Τα διαμάντια των app stores

Μια λίστα με τα παιχνίδια που υμνούν το mobile gaming
06 Αυγούστου 2014 06:56
Τα διαμάντια των app stores

Λίγο πολύ όλοι έχουμε ένα smartphone ή ένα tablet ικανό να τρέξει παιχνίδια και όλοι έχουμε έρθει σε επαφή με κάποια πολύ εθιστικά mobile games. Τόσο εθιστικά που μας έκαναν να χάσουμε την αίσθηση του χρόνου, άλλες φορές το λεωφορείο στη στάση ή να ξεχαστούμε μέσα στην...τουαλέτα. Οι περισσότεροι έχουμε ζήσει μια παρόμοια εμπειρία παίζοντας τέτοια παιχνίδια, είτε αυτά είχαν πιο χαλαρό, είτε αρκετά πιο σοβαρό ύφος. Η ακόλουθη λίστα περιέχει προτάσεις τίτλων από τα App Store και Google Play, ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά και σε ποιοτικότερα παιχνίδια που άλλαξαν το mobile gaming με το δικό τους τρόπο.

Infinity Blade III

Το επικό κλείσιμο μιας hack n' slash τριλογίας παιχνιδιών που προσδιόρισαν το mobile gaming όσο λίγα. Η Epic Games παρέδωσε μια εμπειρία που κοντεύει επικίνδυνα τα επίπεδα των παιχνιδιών κονσόλας σε γραφικά, σενάριο και gameplay. Μπορεί η τιμή του να είναι λιγάκι υψηλή (6.99$), έχει, όμως, τρομερό περιεχόμενο και το σύστημα μάχης ανταμείβει πάντοτε τον παίκτη.

Κατεβάστε το από το App Store

Temple Run 2

Ένα από τα παιχνίδια σταθμός του "toilet gaming". Το endless runner πόνημα της Imangi Studios έχει καταφέρει να κλέψει χιλιάδες ώρες ενασχόλησης από εκατομμύρια παίκτες ανα την υφήλιο, είτε αυτοί βρίσκονται στο σχολείο, στη δουλειά, στο μετρό και όπου αλλου σταθούν. Δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα για τον τίτλο που κερδίζει 10/10 στη κλίμακα του εθιστικού και "time-killing" παιχνιδιού.

Κατεβάστε το από το App Store | Κατεβάστε το από το Google Play | Κατεβάστε το από το Windows Store

Real Racing 3

Αν ποτέ μας έλεγαν ότι θα έφτιαχναν μια… "downscaled" έκδοση του Forza Motorsport θα γελούσαμε μέχρι δακρύων. Η Firemonkey το έκανε με την υποστήριξη της EA Mobile και κατάφερε να δημιουργήσει το πιο πλήρες racing παιχνίδι σε όλο το mobile gaming. Αξεπέραστος χειρισμός για τα δεδομένα, γραφικά που ρίχνουν σαγόνια και πλούσιο περιεχόμενο -αν και αρκετές φορές η φύση ενός freemium παιχνιδιού βάζει φρένο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Κατεβάστε το από το App Store | Κατεβάστε το από το Google Play

Simpsons Tapped Out

Το Tapped Out εκπροσωπεί επάξια το όνομα Simpsons ως ένα mobile παιχνίδι πολύ απλά γιατί αυτό που κάνει το κάνει σωστά. Πρόκειται για ένα micromanaging τίτλο όπου ο παίκτης έχει το καθήκον να χτίσει ξανά από την αρχή το Springfield λόγω μιας πυρηνικής έκρηξης που προκάλεσε ο Homer. Όλο το κλίμα είναι ευχάριστο και το παιχνίδι οπτικοακουστικά συμβαδίζει άρρητα με τη σειρά, ενώ τα συνεχή updates που προμηθεύει συνέχεια η EA Mobile, το κρατούν ενήμερο με τα special επεισόδια της σειράς (βλ. Treehouse of Horror).

Κατεβάστε το από το App Store | Κατεβάστε το από το Google Play

FIFA 14

Το FIFA 14 είναι το απόλυτο football sim παιχνίδι για τα κινητά και έρχεται με τη συνταγή που το έκανε επιτυχημένο στη μεγάλη οθόνη. Για ποδοσφαιρικός τίτλος ένα πολύ καλό δείγμα, πως ένας χειρισμός που είναι πολύπλοκος από τη φύση του στις κονσόλες μπορεί να μεταφερθεί χωρίς πολλά παρατράγουδα στις touch συσκευές. Ειδικά η φετινή έκδοση αποτέλεσε την πιο πλούσια της σειράς αφού έχει αυτούσιο όλο το περιεχόμενο των μεγάλων εκδόσεων –πλην ορισμένων modes. Τέλος, ο τεχνικός τομέας δεν είναι κάτι το αξιοσημείωτο, μιας και η διαφορά με τις κονσόλες είναι χαοτική, αλλα τα animations των παικτών ικανοποιούν και με το παραπάνω.

Κατεβάστε το από το App Store | Κατεβάστε το από το Google Play | Κατεβάστε το από το Windows Store

Limbo

Ο σκοτεινός και μελαγχολικός κόσμος τους Limbo μεταφέρθηκε αυτούσια για τα smartphone και tablets της Apple. Αν για κάποιο λόγο παραλείψατε στις κονσόλες το αριστούργημα της Playdead, μην το χάσετε! Πρόκειται για εμπειρία...

Κατεβάστε το από το App Store

Superbrothers: Sword and Sworcery

Μέχρι την έλευση του Sword and Sworcery το mobile gaming ήταν καταδικασμένο με απομιμήσεις παιχνιδιών, κακών ports από τις κονσόλες, φτηνά tap-mashing παιχνίδια και παιχνίδια διαχείρισης φάρμας. Οι Superbrothers και η Capybara games άλλαξαν το 2011 το τοπίο του mobile gaming δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο και γεμάτο συναισθήματα οπτικοακουστικό σύνολο, χωρίς καν να χρησιμοποιεί voice overs παρά μόνο με τη χρήση του εκπληκτικού soundtrack. Μέχρι σήμερα το gameplay του που βασίζεται στον περιβαλλοντικό ήχο και τα taps του παίκτη δεν έχει αντιγραφεί από κανέναν άλλο. Ένα indie adventure παιχνίδι που απέδειξε περίτρανα ότι υπάρχει ελπίδα στο ποιοτικό, hardcore, mobile gaming.

Κατεβάστε το από το App Store | Κατεβάστε το από το Google Play

Rayman Jungle Run/ Fiesta Run

Μετά τη μεγάλη και άκρως επιτυχημένη επιστροφή του Rayman στις κονσόλες η Ubisoft πανέξυπνα σκέφτηκε τη μεταφορά του στις φορητές συσκευές. Με μαεστρικό τρόπο η Ubisoft πάντρεψε τη UbiArt Engine και το gameplay του Rayman σε ένα άκρως εθιστικό endless running/ platformer τίτλο. Πρώτα με το Jungle Run και έπειτα με το εξίσου καλό sequel που ακούει στο όνομα Fiesta Run. Από τα καλύτερα δείγματα που ανέδειξε το mobile gaming και κατά τη γνώμη μου το καλύτερο, ομορφότερο και πιο πλήρες παιχνίδι των App Store/ Google Play για το 2013.

Κατεβάστε το από το App Store | Κατεβάστε το από το Google Play | Κατεβάστε το από το Windows Store

Lili

Το Lili πάει κόντρα σε όλα τα φορητά παιχνίδια που κυρίως υπάγονται σε genres γεμάτα βία και εκρήξεις. Αναπτύχθηκε από πρώην στελέχη της Epic Games και είναι ένα συμπαθητικό puzzle adventure παιχνίδι που έχει εμφανείς επιρροές από το Monkey Island σε αρκετά σημεία και αποτελεί ένα από τα πολύ ιδιαίτερα παιχνίδια του App Store. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από παρόμοια παιχνίδια της κατηγορίας του και το ποικίλο περιεχόμενο του θα σας κλέψει αρκετές ώρες ενασχόλησης. Επίσης, πρέπει να αναφέρουμε πως τα γραφικά του εντυπωσιάζουν χάρει στην Unreal Engine 3.

Κατεβάστε το από το App Store

The Impossible Game

Αν έπρεπε να περιγράψω το The Impossible Game θα το περιέγραφα ως εξής: το Dark Souls των endless runners. Όπως...προειδοποιεί και ο τίτλος του το The Impossible Game είναι αδύνατο να τερματιστεί και η δυσκολία του ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Προσωπικά δεν κατάφερα ποτέ να ξεπεράσω πάνω 20-25 εμπόδια. Δοκιμάστε το!

Κατεβάστε το από το App Store | Κατεβάστε το από το Google Play | Κατεβάστε το από το Windows Store

Anomaly 2

Τα tower-defense παιχνίδια κάνουν μεγάλο comeback στα ψηφιακά καταστήματα όμως τα περισσότερα κάτι έχουν και δεν σε κρατούν. Η σειρά «Anomaly» μου έκλεψε τη προσοχή από το πρώτο κιόλας παιχνίδι, συνολικά είναι τρία, και το Anomaly 2 αποτελεί το απόλυτο sequel της σειράς. Εκπληκτικά γραφικά για το είδος του, με χειρισμό που ταιριάζει γάντι στις οθόνες αφής, μεγάλο σε διάρκεια και με τίμιο βαθμό δυσκολίας, κάτι που σπάνια συναντάμε σε mobile τίτλους.

Κατεβάστε το από το App Store | Κατεβάστε το από το Google Play

Bastion

Το Bastion είναι ένα hack n' slash RPG παχνίδι που έκανε πάταγο στα ψηφιακά καταστήματα των Xbox Live, PSN και Steam και μεταφέρθηκε άκρως επιτυχημένα στα smartphones και τα tablets της Apple. Τα touch controls του θα μπορούσαν να έχουν λίγο καλύτερη ευαισθησία, όμως είμαι σίγουρος πως θα σας κερδίσει με τη πρώτη ματιά βλέποντας αυτό το μοναδικό πολύχρωμο εικαστικό στην οθόνη της συσκευής σας. Πρόκειται για αριστούργημα, σας το εγγυώμαι!

Κατεβάστε το από το App Store

Angry Birds Star Wars 2

Η Star Wars παραλλαγή των διασημότερων πτηνών στην ιστορία του gaming είναι μια πολύ καλή πρόταση όσον αφορά το...toilet gaming κομμάτι. Τα Angry Birds μεταμορφώθηκαν σε Jedi Knights, Wookies, Yoda, Darth Vader, Luke Skywalker και πολλούς άλλους πασίγνωστους χαρακτήρες από το σύμπαν του George Lucas και το sequel έφερε ακόμη περισσότερο περιεχόμενο. Φυσικά μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν, χωρίς όμως να λείπουν τα microtransactions που σε αυτό το Angry Birds είναι εντονότερα όσο ποτέ.

Κατεβάστε το από το App Store | Κατεβάστε το από το Google Play | Κατεβάστε το από το Windows Store

The Room Two

Το sequel  του The Room δε ψηφίστηκε άδικα ως το Game of the Year του App Store για το 2013. Μην χάσετε τον πάρα πολύ καλό physics puzzle τίτλο από την Fireproof Games, με το αινιγματικό σενάριο και τα λεπτομερέστατα γραφικά.

Κατεβάστε το από το App Store | Κατεβάστε το από το Google Play

Despicable Me: Minion Rush

Τα minions που γνωρίσαμε στις ταινίες Despicable me απέκτησαν το δικό τους videogame στα smartphones. Μόνο και μόνο στο άκουσμα ότι το παιχνίδι έχει να κάνει με τα αξιολάτρευτα minions, τότε έχει "καταδικαστεί" με μια επιτυχημένη πορεία. Παρά το ότι είναι ένα licensed game από τη Gameloft και μάλιστα endless runner από τα χιλιάδες που υπάρχουν στα app stores, αναβαθμίζεται συνεχώς με νέα περιβάλλοντα, κόσμους, skins και πίστες. Το καλύτερο σάς το αφήσαμε για το τέλος. Το Minion Rush είναι δωρεάν και μάλιστα δεν ενοχλεί τον παίκτη με τα in-app αντικείμενα του, ούτε τον ωθεί στην αγορά τους μπλοκάροντάς του περιοχές και περιεχόμενο του.

Κατεβάστε το από το App Store | Κατεβάστε το από το Google Play | Κατεβάστε το από το Windows Store

Plants vs Zombies 2

Ακόμη ένα sequel σε ένα υπερεπιτυχημένο τίτλο που μάλιστα ήταν από τα πρώτα που ξεκίνησα το χορό του mobile gaming. Το Plants vs Zombies 2 έρχεται με περισσότερα zombies, περισσότερα plants, περισσότερα modes και γενικώς έχουμε να κάνουμε με ένα άξιο συνεχιστή του franchise. Δύσκολο, με τεράστια διάρκεια και πολύ εθιστικό gameplay. Μην το χάσετε!

Κατεβάστε το από το App Store | Κατεβάστε το από το Google Play 

Dead Trigger 2

Τα zombie μπορεί να έχουν καταντήσει κλισέ όμως το Dead Trigger αποτέλεσε ένα από τα ομορφότερα παιχνίδια σε φορητές συσκευές, που συνήθως εγκατηστούμε πρώτο ως benchmark για να τεστάρουμε το ολοκαίνουργιο μας smartphone/ tablet. Πέραν του λεπτομερέστατου και γεμάτου πλούσιων effects τεχνικού τομέα, το Dead Trigger 2 διορθώνει το χλιαρό ξεκίνημα του πρώτου και προσφέρει περισσότερο περιεχόμενο στην δωρεάν έκδοση του, σε αντίθεση με τον προκάτοχο του.

Κατεβάστε το από το App Store | Κατεβάστε το από το Google Play

Angry Birds Epic

Τα Angry Birds πειραματίζονται και με διαφορετικά genres και ένα από αυτά είναι το turn based RPG. Μπορεί να μην διεκδικεί δάφνες για το gameplay του όμως η μεταφορά του σε ένα ξένο είδος για το franchise και με ένα πολύ ενδιαφέρον, για ακόμη μια φορά, εικαστικό με τα μεσαιωνικά Angry Birds, το καθιστά  κατάλληλο για να του δοθεί μια ευκαιρία από εσάς.

Κατεβάστε το από το App Store | Κατεβάστε το από το Google Play | Κατεβάστε το από το Windows Store

Ακολουθούν προτάσεις του Αλέξανδρου Καρατζά

Τώρα που είναι περίοδος διακοπών, ίσως να χρειάζεστε κάτι ευχάριστο για να περνάτε το χρόνο σας στην παραλία. Βέβαια λόγω των οικονομικών συνθηκών, σίγουρα θα είστε αρκετοί και εσείς που δε θα πάτε σε κάποια παραλία. Παραλία ή βουνό, πόλη ή χωριό, το πιθανότερο είναι πως η χαλάρωση ίσως να αποδειχτεί υπερβολική με τη ζέστη του Αυγούστου και να οδηγήσει σε βαρεμάρα. Και αφού το αγαπημένο σας PC ή κονσόλα μάλλον θα είναι χιλιόμετρα μακριά θα σας προτείνουμε μερικά ευχάριστα και ενδιαφέροντα παιχνίδια του Android Play Store, για να περάσετε το χρόνο σας με το smartphone ή το tablet σας.

Fightback

Με ωραίο σύστημα μάχης, θυμίζει λίγο Final Fight ή Double Dragon. Έχετε αντικείμενα, πανοπλίες και αναβαθμίσεις τις οποίες αγοράζετε μόλις προχωρήσετε λίγο στο παιχνίδι, τα οποία είναι απαραίτητα για την πρόοδο σας στα δυσκολότερα επίπεδα. Το Fightback είναι δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Lionheart Tactics

Ένα 3D RPG παρόμοιο με το Final Fantasy Tactics. Το ωραίο storyline συνδέεται με την αναβάθμιση του ήρωα και βάζοντας στην εξίσωση την τακτική μάχη turn based έχουμε ένα παιχνίδι που μπορεί να σας καθηλώσει για ώρες. 16 διαφορετικές κλάσεις ηρώων από 3 φυλές και δωρεάν. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Lost Toys

Ένα μικρό διαμάντι που έχει σαρώσει τα βραβεία. Οπτικά πανέμορφο puzzle game με εσάς να συναρμολογείτε κομμάτια από παλιά ξεχασμένα παιχνίδια με σκοπό να τα ξαναφέρετε στην πρότερη κατάστασή τους. Το επίπεδο δυσκολίας είναι αρκετά μεγάλο, αλλά συνοδεύεται με αντίστοιχο αίσθημα ικανοποίησης όταν τα καταφέρετε. Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ στην τιμή των €2.20.

Sonic Jump Fever

Το Sonic Jump επιστρέφει με το sequel Sonic Jump Fever. Προσπαθήστε να φτάσετε στην κορυφή κάθε level με το καλύτερο δυνατό high score, ξεπερνώντας αυτό των φίλων σας. Με τα leaderboards και τα achievements του Google Play Game Services, το παιχνίδι μπορεί να γίνει άκρως ανταγωνιστικό. Αναβαθμίστε το χαρακτήρα σας και ξεκλειδώστε τη δύναμη του Chao. Μπορείτε να το κατεβάσετε και αυτό δωρεάν από εδώ.

Kritika: Chaos Unleashed

Ένα hack and slash action RPG που θα συναρπάσει οποιονδήποτε έχει παίξει Zenonia. Έχει το leveling και τον εξοπλισμό ενός RPG χωρίς τα quest, με εντυπωσιακά γραφικά. Για τώρα είναι μόνο δύο οι χαρακτήρες που μπορείτε να επιλέξετε, η Cat Acrobat και ο Berserker, αλλά θα προστεθούν σύντομα και άλλοι σε μελλοντικές αναβαθμίσεις. Υπάρχει single player mode, wave combat και PvP. Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από εδώ.

Modern Combat 5: Blackout

Το πιο ανεπτυγμένο FPS παιχνίδι για Android, έρχεται να σας συναρπάσει με τα εκπληκτικά γραφικά του και το gameplay σε single player και multiplayer. Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά class για να διαλέξετε και παίρνετε perks και εξειδικευμένο εξοπλισμό όσο ανεβαίνετε level. Λιγάκι αλμυρό στα €5.99 αλλά από την άλλη δεν έχει καθόλου In Game Purchases. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Magic 2015

Στο Magic: Duels of the Planeswalkers μπορείτε πλέον να χτίσετε το deck σας κάρτα-κάρτα. Σε αυτό το κλασσικό fantasy card game μπορείτε να διαλέξετε μεταξύ 5 διαφορετικών κατηγοριών spells που αντιπροσωπεύουν τα 5 βασικά στοιχεία για να νικήσετε τους αντιπάλους σας σε online multiplayer. Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από εδώ, θα χρειαστεί όμως να το αγοράσετε μέσω αναβάθμισης για τη full εμπειρία έναντι €1.5.

Tags: