Ρεαλιστικές προβλέψεις για το αποψινό event του PS5

Ρίχνουμε μια ματιά στις επικρατέστερες φήμες και εικασίες
11 Ιουνίου 2020 12:30
Ρεαλιστικές προβλέψεις για το αποψινό event του PS5

Μετά από πολλούς μήνες, ίσως και χρόνια αν αναλογιστούμε πως το PlayStation 5 ανακοινώθηκε επίσημα πέρυσι, η Sony είναι έτοιμη να ανοίξει τα χαρτιά της. Ο κολοσσός του gaming προσέγγισε την κυκλοφορία της νέας του κονσόλας αρκετά διαφορετικά και σε αντίθεση με το PS4 που είχε ήδη αποκαλυφθεί μαζί με διάφορα παιχνίδια από το Φεβρουάριο του έτους κυκλοφορίας του, αυτή τη φορά γνωρίζουμε μόνο πληροφορίες για το ιδιαίτερο DualSense χειριστήριο και τις τεχνικές προδιαγραφές της κονσόλας.

Σε λίγες ώρες από τώρα, ωστόσο, το πεδίο θα είναι ξεκάθαρο. Προσωπικά μου άρεσε πάντα να πιάνω την “κρυστάλλινη σφαίρα” πριν από τέτοιου είδους events. Έτσι, λοιπόν, και τώρα αναλογιζόμενος πάντα τις πολλές φήμες και διαρροές που έχουν ακολουθήσει τους τελευταίους μήνες θα κάνω μερικές  όσο πιο ρεαλιστικές προβλέψεις για το τι θα μας δείξει η Sony, λαμβάνοντας υπόψη και την φημολογία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση ας δούμε μερικά όνειρα που μπορεί πολύ σύντομα να γίνουν πραγματικότητα!


Demon's Souls Remake

Ήδη γνωρίζουμε από επίσημα χείλη πως η Bluepoint Games εργάζεται σε ένα remake ενός θρυλικού και λατρεμένου παιχνιδιού, το οποίο θα είναι αποκλειστικότητα του PS5. Έχουν ακουστεί πολλές φήμες και εικασίες για το τι μπορεί να είναι αυτό το project, όπως παραδείγματος χάρη μια επιστροφή της σειράς SOCOM. Ωστόσο, με διαφορά η επικρατέστερη φήμη κάνει λόγο για επιστροφή ενός πονήματος της FromSoftware, το οποίο ακούει φυσικά στο όνομα Demon's Souls. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που ουσιαστικά ξεκίνησε ένα νέο genre στο gaming και έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στη βιομηχανία, χάρη και στα άκρως επιτυχημένα παιχνίδια της σειράς Dark Souls που ακολούθησαν και έλαβαν διθυραμβικά σχόλια.

Σίγουρα πρόκειται για μία ανακοίνωση που η κοινότητα θα λατρέψει, αφού χιλιάδες παίκτες ζητούν εδώ και καιρό να ‘ξεκολλήσει’ ο τίτλος από το PlayStation 3.

Για την ιστορία μία ακόμη φήμη μου που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου τελευταία θέλει την Bluepoint να συνεργάζεται μαζί με ένα ακόμη studio για να προσφέρει και ένα remaster του BloodBorne, το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές του PlayStation 4. Ανεξαρτήτως, ό,τι και αν ετοιμάζει η Bluepoint θα το μάθουμε σύντομα, αφού μάλλον είναι ένα από τα ‘σιγουράκια’ του event.

Επιστροφή των Silent Hill

Μία ακόμη φήμη που έχει κάνει το γύρο του ίντερνετ τελευταία σχετίζεται με τη λατρεμένη Silent Hill σειρά της Konami. Πιο αναλυτικά, γίνεται λόγος για επανένωση της θρυλικής Team Silent, με ιδρυτικά μέλη όπως ο Keiichiro Toyama, Masahiro Ito και Akira Yamaoka να εργάζονται για άλλη μία φορά στη horror σειρά. Μάλιστα η φήμη επισημαίνει πως η ανάπτυξη του παιχνιδιού από την ίδια τη Sony και συγκεκριμένα από το Japan Studio.

Σίγουρα μία τέτοια ανακοίνωση, ακόμα και τώρα που θεωρητικά είμαστε προετοιμασμένοι, θα αναστατώσει το ίντερνετ. Μάλιστα αν σκεφτούμε και λίγο πονηρά η Sony είχε προτείνει στους gamers να παρακολουθήσουν την παρουσίαση φορώντας ακουστικά, κάτι που σίγουρα θα ωφελούσε ένα horror παιχνίδι. Έτσι δεν είναι;

Horizon Ζero Dawn 2

Αν και θεωρητικά δεν είναι κάποια σπουδαία πρόβλεψη, μιας και ανοιχτές θέσεις εργασίας στην Guerrilla Games όσο και δηλώσεις στελεχών, developers και ηθοποιών έχουν αποκαλύψει πρακτικά το sequel, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως πρόκειται για μία τρομερά αναμενόμενη ανακοίνωση. Το πρώτο παιχνίδι είχε πουλήσει εκατομμύρια και είχε λατρευτεί τόσο από τους παίκτες όσο και από τους κριτικούς, με τον τεχνικό τομέα, αλλά και την ευφάνταστη sci-fi ιστορία του να ξεχωρίζουν. Η νέα περιπέτεια της Aloy αναμένεται για άλλη μία φορά να ρίξει σαγόνια με τον τεχνικό της τομέα, αφού η Guerrilla Games είναι μία από τις πιο ικανές ομάδες της βιομηχανίας, όσον αφορά το οπτικό αποτέλεσμα.

Σίγουρα δεν είναι θέμα το ‘αν’ θα υπάρξει sequel, αλλά κυρίως το ‘πότε’ θα δούμε την ανακοίνωσή του. Και αναρωτιέμαι, λοιπόν, ποια καλύτερη στιγμή από το πρώτο event μίας κονσόλας για να παρουσιάσεις ένα τόσο οπτικά εντυπωσιακό παιχνίδι;

Spider-Man 2/ Ratchet & Clank

Η Insomniac Games είναι ένα στούντιο που η Sony πρόσθεσε σχετικά πρόσφατα στο ρόστερ της. Πριν από περίπου δύο χρόνια μας είχε χαρίσει το Spider-Man, το οποίο ήταν χωρίς καμία υπερβολή ένα από τα μεγαλύτερα system seller για το PS4, προσελκύοντας εκατομμύρια παίκτες και εξαιρετικές κριτικές. Το φινάλε του παιχνιδιού μας προϊδέαζε πως θα υπάρξει sequel, κάτι που δεν αποτελεί βέβαια έκπληξη για όποιον έχει ρίξει μια ματιά στην εμπορική πορεία του παιχνιδιού.

Ωστόσο, το Spider-Man δεν είναι το μόνο παιχνίδι της Insomniac, το οποίο τελείωσε κατά αυτό τον τρόπο. Το πρόσφατο Ratchet & Clank που ήταν επίσης αποκλειστικότητα του PlayStation 4 άφηνε στο τέλος του να εννοηθεί πως θα υπάρξει συνέχεια. Με την ομάδα να βρίσκεται πλέον και επίσημα στο first-party δυναμικό της Sony και μιας και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την κυκλοφορία του τελευταίου της παιχνιδιού, είναι πολύ πιθανόν να δούμε στην παρουσίαση του PlayStation 5 ποιο είναι το επόμενο βήμα της. Προσωπικά μιας και πραγματικά λατρεύω τη Ratchet & Clank θα ήθελα να δω τη συνέχεια στο PlayStation 5. Θεωρώ όμως πως και τα δύο σενάρια είναι πιθανά και μάλλον η Insomniac δεν θα απουσιάζει από το σημερινό σόου.

Gran Turismo 7

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το ‘Sport’ κεφάλαιο της σειράς και πρόσφατες διαρροές έχουν δείξει ότι η Polyphony Digital σίγουρα κάτι ετοιμάζει. Μάλιστα είναι και αρκετά συνηθισμένο οι κονσόλες να έχουν στο ντεμπούτο τους έναν racing τίτλο, μιας και αποτελεί ιδανική περίπτωση για να παρουσιάσει τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους. Στην περίπτωση του PlayStation 5 δηλαδή, θα είναι μια τέλεια επίδειξη για το ray tracing, τον 3D ήχο, αλλά και τις ιδιαιτερότητες του χειριστηρίου.

Μάλιστα στην επίσημη αποκάλυψη των χαρακτηριστικών DualSense, η Sony είχε αναφερθεί σε ένα παράδειγμα με οχήματα για να περιγράψει τη νέα δόνηση. Σε ποιο παιχνίδι να αναφερόταν άραγε;

Resident Evil 8

Τα τελευταία παιχνίδια της σειράς Resident Evil αποκαλύφθηκαν σε events της Sony, όπως για παράδειγμα το Resident Evil 3, το οποίο το είδαμε σε ένα πρόσφατο State of Play ή το Resident Evil 7, το οποίο το είχαμε δει σε συνέντευξη Tύπου της Sony στην E3. Με τις έντονες φήμες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου τελευταία και θέλουν το νέο κεφάλαιο να ονομάζεται Village δεν είναι απίθανο να δούμε την Capcom συνεργάζεται για άλλη μία φορά με την ομάδα του PlayStation για την αποκάλυψη του horror τίτλου. Μάλιστα ίσως να είναι και ένας από τους τίτλους μέσα από τους οποίους θα γνωρίσουμε το νέο PlayStation VR, αφού το 7ο κεφάλαιο είχε το αντίστοιχο VR mode του αποκλειστικά στο PlayStation για ένα χρόνο.

Εν τέλει θα είναι ένα σόου όνειρο για τους horror fans αν δούμε και το νέο Silent Hill και το νέο Resident Evil να ανακοινώνονται στην ίδια σκηνή. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις φήμες γύρω από το Resident Evil 8 πατώντας εδώ.

Ολοκαίνουργιο Crash bandicoot

Για πολύ καιρό ο Crash ήταν η μασκότ του PlayStation. Στη συνέχεια ο λατρεμένος χαρακτήρας δεν πέρασε και τα καλύτερα χρόνια του, μέχρις ότου τα πρόσφατα remasters της Activision να αναζωογονήσουν το ενδιαφέρον της gaming κοινότητας, σημειώνοντας εξαιρετική εμπορική πορεία. Εδώ και πολύ καιρό υπάρχουν φήμες πως ο Crash θα επιστρέψει και όχι με ένα απλό remaster, αλλά με ένα ολοκαίνουργιο κεφάλαιο αυτή τη φορά. Υπάρχει καλύτερο μέρος για να το δούμε αυτό το νέο κεφάλαιο από ότι η παρουσίαση της Sony;

Νέο AAA παιχνίδι Housemarque

Το 2018 η Housemarque είχε ανακοινώσει πώς θα κάνει τη μετάβαση σε ΑΑΑ παραγωγή. Βέβαια, για την ώρα δε γνωρίζουμε σε τι ακριβώς δουλεύει το στούντιο, αλλά πολλές φορές στο παρελθόν η ομάδα έχει συνεργαστεί με τη Sony, αφού τόσο το Matterfall του 2017 όσο και το Alienation, αλλά και το Resogun ήταν αποκλειστικότητες του οικοσυστήματος της Sony. Είναι πολύ πιθανόν, λοιπόν, να δούμε τη νέα μεγάλη παραγωγή της ομάδας στο σημερινό event του PlayStation 5, αφού το παιχνίδι φημολογείται πως θα είναι launch τίτλος.

Godfall

Το Godfall ήταν ίσως το πρώτο παιχνίδι του PlayStation 5 που είδαμε ποτέ. Αρχικά μάθαμε για την ύπαρξή του στα περασμένα Game Awards και από τότε οι νέες πληροφορίες έρχονται με το σταγονόμετρο. Είναι πολύ πιθανόν, λοιπόν, πως ο τίτλος δε θα απουσιάζει και από το σημερινό event, αφού μέχρι στιγμής έχουμε δει ελάχιστα πλάνα. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ξανά το πρώτο trailer που είχε δοθεί στα φώτα της δημοσιότητας για να φρεσκάρετε τη μνήμη σας.

Η Sony θα ανακοινώσει επίσημο cross-buy πρόγραμμα για τα παιχνίδια του PS4 και του PS5

Μία λίγο διαφορετική πρόβλεψη που αν και δεν έχει να κάνει με κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι, συνδέεται άμεσα με το οικοσύστημα κονσολών της Sony. Θεωρώ πολύ πιθανό πως η ομάδα του PlayStation, παράλληλα με την ανακοίνωση και την παρουσίαση των διαφόρων παιχνιδιών, θα αποκαλύψει επίσημα και cross-buy πρόγραμμά της για τα παιχνίδια του PS4 και του PS5. Κάτι που θα μοιάζει δηλαδή με το Smart Delivery που έχουμε δει από πλευρά του Xbox.

Ήδη από το πρόσφατο event της Bungie για το Destiny είδαμε μια third-party εταιρία να υποστηρίζει δωρεάν αναβαθμίσεις για παιχνίδια του PS4 στο PS5. Οπότε, αν η Sony ετοιμάζει κάτι πιο συγκεκριμένο σε αυτό το μέτωπο, λογικά θα το μάθουμε σήμερα.


Ποιες είναι οι δικές σας προβλέψεις για το σημερινό event της Sony; Περιμένουμε τα σχόλιά σας!