Τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια που βασίστηκαν σε κόμικς Pt. 2

Πάμε ρετρό για το δεύτερο μέρος
23 Ιουλίου 2018 11:55
Τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια που βασίστηκαν σε κόμικς Pt. 2

Στο πρώτο μέρος του άρθρου ασχοληθήκαμε με τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια των νεώτερων γενεών, που οι περισσότεροι από εσάς θα θυμάστε. Στο δεύτερο και τελευταίο μέρος σας παρουσιάζουμε τους τίτλους που ξεχώρισαν από τις παλαιότερες gaming εποχές, τότε που βασίλευαν τα arcades, οι καμπίνες και το Nintendo 64.

The Punisher (Arcade)

Την εποχή που η Capcom κυκλοφορούσε το ένα κορυφαίο side scrolling beat ‘em up μετά το άλλο (Final Fight, Captain Commando, Knights of the Round) κυκλοφορεί και το Punisher. Φαινομενικά ένας ακόμα τίτλος «της σειράς» στην κατηγορία του, το ιδιαίτερα βάναυσο hit detection όμως και η γενικότερη βιαιότητα του έβαλε τους παίκτες στον ρόλο του Frank και κατέστησε το παιχνίδι ιδιαίτερα δημοφιλές στους arcade θαμώνες. Το απαραίτητο διπλό συμπλήρωνε ο εξίσου bas ass Nick Fury (ο παλιός, ο ορθόδοξος).

 

Shadow Man (Dreamcast)

Voodoo, βία και τελετουργική ατμόσφαιρα συνθέτουν το Shadow Man της Acclaim Entertainment. Αντλώντας επιρροές από άλλους action adventure τίτλους όπως το Soul Reaver και φυσικά το Ocarina of Time, το Shadow Man ήταν μία επιτυχημένη μεταφορά του ομώνυμου χαρακτήρα της Valiant Comics και θεωρήθηκε "sleeper hit" την εποχή που κυκλοφόρησε.

Turok 2: Seeds of Evil (N64)

Έχοντας ανταγωνισμό τα Goldeneye και Perfect Dark, το ότι το πρώτο Turok θεωρείται ένα από τα καλύτερα FPS του Nintendo 64 λέει πολλά από μόνο του. Στο sequel η ομάδα της Iguana Entertainment απλά βελτίωσε τα ήδη υπάρχοντα με ακόμα πιο λεπτομερή γραφικά, μεγαλύτερα επίπεδα και μια εντυπωσιακή ποικιλία από ξεχωριστά όπλα για να διαλέξετε. Όσοι δεν έχουν παίξει το παιχνίδι ή θέλουν να το αναβιώσουν αξίζει να ασχοληθούν με το pc remaster του 2015.

 Sam & Max: Hit The Road (PC)

Με το πνευματώδες χιούμορ του και τα καρτουνίστικα animated γραφικά του, το Sam & Max: Hit The Road είναι ευρέως γνωστό ως ένα από τα πιο αγαπημένα point and click adventures της χρυσής Lucas Arts εποχής. Την θέση στην παρούσα λίστα την κατέχει με άνεση μιας και ο δημιουργός Steve Purcell ντεμπούταρε τους χαρακτήρες του σε indie κόμικ του 1987.

Scud: The Disposable Assassin (Sega Saturn)

Η γενιά των 32-bit χαρακτηρίστηκε από την αμηχανία της μετάβασης από το τις δύο στις τρεις διαστάσεις. Πάραυτα η underground κόμικ επιτυχία του δημιουργού Rob Schrab (Community, Rick & Morty) μεταφράστηκε σε ένα διασκεδαστικό run ‘n gun και ενίοτε on rail shooter για την κονσόλα της Sega.

Spawn: The Video Game (Super Nintendo)

Ο αντιήρωας του Todd McFarlane κυριάρχησε στα 90’s σπάζοντας ρεκόρ πωλήσεων και ανταγωνίζοντας τα μεγαθήρια των Marve/Dc. Η μετάβαση στα videogames ήταν αναπόφευκτη και η πρώτη και μοναδική μεταφορά της Acclaim στα 16-bit παραμένει και η καλύτερη. Τα γραφικά απέπνεαν την σκοτεινή ατμόσφαιρα του κόμικ και ο παίκτης πέρα από το παραδοσιακό beat ‘em up gameplay μπορούσε να χρησιμοποιήσει και τις υπερδυνάμεις του ήρωα ενάντια στην γκάμα των εχθρών του Spawn.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles In Time (Super Nintendo)

Το 1984 δύο νέοι δημιουργοί κόμικς ο Kevin Eastman και ο Peter Laird επηρεασμένοι από το Daredevil του Frank Miller δημιουργούν μία παρωδία/φόρο τιμής σε αυτό και κυκλοφορούν το πρώτο τεύχος TMNT από την δική τους Mirage Studios. Η επιτυχία ήρθε γρήγορα και ακολούθησε η animated σειρά η οποία προκάλεσε παγκόσμια φρενίτιδα για τις αγαπημένες χελώνες. Καρπός αυτής ήταν φυσικά και πολλά videogames, με το Turtles In Time να ξεχωρίζει όχι απλά ως το καλύτερο παιχνίδι του franchise αλλά και ως ένα από τα κορυφαία side scrolling beat ‘em up όλων των εποχών.

 

Marvel Vs Capcom 2: New Age of heroes (Arcade)

Το καλύτερο δυσδιάστατο beat ‘em up της Capcom μετά το Street Fighter II. To New Age of Heroes με το γιγαντιαίο ρόστερ του, τα φαντασμαγορικά γραφικά και τη φρενήρη δράση του απέκτησε φανατικούς οπαδούς, πολλοί εκ των οποίων το ακολουθούν μέχρι σήμερα.

Spider-Man (PSone)

Η πρώτη περιπέτεια του Spider-Man σε 3D περιβάλλον στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αυτό οφείλετε όχι μόνο στην Tony Hawk μηχανή γραφικών που πρόσφερε ένα από τα πιο εντυπωσιακά και διασκεδαστικά παιχνίδια του Playstation αλλά και στο μεράκι που έδειξε η Activision. Οι σχεδόν open world πίστες του παιχνιδιού έβριθαν με τους εχθρούς και τους συμμάχους του Peter ενώ τα πολλαπλά (Δωρεάν!) κουστούμια που περίμεναν να τα ξεκλειδώσετε καθώς και ο Stan Lee στον ρόλο του εκφωνητή, αποτελούσαν το κερασάκι στη τούρτα.

 

Robocop Versus The Terminator (Mega Drive)

Αν και έχουμε να κάνουμε με  δύο τεράστια κινηματογραφικά franchise, το παιχνίδι βασίζεται στην ομώνυμη κόμικ μίνι σειρά από τους Frank Miller και Walter Simonson. Παρότι πρόκειται περί τιτάνων του είδους το comic δεν έλεγε και πολλά, το παιχνίδι όμως αποτελεί ένα πολύ καλό side scrolling shooter που αξίζει να παίξετε ακόμα και σήμερα. Η έκδοση για την κονσόλα της Sega προτιμάται λόγο του gore και του αίματος που λογοκρίθηκαν από την πάντα πιο family friendly Nintendo.

The Adventures of Batman & Robin (Super Nintendo)

Βασισμένο στην πολυβραβευμένη animated σειρά της δεκαετίας του 90, ο τίτλος της Konami παραμένει είκοσι χρόνια μετά ένα εξαιρετικό action platformer με πανέμορφα γραφικά και υπέροχο animation. Όσοι οπαδοί του σκοτεινού ιππότη δεν το έχετε παίξει/τερματίσει κάντε το μιας και έχουμε να κάνουμε με τον καλύτερο Batman τίτλο μέχρι την εμφάνιση των Arkham games. Αξιόλογο αλλά όχι αντάξιο ήταν το αντίστοιχο παιχνίδι που κυκλοφόρησε για Mega Drive το οποίο ήταν ένα υψηλής δυσκολίας run ‘n gun με πολύ καλά γραφικά.

Έχετε παίξει κάποιο από τα παραπάνω; Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο videogame που βασίστηκε σε comics; Πείτε μας στα σχόλια.