Τι ξέρουμε για το Borderlands: The Pre-Sequel

Το sequel που προηγείται του sequel...
02 Σεπτεμβρίου 2014 17:32
Τι ξέρουμε για το Borderlands: The Pre-Sequel

H 2Κ Games, σε συνεργασία με την Gearbox, δε σταματούν τις προσθήκες σε μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές παιχνιδιών πρώτου προσώπου της τελευταίας πενταετίας. Το τρίτο παιχνίδι Borderlands, όπως καταλαβαίνουμε και από τον υπότιτλο, The Pre-Sequel, τοποθετείται ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο Borderlands και εξηγεί πώς ο Handsome Jack έγινε τόσο ισχυρός. Σίγουρα, η πρώτη ερώτηση που έρχεται στο μυαλό όλων είναι γιατί η Gearbox δεν έφτιαξε το Borderlands 3, εφόσον η ιστορία ανάμεσα στους πρώτους δυο τίτλους της σειράς είναι σχεδόν ξεκάθαρη.

Ο CEO της εταιρίας, Randy Pitchford δήλωσε τον Φεβρουάριο του 2014 ότι ακόμα το studio δε δουλεύει πάνω στο Borderlands 3 επειδή ασχολείται με άλλα projects που έχουν σχέση με τη σειρά. Συμπλήρωσε ότι πρέπει να υπάρξει τρίτο παιχνίδι αλλά ακόμα δε γνωρίζουν πως θα είναι. Μετά την ανακοίνωση της εταιρίας τον Ιούλιο του 2014, ότι έχει επικεντρωθεί στο νέο της παιχνίδι ονόματι «Battleborn», ο Sean Randon, executive producer της Gearbox, επιβεβαίωσε τις φήμες που λένε ότι το Borderlands 3 θα κυκλοφορήσει στο μακρινό μέλλον.

Setting

Επιστρέφουμε, λοιπόν, στο θέμα μας. Στο Borderlands: The Pre-Sequel δεν θα εξερευνούμε πλέον την Pandora. Θυμάστε τον πλανήτη που μπορούσαμε να δούμε από όλα τα μέρη στο Borderlands 2; Αυτό λοιπόν είναι το φεγγάρι της Pandora με το όνομα Elpis και μπροστά του είναι σε τροχιά η κακόφημη Hyperion Moonbase (Helios), δηλαδή η βάση του Handsome Jack. Η ιστορία εκτυλίσσεται εκεί, και φυσικά η έλλειψη βαρύτητας και οξυγόνου καθώς και το σύμπαν που θα μας περιβάλλει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, προσφέρονται για νέες ιδέες στο gameplay. Στην Moonbase, υπάρχουν άτομα τα οποία δουλεύουν για τον Handsome Jack. Μεταξύ αυτών είναι και οι τέσσερεις νέοι playable χαρακτήρες του The Pre-Sequel. Και οι τέσσερείς τους, ήταν NPC’s στους προηγούμενους τίτλους της σειράς. Ο κάθε ένας έχει διαφορετικό class και skill trees ακριβώς όπως και στα υπόλοιπα Borderlands.

Athena the Gladiator

H Athena είναι ο πρώτος χαρακτήρας που αποκαλύφθηκαν όλα τα skill trees του. Την έχουμε ξανασυναντήσει στο DLC του Borderlands, The Secret Armory of General Knoxx. Υποτίθεται ότι η Athena είναι το “Tank class” και έχει ως Action Skill το “Kinetic Aspis”. Χρησιμοποιώντας αυτήν την ιδιότητα, σηκώνει την ασπίδα της και αμύνεται από όλα τα χτυπήματα που δέχεται ακριβώς μπροστά της. Μετά μπορεί να πετάξει την ασπίδα η οποία σε συνδυασμό με το skill της Wrath of the Goddess, μετακινείται από εχθρό σε εχθρό κάνοντας αρκετό damage.

Wilhelm the Enforcer

Η πρώτη φορά που συναντήσαμε τον Wilhelm ήταν στο Borderlands 2, που ήταν μισός Hyperion Engineer και μισός ρομπότ στην αποστολή End of the Line. Όπως θα φαντάζεστε ο Wilhelm δεν ήταν πάντα ανδροειδές. Στο The Pre-Sequel μαθαίνουμε πως κατέληξε να γίνει ο μισός Loader και τον βλέπουμε ως άνθρωπο. Ο Wilhelm θυμίζει τον Roland ή τον Axton, καθώς έχει στην διάθεσή του ένα drone που επιτίθεται στους αντιπάλους του. Μέσω ενός skill tree του, θα έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε ρομποτικά μέλη στο χαρακτήρα, κάνοντάς τον να μοιάζει με την τελική μορφή που είχε στο Borderlands 2.

Nisha the Lawbringer

H σερίφης της πόλης Lynchwood στο Borderlands 2, είναι η Nisha που συναντάμε στο νέο παιχνίδι της Gearbox. Όταν την είχαμε πρωτοδεί είχε σχέση με τον Handsome Jack, οπότε είναι πολύ πιθανό να δούμε αυτό το ειδύλλιο να εκτυλίσσεται στο The Pre-Sequel. Η Nisha έχει βοηθήσει σημαντικά στην κατάκτηση μιας από τις κεντρικές περιοχές του Borderlands, την New Haven, πιάνοντας και φυλακίζοντας έναν από τους τέσσερις πρώτους Vault Hunters, τον Brick. Ένα δείγμα για το χαρακτήρα της Nisha μπορείτε να πάρετε από μια φράση που λέει στο καινούργιο παιχνίδι: “I haven’t felt this good since my mom died.” Τα σχόλια είναι περιττά...

Όταν το Action Skill της Nisha με όνομα Showdown είναι ενεργό, θα έχετε την δυνατότητα να σημαδέψετε αυτόματα τους εχθρούς σας κουνώντας απλώς τον δεξί μοχλό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και χωρίς να σημαδεύετε με το στόχαστρο, αλλά critical hits μπορείτε μόνο να καταφέρετε όταν είστε σε aim mode. Το skill αυτό έχει διάρκεια 6 δευτερολέπτων και cooldown των 16, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιείτε αρκετά συχνά.

Claptrap the Fragtrap

Φυσικά και αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Ο αγαπημένος μας Claptrap που έχουμε δει σε όλα τα προηγούμενα Borderlands κάνει και πάλι την εμφάνισή του, αυτή τη φορά ως playable character. Να επισημάνουμε ότι το συγκεκριμένο CL4P-TP unit δεν είναι ένας οποιοσδήποτε Claptrap, αλλά ο ίδιος που συναντάμε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια! Λόγω του ότι είναι κοντός, η κάμερα βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο από των άλλων χαρακτήρων. Επίσης, στο παιχνίδι υπάρχει και ένα καινούργιο stat, όπως η υγεία και η ασπίδα, με όνομα 0z το οποίο σας βοηθά σε αρκετά πράγματα στο The Pre-Sequel. Θα εξηγήσουμε παρακάτω σε τι χρησιμεύει. Ο Claptrap, επειδή είναι ρομπότ, μπορεί να χρησιμοποιήσει το 0z πολύ περισσότερο από τους άλλους χαρακτήρες, χωρίς το φόβο να πάθει ασφυξία. Αντιθέτως με τα προηγούμενα Borderlands, μπορεί να ανέβει σκαλιά και να σκαρφαλώσει σε σκάλα. Επίσης η κάμερα όταν τρέχει ο Claptrap δεν μετακινείται γιατί τρέχει με τη βοήθεια της ρόδας του και όχι με τα πόδια.

Το Action Skill του ονομάζεται vaulthunter.exe. Κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε έχετε και ένα διαφορετικό action skill ανάλογα με την κατάσταση. Μπορείτε να πετύχετε από τέλεια skills για την περίσταση όπως το Pirate Ship Mode, στο οποίο ο Claptrap γίνεται πειρατικό καράβι με παντοδύναμα κανόνια, μέχρι και  πιο παράξενα και άχρηστα, όπως το One Shot Wonder, το οποίο αδειάζει όλες σας τις σφαίρες από το όπλο κάθε φορά που πυροβολείτε. Επίσης βλέπουμε και skills από προηγούμενους vault hunters όπως το Funzerker (Salvador) και το Phoenix Skill (Maya/Lilith).

Gameplay

Σε γενικές γραμμές το gameplay δεν έχει αλλάξει. Έχει παραμείνει στο κλασσικό στυλ των παιχνιδιών της σειράς ενσωματώνοντας κάποιες νέες προσθήκες κυρίως λόγω αλλαγής περιβάλλοντος, από την Pandora στο Elpis και την Moonbase. Πριν αναλύσουμε τις νέες προσθήκες, να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στο looting system το οποίο παραμένει άρτιο.

Η πρώτη και σημαντική διαφορά που αναφέραμε και παραπάνω, είναι το 0z, ένα αέριο που έχει τη λειτουργία του οξυγόνου στο παιχνίδι. Έχει τη δική του θέση στα equipment slots ακριβώς όπως οι ασπίδες του παιχνιδιού. Αντί να σας περιορίζει όμως μετρώντας αντίστροφα τα λεπτά που έχετε μέχρι να…ξεψυχήσετε λόγω έλλειψης οξυγόνου, σας δίνει διάφορα skills και δεν επηρεάζει την ώρα που μπορείτε να μείνετε σε εξωτερικό χώρο. Για παράδειγμα, πλέον έχετε στη διάθεσή σας τα oxygen pumps, σαν jetpack οξυγόνου, το οποίο σας βοηθά να κάνετε διπλό άλμα ή glide. Επίσης μπορείτε να αιωρηθείτε ψηλά και μετά να πατήσετε το crouch button. Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε το λεγόμενο Ground Pound, δηλαδή να σκάσετε στο έδαφος με δύναμη κάνοντας damage στους εχθρούς.

Ήταν καιρός να προστεθούν κάποια νέα elements στα όπλα του παιχνιδιού, όπως το Corrosive element ή η φωτιά. Το Cryo element, παγώνει τους εχθρούς μέχρι θανάτου, ενώ τα lazers αποτελούν μία ξεχωριστή κατηγορία element όπλου, σε αντίθεση με τα παλιά παιχνίδια. Μιας και αναφέραμε τους εχθρούς, οι μόνοι που έχουν επιβεβαιωθεί είναι οι Lunatics, οι Scavengers, τα Scags και τέλος οι Outlaws. Ακόμα δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες για κάποιο νέο είδος απειλής.

Επιπροσθέτως υπάρχουν και καινούργια οχήματα, τα οποία θα βοηθούν στην εξερεύνηση της βάσης του φεγγαριού. Το Stingray είναι ένα αιωρούμενο όχημα που λειτουργεί ακριβώς όπως το Sand Skiff από το DLC του Borderlands 2, Captain Scarlett and her Pirate’s Booty. Μοιάζει αρκετά με το Speeder Bike από το αγαπημένο μας Star Wars. Τα όπλα που μπορείτε να επιλέξετε για να το εξοπλίσετε είναι το Flash Cannon ή οι Cryo Rockets. Το βασικό του όπλο είναι τα lazer και επίσης έχει τη δυνατότητα να κάνει και αυτό ground slam. Ένα άλλο είδος οχήματος είναι το λεγόμενο Moon Zoomy, ένα buggy με την ιδιότητα να πετάει homing missiles. Προσωπικά με ενθουσιάζει καλύτερα το πρώτο λόγω της αγάπης που έχω στην σειρά Star Wars.

Σε γενικές γραμμές, το Borderlands: The Pre-Sequel φαίνεται να είναι αντάξιο των προκατόχων του και πολλά υποσχόμενο. Είμαι σίγουρη πως όλοι όσοι είστε οπαδοί της σειράς θα το λατρέψετε. Πραγματικά ανυπομονώ να δω τους νέους χαρακτήρες, το 0z και φυσικά τα νέα elements των όπλων. Η κάλυψη των κενών της ιστορίας ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο παιχνίδι και το πώς κατόρθωσε ο Handsome Jack να γίνει τόσο ισχυρός ακούγονται ως ένα αρκετά ενδιαφέρον σενάριο. Το φεγγάρι Elpis προσφέρεται για εντυπωσιακούς εξωγήινους εχθρούς, οπότε ανυπομονούμε να δούμε που μπορεί να φτάσει η φαντασία της Gearbox.

Το Borderlands: The Pre-Sequel κυκλοφορεί στις 14 Οκτωβρίου 2014. Μέχρι τότε εμείς θα προσπαθήσουμε να σας κρατάμε updated με όλες τις καινούργιες πληροφορίες που θα βγαίνουν κατά καιρούς στην επιφάνεια. Μην ξεχάσετε να μας πείτε την άποψή σας μέχρι στιγμής για το νέο παιχνίδι που δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες!

Tags: