Πέντε anime προτάσεις για “αρχάριους”

Ιδανικές σειρές για να μπείτε στον χώρο των anime
03 Δεκεμβρίου 2018 13:06
Πέντε anime προτάσεις για “αρχάριους”

Τα anime δεν διαφέρουν πολύ από τις ταινίες και τα βιντεοπαιχνίδια. Όπως και στα δύο πρώτα, έτσι και σε αυτά υπάρχει πληθώρα κατηγοριών με αμέτρητες σειρές και ταινίες που μπορεί κάποιος να επιλέξει να δει. Αυτό ναι μεν είναι θετικό από πλευράς περιεχομένου, αλλά ταυτόχρονα μπορεί κατά κάποιο τρόπο να “τρομοκρατήσει” κάποιον που θέλει ξεκινήσει να παρακολουθεί τα δημιουργήματα της Ιαπωνίας. Διόλου λίγα τα άτομα που θέλουν να προσπαθήσουν να εισέλθουν στον τομέα των anime, αλλά αισθάνονται “πνιγμένοι” από όλο αυτό το περιεχόμενο και τον “ντόρο” που γίνεται, με αποτέλεσμα είτε να τα παρατούν και να μην κάνουν ποτέ την προσπάθεια είτε να αφήνουν πολλές σειρές στην μέση.

Με αυτό το άρθρο θέλω να προσπαθήσω να βοηθήσω την παραπάνω κατηγορία ατόμων. Θέλω με βάση την δική μου εμπειρία και το δικό μου γούστο να προτείνω μερικές anime σειρές, οι οποίες είναι ιδανικές για να προσπαθήσει κάποιος να μπει στον χώρο τον anime. Τα παραδείγματα που θα δώσω παρακάτω έχουν σχεδόν όλα ένα κοινό. Είναι ολοκληρωμένα. Δηλαδή, έχουν αρχή, μέση και τέλος και όποιος αποφασίσει να τα ξεκινήσει δεν θα μείνει με κανένα κενό, παρά μόνο ίσως μία μικρή “δίψα” για ακόμη περισσότερη δράση.

Ας ξεκινήσουμε!


Death Note

Θεωρώ πως το Death Note αποτελεί την τέλεια επιλογή για να ξεκινήσει κάποιος να παρακολουθεί anime. Το μοναδικό ταξίδι του Light Yagami να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο χρησιμοποιώντας δαιμονικά μέσα για να το πετύχει είναι άκρως ενδιαφέρον και γεμάτο μυστήριο και αποκαλύψεις.

 

Death Parade

Νομίζω θα μπορούσα να προτείνω άνετα και το Death Parade. Μετά τον θάνατο δεν υπάρχει ούτε κόλαση, ούτε παράδεισος. Μόνο ένα μπαρ με ένα μυστήριο bartender. Κάθε ζευγάρι που απεβίωσε επισκέπτεται αυτόματα το μπαρ και καλείται να παίξει ένα παιχνίδι. Το αποτέλεσμα του παιχνιδιού έρχεται με δύο συνέπειες: την αναγέννηση της ψυχής ενός ατόμου ή την αιώνια καταστροφή της.

 

Attack on Titan

Με μεγάλη ευκολία κάθε φορά προτείνω σε κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί με τα anime το Attack on Titan. Εκτός από τρομερά σκηνικά δράσης και τους χαρακτήρες, τα γεγονότα της ιστορίας είναι άκρως ενδιαφέροντα και θα σας κρατήσουν σε αγωνία. Το μόνο θεωρητικά 'κακό' για κάποιον που αρχίζει τώρα είναι πως το anime συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Δεν θεωρώ πως είναι απαραίτητα αρνητικό, αλλά όσοι λατρέψετε την επιβίωση ενάντια στους Τιτάνες θα χρειαστεί να περιμένετε κάθε χρόνο και από μία νέα σεζόν για να συνεχίσετε το ταξίδι σας.

 

One Punch Man

Ακόμη μία anime σειρά που συνεχίζεται και οι fans περιμένουν με αγωνία ακόμη περισσότερες υπερβολικές μπουνιές από τον Saitama. Το anime είναι αυτό που λέει και ο τίτλος του. Ένας άνθρωπος έχει απεριόριστη δύναμη με αποτέλεσμα πάντα ο αντίπαλος του να μην αντέχει την γροθιά του. Αν ψάχνετε ένα σύντομο και άκρως διασκεδαστικό anime, τότε μην συνεχίσετε την αναζήτηση σας και απολαύστε το One Punch Man και σας υπόσχομαι ότι δεν θα το μετανιώσετε.

Fullmetal Alchemist

Μία ακόμη πολύ καλή επιλογή για όσους δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με τα anime είναι και το Fullmetal Alchemist. Δύο αδέρφια με πάθος για την αλχημεία ξεκινούν ένα δύσκολο και συναισθηματικό ταξίδι για να ανακτήσουν τα σώματά τους. Μία αρκετά ενδιαφέρουσα σειρά που νομίζω θα λατρέψετε.


Αυτά είναι μόλις μερικά από τα anime που μπορώ να προτείνω εγώ σε κάποιον που θέλει να εισέλθει στο χώρο αυτόν. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν αμέτρητες επιλογές στις anime σειρές και σίγουρα πολλά από αυτά που μπορεί να έχετε ακούσει, δεν είναι απίθανο να λείπουν από την παραπάνω λίστα. Για αυτό θα σας προτείνω το εξής. Θα θέλατε να δείτε ένα ακόμη παρόμοιο άρθρο σαν αυτό; Περιμένω την γνώμη σας στα σχόλια και φυσικά τις δικές σας anime προτάσεις!