα αξιοσημείωτα gaming events του καλοκαιριού για να σας διευκολύνουμε. 

Πριν ξεκινήσουμε πρέπει να σημειωθεί πως αυτό το άρθρο θα ενημερώνεται διαρκώς όταν ανακοινώνονται νέα events. Για παράδειγμα μέσα στο καλοκαίρι θα πραγματοποιήσει ένα σόου και η Devolver Digital, αλλά και η IGDA Indie Showcase. Για την ώρα και οι δύο εκδηλώσεις δεν έχουν ημερομηνία. Ομοίως για την ώρα και η Nintendo δεν έχει αποκαλύψει πότε θα πραγματοποιηθεί το παραδοσιακό της καλοκαιρινό Nintendo Direct. Τέλος, να τονίσουμε πως το παρακάτω χρονοδιάγραμμα είναι σε ώρες Ελλάδος.

Συγκεντρωτικά events


Summer Game Fest

Πρόκειται για μια διοργάνωση την οποία επιμελείται ο παραγωγός των The Game Awards, Geoff Keighley, και η οποία θα φιλοξενήσει όλα τα σόου του καλοκαιριού και πολλές ακόμη ανακοινώσεις. Για παράδειγμα το tech demo της Unreal Engine 5 αποκαλύφθηκε μέσα από το εν λόγω event. Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα του Summer Game Fest πατώντας εδώ.

Χρονικό πλαίσιο: Μάιο με Αύγουστο


Xbox 20/20

Ξεκινώντας το Μάιο με την αποκάλυψη των πρώτων παιχνιδιών μερικών third-party συνεργατών της Microsoft, το Xbox 20/20 είναι το πλάνο της Microsoft για να μας προετοιμάσει για την κυκλοφορία του Xbox Series X. Για την ώρα δε γνωρίζουμε πότε να περιμένουμε τις ανακοινώσεις του Ιουνίου, ενώ ο Ιούλιος θα φιλοξενήσεις το σόου που θα πραγματοποιούσε κανονικά στην E3 η εταιρία, δείχνοντας το μέλλον των Xbox Game Studios.

Χρονικό πλαίσιο: Μηνιαίες ανακοίνωσες/events μέχρι την κυκλοφορία του Xbox Series X


IGN‘s Summer of Gaming

Το γνωστό μέσο του εξωτερικού διοργανώνει κάτι αντίστοιχο με το Summer Game Fest, δηλαδή ένα event που φιλοξενεί διάφορες ανακοινώσεις και παρουσιάσεις indie δημιουργών και όχι μόνο. Για την ώρα είδαμε αποκαλύψεις indie τίτλων και φρέσκα gameplay πλάνα από επερχόμενες κυκλοφορίες. Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα πατώντας εδώ.

Χρονικό πλαίσιο: 10 Ιουνίου με 25 Ιουνίου


The Escapist Indie Showcase

Σε συνεργασία με το GOG.com, το The Escapist Indie Showcase θα δώσει το βήμα σε περισσότερα από 70 διαφορετικά indie παιχνίδια από στούντιο παγκοσμίως. Θα περιλαμβάνει νέα trailers, συνεντεύξεις και ανακοινώσεις. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε από το YouTube κανάλι του μέσου.

Χρονικό πλαίσιο: 11 Ιούνιου με 14 Ιουνίου


Guerrilla Collective

Ένα ακόμη event που θα φιλοξενήσει ανακοινώσεις στο στυλ του Summer Game Fest και στο οποίο θα συμμετέχουν αξιοσημείωτες ομάδες και στούντιο όπως οι Larian Studios, SEGA και Paradox. Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στην επίσημη ιστοσελίδα του, ενώ η μετάδοσή του θα γίνει στο Twitch.

Χρονικό πλαίσιο: 13 με 15 Ιουνίου


The Steam Game Festival: Summer Edition

Το ετήσιο φεστιβάλ του Steam επιστρέφει και φέτος ανεπηρέαστο. Πρόκειται για κάτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα events της λίστας, αφού δε θα εστιάζει στις νέες ανακοινώσεις, αλλά θα δίνει στους παίκτες τη δυνατότητα να παίξουν μελλοντικά παιχνίδια που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα. Περισσότερες πληροφορίες για να συμμετέχετε θα βρείτε πατώντας εδώ.

Χρονικό πλαίσιο: 16 με 22 Ιουνίου


BIG Digital – Brazil’s Independent Games Festival

Το μεγαλύτερο gaming σόου της Βραζιλίας φέτος θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά και αναμένεται να περιλαμβάνει παρουσιάσεις νέων gameplay πλάνων και ειδικά livestreams.

Χρονικό πλαίσιο: 22 με 26 Ιουνίου


GameSpot‘s Play For All

Όπως και άλλα μέσα του εξωτερικού, έτσι και το GameSpot έχει προσκαλέσει developers και γνωστές προσωπικότητες του ίντερνετ για ειδικά live streams με φιλανθρωπικό σκοπό, αλλά και παρουσιάσεις νέων παιχνιδιών και πληροφορίων.

Χρονικό πλαίσιο: Ιούνιος – Ιούλιος


Gamescom 2020

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή gaming έκθεση φέτος θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά. Αναμένεται να περιλαμβάνει πολλές αξιοσημείωτες ανακοινώσεις, αφού θα περιλαμβάνει το ετήσιο σόου Gamescom’s Opening Night Live, το οποίο διοργανώνει ο Geoff Keighley.

Χρονικό πλαίσιο: 27 με 30 Αυγούστου


Μεμονωμένα σόου


Destiny 2: The Next Chapter

Η Bungie άνοιξε τα χαρτιά της για το μέλλον του διάσημου Games As A Service τίτλου, ανακοινώνοντας δύο νέα expansions και next-gen εκδόσεις για PlayStation 5 και Xbox Series X.

Ημερομηνία και ώρα: 9 Ιουνίου

Βρείτε όλες τις ανακοινώσεις πατώντας εδώ


PlayStation 5: Το Μέλλον του Gaming

Η μεγάλη στιγμή του PlayStation 5. Η Sony έχει ετοιμάσει ένα μεγάλο event για σήμερα Πέμπτη 11 Ιουνίου, στο οποίο αναμένεται να δούμε τα παιχνίδια της κονσόλας, παίρνοντας μια γερή γεύση από τη νέα γενιά κονσολών. Η ζωντανή μετάδοση θα έχει διάρκεια μία ώρα και είναι ίσως η πιο αναμενόμενη του καλοκαιριού για πολλούς gamers.

Ημερομηνία και ώρα: Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 11:00 μ.μ.

Παρακολουθείστε το στα: TwitchYouTube


The PC Gaming Show

Η παρουσίαση του PC Gamer επιστρέφει για άλλη μια χρονιά και όπως αποκαλύπτει και το όνομά της θα εστιάσει σε παιχνίδια και ανακοινώσεις που αφορούν κατά βάση τους παίκτες που έχουν ως κύρια πλατφόρμα τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ημερομηνία και ώρα: Σάββατο 13 Ιουνίου στις 10:00 μ.μ.

Παρακολουθείστε το στα: TwitchYouTube


The Future Games Show

Αμέσως μετά το φινάλε του PC Gaming Show θα λάβει χώρα το αδερφικό του σόου που διοργανώνεται από το GamesRadar+. Την παρουσίαση έχουν αναλάβει οι Nolan North και Emily Rose, δηλαδή ο Nate και η Elena από τα Uncharted παιχνίδια. Μπορείτε να περιμένετε νέα trailers και άλλες ανακοινώσεις και παρουσιάσεις.

Ημερομηνία και ώρα: Κυριακή 14 Ιουνίου στις 12:30 π.μ.

Παρακολουθείστε το στα: TwitchYouTube


UploadVR Showcase: Summer Edition

Για άλλη μια χρονιά το μέσο του εξωτερικού διοργανώνει ένα ειδικό event με ανακοινώσεις που αφορούν τον κόσμο του Virtual Reality.

Ημερομηνία και ώρα: Τρίτη 16 Ιουνίου στις 7:00μ.μ.

Παρακολουθείστε το στα: TwitchYouTube


EA Play Live 2020

Η συνηθισμένη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η EA λίγες μέρες πριν την E3 δε θα λείψει ούτε φέτος. Το σόου θα πραγματοποιηθεί προφανώς ψηφιακά και αναμένεται να δούμε ίσως το επόμενο Battlefield, αθλητικούς τίτλους και νέες Star Wars εμπειρίες.

Ημερομηνία και ώρα: Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 2:00 π.μ.

Παρακολουθείστε το στα: TwitchYouTube


Day of the Devs + The Game Awards Developer Showcase

Το event του Geoff Keighley θα φιλοξενήσει φέτος τη γνωστή indie παρουσίαση της Double Fine που θα διεξαχθεί σε δύο τμήματα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αντίστοιχα.

Ημερομηνία και ώρα: Δευτέρα 22 Ιουνίου και Δευτέρα 20 Ιουλίου

Παρακολουθείστε το στα: Θα ανακοινωθεί προσεχώς


New Game+ Expo

Μια ξεχωριστή παρουσίαση με ξεκάθαρο άρωμα Ιαπωνίας. Για το σόου έδωσαν τα χέρια γίγαντες της ιαπωνικής gaming σκηνής όπως οι Koei Tecmo, Sega, Atlus και Arc System Works και έτσι αναμένεται να έχει πολλές αξιοσημείωτες ανακοινώσεις.

Ημερομηνία και ώρα: Τρίτη 11 Ιουνίου στις 6 μ.μ.

Παρακολουθείστε το στο: Twitch


Marvel’s Avengers: War Table

Square Enix και Crystal Dynamics δηλώνουν έτοιμες να παρουσιάσουν αναλυτικά μια από τις μεγαλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς. Το παιχνίδι υπερπαραγωγή θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο και το συγκεκριμένο event θα λύσει όλες μας τις απορίες.

Ημερομηνία και ώρα: Τετάρτη 24 Ιουνίου

Παρακολουθείστε το στα: Θα ανακοινωθεί προσεχώς


Cyberpunk 2077: Night City Wire

Όπως αποκαλύπτει και η ονομασία του σόου, η CD Projekt RED θα μας δείξει αναλυτικά τον κόσμο του Cyberpunk 2077. Πρόκειται για ίσως το πιο αναμενόμενο παιχνίδι της χρονιάς, οπότε δε χρειάζονται περισσότερες συστάσεις.

Ημερομηνία και ώρα: Πέμπτη 25 Ιουνίου

Παρακολουθείστε το στα: Θα ανακοινωθεί προσεχώς


TennoCon

Το ετήσιο event της Digital Extremes που θα αποκαλύψει το μέλλον του Warframe.

Ημερομηνία και ώρα: Σάββατο 11 Ιουλίου στις 6:00 μ.μ.

Παρακολουθείστε το στα: TwitchYouTube


Ubisoft Forward

Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Ubisoft που λάμβανε χώρα στο πλαίσιο της E3 φέτος θα πάρει 'ψηφιακή σάρκα και οστά'. Η γαλλική εταιρία αναμένεται να μας δείξει περισσότερα από το Assassin’s Creed Valhalla και άλλες επερχόμενες κυκλοφορίες της όπως για παράδειγμα το Watch Dogs: Legion.

Ημερομηνία και ώρα: Κυριακή 12 Ιουλίου στις 10:00 μ.μ.

Παρακολουθείστε το στα: TwitchYouTube