iPhone 6: Τι περιμένουμε;

Όλες οι φήμες και οι εικασίες περίπου δύο εβδομάδες πριν την τελική αποκάλυψη από την Apple
28 Αυγούστου 2014 22:54
iPhone 6: Τι περιμένουμε;

Πλησιάζει ο καιρός για την παρουσίαση του iPhone 6 στο κοινό και εμείς στους Unboxholics συγκεντρώσαμε τις φήμες για τη νέα κυκλοφορία της Apple. Η συγκεκριμένη συσκευή θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για το “μήλο” καθώς είναι η πρώτη μεγάλη αλλαγή της Apple στο μέγεθος του iPhone και σηματοδοτεί την εγκατάλειψη της λογικής “one hand operation”. Επίσης, ο ανταγωνισμός έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα από άλλες εταιρίες και η Apple πρέπει να ανταποκριθεί στη φήμη της ποιοτικής και πρωτοπόρας εταιρείας, αν θέλει να συγκρατήσει τους δικούς της χρήστες και να προσελκύσει καινούριους.

Υλικά και δυνατότητες

Η κατασκευή της οθόνης του iPhone 6 θα βασίζεται πλέον εξολοκλήρου σε γυαλί από ζαφείρι. Μέχρι τώρα από αυτό το υλικό κατασκευαζόταν μόνο το home button και το γυαλί της κάμερας, λόγω κόστους. Η Apple, όμως, αποφάσισε να κατασκευάσει όλη τη μπροστινή όψη από ζαφείρι, δίνοντας μεγαλύτερη αντοχή, όπως υποστηρίζει, από οθόνες Gorilla Glass.

Το μέγεθος της οθόνης θα έρθει σε δύο επιλογές, μία 4.7 ιντσών και μία 5.5 ιντσών, σαφώς μεγαλύτερες από αυτή του προκατόχου τους στις 4 ίντσες. Η ανάλυση αναμένεται να είναι 1472x828 αποδίδοντας 360ppi. Αν και το μέγεθος θα αυξηθεί σημαντικά, η Apple ισχυρίζεται πως θα μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιεί με το ένα χέρι, καθώς έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί η χρησιμότητα του χώρου που δε θα είναι προσβάσιμος με το ένα χέρι. Επίσης, το iPhone 6 θα είναι λεπτότερο σε πάχος και θα έχει λεπτότερα bezel από οποιοδήποτε άλλο iPhone.

Η RAM για το μοντέλο των 4.7 ιντσών έχει ειπωθεί πως θα είναι στο 1GB, ενώ άγνωστη παραμένει για το μοντέλο των 5.5 ιντσών. Ο επεξεργαστής της Apple A8, θα παραμείνει διπύρηνος και αναμένεται να είναι χρονισμένος στα 2GHz ή και παραπάνω, μια σημαντική αύξηση από τον ήδη ισχυρό A7 στα 1.3GHz του iPhone 5S. Όσο για το modem, υπάρχει η πεποίθηση πως θα ενσωματώνει το MDM9625 της Qualcomm, το οποίο δεν υποστηρίζει LTE Cat 6, είναι όμως αρκετά γρήγορο, ικανό να φτάσει τα 150Mbps αν το επιτρέπει ο πάροχος. Ο αποθηκευτικός χώρος θα είναι ο γνώριμος των 16, 32 και 64GB ενώ θα υπάρχει και επιλογή 128GB, η οποία δε διευκρινίζεται όμως αν αφορά το μοντέλο των 5.5 ιντσών μόνο.

Η μπαταρία του iPhone 6 4.7 ιντσών περιμένουμε να είναι κάπου ανάμεσα στα 1800 και 1900mAh, ενώ το μοντέλο των 5.5 ιντσών θα φτάνει τα 2915mAh. Σημαντικές πιθανότητες έχει ακόμα και η ασύρματη φόρτιση, αν υποθέσουμε πως η Apple είχε το χρόνο να την αναπτύξει από την κατάθεση των πατεντών το 2012.

Το Optical Image Stabilization (OIS), η τεχνολογία που μειώνει το κούνημα και βελτιώνει την ακρίβεια των εικόνων της κάμερας,  θεωρείται σίγουρο. Τα megapixels της κάμερας θα παραμείνουν στα 8 αλλά με OIS και αναβαθμισμένο software, αναμένεται να είναι πολύ αποτελεσματική. Επίσης σίγουρο θεωρείται το Touch ID, ο βιομετρικός καταγραφέας δακτυλικών αποτυπωμάτων της Apple. Υπάρχουν ακόμα φήμες πως το logo της Apple θα φωτίζεται όταν ο χρήστης δέχεται ειδοποιήσεις και η δόνηση θα έχει διαβαθμίσεις, επιτρέποντας στους developers να τη χρησιμοποιούν όπως θέλουν για τις εφαρμογές τους.

Παρουσίαση και κυκλοφορία

Η επίσημη παρουσίαση του iPhone 6 από την Apple θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου και θα φτάσει στα ράφια των καταστημάτων σε τρία χρώματα στις 19 Σεπτεμβρίου. Υπάρχουν, όμως, φήμες για προβλήματα στην παραγωγή του 5.5 ιντσών iPhone 6 και αν κάτι τέτοιο ισχύει, μπορεί να το δούμε στην κυκλοφορία στο τέλος της χρονιάς. Η Apple έχει παραγγείλει από τα εργοστάσια 70 με 80 εκατομμύρια μονάδες πριν την παρουσίαση του iPhone. Τέλος θα ενσωματώνει το iOS 8, το νέο λειτουργικό της Apple.

Αξεσουάρ

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία παραπάνω, το iPhone 6 θα έχει αντιστρέψιμο καλώδιο USB, κάτι που σημαίνει τεράστια ευκολία όταν ψάχνετε τη σωστή θέση για να φορτίσετε το τηλέφωνό σας στο σκοτάδι. Επίσης, υπάρχει έντονη φημολογία μετά την εξαγορά της Beats Audio, πως η Apple ετοιμάζει ολόκληρη σειρά ακουστικών για το iPhone 6, δίνοντας μεγάλο βάρος στην ακουστική ποιότητα της συσκευής.

Πόσο θα κοστίζει;

Η τιμή του iPhone 6 είναι από τα πιο καλά φυλαγμένα μυστικά της Apple και υπάρχει ο φόβος πως η χρησιμοποίηση ζαφειριού θα αυξήσει δραματικά το κόστος απόκτησής του. Αναλυτές της αγοράς, όμως, πιστεύουν πως η τιμή του δε θα διαφέρει σημαντικά από το iPhone 5S. Υπομονή, λοιπόν, μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου για να μάθουμε και επίσημα, όλα τα χαρακτηριστικά του smartphone που θα είναι η απάντηση της Apple σε ένα αδίστακτο ανταγωνισμό, από συσκευές με “θηριώδη” χαρακτηριστικά.

Tags: