Οκτώβριος, ο μήνας του Android

Android L, συσκευές Nexus και άλλα!
09 Οκτωβρίου 2014 02:22
Οκτώβριος, ο μήνας του Android

Αν ο Σεπτέμβριος ήταν ο μήνας της Apple, σίγουρα ο Οκτώβριος θα είναι ο πιο αναμενόμενος μήνας αυτού του χρόνου για τους χρήστες Android. Πάμε να δούμε, όμως, τι περιμένουμε.

Android L

Η νέα έκδοση λειτουργικού της Google έχει κερδίσει τις εντυπώσεις χωρίς να έχει καν κυκλοφορήσει. Το Android L υπόσχεται να φέρει την αλλαγή στο σχεδιασμό χάρη στο Material Design, μια νέα γλώσσα σχεδιασμού που φέρνει σημαντικές αλλαγές στο βασικό UI του Android. Ήδη, θεωρείται πανέμορφο από τους χρήστες, ενώ έχουν κυκλοφορήσει launchers και πληκτρολόγια στο Play Store, που έχουν υιοθετήσει αυτό το design. Τα animations θα είναι βασισμένα στη φυσική, κάνοντας το Android να μοιάζει λιγότερο στατικό.

Βέβαια το Android L δε θα έρθει απλά για να κάνει πιο όμορφο το τηλέφωνο σας. Θα κάνει ευκολότερη την εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών με την ανασχεδιασμένη επιλογή Recents που σας δίνει την επιλογή να κάνετε scroll ανάμεσα στις πρόσφατες εφαρμογές σας ή στις καρτέλες του Chrome. Θα υπάρχει υποστήριξη για 64-bit αρχιτεκτονική και διάφορα νέα χαρακτηριστικά που σκοπό θα έχουν τη μείωση κατανάλωσης της μπαταρίας, ως μέρος του Project Volta της Google.

Nexus 6

Μαζί με την κυκλοφορία του Android L, η Google θα αποκαλύψει και τις συσκευές στις οποίες θα κυκλοφορήσει πρώτα η νέα της πλατφόρμα. Η μία θα είναι το smartphone Nexus 6, κατασκευής Motorola. Πρόκειται για συσκευή με 5.9 ίντσες QHD οθόνη, ανάλυσης 2560x1440 που αποδίδει 498ppi. Ο τετραπύρηνος Snapdragon 805 της Qualcomm θα υποστηρίζεται από 3GB RAM, θα έχει 32GB αποθηκευτικού χώρου, 13MP οπίσθια κάμερα και 2MP εμπρόσθια και μπαταρία 3200mAh.

Nexus 9

Στον τομέα των tablet, η Google θα ανακοινώσει το Nexus 9 κατασκευής HTC, το οποίο θα έρθει με οθόνη 8.9 ιντσών, τον 64-bit Tegra επεξεργαστή, MDM9x25 modem στην LTE εκδοχή, 4GB RAM, NFC, GPS, ενώ θα προσφέρεται και πληκτρολόγιο στα πρότυπα του Smart Cover του iPad και του Type Cover του Surface Pro.

Samsung Galaxy Note 4

Ξέρουμε ήδη τα πάντα σχετικά με το Galaxy Note 4 της Samsung, η συσκευή όμως αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα στην παγκόσμια αγορά στις 17 Οκτωβρίου. Το πανίσχυρο phablet στηρίζεται στην 5.7 ιντσών QHD Super AMOLED οθόνη του, στον 2.7GHz τετραπύρηνο επεξεργαστή με 3GB RAM, 16MP κάμερα με OIS και 3220mAh μπαταρία. Εννοείται πως θα πρέπει να αναμένετε παρουσίαση από τους Unboxholics.

HTC Desire Eye / HTC One (M8) Eye

Είναι κοινό μυστικό πως το βραβευμένο ως τηλέφωνο της χρονιάς για το 2014, HTC One M8, πάσχει σοβαρά στον τομέα της κάμερας. Έχοντας αυτό στο μυαλό η HTC θα μας παρουσιάσει την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου ένα νέο smartphone με 13MP κάμερα. Οι φήμες λένε για οθόνη 5.2 ιντσών Full HD, Snapdragon 801 στα 2.3GHz, 2GB RAM και 2400mAh μπαταρία.

Πως σας φαίνεται, λοιπόν, ο Οκτώβρης; Βρίσκετε κάτι που να σας προκαλεί το ενδιαφέρον;

Tags: