Editorial: Του φόβου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ!

Πίεση, σκέψη, προβληματισμός
01 Νοεμβρίου 2014 08:36
Editorial: Του φόβου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ!

Δε σας κρύβω πως πολλές φορές με πιάνει και εμένα η γεροπαραξενιά μου. «Γιατί το ένα», «γιατί το άλλο», «δεν πρέπει», «δεν έπρεπε» και τέτοια. Η γκρίνια πολλές φορές είναι ανούσια και δε βοηθάει. Δε βοηθάει στο να χαρούμε τις στιγμές και εν τέλει μας σαπίζει. Αυτό, όμως, δεν πάει να πει πως θα μένουμε άβουλα όντα καταναλώνοντας οτιδήποτε μας σερβίρουν στο πιάτο. Το να προβληματίζεσαι είναι ωραίο πράγμα. Το να μην «καταπίνεις» αμέσως, αλλά να «μασάς» πριν το κάνεις, είναι ακόμη καλύτερο. Σκεφτείτε πόσα βιντεοπαιχνίδια έχουν σερβιριστεί και συνεχίζουν να σερβίρονται χωρίς να περνούν τον απαραίτητο ποιοτικό έλεγχο. Και όχι, τον ποιοτικό έλεγχο δεν τον κάνουν οι εταιρίες. Τον έλεγχο αυτόν τον κάνουμε εμείς. Ίσως και να είναι θέμα τεχνικού αποπροσανατολισμού, όπως λέγαμε και προχθές με τον Γιώργο Πρίτσκα στην εκπομπή μας. Ότι δηλαδή οι εταιρίες προσπαθούν να στρέψουν τα βλέμματα στα ασήμαντα, τα οποία τα πλασάρουν ως σημαντικά και έτσι εισβάλλουν από την πίσω πόρτα. Όταν δηλαδή ασχολούμαστε με αναλύσεις, νούμερα, γραμμές κώδικα και αλγορίθμους, όταν θα έπρεπε να μας απασχολεί 100% η τελική ποιότητα/ εμπειρία (όπως θέλετε πείτε το), τότε είναι λογικό να δημιουργείται μία gaming κοινωνία άβουλων, τυφλών χοίρων.

Για να αλλάξει αυτό το σκηνικό, πρέπει να αλλάξει και η gaming νοοτροπία και συνείδησή μας. Απαιτείται πίεση, σκέψη και προβληματισμός. Με κοινό παρονομαστή τη ψυχραιμία και τη λογική, πριν καταναλώσουμε ας ρίξουμε και μια ματιά στα ψιλά γράμματα των ετικετών. Ας πάρουμε και μια γνώμη, ας ψαχτούμε λιγάκι και στην τελική ας τους «μαλώσουμε» και λίγο. Πρέπει να αντιληφθούμε και στη συνέχεια να τους το φυτέψουμε στα μυαλά τους πως τα «αφεντικά» εδώ πέρα είμαστε εμείς και όχι αυτοί. Δεν είναι κακό να φοβούνται και λιγάκι. Άλλωστε του φόβου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ.

Σε άλλα νέα, ετοιμαστείτε για ένα τεράστιο event προς το τέλος του μήνα για το οποίο θα ενημερωθείτε λίαν συντόμως. Όσο για τα πιο καθημερινά, δε χρειάζεται να σας υπόσχομαι τίποτα. Ξέρετε και βλέπετε πως κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε να σας παραδίδουμε όσο το δυνατόν καλύτερη, πλουσιότερη και ομορφότερη ύλη, είτε είστε gamers, είτε απλά αγαπάτε την τεχνολογία. Το σίγουρο είναι ότι θέλουμε να σας κρατάμε καλή παρέα. Εμείς, πάντως, το απολαμβάνουμε.

Εύχομαι να έχετε ένα ξεκούραστο Σαββατοκύριακο και φυσικά έναν όμορφο μήνα.

Tags: