Τα καλύτερα της CES 2015

Τα προϊόντα και οι τεχνολογίες που ξεχώρισαν
15 Ιανουαρίου 2015 11:19
Τα καλύτερα της CES 2015

Μπορεί η φετινή να μην ήταν η πιο καινοτόμα έκθεση που διοργανώνεται στο Las Vegas κάθε χρόνο, αλλά σίγουρα είδαμε πράγματα που έκαναν τα φρύδια μας να ανασηκωθούν. Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από εταιρίες και πληθώρα προϊόντων σε όλες τις κατηγορίες. Έτσι αποφασίσαμε να σας δείξουμε ότι πιο ενδιαφέρον βρήκαμε από κάθε κατηγορία.

Τηλεοράσεις

Υπήρξαν αρκετές παρουσιάσεις τηλεοράσεων στην έκθεση και μάλιστα για πρώτη φορά 8K. Η έλλειψη όμως περιεχομένου νομίζω δίνει στην LG EF9500 Flat 4K UHD OLED TV ένα παραπάνω λόγο να είναι από τις καλύτερες παρουσίες στον χώρο των τηλεοράσεων στη CES. Η OLED οθόνη της με εντυπωσιακά μαύρα, μαγευτικά χρώματα  και ρεαλιστική κίνηση, σε συνδυασμό με το νέο WebOS 2.0, έκαναν την EF9500 ένα στολίδι της έκθεσης.

Ήχος

Το Klipsch Reference Premiere Wireless Home Theater εξαλείφει την ανάγκη για ογκώδεις δέκτες AV και καλώδια και τα αντικαθιστά με ένα διακριτικό ασύρματο αναμεταδότη στο μέγεθος ενός Wi-Fi router. Δέχεται ήχο από ένα HDMI port (υπάρχουν 3 διαθέσιμα) και έπειτα μεταδίδει υψηλής ποιότητας ήχο σε 7 ηχεία και 2 subwoofers. Ακόμα και η εγκατάσταση είναι πανεύκολη.

Smartphones

Είναι το πρώτο κινητό που ενσωματώνει τον περίφημο Snapdragon 810 ενώ εξαφανίζει όποια προβλήματα υπήρχαν με το προγενέστερο μοντέλο. Το LG G Flex 2 έχει σημαντικά μικρότερο μέγεθος από τον προκάτοχό του, είναι ταχύτατο και η OLED οθόνη του είναι απλά απόλαυση.

Wearables

Τα wearables συνεχίζουν δυναμικά για δεύτερη χρονιά. Από fitness trackers στη ζώνη μέχρι πουκάμισα που παρακολουθούν την υγεία σας. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι όμως πως κατά βάση είναι άσχημα προϊόντα. Τα Jins Meme είναι σχεδιασμένα για να μοιάζουν με συμβατικά γυαλιά οράσεως ενώ παραμένουν smartglasses. Χρησιμοποιούν επιταχυνσιόμετρα και αισθητήρες ταχύτητας για να λειτουργούν όπως όλοι οι άλλοι fitness trackers, αλλά έχουν και ηλεκτρόδια τα οποία ανιχνεύουν  τις κινήσεις των ματιών και των βλεφάρων για να προσφέρουν εντυπωσιακές λειτουργίες.

Τεχνολογίες σπιτιού

Λες και βγήκε από τα γυρίσματα του Star Trek, το XYZprinting είναι ένας 3D εκτυπωτής για την κουζίνα. Μπορεί αποτελεσματικά να “εκτυπώσει” φαγητό, αν και προς το παρόν περιορίζεται σε διακοσμήσεις για κέικ και κουλουράκια, αλλά όπως βεβαιώνει η εταιρία, σύντομα θα μπορεί να φτιάχνει pizza και άλλα φαγητά. Εξάλλου μπορεί ήδη να “εκτυπώσει” ένα σοκολατένιο δεινόσαυρο, τι άλλο να ζητήσουμε;

“Λευκές” συσκευές

Το πλυντήριο Activewash Washer της Samsung προσφέρει πρόσβαση από την πάνω πλευρά στον πρώτο θάλαμο για προεργασία των ρούχων, το λεγόμενο μούλιασμα και κατόπιν τα ρούχα μεταφέρονται στο δεύτερο θάλαμο όπου γίνεται και η πλύση τους.

Computing

Το XPS 13 της Dell έρχεται πολύ κοντά στην ιδανική Windows εμπειρία. Είναι όμορφο, ανθεκτικό, με εντυπωσιακή οθόνη και λεπτά bezel. Μπορεί να ανταποκριθεί στο φόρτο εργασίας μιας ημέρας με μία φόρτιση και όλα αυτά με $799.

Φωτογραφία

Μια εύκολη βιντεοκάμερα για ερασιτέχνες και ένα σημαντικό εργαλείο για επαγγελματίες, η Panasonic HC-WX970 έχει δυνατότητα καταγραφής 4K/50p , ενώ το HDR mode για 1080p εξασφαλίζει σωστά επίπεδα έκθεσης. Γρήγορο και ακριβείας autofocus, 20x Leica optical zoom φακοί, λειτουργία twin camera και σταθεροποίηση εικόνας 5 αξόνων.

Αυτοκίνητο

Επιτέλους μπορείτε να αφήσετε το iPad στο σπίτι. Το Audi Tablet θα κάνει την εμφάνιση του με το Q7 το 2016. Είναι το πρώτο του είδους του και εξυπηρετεί ως συσκευή ψυχαγωγίας, αλλά και ως εργαλείο του αυτοκινήτου. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε θερμοκρασίες και πτώσεις. Οι επιβάτες θα μπορούν να ελέγχουν την πλοήγηση, τον κλιματισμό, ακόμα και να κάνουν stream videos χάρη στο ενσωματωμένο 4G LTE Wi-Fi. Τέλος, μπορείτε να πάρετε μαζί σας το tablet εκτός αμαξιού και να ελέγχετε το όχημα σας απομακρυσμένα ή να το χρησιμοποιείτε σαν απλό tablet.

Gaming

Το Sentry από τη SteelSeries είναι το πρώτο σύστημα ανίχνευσης κίνησης ματιών σχεδιασμένο για gamers. Αυτό που ξεχωρίζει τους καλούς παίκτες είναι ο ρυθμός δράσεων το λεπτό (APM), ειδικά σε παιχνίδια όπως LoL και Starcraft και αυτό το σύστημα σας επιτρέπει να αναλύσετε που έχετε στραμμένη την προσοχή σας κάθε στιγμή παράγοντας ένα χάρτη θερμότητας με τα σημεία της οθόνης τα οποία κοιτάτε πιο συχνά. Έτσι μπορείτε να αναλύσετε και να βελτιώσετε τη στρατηγική σας και τον τρόπο που παίζετε.

Ακουστικά

Τα EL-8 της Audeze είναι αυτή τη στιγμή ίσως τα καλύτερα ακουστικά στον κόσμο. Η μεμβράνη  των 2micron είναι ανεπτυγμένη από τη NASA, ένα νέο σύστημα μαγνητών προφέρει απίστευτη απόδοση και ο σκελετός τους είναι πιο ανθεκτικός από ποτέ. Κορυφαία ποιότητα ήχου λοιπόν με $700.

Sports

Η Cerevo κάνει το snowboarding επιστήμη με το XON Snow-1. Η σανίδα ανιχνεύει την κατανομή βάρους και την καταπόνηση της κάθε δεδομένη στιγμή, προσφέροντας live δεδομένα στους αθλητές για συγκεκριμένες κινήσεις σε συγκεκριμένα σημεία, δίνοντας τους τα απαραίτητα εργαλεία να αναπτύξουν ξεχωριστή στρατηγική για κάθε πίστα.

Υπάρχει κάτι που ξεχώρισε στα δικά σας μάτια; Πείτε μας στα σχόλια!

Tags: