Editorial: Στο Πανελλήνιο Τουρνουά LoL

League of Legends, έπαθλα και...τυροπιτάκια!
17 Ιανουαρίου 2015 10:54
Editorial: Στο Πανελλήνιο Τουρνουά LoL

Οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι προσωπικά δεν ασχολούμαι με τα Moba games και με τα eSports γενικότερα. Παρόλα αυτά, δε σας κρύβω πως η σκηνή των eSports έχει πολύ ενδιαφέρον, τουλάχιστον για να την παρακολουθείς. Οι Unboxholics, ήμασταν χορηγοί επικοινωνίας στο 5ο Πανελλήνιο Τουρνουά League of Legends που διοργανώθηκε από τα InSpot. Μαζί με αρκετά μέλη της συντακτικής ομάδα παρευρεθήκαμε στα καταστήματα της Ροτόντας (Θεσσαλονίκη) και Πανόρμου (Αθήνα) για να δούμε από κοντά τις ημιτελικές και τελικές φάσεις του τουρνουά.

Πρώτα απ’ όλα να πω ότι δεν έχω ιδέα από LoL και νομίζω πως ήταν η πρώτη φορά που είδα περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα gameplay στη ζωή μου και μάλιστα από ειδικούς στο είδος. Σε καμία περίπτωση δε βρίσκω ενδιαφέρον στο παιχνίδι, αλλά μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το πόσο «επιστήμη» έχει γίνει ένα απλό «moba». Απίστευτη εμμονή στη λεπτομέρεια, χειρουργικές κινήσεις από τους παίκτες (ή αθλητές αν προτιμάτε), αναμετάδωση μέσω Twitch σα να βλέπω αγώνα ποδοσφαίρου και άλλα τέτοια πρωτόγνωρα για εμένα πράγματα. Βέβαια, είχαμε και άλλα ενδιαφέροντα για να περάσουμε την ώρα μας, όπως ένα μεγάλο μπουφέ από…φαγώσιμα καλούδια.

Για την ιστορία στον τελικό αναμετρήθηκαν οι Different Dimension και οι Void Gaming από τα καταστήματα InSpot της Ροτόντας και της Πανόρμου αντίστοιχα. Οι Different Dimension αναδείχθηκαν νικητές του τουρνουά με σκορ 3-0 και κέρδισαν το έπαθλο των  €2.500 με τους φιναλίστ Void Gaming, που στο τελευταίο game προέβαλαν αντίσταση, να κερδίζουν το έπαθλο των €1000. Προσωπικά θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα InSpot για τη διοργάνωση και να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της εταιρίας για την πολύ ζεστή φιλοξενία και άψογη συνεργασία.

Τα καλύτερα, έρχονται…

Παρακάτω θα βρείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό και video log. Στα υπόλοιπα, εύχομαι ένα ευχάριστο και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο σε όλους και όλες!

Tags: