Xbox Game Pass Ultimate: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μερικές χρήσιμες συμβουλές
22 Ιουνίου 2019 15:53
Xbox Game Pass Ultimate: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Εδώ και αρκετό καιρό οι εγγεγραμμένοι χρήστες των υπηρεσιών της Microsoft, Xbox Live Gold και Xbox Game Pass ζητούσαν μια λύση που θα συνδύαζε τις δυο υπηρεσίες ώστε να μη χρειάζεται να πληρώνουν ξεχωριστές συνδρομές. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην E3 2019, η Microsoft έφερε ξανά στο προσκήνιο την βελτιωμένη εκδοχή της δημοφιλούς Xbox Game Pass υπηρεσίας της, που ακούει στο όνομα Xbox Game Pass Ultimateα και κάνει αυτό ακριβώς που ο κόσμος επιθυμούσε. Ενώνει δηλαδή σε ένα οικονομικό πακέτο όλες τις συνδρομητικές υπηρεσίες, ακόμα και το νέο ανακοινωθέν Game Pass για PC. Μετά λοιπόν τον αναλυτικό μας οδηγό που αφορά όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για το απλό Xbox Game Pass, ας δούμε τα πράγματα αναλυτικά και για το Ultimate.

Τι ακριβώς είναι το Xbox Game Pass Ultimate;

To Xbox Game Pass Ultimate είναι ένα πρόγραμμα που συνδυάζει δύο υπάρχουσες υπηρεσίες, το Xbox Game Pass και το Xbox Live Gold. Οι Ultimate συνδρομητές αντί γι’ αυτές τις ξεχωριστές -όπως γινόταν μέχρι τώρα- συνδρομές, θα έχουν πρόσβαση και στις δυο υπηρεσίες με μια μόνο ενιαία συνδρομή.

Το Xbox Live Gold παρέχει στους παίκτες πρόσβαση σε όλα τα online multiplayer παιχνίδια του Xbox One. Επίσης, κάθε μήνα οι παίκτες στο Xbox One και το Xbox 360 λαμβάνουν δωρεάν κάποια επιλεγμένα παιχνίδια, τα οποία μένουν για πάντα στο λογαριασμό τους, ενώ υπάρχουν και ειδικές εκπτώσεις για τους Gold συνδρομητές.

Το Xbox Game Pass είναι μια συνδρομητική υπηρεσία που προσφέρει πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη με πάνω από 100 επιλεγμένους τίτλους. Πολλοί το παρομοιάζουν ως το «Netflix» των βιντεοπαιχνιδιών. Από αυτά τα παιχνίδια μπορούμε να κατεβάσουμε όσα θέλουμε και να τα παίξουμε για όσο θέλουμε χωρίς περιορισμούς, όσο φυσικά κρατάμε ενεργή τη συνδρομή. Το περιεχόμενο της βιβλιοθήκης ανανεώνεται κάθε μήνα και περιλαμβάνει τόσο αποκλειστικά παιχνίδια των Xbox Game Studios, όσο και παιχνίδια third-party εταιριών. Στη λίστα βρίσκουμε κατά πλειοψηφία παιχνίδια του Xbox One. Ωστόσο, η λίστα εμπλουτίζεται συνεχώς και με τίτλους του Xbox 360 αλλά και του Original Xbox. Συγχρόνως, παρέχεται 10% έκπτωση για όλα τα DLCs των παιχνιδιών του Game Pass, ενώ αν κάποιος θέλει να αγοράσει μόνιμα κάποια ψηφιαική έκδοση τίτλου από τον κατάλογο του Game Pass, τότε έχει έκπτωση 20%.

Μετά την έντονη φημολογία που έκανε το γύρο του διαδικτύου, η Microsoft έφερε εν τέλη το Xbox Game Pass και στο PC με τα ίδια προνόμια. Σαφώς η λίστα των παιχνιδιών είναι αισθητά μικρότερη σε σχέση με αυτή της κονσόλας, ωστόσο περιλαμβάνει αποκλειστικούς τίτλους όπως Football Manager 2019, και ομοιώς 20% έκπτωση στη λίστα παιχνιδιών του Game Pass, καθώς και 10% έκπτωση αν κάποιος επιθυμεί να αγοράσει πρόσθετο περιεχόμενο.

Το Xbox Game Pass Ultimate με απλά λόγια περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω. Δηλαδή Xbox Live Gold, Xbox Game Pass για την κονσόλα και το Xbox Game Pass για το PC.

Πόσο κοστίζει το Xbox Game Pass Ultimate;

Η τιμή του ανέρχεται στα €12.99 το μήνα. Ωστόσο μετά την αποκάλυψή του στις 9 Ιουνίου στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της Microsoft για την E3 2019, ξεκίνησε να τρέχει μια προσφορά για τους νέους συνδρομητές όπου χρεώνει μόλις €1 τον πρώτο μήνα. Η προσφορά μπορεί να ενεργοποιηθεί μέχρι 30 Ιουνίου.

Αν έχω ήδη Xbox Game Pass ή Live Gold πρέπει να ακυρώσω τις συνδρομές μου;

Όχι, αν κάποιος κάνει εγγραφή στο Ultimate, οι ενεργές του συνδρομές συγχωνεύονται αυτόματα, χωρίς φυσικά να χάσει τον όποιο υπολειπόμενο χρόνο.

Τι γίνεται αν έχω ήδη προπληρωμένη συνδρομή στον λογαριασμό μου;

Ότι υπολειπόμενους μήνες έχουμε στον λογαριασμό μας, είτε αυτοί είναι μόνο σε Live Gold, είτε μόνο σε Game Pass ή υπόλοιπο και στο Live Gold και στο Game Pass, όλο αυτό το υπόλοιπο προστίθεται και μετατρέπεται πλέον σε ένα (Ultimate), που περιλαμβάνει και τα δυο.

Παράδειγμα Α:

Αν ήδη έχω 6 μήνες ακόμα Gold και 3 μήνες Game Pass, με την εγγραφή στο Ultimate, ακυρώνονται οι δύο αυτές συνδρομές και μετατρέπονται σε 9 μήνες Ultimate. Έτσι πλέον θα έχω 9 μήνες Ultimate που περιλαμβάνει και το Game Pass και την Gold συνδρομή.

Παράδειγμα Β:

Αν ήδη έχω 6 μήνες υπόλοιπο στο Xbox Live Gold, αλλά δεν έχω καθόλου Xbox Game Pass, με την εγγραφή στο Xbox Game Pass Ultimate, αυτοί οι 6 μήνες Gold μετατρέπονται σε Ultimate που περιλαμβάνει και το Game Pass και την Gold συνδρομή.

Παράδειγμα Γ:

Αν ήδη έχω 3 μήνες στο Xbox Game Pass, αλλά δεν έχω καθόλου Xbox Live Gold, με την εγγραφή στο Xbox Game Pass Ultimate αυτοί οι 3 μήνες Game Pass μετατρέπονται σε Ultimate που περιλαμβάνει και το Game Pass και την Gold συνδρομή.

Τι ακριβώς κερδίζω με το Xbox Game Pass Ultimate;

Το πρόγραμμα συγχωνεύει το Xbox Live Gold και το Xbox Game Pass σε μια συνδρομή και επίσης περιλαμβάνει όλα τα παιχνίδια από το Xbox Game Pass και το Xbox Game Pass για PC. Έτσι έχουμε:

  • Απεριόριστη πρόσβαση σε με λίστα με πάνω από 100 παιχνίδια για κονσόλα και υπολογιστή όπου εμπλουτίζεται κάθε μήνα. Ο πραγματικός αριθμός κατά τη σύνταξη του άρθρου ανέρχεται σε περισσότερα από 300 παιχνίδια (253 για το Xbox και 108 για το PC)
  • Οι τίτλοι παιχνιδιών των Xbox Game Studios είναι διαθέσιμοι από την 1η ημέρα κυκλοφορίας τους.
  • 20% έκπτωση για μόνιμη αγορά των τίτλων του Game Pass, καθώς και 10% έκπτωση αν κάποιος επιθυμεί να αγοράσει πρόσθετο περιεχόμενο (DLCs, Season Passes κ.α.).
  • Πρόσβαση στο Deals with Gold που προσφέρει αποκλειστικές εκπτώσεις σε παιχνίδια και DLCs.
  • Πρόσβαση στο Games with Gold όπου κάθε μήνα δίνονται δωρεάν συνήθως δυο παιχνίδια για το Xbox One και δυο Xbox 360 παιχνίδια, τα οποία είναι backward combatable.
  • Τέλος οι συνδρομητές θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν το Gears 5 Ultimate Edition μερικές μέρες νωρίτερα στην κονσόλα και στο PC τους. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τις Ultimate εκδόσεις μελλοντικών τίτλων των Xbox Game Studios.

 Χρήσιμο tip – Αναβαθμίστε την υπάρχουσα Gold ή Game Pass συνδρομή σας σε Xbox Game Pass Ultimate με €1

Από τις 9 Ιουνίου που ξεκίνησε η E3 2019, η Microsoft τρέχει μια προσφορά που αφορά την είσοδο στο Xbox Game Pass Ultimate με μόλις €1. Όταν η προσφορά λήξει, η χρέωση για την εγγραφή στην υπηρεσία θα αυξηθεί στην κανονική τιμή των €12.99. Έχουμε λοιπόν μια εξαιρετική ευκαιρία να επεκτείνουμε το υπολειπόμενο των μηνών μας μέχρι και 36 μήνες αν εγγραφούμε τώρα, γιατί όλο αυτό το υπόλοιπο θα μετατραπεί σε Ultimate με μόνο €1! Αν για παράδειγμα αγοράσουμε προπληρωμένες κάρτες Xbox Live Gold ή Xbox Game Pass ή ακόμα και από το Microsoft store επεκτείνουμε το υπόλοιπό μας σε ένα από τα δυο, μετά μπορούμε να κάνουμε εγγραφή στην υπηρεσία Ultimate και να κερδίσουμε όλους αυτούς τους μήνες, συν τον έναν μήνα που προσφέρει η εγγραφή, συν τον έναν ακόμα επιπλέον μήνα αν αφήσουμε ενεργοποιημένη την αυτόματη χρέωση. Η προσφορά αυτή τρέχει μέχρι και τις 30 Ιουνίου.


Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με το Game Pass αφήστε την στα σχόλια παρακάτω.

Τέλος, πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα παιχνίδια που περιλαμβάνει.