Τι ξέρουμε για το Sunset Overdrive

Η Insomniac Games σε μια θεοπάλαβη επιστροφή στις ρίζες της
08 Σεπτεμβρίου 2014 20:16
Τι ξέρουμε για το Sunset Overdrive

Τι και αν η Insomniac Games δημιούργησε τρία από τα σημαντικότερα αποκλειστικά franchises στην ιστορία του PlayStation. Η καλιφορνέζικη εταιρία ήταν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Sony για τρεις ολόκληρες γενιές κονσολών, από την εποχή του PS1 με το Spyro, στο PS2 με το Ratchet and Clank, μέχρι το PS3 και τη σειρά Resistance. Η Insomniac είναι ένα στούντιο που αποτελείται από ανθρώπους που σκέφτονται πιο ανοικτά από άλλους και θέλει να εκφράζεται όπως αυτή το επιθυμεί, χωρίς να την ενδιαφέρει και πολύ σε ποιο στρατόπεδο ανήκει. Αυτό αποδείχθηκε όταν δέχθηκε την πρόταση της Microsoft για να αναπτύξει έναν τίτλο στην τότε επερχόμενη next-gen κονσόλα, που αργότερα θα γνωρίζαμε ως το Xbox One.

Ο τίτλος του νέου της πονήματος ακούει στο όνομα Sunset Overdrive και σύμφωνα με την ίδια αποτελεί την επιστροφή στις "παλαβές" ρίζες της. Στο παρόν κείμενο,λοιπόν, θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Sunset Overdrive. Καταρχάς, πρόκειται για ένα open-world shooter με προοπτική τρίτου προσώπου, κάτι που η Insomniac έκανε στο παρελθόν με το Ratchet and Clank. Η ιστορία ξεκινά ως εξής: η δράση λαμβάνει χώρα στη φανταστική πόλη Sunset City το έτος 2027, την οποία ελέγχει πλήρως με φασιστικές μεθόδους η εταιρία FizzCo. Η FizzCo κατασκευάζει το Overcharge Delirium XT, ένα energy drink που τρέλανε ολόκληρο τον κόσμο με την ακαταμάχητη, δροσιστική του γεύση, σε βαθμό που τους μετέτρεψε στους OD’d, μεταλλαγμένα πλάσματα υπό την επήρεια του παραπάνω ποτού.

Ο κεντρικός χαρακτήρας είναι ένας απλός άνθρωπος της καθημερινότητας και υπάλληλος της FizzCo, που ύστερα από το launch party που έστησε η διαβολική εταιρία για να γιορτάσει την κυκλοφορία του ποτού, καλείται να επαναφέρει την τάξη στη Sunset City από την καταστροφή που επήλθε. Η Sunset City αποτελεί τον ψηφιακό παιδότοπο του παίκτη αφού είναι ένας ανοιχτός κόσμος, πλήρως εξερευνήσιμος που μεταβάλλεται συνεχώς χάρη στη δύναμη του cloud στο Xbox One. Όταν λέω μεταβάλλεται εννοώ ότι με την πάροδο του χρόνου μπορούν να προστεθούν διάφορα easter eggs, memes, νέα αντικείμενα, ακόμη και κοινωνικά σχόλια με περίσσια ευκολία.

Η βάση του gameplay ξεκινά από την ελευθερία που χαρίζει η Sunset City και έπειτα με τα εργαλεία που έδωσε στον παίκτη η Insomniac να αλωνίσει σκοτώνοντας ορδές από OD’d ανθρώπους. "Παικτικά" -ας μου επιτραπεί η έκφραση, εστιάζει κυρίως σε ένα φρενήρη και ευκίνητο σύστημα μάχης, που δίνει κεντρικό πρωταγωνιστή αρκετά μέσα για να περιπλανηθεί στην πόλη, όπως zip-lines, grind rails, τρέξιμο στους τοίχους (αλά Faith) και διάφορα ακόμη ακροβατικά. Δεν θα ήταν ένα παιχνίδι της Insomniac αν η ίδια της δεν άφηνε το στίγμα της στα όπλα του. Το οπλοστάσιο του Sunset Overdrive περιλαμβάνει κάθε λογής όπλα, εκτός των συνηθισμένων αυτομάτων όπλων. Ένα από τα χαρακτηριστικότερα είναι το TNTeddy που πρακτικά αποτελεί εκτοξευτή χειροβομβίδων που όμως αντί για βλήματα, εκτοξεύει λούτρινα αρκουδάκια ζωσμένα με εκρηκτικά.

Και για να γίνει ακόμη πιο γρήγορος ο ρυθμός του παιχνιδιού η Insomniac αποφάσισε να μην υπάρχει το reload στα όπλα, ωστόσο τα πυρομαχικά κάποια στιγμή θα τελειώνουν. Το πλούσιο οπλοστάσιο θα μπορεί να αναβαθμιστεί με λεπτομέρεια μέσω των upgrades, που ονομάζονται “Amps”, τα οποία θα αποκτώνται όσο ο παίκτης κάνει πρόοδο στο παιχνίδι και θα εξαργυρώνονται σε ειδικά μαγαζιά της πόλης. Υπάρχει όμως ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του gameplay που κανείς δε αρνείται πως δανείζεται στοιχεία από το Bulletstorm. Ο λόγος για το Style Meter, που αποτελεί βασικό στοιχείο του HUD και αυξάνεται όταν ο παίκτης καταφέρνει να σκοτώσει με ευφάνταστους τρόπους όσο βρίσκεται στα grind rails και χωρίς να ακουμπήσει το πόδι του στο έδαφος.

Για να αναδείξει περαιτέρω τη δύναμη του cloud και των dedicated servers του Xbox One, η Insomniac θα περιλαμβάνει ένα online συνεργατικό mode, το "Chaos Squad", όπου για πρώτη φορά οκτώ παίκτες ταυτόχρονα, θα πρέπει να δουλέψουν μαζί για να ξεπαστρέψουν με όσους τρόπους μπορούν να σκαρφιστούν τα κύματα των OD’d που έρχονται καταπάνω τους και να μαζέψουν όσους περισσότερους Style points γίνεται. Ακόμη ένα mode είναι το "Night Defense", το οποίο περιλαμβάνει στοιχεία tower defense αφού οι παίκτες καλούνται να προστατεύσουν το κτήριο και το οπλοστάσιο τους. Όλοι οι πόντοι και τα rewards που ο παίκτης μαζεύει στο multiplayer, μεταφέρονται αυτόματα στο singe-player κομμάτι.

Οπτικά, το Sunset Overdrive, όπως θα έχετε δει και στα trailers έχει μια ιδιαίτερη καρτουνίστικη και πολύχρωμη αισθητική, με μπόλικες δόσεις χιούμορ που πηγάζει από προηγούμενους τίτλους της Insomniac. Η έντονη χρωματική παλέτα και οι παστέλ υφές των μοντέλων θα απεικονίζονται σε ανάλυση 900p και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, όπως έχει ανακοινώσει η developer, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως θα είναι το παιχνίδι με τα περισσότερα πολύγωνα που εμφανίζονται ταυτόχρονα σε μία οθόνη.  

Αδιαμφισβήτητα, το Sunset Overdrive αποτελεί ένα από τα μεγάλα όπλα της κονσόλας της Microsoft για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο και ένα διαφορετικό παιχνίδι χωρίς τις blockbuster περγαμηνές των υπολοίπων exclusives. Στις 31 Οκτωβρίου θα δούμε αν το Sunset Overdrive είναι το άναρχο και...κάφρικο παιχνίδι που υπόσχεται η Insomniac Games.

Tags: